Komentari za tekst "Vaša beba u 1. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
857
Ostavite komentar
Ovo nije prvi mesec i prva nedelja nego drugi mesec, prva nedelja. Tacka iza broja znaci da je to redni broj. Dajte malo mozga i pismenosti!
Može i na kulturniji način da se skrene pažnja... Mozgata ženo ;-)
imam pitanje...kada mogu bebu da kupam u postolju za kupanje...od kog mjeseca...http://www.svezakucu.rs/www/14771/tega-anatomsko-postolje-za-kupanje-bebe-happy-turtle-plavo-171zt003plavo postolje izgleda ovako..to koje ja imam...hvala unaprijed...
Ja i supruga smo za Pentaxim vakcinu. Inace supruga mi je farmaceut i smatra da je puno bolja od zasebnih vakcina i manje ima nezeljenih dejstva.
Nasa Neda je danas primila vakcinu sa mesec dana,zanima me sta ostale mame misle o ovoj dilemi sa vakcinama-koje dati?Posto je to sto nas sledece ceka...za mesec dana.
Moja Mika ima mesec dana i ja sam se izmlazavala u pocetku. Beba mi je sama uredila da ima onoliko mleka koliko joj treba tako da sam po tom pitanju mirna. Dodala je za prvi mesec 1,2kg a poslednjih 10ak dana mi nocu spava po 7-8 sati. Milina :)
Ja sam kapi protiv grceva kao preventivno pocela da joj dajem vec 6-7 dan a caj od 16og dana i ona mi nema grceve, ne znam da li je zbog toga ali eto...
sve u svemu jedna zadovoljna beba :)
Pozdrav zaljubljenim mamama..
Koji caj? :)
Moj Jovan danas je napunio mesec. Dobra je beba da ga ne ureknem :) imamo male grceve, nista strasno. Htela sam da podelim svoje iskustvo u vezi sa izmlazanjem dojki. Stanete pod tus i pustite malo topliju vodu da vam pada po grudima, onda uzmete bebi uilje i masirate dojke. U potpunosti omeksaju, onda ih izmlazate. Meni pomaze, svako vece pre spavanje tako srwedim dojke i nemam problema sa zapusenoscu kanala ili plocama...
Drage mame htela bih da vas pitam za savet, moj bebac je napunio mesec dana i ima bas jake grceve, dajemo mu espumisan, pa cekam da vidim da li ce pomoci, sisa samo jednu dojku, pa kad treba da mu dam drugu vec je sit, toliko jako sisa, bas se naguta vazduha, pa ja moram da se izmazam, interesuje me jel jos neko ima slicnih problema ? Kazem problema jer ne znam do kada cu morati da se izmazam, tako se njegovo sisanje nece nikad normalizovati, cini mi se :-/,...Pozdrav svim mamama :-)
Od espumisan kapi mnogo bolje su Biogaya. Otkad ih koristim Vuk ima grceve samo posle obroka i to nekih 3/4min.
Probajte da bebu hranite cesce da ne ogladni toliko da mora da sisa tako halapljivo a drugo kupite kim i po 10 zrnca stavite u 100ml hladne vode pa stavite da prokuva cim prokljuca sklonite i malo sacekajte da se ohladi na nekih 70C° u flasici stavite kesicu PLANTAX instant caja i prelijte sa tom vodom ali predhodno izvadite zrnca kima iz te vode i to dajete bebi po malo posle hrenjenja i u toku dana treba da popije taj caj i nece imati grceve mi imamo bebu od mesec dana ;-)
Drage mame, nama kod grčića pomaže samo tatina masaža bebinog stomaka u smeru kazaljke na satu, oko bebinog pupka, uz bebi-ulje. Tako masira 10-ak minuta i grčevi UVEK prođu! U pauzama masiranja, stavimo bebi na stomak pelenu zagrejanu peglom (ne suviše vruću) i to našem bebanu takođe pomaže. Grčevi se kod nas svaki dan javljaju u 17 časova, kratko traju jer ih masaža "saseče", ponekad se još jednom jave do 21 čas, i opet izmasiramo i opet prođu nakon masaže, jer ona pokrene creva, pa gasovi brzo izađu na slobodu :) Takođe, koristimo i Bio Gaju, ali ne vidimo da nešto pmaže. Preporučujem i Nuk flašice, jer beba uz njih sporije siki (ja slabo imam mleka, te koristimo dohranu). Probali smo i Avent i Chicco, koje su duplo skuplje, ali sa tim flašicama beba se naguta vazduha, pa to još više izaziva grčeve. Sve najbolje želim dragim hrabrim i požrtvovanim majkama i bebama :) Imati bebu oplemenjuje čoveka :)
pozdrav svima, moja beba ima mjesec dana, kad je budan 90% vremena jede, i zaspe dok jede, pa se za par minuta probudi i oce jos, a jede po pola sata, po noci po 10min pa zaspe. malo ga muce grcevi, nista strasno. ne naslanja se na noge i to me brine,a na kontroli sa 15 dana je to bilo u redu
Pozdrav svima.Zelim da podelim iskustvo sa dojenjem. Imam bebu staru mesec dana i jednu devojcicu od tri godine. I stariju devojcicu sam dojila,a i bebicu dojim na sledeci nacin:jedna sika-jedan obrok i tako na tri sata. Jednostavno kada joj ponudim drugu, ona odbija, te je i ne forsiram, a i tu siku sto sisa zavrsti za 5-10 minuta. Starija devojcica je prvi mesec dobila 1800gr, a drugi mesec 1500gr, a mladja takodje prvi mesec 1800gr,a za drugi cekamo :) (napominjem da bebu samo dojim). Pozdrav svim mamama!
Cao, mame! Moj sincic Dusan ima 33 dana, nocu se budi samo jednom. Dojim ga. Sporo sisa po sat i po, ali onda spava 4-5 sati neprekidno. Tako da se nocu budi samo jednom. To je dobro jer onda mama i tata mogu da spavaju u jednoj sobi i jednom krevetu. Hoce i u krevetac. Nadam se da ce moja lutkica tako i ostati.
Поздрав мамама ,
Огњен има 36дана и диииииииван је!
Спава у просеку око 3 сата,онда следи пресвлачење и подој,мажење и опет спавањац :)
Што би бака рекла "ППП.."
Његове сестрице су нас баш намучиле док их грчеви нису прошли.Јана,моја прворођена душа драга је имала грчеве до 8 месецакад су кренули зубићи да ничу;Дуња,друга сррећа највећа је имала до трећег месеца.Огњена повремено ухвате али није баш сваки дан и не трају дуго,до пола сата што је у поређењу са целом ноћи вриштања готово благослов :)
Са сестрицама нема шта нисмо покушали а за узврат смо добили ешеерихију коли од чаја против грчева,мислим да је тада повучен из употребе(са старијом),и опет ешерихију коли од вигантол капи кад је Дуња имала два месеца.Од еспумисан капи су обе вриштале у недоглед без икаквог побољшања,ким и топли термофор на стомачићу су били ефикаснији.
Само дишите ;) и не брините...проћиће...једном...некад.
cao mame,moja curica ima 35 dana mnogo je nemirna i neda mami nikako da spava,a sto se tice grceva s tim nemamo problema :)
Cao mame,moja Dunja ima 29 dana.Pomalo nas muce grcevi,ali nista strasno.Patronazna nam je preporucila kapi BIOGAIA,jesu malo skuplje,kostaju 1085 din,ima ih za mesec dana odprilike,ali nam zaista pomazu.
Ako imate nekoga u austriji, zamolite tu osbu da Vam posalje lekic ANTIFLAT (50ml oko 6 evra), dozira se 16 kapi po kasicici i daje se pre jela a moze i posle, i daje se po optrebi. Za 10min prodju grcevi. Moj Eli ih je imao u 3oj nedelji i sad ih uopste vise nema! ANTIFLAT zaista deluje i Eli ga obozava jer ima ukus banane i vanile :)
Mi imamo 29 dana,i naravno i nas muce grcevi.Prvo sam probala espumisan,koji ni nama nije pomagao.Beba nije mogla spavati,stalno je plakala,sve sto sam isprobala,nije puno pomagalo...onda sam resila da kupim Baby fen kapi,koji je 100% prirodan,sto mi se jako svidelo,i pomoglo je!:)ne znam kako je u dr.gradovima ali u Zrenjaninu sam ga jedva pronasla...u koju god apoteku da sam bila svuda imaju samo espumisan!I da Baby fen kosta 590din i daje se samo tri puta dnevno (po dve kapi po kili bebe)Mi imamo skoro 5kg i dajem mu 10 kapi!Pa drage mame probajte!:)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »