Komentari za tekst "Vaša beba u 3. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
1263
Ostavite komentar
Drage mame,ja sam dobila prvu bebu pre 3meseca i 4 nedelje,nemam apsolutno nikog ko bi mi pomogao(mislim na babe,tetke i sl.)mm i ja je čuvamo onako kako mislimo da treba.Nešto od saveta mojih drugarica,nešto od pedijatra,nešto sa neta,poslušamo malo i bebca i to je to.Činjenica je da sam prvu vakcinu teže podnela je nego moja ćera,činjenica je da svaki put vršljam po ukakanoj peleni pa mi se čini nije to ta boja kake,onda mislim da je mršava i gladna,a ona je jedno veliko srce,zapravo
moja beba ima 4 meseca i vec uveliko jede kasice sto je bas lepo prihvatio ponekad se malo zanesemo i pojede celu kasicu...,duze je sit tako da mogu sa njim i u duzu setnju pored toga i sisa i nemam bas nikakvih problema sa njim...sad polako cu poceti i slane kasice da mu uvodim..
moja beba jos malo ulazi u peti mesec, na adaptiranom je mleku, lekarka nas savetuje da cim udjje u peti krenemo sa zitaricama za taj uzrast, on lepo napreduje, rodjen je sa 3350, a sad ima skoro 8 kg i nije debeo, jer je dobio dosta u duzini, ne znam da li da krenemo sa zitaricama po savetu, ili da se strpimo jos malo, ne poznajem puno mama koje su na asaptiranom pa ne znam kako bebe reaguju u tom prelaznom periodu? moram da prigovorim mamama koje zure sa uvodjenjem hrane a pogotovo koje daju kravlje mleko sa stavom, sta je falilo nasim babama, mamama, kako su njih hranili...medicina je jako napredovala, kada su vase bake bile bebe, pile kravlje mleko, prosecan zivotni vek je bio za 30 godina kraci, sa razlogom...
zivotni vijek je draga moja bio 30 godina duzi....
Samanta molim te ne siri dezinformacije.
dok su nase bake i deke pile kravlje mlijeko zivotni vijek je bio duzi a ne kraci
moja baka je pila kravlje mlijeko od 2 sedmice svog zivota.. danas ima 87 godina i ceka CUKUN-unuce... da da... praunuka je trudna. Nana ima idosta zuba, prosle godine jeoperisala 2 puta isti kuk... stoga, sa razlogom vas pozdravljamo mi, 4generacije, sa poslepodnevnom kaficom i nas tri (nana, mama i ja i moja cura od 2 god) i kazemo MI SMO I PILE I DAVALE KRAVLJE MLIJEKO NASOJ DIJECI BEZ IKAKVIH PROBLEMA ;) :*
Moja beba ima 3meseca i sada ce 4 nedelje, samo je dojim, nije probala vodu a da ne govorim o sokovima. U svakom slucaju do 6-tog meseca cu samo dojiti a posle cemo uvoditi hranu koja odgovara uzrastu. Smatram da je majcino mleko najbolje za bebu i svako ko moze trebao bi da bude uporan.Beba je rodjena sa 4.100kg a sada ima 7.5 kg i 68cm.
Bez namere da bilo koga vredjem, ne mogu a da se ne zapitam cemu zurba sa uvodjenjem nemlecne hrane i sokova? Pogotovu kupovnih sokova, koji nisu nista drugo do lepo upakovan secer. Sve bebe su razlicite, ali uvodjenje nemlecne ishrane pre 4. meseca moze samo da steti bebi, nikako da joj koristi.Mozda ne sada, ali pred njom je citav zivot da ispituje razlicite ukuse. Moj bebc ima 4 meseca i nikako nije spreman za nemlecnu ishranu, iako nam pedijatri to savetuju. Prvo, nema zube, ne ume jos uvek da sedi, izrazen je refleks guranja jezikom svega sto se savlja usta, a pri tom sasvim lepo napreduje,a samo ga dojim. Spava u kontinuitetu po celu noc, tokom dana jede na 2.5 do 3 sata. Kada budem krenula sa nemlecnom ishranom, prvo ce to biti zitarice, pa povrce, pa voce...A sokove nece dobiti ni slucajno, pogotovu ne kupovne. Jedina opcija soka koja dolazi u obzir su razblazeni sveze cedjeni sokovi od sezonskog voca i povrca. Takodje, nikakve keksice, cipsice i ostale gluposti nemam naeru da mu dajem dokel god to budem mogla.
sa svim se slazem osim sa tim da nema zube... ako ces cekati zube mozes i do godine dana cekati.
Danijela ja isto dohranjujem mog bebca i imala sam isti problem dok nisam ukapirala da na nekih 70 ml (ne moras tacno u milimetar, vidis kada beba pocne da se buni dok jede) stavim na rame da se dooobro ispodriguje!20 min ako treba( a videces po tome ako normalno nastavi da jede)...i to za 4 sata...ako je bebac jako gladan onda ce posisati tih 120 ml odmah a posle ce se vuci i zas[pati....zato mu ja dajem kada zaplace (naravno prepoznaces kad je to plac iz gladi) nadam se da sam pomogla pozzzz
Da li beba moze toliko da se navikne na siku da cak i kad nema mleka ona ne place. Dohranu nece,gadi se,a znam da imam mleka slabo (cisto da ne bude gladna),pa ne znam sta da radim. Beba je napredovala ok,sa 3m+3n je imala 6kg,ali se plasim da "preusujem"polako a da se ona navikla pa nece nista :(
Moj bebac takodje gura rucice u usta. Kupila sam Kamistad baby gel u apoteci za hladjenje desni, jako je efikasan tako da ga preporucujem svima...
Zdravo! Moj Milos ima 3 meseca i 4 nedelje, veseo je, nasmejan, sad je faza guranja prstiju u usta(izgleda da ga desni svrbe i da zubici polaaaako krecu), jer cela saka vise nije toliko interesantna! Samo sisa, skinuli smo siroko pre 20-ak dana, i uziva u toj slobodi! Vec par dana zaspe do 22h,probudi se oko 5 da jede, pa u pola 9-sto je super, jer je ranije znao i do 24h da ostane budan.
moja beba je stara 3 ipo meseca. Ona je sa dva ipo meseca stavila rukeu usta. Jel je to normalno i zbog cega?
Ne slusajte druge i ne nervirajte se kad i kako sta poceti davati detetu. Svuda pise razlicito navescu vam primer na kutiji bebilak pise da beba sa 4 meseca treba da ima 5 obroka na impamil pise 6 na aptamil pise5-6.Kolicina hrane bebilak 180 impamil 150-200 aptamil 180 a pedijatri kazu 7 obroka 210 ml. PA ZAR PUSTITI DETE DA SEDI GLADNO ZATO STO TAKO PISE NA KUTIJI , ILI MU DATI NA SILU DA JEDE ZATO STO TAKO PISE RAZMISLITE SAME.
Po meni svaka beba je prica za sebe ne slusajte druge svi ce vam pricati razne price, slusajte svoju bebu i sve ce vam biti jasno.Kako i zasto nekad je moglo i nista nije hvalilo bebama a sad to nevalja. Razmislite same. Nekad nije postojao bebilak ,impamil, aptamil majke su dojile osim u nekim slucajevima. KRAVLJE MLEKO JE DAVANO ZATO STO DRUGOG NIJE BILO. Nekad je sve bilo zdravije nego sada. Ali mogu vam reci da ako se ipak odlucite da date detetu kravlje mleko nece mu nista biti.Prvoj cerkici sada ima 10 god. SA TRI MESECA SAM DALA GRIZ I POCELA JE DA PIJE KRAVLJE MLEKO,jer sam izgubila mleko.NIKAD NIJE IMALA ALERGIJU RETKO KAD JE BILA BOLESNA.Price su preuvelicane da bi se prodavalo adaptirano mleko. na sta su porasle ranije generacije razmislite same i manje je ljudi bilo bolesno od ovih savremenih bolesti. SLUSAJTE SEBE A NE DRUGE I DOBRO RAZMISLITE PRE NEGO STO BILO STA URADITE JER POSLE JE KASNO, POZDRAV !
Moj bebac ima 7.800 , 68 dugacak samo ga dojim . balavi mnogo, smeje se kad mu citam cika Jovu Zmaja, hvata me za kaziprste kad mi sedi u krilu i svojom snagom se ispravi u sedeci stav. Mnogo je zilav i veseo. Ne znam jos uvek kad cu poceti sa kasicama. Do pre par dana je spavao od 01h sad sam ga naucila da kad ga okupam oko 20h dam mu da jede i legne da spava. Neki put se probudi oko 3 samo da jede i nastavi da spava. Gugutao je pre 15 dana sad se necuje uopste, valjda mu je dosao takav period. Pozdrav mamama.
Nas tata je od pocetka ukljucen u sve :) Hrani bebca,presvlaci i svako vece pomaze pri kupanju. Vatreno krstenje mu je bilo kad mu je babica iz prodilista dala bebu u ruke i od tad ga ne ispusta :)
drage mame ne slusajte nikoga, samo radite kako beba trazi, ja kad sam dosla kuci sa bebo posle nedelju dana su mi rekli ko god je doso kuci da mu dam vode, a dojim ga, a beba naravno nece ne dajte mu nista na silu tek sa 3,5meseca je poce da pije vodu i naravno kad mi rucamo on trazi da i njemu dajemo poceli sa slanom kasicom krompir sargarepa spanac i cerveno meso ali mala kolicina sad ima 4.5 meseca pozdrav za sve mame. :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »