Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
1085
Ostavite komentar
milice bolje je da se izmuzavas pumpicom posle svakog podoja, tako ces da povecas proizvodnju mleka. A to sto beba nece formulu, znaci da joj ne prija i nemoj da kupujes drugu vec uradi sve sta mozes da povecas proizvodnju mleka. Tih 50 ml ne moze da pridje jednoj kapi tvoga mleka.
zdravo mame!!!imam bebu od 4 meseca,iskljucivo sisa,al joj pomalo dodajem 50ml novalac 1 mleko,popila mi je samo 2 puta po 50ml i vise nece,dal da joj promenimmleko iili da li je neko imao slican problem,a dodajem joj jer nemam dovoljno...
Tammy svaka cast za komentar,skoro nisam procitala tako nesto lepo i dirljivo...da i ja dojim mog mladjeg sina kao i starijeg i istina je da su razliciti - onaj je sisao stalno ovaj kad nece onda NECE i to ti je,i brines da li je gladan,zedan pa ga meris,pitas od babe do zabe sve redom- jel sve uredu...i kao sto kazes nema nista lepse nego kad prebaci rucicu preko dojke i gleda te pravo u oci i znas tad si sav njegov svet :-D
Pozdrav svima. Evo da ja prenesem svoje iskostvo vezano za moju bebu :) Moj bebac je rodjen sa 3150 grama, a bio je dugacak 52 cm. Dojila sam ga mesec dana, a onda sam ostala bez mleka, pa sam mu uvela bebelak. Sada ima 4 meseca i 2 nedelje i pre 10 dana sam mu uvela vocne hipove kasice i sokice koje su namenjene bebi tog uzrasta. Na zadnjoj kontroli je bio dugacak 62 cm, a tezak 6590 grama. Doktorica je prezadovoljna, kaze da je to dobar napredak. Inace, moj bebac se budi u 9-10 sati ujutru, a leze oko pola 10-10 sati,. Preko dana spava na svakih 2 sata oko sat vremena, sat ipo. Od rodjenja sam mu davala da pije vodu i caj od komorace, pa skoro da nije ni imao grceve. Ovako ja radim i mislim da je ok, posto je beba jako vesela, pa mozda nekom pomogne. Pozz
bolje da si mu prvo uvela zitarice i povrce. bebe kad se oslade posle teze prihvate povrce. obicno se krece od pirinca i kukuruza. posle ide povrce pa voce i vocni sokovi.
Pozdrav mame! Na koliko bi trebalo bebe da jedu u ovom uzrastu? Moj maleni zna da napravi pauzu i po 5-6 sati izmedju sisanja i kasice(a nece da sisa izmedju ta dva obroka)! jedemo milupinu pirincanu i kukuruznu jednom dnevno!
dijana, kod nas je slicna situacija, imamo 4 meseca i 2nedelje, a pre nego sto je napunio 4 meseca odjednom je poceo slabije da sisa, dobio je samo300g za 3nedelje. onda smo i mi po savetu ped.poceli pirincane pahuljice hipp-kad god ne sisa lepo, iscedim 30ak ml mleka i u to umesam pahuljice i to pojede na kasicicu. nije odusevljen ni on, ali odmah je poceo bolje da napreduje. da skratim pricu, savetujem ti da i ti pokusas tako po malo sa svojim mlekom, nekad probaj gusce, nekad redje, dok ne nadjete ono sto vam odgovara :) treba mu dati i malo vremena da se navikne na kasicicu, posle ide glatko. sad smo presli na milupine sa pirincem i kukuruzom, obozava ih, dodam mu samo kada odbija i sisu i flasicu. sad se polako vracamo u normalu sa sikenjem, samo treba da budes uporna i uvek da izmuzes mleko ako nije lepo sikio, da se ne bi smanjio dotok. tako je mene savetovala dr i nisam se pokajala, to su sve normalne faze i ne treba da brinemo :) uzivajte i srecno
Drage mame moja beba ima puna 4 meseca i jednu nedelju, do sada sam je samo dojila, na zadnjem pregledu me doktorka posavetovala da joj uvedem pirincane pahuljice ,nece bas da jede ,buni se, ne ume da guta cak ih pravim i redje i nista, pa me interesuje da li ce prihvatiti?Takodje u zadnje vreme nece da sisa cesto,moram da je nudim par puta da bi prihvatila inace se buni kako je stavim u polozaj da sisa,..Da li ima neko slicna iskustva?
Beba sada vec sporije raste i ne treba joj da sisa cesto kao ranije kad je bas brzo rasla.
Ukoliko dete ne zna da guta kasicu treba sacekati nedelju ili dve pa opet ponuditi. Ukoliko dete dobro napreduje ne nuditi nista sem majcinog mleka.
Moja beba ima 4 meseca i nedelju dana, i imali smo problem jer je pocela da odbija mleko sa tri meseca, tj. pila ga je samo kada je spavala. Od treceg meseca smo poceli sa Milupa pirincanom kasom i to dva puta dnevno. Sada je i dalje ista prica, mleko pije samo nocu kada spava. Jede ujutru i uvece Milupa kasu, a tokom dana jedan obrok vocni120-150g,a drugi povrce120-150g koji obavezno mesam sa mlekom, po savetu pedijatra. Nekada sama spremim,a nekada gotove kasice. Od povrca jede krompir, sargarepu, tikvice, brokoli, karfiol, Hipp-ovu kasicu sa spanacem. A od voca jabuku i breskvu, sljivu. Nisam postepeno uvodila, jer je bila jako gladna, tako da je od pocetka jela koliko je htela. Svaku namirnucu je jela tri dana, pa onda novo. I kod slanih kasica, baza mi je krompir, a onda tu dodam neko drugo povrce. Lepo napreduje, ne previse ali je zdrava, srecna beba, i kaki nekada i po pet puta dnevno. A sto je najvaznije, posto smo bili anemicni uvodjenjem povrca, Hgb se povecao tako da nisu bili potrebni sirupi.
Moja bebica ima 4 mjeseca i 2 nedelj,vec 3 dana odbija da pije mlijeko pijemo humanu,dok vodu i sokice oije.Sve je isto vesela je neplace uredne stolice ali mlijeko nece da okuse,IMA LI NEKO SLICNO ISKUSTVO STA DA RADIM POZZZ
Ana, ja imam isti problem.Moj sin ima 4 meseca i dalje bljucka posle svakog podoja, takodje ima zatvor po par dana. Kada sam pitala babicu zbog cega stalno buljcka, ona kaze da imam vise mleka nego sto on moze da popije. Kada budemo uveli kasice videcu da li ce se situacija promeniti. On se normalno razvija,naoreduje u kilazi, sa 4.meseca ima 8100gr. Nadam se da ce uskoro to proci. POZDRAV!
Moj sincic ima 3 meseca i 4 dana evo vec mesec dana on bljucka skoro posle svakog podoja i to nakon podrigivanja meni to vise lici na povracanje mada pedijatar kaze da sve dok dobija lepo na kilazi nije strasno,nesmem da ga podignem i drzim nakon podoja da ne bi povratio,a cesto ima i zatvor neznam sta da radim jel neka mama imala slican problem....
haj mamice moja beba je stara 4 i 19 dana teska je sedam kila kasice omiljeno jelo nakon cike hehe ali imam problem voli prije spavanja puno pojesti pa onda spava cjelu noc tako je to drzi od 2mjeseca starosti i tako vec 3mjeseca ja spavam cijelu noc desi se nekada da navecer se budi po 1ili 2 puta ali to je rijetkost sa grcicima smo imali malo problema jer sam ja iz svoje prehrane izbacila mljeko i onda su joj grcici prestali sada nam malo zubici stvaraju problem sve trpa usta i puno bali heheh
Glavna tema ishrana deteta..Svaka beba je "prica za sebe" to znaju mame koje imaju dvoje- troje ili vise dece..Mala ima nepunih 4 meseci,doji..pre 5-6 dana pokusala sam sa Millupinom pirinacnom kasom i dete prihvatilo bez negodovanja..Dik naprimer prvom detetu nudila od 4-og meseca nije htela nikako.. Tek oko 6-og pocela da jede..Zato drage mame ne opterecujte se sa hranjenjem vaseg deteta a jos vise ne oko kilaze deteta "debelo nije i zdravo" sve dodje na svoje..ne vodite trku sa gramima i kilogramima..kasicama..sokicima koji dovode do karijesa 100% uzivajte u dojenju Vaseg deteta jer nema nista lepse kada prebaci svoju malenu rucicu preko dojke i pogled upucen pravac oci..tada je ceo svet ona ;))))
moja beba ima 4 mjeseca i 2 nedjelje a teska je devet kg a duga oko 70 cm,...veliki je to sincina,on doji,pije umjetno mlijeko a presli smo prie par dana na cvrstu hranu,...sve je ok,..punoo va spozdravljamo i da napomenem d adosad hvala bogu nije imao niti grceve niti temperaturu bas sam prezadovoljna njime,..
Cao !Moja beba ima 4mes.i dve nedelje i ima oko 8kg.pije humanino mleko i sada smo pocele sa milupinom hranom za 4mes.dobra je i mila kao sto svoje ime MILa nosi.
cao svima...moja beba ima 4 meseca i 10 dana,teska je 7250,a rodio se sa 3400....ja neznam kakva je to polemika oko hrane,najbolje da se svako konsultuje sa svoim pedijatrom.Moj bebac siki i uveli smo mu sa 4 meseca pirincanu kasicu.A to dali ce kreninu da papi sa 4 ili 6 zavisi od same bebe,jer neke bebe iako imaju punih 5 meseci nisu spremne za hranu,tako da je suludo komentarisati i plasiti mame i one koje su ranije ili kasnije krenule sa hranom.pozzzzz
A ja ne mogu da verujem da ima žena koje ne daju detetu da sisa.Da li uopste znaju da su grudi stvorene samo da bi bebi bile hrana?ONE NI JEDNU DRUGU SVRHU NEMAJU!!!!!!!!!!!!!!!
ne mogu da verujem kako ljudi komentarisu ""kravlje mleko je najzdravije za tele". a sta smo onda mi odrasli ljudi, kao i deca, recimo posle godinu dana?! isto telad? nekada su bebe od rodjenja pila kravlje mleko, kad nije bilo adaptiranih mleka, a majka nije mogla da doji.. i? naravno da im nista nije falilo. ne kazem da je kravlje mleko bolje od adaptiranog ili obrnuto, samo kazem da svako ima pravo na svoje misljenje i to ne treba osudjivati!!!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »