Komentari za tekst "Kako izgleda i koliko traje oporavak od carskog reza?"

Komentara
151
Ostavite komentar
ja sam se porodila prosle godine u oktobru carskim zato sto je beba bila popreko a sada cu opet u januaru. ja sam svog doktora pitala da li mogu prirodno jer mi je to zelja a on je rekao da je carski OBAVEZAN jer je tako bilo i prosli puta. oni ne praktikuju posle carskog da bude prirodno jer moze doci do pucanja materice. a takodje mi je rekao da ako sam pametna necu imati vise od 3 porodjaja jer posle 3 materica se stanji i u trudnoci moze doci do njenog pucanja.
Zdravo mame! Ja sam prvo dete rodila 2007. prirodnim putem bez epidurala, a drugo dete, rodila sam 2012. carskim rezom. Iskreno, nema tu ničeg carskog, osim imena naravno. Kada uzmem sve u obzir i kada uporedim, treći porođaj bi sigurno bio prirodni, naravno ako bi sve bilo u redu. Posle prirodnog porođaja, nakon par sati sam ustala i sama otišla da se istuširam, doneli su mi bebu i sutradan ništa, kao da se nisam porodila. Svim budućim mamama bih preporučila porođaj prirodnim putem, a ako se plašite bola, tu je epidural, izbor je vaš. A da ne pričam o prvom susretu sa bebom, odmah nakon porođaja, ništa lepše...Veliki pozdrav!
Meni je prvi porodjaj bi prirodan, isto nisam smela da sednem skoro dva meseca, drugi je bio sekcija , i evo na zalost i treci, meni licno je carski stoput gori bez obzira sto me je posle prirodnog vise bolela rana jer nisam dobila nista protiv bolova, kod carskog sam i psihicki i fizicki "isečena". A oba carska sam radila u spinalnoj anesteziji sa bebi frendli programom....
Ja sam imala i prirodni i carski porodjaj isto. Samo što je meni oporavak posle carskog bio super. Sve zavisi kako prodje prirodni. Nema pravila. Najbolje bi bilo prirodno ali ni tu se ne zna kako ćeš proci. Moja drugarica posle prirodnog nije mogla ustati mesec dana, i još je posle sedela na slauhu. Dok sam ja posle cr kuci već šetala i sedela normalno.
Porodila sam se carskim rezom pre skoro 8 meseci, slusala savete doktora i babica, sve je proslo ok, setala vec sledeci dan, 6 nedelja kasnije iznosila bebu u kolicima napolje preko stepenica. Jako mi je pomogao pojas za vracanje stomaka, svima ga toplo preporucujem, ne samo da se vraca stomak, nego je daleko manji bol i napor prilikom podizanja, saginjanja i svega sto vas ceka. Ono na sta bi trebalo paziti je svakako laktacija, koja krece odjednom, grudi se bryo napune, treba ih utopljavati i redovno cediti, jer bebica neco odmah dolaziti na podoje, a i kad krene, nece znati puno da izvuce, zato se treba brinuti o grudima da ne dodje do mastitisa, i da bi se uspesno savladalo dojenje. U bolnici, kad sestre kazu da se podizete, da malo setate, ispravite se, obaveyno ih poslusajte, bice vam laksi oporavak i lakse cete izbaciti ono sto treba da iskrvari. Porodila sam se u totalnoj, i nisam imala problem sa mucninom. Samo mislite na vasu bebicu i radujte se svakom sledecem mazenju kad je donesu, lakse ce vam proci sve. Nadam se da ce nekom koristiti saveti i svima drzim palceve, samo hrabro!
isti slucaj je i kod mene,evo spremam se vec za drugi carski,razlika ce nam biti 22meseca.
sve ja tako kako si rekla :-) pozdrav svim trudnicama i mamama.
Zdravo svima.Porodila sam se carskim rezom pre 24 dana zato sto je bebac bio krupan.Jedino sto posle svega mogu da kazem je da ga toplo preporucujem svim trudnicama.Jedini bol koji sam osetila je rana koja me je bolela nekih pola sata nakon budjenja iz anestezije i to je bilo sve.7 sati nakon porodjaja sam vec setala po sobi.Sada se super osecam,nemam nikakvih tegoba,po kuci sve sama radim,a sto se tice oziljka-uopste se ne primecuje.Pozdrav svim buducim mamama....
Ja mogu da poverujem, porodila sam se carskim i sve mi je bilo kao sto je dragana napisala, sad posle mesec dana osecam se skroz oporavljeno!
ko moze da poveruje u ovo sto ste napisali ? Carski rez je oporacija koja zahteva minimun mesec dana oporavka.


Zdravo svima! Porodila sam se pre tri meseca carskim rezom,porodjaj je trebao da bude prirodnim putem. Trpela sam bolove celu noc sve do ulaska u salu kada su zakljucili da je bebina glavica velika i da nema sanse za prirodni. Sve je na kraju ispalo super, moja devojcica je zdrava, odlicno napreduje. Imala sam bolove prvih nekoliko dana, ali je sada sve ok. Zanima me kada cu dobiti menstruaciju, s obzirom da je proslo tri meseca od porodjaja a i priitom dojim bebu. Jos uvek nisam dobila i pomalo se bojim. Da li neko ima slicnih iskustva?
ja sam imala dva caarska,prvi 2007u junu 2007 drugi u septembru 2oo8,a sad u januaru me ceka i treci :) ,,,najtezi mi je bio prvi dan poslije carskog,ostalo opet podnosljivije ..nadam se da ce mi dr nakon ovog carskog reci da mogu jos 1-2 carska.kao sto mi je rekao i na pocetku ::))) pozz
Ja san ostala trudna posle prvog porodjaja Carskim rezom posle 4 meseca i mislila sam da cu morati da abortiram ali eto rodila sam posle a izmedju dva porodjaja je proslo samo 13 meseci sad sam opet trudna i opet imacu carski rez
29.04.2012. porodila sam se hitnim carskim rezom u Visegradskoj. Rana me je bolela samo onog trenutka kada su me probudili iz anestezije, posle toga bolovi su bili zanemarljivi. Prvi dan posle, najtezi, ali se brzo zaboravi. Moj jedini problem je sto sam izasla iz bolnice i vec sutradan dobila temperaturu, a i rana mi je procurela. Primila sam 32 gentamicina i rana je prestala da curi. Ali, na mestu gde je rana curela sada raste kao plik pun neke tecnosti. Ako neko ima neki savet, pomagajte, ne mogu vise ni da pomislim na injekcije. A moj bebac je odlicno, samo nemam dovoljno mleka da ga dojim.
ETO MIRIJANA TAKO SE DESILO IZNENADA DA SAM U DRUGOM STANJU AL NISAM SMELA DA BORTIRAM TO JEST DA SAM BILA U VISEDGRADSKOJ I RASPITALA SE REKLI MI DA BOLJE DA OSTAVIM KAKO JEST JEL JE VECI RIZIK DA BORTIRAM NEGO DA ZADRZIM BEBU TAKO SAM SE ODLUCILA DA ZADRZIM BOLJE NADAM SE DA CE BITI SVE OK EVO DOBILA SAM UPUT ZA VISEDGRADSKOJ DA SE DOGOVORIM KAKO CU NA PORODJAJ CRL NEMA SANCE BOLJE CU DA RODIM 10 VAGINALNO NEGO CRL STVARNO JE NEPRIJATNO POZDRAV
za sad je sve ok nadam se da ce ovog puta biti normalni porodjaj jel koju sam situaciju imala za sad je ok daj boze da bude normalno jidem redovno na kontrole sada sam vec u 37 nedelji hvala na savetu svim trudnicama jel sam stvarno bila sokirana kad mi je dr kocijancic rekla da mi spasila zivot za 20 min a i izgubila sina pozdrav buduce mame
Samira - mislim da ne treba da brines. Idi redovno na kontrole i nastoj da se ne naprezes.
I moj prvi porodjaj je bio carskim rezom i ginekolog mi je rekla da ako hocemo, na drugoj trudnoci mozemo da radimo vec posle 3 meseca. Znam da neki kazu da je bolje cekati, ali ako je sve ok, samo napred :)
Srecno! :) samo vodi racuna da ne dizes nista teze od bebe (a za koji mesec verovatno ni nju, proveri sa doktorom).
SAMIRA...JA KOLIKO SAM UPUCENA TREBA DA SE NAPRAVI PAUZA OD 15 MESECI POSLE CARSKOG.....JA SAM SE ISTO PORODILA NA CARSKI PA SAM SE RASPITALA....ALI TI SI VEC 25.NEDELJA I VERUJEM DA CE DOKTOR DA OBRATI PAZNJU NA SVE TO.
Osecaj bola je subjektivna stvar. Sve zavisi od cega i kako si sazidan. Radostan je dogadjaj razlog bola pa se to sve lakse podnosi. Nikada pre carskog nisam imala operaciju i nisam znala sta me ceka ali sama cinjenica da cu napokon upoznati zeljno iscekivano cedo grejala mi je srce i nije me bilo strah. Kada su me razbudili, bilo mi je muka (ali sam se sa mucninom borila kroz citavu trudnocu do samog dana porodjaja) i to je relativno brzo proslo. Prvi dan je uzasan ali je prosao, i sledeci, i onaj posle.... A kada sam krenula iz porodilista sa bebom pomislila sam, "Dobro, ovo je proslo, i mogla bih opet". Uopste nije strasno s obzirom na rezultat. Pozdrav saborcima, i onim mamama koje tek ceka carski.
ja sam se porodila cr 25.04.2011 i saznala da sam opet trudna proslo je samo 4 meseci od carskog reza sada sam u 25 nedelji trudnoce dali neko zna dali postoji opasnost ?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Jači imuni sistem za bebe rođene carskim rezom »
Od sedine dana se očekuje povećanje oblačnosti i mestimična kiša »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Danas vam šalu niko neće uzeti za zlo, zato nekom dobrom dosetkom proslavite 1. april »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Jednog dana pojavi čudna životinja, izdaleka, sa ogromnim koferom »