Komentari za tekst "Vaša 22. nedelja trudnoće"

Komentara
2541
Ostavite komentar
Od 20-24te nedelje
Na bebcu i pise u 21. nedelji da ste se do sada ugojili od 5 do 7 kg, znaci to je normalno, a vidim ovde da zene koje su se toliko ugojile misle da je to preeevise, jer se vecina ugojila po 3,4 kg. Ne znam ko je u pravu. I nije mi fer jer je i meni prva trudnoca i vodila sam se preporukom za dobijanje na tezini sa bebca, do 2 kg u prva tri meseca, a posle po prosecno 400-500 gr svake nedelje (od 350-700 individualno je).
2kg+0.5kg*26nedelja=2kg+13kg=15kg je idealno dobijanje tezine u trudnoci
do 22. nedelje je normalno od 6-7 kg.
Mince u prvoj trudnoci sam se ukupno ugojila 25kg, a u drugoj za sada (22nedelja) samo 3-4kg. A jedem normalno,verovatno jer sam puno u pokretu
Ja sam se ugojila 7kg a 22-a nedelja sam...Osecam se super,nejedem puno ali sam se ugojila nije mi jasno da se neko ugojio samo 2-3 kg...da li jedete?
cao svima...ja sam u 22 nedelji trudnoce do sad sam se ugojila 7 kg.. :-) mada mi je to i trebalo jer sam bila mrsava..sada sam dobila idealnu tezini...komplet gardarobu sam morala da promijenim i imam sa tim problema jer kod nas tesko mogu da se nadju pantalone helanke i sl za trudnice koje nece stezati oko stomaka :- /
cao svima,super su vam komentari,bas rado citam,moze svasta da se nauci. Mi smo 22.ned. ugojila sam se do sad 6kg. Mene nekad zabrine kad ne osetim bebu svaki dan. Mada sam procitala negde da se tek od 22.ned.jasnije i cesce oglasava. Prva mi je trudnoca pa mi je svaki savet koristan. Pozdrav svim mamama i bebama
Draga Ivana:) i kod nas je tako. uplasim se kad se ne javi pa malo prodrmam stomak ono opet nista i tek oko 4,5 sati predvece se valjda probudi pa udara kao luda:D . Sad sam vec navikla znam otprilike kad je budna . Koja si sada nedelja? :) pozz od nas dve ..:*
Cao svima.:) Mi smo u 22 nedelji. ugojila sam se 5 kg do sada . imam problema sa ledjima mnogo me bole jer mi je bebac vise pozadi. Ali brojimo dane kada cemo stici. pozdrav za sve mame. :)
Draga Sandra, nisi jedina... i ja sam se ugojila 7 kg do 20 nedelje i strasno sam se zacudila jer ne osetim po sebi niti to vidim dok ne pokusam da obucem nesto iz perioda pre trudnoce (sto je nemoguce). Najvaznije mi je da se ja dobro osecam, da se baban dobro razvija i raste, a za komentare drugih me ni malo nije briga. Nase mame nisu brinule o kilogramima, niti su isle na expertne ultrazvukove, niti pile Femibione pa smo hvala Bogu zdrava deca koja sad iscekuju svoju. Samo opusteno, bez nervoze i straha i sve ce biti super. Pozdrav!
Cao svima! :) Mi smo u 22. nedelji,nisam imala nikakve mucnine,bolove,jedem kao sto sam jela i pre trudnoce,ugojila sam se 1,5 kg. 24 idem na kontrolu pa napokon da vidimo da li je curica ili decak :) Pozdrav za sve mamice i bebice :)
Nisi se puno ugojila ja svega tri kilograma I to je super I ja imam lupanje srca ali sam isla kod kardiologa I interniste cak sam I holter nosila nemoj to da zapostavis jer meni su otkucaji otisli I u 150 sad pijem verapamil 3 x 40 mg a bice sve teze kako odmice trudnoca ako ti je krvna slika ok idi obavezno kod interniste I proveri stitnu zlezdu !
Ćao, drage koleginice :-) Mi čekamo jednu malu devojčicu i brinemo svaki dan kad nam se beba ne javi, da joj se nije nešto desilo u stomaku :-) Tata jedva čeka da se rodi njegova princezica :-)
Drage mame, pozdrav :) Mi smo u 22-oj nedelji trudnoce, za sada je sve super. Ugojila sam se 3,5 kg. Ocekujem decaka :)
da li neko ima bolove u kukovima sa strane kosti svako jutro me to bolivaljda od spavanja sa strane ne znam a i beba sutira ponekad kao da sam u 7 mesecu
Takodje,svako jutro se budim s istim bolovima...
ne brini se i mene isto tako imam osecaj kao da ce sutirati sve dok mi ne razvali kuk u pocetku sam se plasila jer mi je sa prvim detetom trudnoca bila potpuno drugacija ali jbg. nije svaki bebac isti :)
Odlicniste rado citam sve vase savete Jedva cekam svoju djevojcicu :)
imala sam prelom karlice,sad sam trudna prva mi je trudnoca,pa me zanima da li je neko imao slicno iskustvo,da li cu imati problema u trudnoci i kakve su sanse da se porodim prirodno?
ja sam perisala karlicu 3x,
sad sam u 21+1 tt
i receno mi je da moram na carski roditi
ja sam se ugojla samo 3 kg do sad a sad sam u 22 nedelji
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »