Komentari za tekst "Vaša 20. nedelja trudnoće"

Komentara
2727
Ostavite komentar
Meni se bas vidi stomak,20.sam nedelja ovo mi je druga trudnoca i bas cesto osecam bebu da se pomera ,lep je osecaj...znamo pol)))))))
Pozdrav svim buducim mamama. I mi smo 20ta nedelja i super se osecamo od pocetka. Tek sad pocinje polako da mi se vidi stomak. Bebu osecam od 17te nedelje, a u poslednje vreme je bas aktivna. Jos uvek ne znam sta je, ali nema veze, vazno je da je sve ok. Puno srece svim nasim bebama, da prevale jos ovu polovinu sto pre, da ih drzimo u narucju.
Cekam rezultate amniocinteze.. strah..
Pozdrav svima! Usla sam u 20. nedelju, tacnije 19 2/7. Danas sam bila na kontroli. Beban je aktivan, non-stop je skakutao, dimenzije glave i butne kosti su ok, rasirio je noge da pokaze svoju muskost (iako se hvalio jos u 13. nedelji kad smo bili na expertnom), ipak, tezina mu bas i nije neka (nema ni 200g). Iskreno, ne opterecujem se previse, jer UZ nije precizan sa tim. Zato vaga jeste... Ja sam preterala... ugojila sam se 8 kg. Uvek sam bila visoka i mrsava, a sad... Ne smem da mislim kolika cu biti do kraja. Eto, to smo mi.
pozdrav svima. nadam se da cemo se lijepo druziti
Zdravo svim mama I bebiruskama....Danas smo saznali da cemo dobiti devojcicu!!! Inace osecam je skoro 15 dana vec,bas je nemirna,samo se suta,cas je skroz dole cas je osetim kod pupka! Inace ovo mi je prva trudnoca I svi su rekli da cu osetiti kao blago golicanje ali nasa nemirnusa je vrlo konkretna sa udarcima;)) cak mi se I stomak pomera,vidljivo!! Danas na merenju je imala 385g I doktorka kaze da je odlicna ( 20+5)....
Cesto osecam bolove sa leve strane,negde kod kuka,malo se spusta I do noge ali kazu da nije strasno,da pijem dosta tecnosti!
Sledecih nedelja valjda treba uraditi I 4d... samo da sve bude kako treba I da devojcica bude zdrava! Inace ugojila sam se oko 5,5-6kg, kako na kojoj vagi,nije lose za sada mada zaista nista nisam ni pazila sta jedem...Pozdrav svima od Ane:))))
Zdravo svima!!! Ja sam u 20-oj nedelji i odlicno se osecam, ovo mi je treca trudnoca i prema tome mogu da podelim sa vama neko moje iskustvo! Nisam pristalica ekspertnog ultra/zvuka jer mi bebe dovoljno zracimo i kod kuce a mislim na mobilni, kompjuteri sve u svemu tehnologija. Ja jednom mesecno odlazim kod moje doktorice a dva puta u toku trudnoce na ultra/zvuk, i mislim da je to sasvim dovoljno. Redovna higijena i raznovrsna ishrana je najbitnija za zdravlje nas i nasih beba. Pozdrav!!!
Moj dr kaze da bebu pocinjemo da osecamo kada predje 250 gr. Ja sam sve vreme cekala leptirice , ribicu koja se pracaka, golicanje, pa nisam ukapirala da je onaj pulsic i grcenje misica od jedne sekunde u stvari moje dete :( E majka, nmajka... :)
Cao za sve mame i ja sam u 20oj nedelji i interesuje me kada je najbolji period da se ode na 4d ultra zvuk? Da nisam zakasnila?
cao,i ja sam u 20-oj nedelji.ovo mi je druga trudnoca,imam devojcicu od 8 godina.sa njom sam se ugojila ukupno 11kg,a sad u drugoj je sasvim drugacije,imam stalnu potrebu za jelom pa sam se za ovih par meseca ugojila 8kg,ali se stvarno ne opterecujem,jer znam da cu povratiti kilograme jer sam mrsavica,bitno mi je da sad sto vise uzivam u svemu pa i u hrani.pozdrav svim mamama.
I ja sam u 20 nedelji, ali.ja.se.nisam.nista ugojila.cak imam kilo manje nego kad sam ostala u drugom stanju.
I ja sam danas usla u 20-u ned.Ugojila sam se 5kg.Bila sam na letovanju,non stop idem na bazen,setam po 8 km dnevno...ponasam se kao da nisam trudna :)Bebiron je bas nemiran,imam utisak da uopste ne spava,samo se prevrce i okrece :D Danas idem na expertni...Imam povremeno bol u donjem delu stomaka ,i sa strane,al kazu da je to normalno jer se materica siri...Pozdrav svim buducim mamama...
Cao. I ja sam u 20 nedelji. Ugojila sam se 3 kilograma. Inace sam aktivna. Sada smo na odmoru, prija mi plivanje. Izbegavam sunce. Jos uvek ne osecam bebine pokrete...
ja sam 20. nedelja. radim od jutra do mraka, maksimalno sam fizicki aktivna, setam i bebu osjecam kada se umirim nocu. nisam se ugojila, smrsala sam 2 kg, a i slabo jedem, gadi mi se hrana. jedem dosta voca i povrca, nemam potrbu i zelju nizacim posebno. kaze moj doktor da zena treba da jede 5 puta po malo i da tezina zene nema veze sa bebom. mogu imati 300 kg a roditi bebu od 2 kg. pozdrav trudnjace... :)
Cao svima! Zanima me jedno pitanje usla sam u 20 nedelju, i imam povremeni bol kao da me sece, kad duze setam i sednem da se odmorim i ovo mi prodje, ne znam da li je za brigu ili ne?
Zdravo svima!I ja sam u 20 nedelji trudnoce i jos nisam osetila bebine pokrete mozda zato sto mi je ova prva trudnoca i bas je sve tako kako pise u ovom bebac zanima me da li je to normalno i i beba je teska 232 grama zanima me i to,pa ako mozete da mi kazete ...pozzz !
cao svima! I ja sam.u 20~oj nedelji trudnoce. ovo mi je prva trudnoca i da nema vas sa tako opsirnim objasnjenjima ne bih znala sta se sve desava. osecam bebine pokrete. reaguje na domacu rok muziku,sto mi je drago! hvala sto postojis BEBAC!
Ovaj Bebac ko da mi cita misli, gorusica me ubija a i sve ostalo kao sto pise. Hvala vam mnogo ste mi olaksali.
cao drage moje i ja sam u 20-oj nedelji i ovo mi je druga trudnoca ali jos uvek nisam osetila pokrete a mozda i jesam ali bas bas cesto imam grceve i gasove tako da mi se nesto cesto pomera u stomaku i neznam dali su to pokreti ili ne.
Ovdje u Bijeljini nema skole za trudnice.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »