Komentari za tekst "Vaša 12. nedelja trudnoće"

Komentara
1709
Ostavite komentar
Iako je ovo vec 13. nedelja tj 12+4 pisacu ovde zbog prethodnog komentara. Danas smo bili na EUZ. Pa... zacudila sam se koliko smo tj koliko je muz video. Najverovatnije decak. Kaze tako i doktor a i muz kaze da je jednom prilikom beba tako bila okrenuta da se njemu ucinilo da se sve lepo videlo. No nije jos 100% sigurno. Cak muz kaze da i nozne prste ima na mene:) sto je super jer moj dragi ima hobitske noge hahaha. Sve u svemu veoma zadovoljna pregledom iako sam imala briga jer nije privatno pa sam sve ocekivala da cemo biti kao na pokretnoj traci, sve sto sam citala da treba da se vidi doktor je pomenuo i premerio. Pozdrav!
Moja kuma je uspela da sazna sa punih dvanaest nedelja. Mada ja mislim da je sve do dvadesete nedelje nesigurno tj prognoza vrlo lako moze biti pogresna . Recimo mojoj mami su sve do porodjaja govorili da je musko a ispalo zensko ( ja) . Ja imam za nedelju i po dana ekspertni uz u 12+4 pa cu videti mada se ne nadam nesto previse ;) Mislim da je jako vazno da je doktor strucan i da ima dobar aparat i cini mi se najvaznije da ima vremena da pogleda jer su bebe u tom periodu veoma aktivne te je tesko naciljati da se lepo vidi. U ovom periodu razvoja bebe decaci i devojcice se samo razlikuju po uglu pod kojim su genitalije izgled je poprilicno slican ako ne i isti. Toliko od mene. Pozdrav!

danas mi je na kontroli dr u izvestaju napisao "ep oko smu". Zna li neko o cemu je rec? inace smo super, 12. nedelja, nema mucnina, kao da nije 2. stanje. zaista najlepsi osecaj!
Cao svima
U 12-toj sam nedelji trudnoce, i tek sada su pocle mucnine i povracanje.Cak imam ponekad i jake glavobolje.Pocela sam da se jako brinem.Molim za savet.... Unapred hvala
dobar dan zelela bih da znam zadnju sam menstruaciju imala 27 decembra imam 45 godina osecam se jako lose moli vas mozete li mi rec koji su rizici toku prosle nedelje sam imala jaku prehladu pila sam antibiotike i trnutno sam pod antidepresivimmma al sam osetila u iz grudi cistu vodu..hvala u napred..
antibiotici su strogo zabranjeni u trudnoci, kao i antidepresivi, kao i bilo koji drugi lekovi. nadam se da ste ipak dobro i vi i beba, ja sam potresena vasom izjavom da zena u vasim godinama ne zna koliko je to zapravo lose sto ste radili...
hvala na edukativnom i za mene emotivnom sajtu.
Ćao svima,
Ja sam u 12-oj nedelji, povremeno imam tupe bolove u janicima, nisu jaki ali me brinu. Ima li razloga za strah? PS Imam zutu cistu, da li je to mozda zbog toga?
Zanima me da li je preporucljivo ici na more . Trenutno sam u 11 tjednu i nemam nekih problema, osim povremenog povracanja i osjecaja umora i zelčje za snom :)9)
bila sam kod ginekologa dao mi je tablete za mucninu ali mi ne odgovaraju prestala sam da ih pijem i vec nekoliko dana nemam mucninu doktor mi je reko da ih ne pijem dali je normalno da u2 ipo meseca nemam mucninu odg pozzz
dali moze da se putuje na daljinu u ovoj nedelji autobusem
da li je preporucljivo da se ide na more,u ovom periodu,i kako da se ponasam?
Smes da ides,ali samo malo mozes u vodi da budes i suncanje tek u poslepodnevnim satima.. :)
Pozdrav svima..Ja sam u 12.ned.i tek treba da radim dabl test.Sa prvim detetom expertni ultr.je pokazao da mu je nuhalni nabor 2,3 ,pa me je dr odmah poslala na amniocintezu,i fala bogu,sve je bilo ok.Najsmesnije je sto mi je taj doktor koji mi je radio privatno expertni pitao zasto sam uopste vadila plodovu vodu,a niko od dr u dispanzeru nije znao da mi kaze koja je granica,dok mi on,u 20.ned.nije rekao da to nije nista?!Smnesno i tuzno,al ajde,bar nisam brinula do porodjaja :)Tako da znate moje drage mame,ako Vam nuhalni nabor deteta bude do 2.3 i markeri ce vam biti losiji ,al to nista ne mora da znaci...Da li je dr nekome od vas uspeo da vidi pol deteta u 12.ned.?
dali e mozno posle 12 nedela da se otkrie vidot na plodot
Dal je moguće da se javljaju bezopasne sukrvice u ovom periodu? Išla sam na IVF, i ostala sam trudna sa jednom bebom. Lekar mi je rekao da mogu da radim sve, samo da ne dižem teško. Al kad god nešto uradim, javi se sukrvica. Dal ej to možda zbog hormona koje sam primala?
Za Magbula: moja mama je nas 4 oro rodila nacarski rez, troje u Smederevu, a Brata, Cetvrtog u Beogradu>Mama Je prosla super,i bata takodje,samo sto se valjda materica pocepala pred sam kraj trudnoce,a i kasno ga je rodila, u 39-oj godini.Cak je bata bio najtezi od svih nas?Tako samo gledaj i misli pozitivno, iako svi oko tebe kada cuju da je 4 carski rez, misle da si luda, ali ako si ti zdrava i prava nema sta da se sekiras!A, da, zaboravila sam da ti kazem da kada je moja mama ostala po 4 put trudna, doktorka joj je bez pitanja ili njenog misljenja napisala uput za kiretazu,kao sta ce ti toliko dece i to jos na carski rez.Pozdrav
Da li je sigurno leteti u 11-oj nedelji trudnoce?
Za IVANU: evo slucajno se ukljucih oko tog dabl testa. Na zapadu se vec i ne radi zasto ? zato sto nije pouzdan i ne pokazuje egzaktne vrednosti vec verovatnocu. Znam drugaricu koja je imala lose vrednosti pa ponovila pa bile ok. Ja u drugoj trudnoci nisam ni radila jer sam zivela u inostranstvu a oni to ne rade.
Za Mariju> Hvala ti sto si me utesila.I meni je ovo druga trudnoca mislim da se za ovu vise brinem nego za prvu.Sutra ce me dr slati za N.front pa cu videti.Nisi jedina koja mi kaze da ne brinem,ima necec jace u meni.Poz
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »