Komentari za tekst "Vaša 24. nedelja trudnoće"

Komentara
2914
Ostavite komentar
Dunja koliko trudnoca traje kod tebe kad ti je termin 24.12. a 24.si nedelja? O.o
Evo i nas u 24 nedelji. Sutra nas ceka ehokardiograf i nova slikica :)
Ja se nisam ugojila mnogo, svega 2kg i odlicno se osecam, da nije nestasna bebica ne bih ni znala da sam trudna.
Pozdrav za sve mame... i meni je termin 3.decembra i sve je super... :) imam malo problema sa niskim šećerom..dešava mi se da ako ne uzmem neku voćku u roku od dva sata od ustajanja da mi bude loše, pogotovo zbog ovih vrućina, ali to reguliše milka čokolada :D inače imaću dečaka, koji je imao 620g pre 10ak dana, kada sam poslednji put bila na kontroli...ponovo idem 26.08. i tada će biti urađena ehokardiografija fetusa..svaki put na kontroli me pregleda ekspertnim UZ, ali ne znam koliko je to dobro da često imam UZ...ipak je to razlika 20 dana..
Hmmm...šta još mogu reći..
Beba mi je nemirna, kada se pomera ne treba mi ruka da bih osetila, nego se već stomak na oko pomera i ''deformiše'' :D
Cao svima...Evo i mi smo usli u 24 nedelju trudnoce..Termin nam je 03.12. i jedva cekamo....Saznali smo da ce biti devojcica koja ce po svemu sudeci biti jako nemirna...preko dana je mirna ni ne osecam je,mozda po koji malecni treptaj ,ali zato uvece kada legnemo posle tusiranja mnogo smo nemirni...Imam osjecaj kao da mi je u stomaku staza formule 1..Na sve i jednom ultrazvuku do sada smo se namucili sa doktoricom da izmerimo bebicu...Ili nam okrene ledja ili se skupi u lopticu...:) Sve u svemu super se osecam,niti sam imala mucnine,niti sam se puno ugojila,bebica napreduje bas kako treba,jedino zbog ovih vrucina malo mi posle podne budu noge otecene. Imam jedno pitanje za sve mame koje su na sajtu...Pre tri dana sam bila na ultrazvuku jer mi doktorica ide na godisnji pa mi je prilikom pregleda rekla da imam "TVRDU MATERNICU" i kaze da to nije nista opasno. Pa me cisto zanima da li je mozda neko od vas imao isto...? Veliki pozdrav za sve mame i bebice...:*
Cao buduće mamice...:-) ja sam usla u 24-tu nedelju,i ništa mi nije tesko da radim.Bebac se javlja vise puta u toku dana,a nisam se nesto puno ugojila,jedva 3 kg...mada je malecki na zadnjem ultrazvuku bio tezak 650 grama. Neznam da li je to mnogo,ili je normalno? Pozdrav za sve mame. :-)
Dobro jutro svim budućim mamama i adminima BEBCA :)
Ja sam u 24. nedelji blizanačke trudnoće i volela bih da možete za svaku nedelju da ubacite i po nešto o razvoju blizanaca.Ako je u single trudnoći beba teška 450-500gr,u blizanačkoj je to puta 2,tako da meni i svim ostalim trudnicama koje čekaju 2 bebe nije isto kao ostalim...počele smo mnogo ranije da osećamo bebe,da otičemo,da se zamaramo...da ne spavamo noćima!! To mi najteže pada jer nigde nisam naišla na savet kako da se namestim za spavanje.Ne prepooručuje se na ledjima,ako legnem na levi bok pritiskam bebu koja je na levoj strani,ako legnem na desni pritiskam drugu bebu,onda se njih dve guraju,prave sebi prostor...Nadam se da ćete bar razmisliti o predlogu :)
Pozdrav,Suzana.I ja se slazem sa tim.Takodje bosom blizance,I pomeraju se pogotovo onda kada ja legnem da spavam.Sa njima je sve ok.Doduse I ja sam dobro.Noge mi nisu otecene I ponekad odem da se prosetam pola sata,Ali je to Kao sto I sama znas,ipak zamorno.Slazem se da bi sajt trebao da napise nesto I o nasim bebcima.Upravu Si da ne treba da lezis na odredjenoj strani celu trudnocu.Kada Sam nosila prvo dete (ovo ce mi biti cetvrto I peto) ležzala sam stalnna istoj strani I kada se moj sinčić rodio imao je kriv nosić od mog leškarenja.Nadam se da cemo dobiti pravdu I da ce I za nase blizančiće biti pomoci I neki forum za trudnice sa dva bebca...:)
Cao drage mame,
ja sam u 24toj nedelji, tacnije 23+5 :) osjecam se super, ugojila sam se oko 6 kg. Jedino mi noge oticu. Bebico je zivahan, osjecam da me sutira kad god se umirim :) jedva cekam novembar da ugledam svoje zlato...
cao ja sam jos u 24 nedeIji i osecam se odIicno maIo umrno mada moguce i ovo vreme juce sam dobiIa rezuItate krvi i urina sve je uredu 26 juIa idem na kontroIu da vidim bebac sta mi radi i kako napreduje svim mamama zeIim prijatan dan
postovanje svim buducim mamicama,ja sam u 24'-oj nedjelji i osjecam svoju malenu cesto puta u toku dana,ono sto me malo brine su cesta mucnina,nagon na povracanje,uzasno jaka kiselina nebitno sto jedem i pijem,a sa sinom nisam imala taj problem,sto uciniti po tom pitanju?
Cao,i ja sam u 24. nedelji trudnoce,ugojila sam se 4 kilograma,bebija osecam vise puta u toku dana,najvise ujutru i uvece pred spavanje tada se bas mazimo,za sada napredujemo bas super :)) inace prva trudnoca i jedva cekamo 3.septembar da uzivamo :DDDD
Cao svim mamicama,ja sam u 24 nedelji,ugojila sam se 9kg,osecam moju Lenu cesto,alí me plasi sekret koji je prisutan od pocetka trudnoce.Imali neko neki savet?pozdrav
Interesuje me da li je 4d obavezan da se radi ja sam dobila uput za dopler u bolnici
pomozite da se i ja druzim sa vama,ne ispevam da se registrujem,nzm zasto.. :(
MOLIM VAS..POMOZITE MI DA SE I JA ULOGUJEM I MOGU DA POSTAVLJAM PITANJA I ODGOVARAM NA ISTA.. MUCIM SE VEC POLA SATA I VISE I NIKAKO DA POCNEM SA CHAT-OM S DRUGIM TRUDNICAMA,A MNOGO TOGA ME ZNIMA JER MI JE OVO PRVA TRUDNOCA,A JAKO STE MI SVE ZANIMLJIVE I ISKRENO UPUCENE I VISE NEGO STO SAM OCEKIVALA,ZATO ZELIM DA BUDEM CLAN... ALI KAKO?
Cao svima.. u 24-oj nedelji trudnoce sam, i doktorka mi meri tezinu svaki put kada odem na UZ, a to je jednom mesecno :) Kako kazu, trebalo bi da se od pocetka pa do kraja trudnoce, zena ugoji izmedju 9 i 12kg.. neki kazu maksimum 11... A ja se ne opterecujem, jedem sta mi se jede i kad mi se jede, sve se to nakon porodjaja polako dovede u red :))) Pozdrav svim mamama :))
Cao buduce mame. mi smo u 24-oj nedelji trudnoce. ja sam pre godinu ipo dana imala operaciju na kojoj mi je izvadjena cista i levi jajnik odstranjen. sada sam presrecna svaki put kada osetim pokrete svog decaka. i sa velikim uzbudjenjem cekamo maj.
Pozdrav svima. :) ja sam takodje u 23+5 nedelji .. zanima me dali vas doktor uvjek meri koliko ste dobili na tezini mene nikad nijee prva mi je trudnoca. zanima me vase misljenje..
Pozdrav svim trudnicama,
Ja sam usla u 22 nedjelju trudnoce i tokom predhodnog perioda sam uradila vise nalaza(test opterecenja,Papa test,vag.bris.trombofiliju,amniosintezu,hormone FT3,FT4 iTSH).
Terapija koju koristim je: PTU *1,Mama vit*1,Ginipral*1/2,Utrogestan od200mg 2*1.
Imam 41 god i ovo mi je prva uspjesna trudnoca.Osjecam pokrete bebe i to obicno uposlepodnevnim i nocnim satima.Jako sam srecna kad je cujem da se pomjera.
Ono sto me zabrinjava je, moze lij Hiperteroza da utice na bebin razvoj i moze li naslijediti.
Mislim da nemas razloga za brigu sto se tice Hiperteroze moja snaja je ima tokom cele trudnoce je redovno uzimala terapiju i bebac je zdrav hvala bogu, nemora da znaci da je nasledno tako da samo opusteno i bez stresa .
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »