Komentari za tekst "Vaša 9. nedelja trudnoće"

Komentara
1668
Ostavite komentar
Draga Ivana i meni je ovo prva beba ja sam isto u 9-toj nedelji trudnoce i veoma sam srecna,kao i moj dragi.Pomazemo se medjusobno i zeljno iscekujemo kada ce se roditi bebac :)
Suve šljive,pomažu:) ili jabuka.posle kafe ujutro...:)
Drage mame i ja sam u 9.tjednu trudnoce imam ponekad mucnine i spava mi se,msm da bih po ceo dan i noć mogla samo da spavam.Ali to mi nije problem sem sto se previše debljam preko 5kg sam se udebljala od kako sam trudna.Dali je to opasno za bebu?
E pa drage moje, moram da priznam da mi bas odgovara ova trudnoca :D salu na stranu, ali ja sem sto mi se spava konstantno, u ovih mojih 9 nedelja nisam imala drugih tegoba :) Jedino sto me je bunilo je to sto sam kod vas na sajtu po terminu ja u 11 nedelji, a po doktoru u 9.toj, sa istim terminom porodjaja :) ali neka, srce kuca, i drugo nije nista bitno za sada :) i da-celih 300 gr sam se ugojila :)
Zuzum nova nedjelja vam se računa svakih 7 dana. Pozdrav!
Drage mame i buduce mame. Ja sam radila test i pozitivan je. Nisam jos bila kod ginekologa.Zanima me kako se racuna sedmica trudnoce,odnosno termin poroda?
puno vas pozdravljam i sretno!
Prva mi je trudnoca i imam mucnine po ceo dan... pocela sam zbog toga i nocu da se budim... Radila sam RH faktor i negativan je... imaju li trudnice iskustva sa tim? sta dalje?
Cao svim trudnicama,
Evo i ja sam u 9.nedelji, ovo mi je 3.trudnoca, prvu sam izgurala do kraja i rodila divnu devojcicu, a sledeca se nazalost zavrsila spontanim u 7. nedelji.Pri prvoj trudnoci sam imala mucnince, gadjenje, pri drugoj nista, sem sto sam se odmah ugojila, a sad mi je muka konstantno, mnogo vise nego u prvoj. Cim ustanem, muka mi je, i odmah moram da nesto pojedem, a sve mi se gadi i imam jak nagon na povracanje, ali jos nisam povratila. Kad nesto pojedem, onda krenu gorusice, popodne mi se nadme trbuh, par puta sam imala i proliv. Samo sanjam krevet, i po ceo dan bih samo lezala. Osecam da svi misle da se prenemazem, a meni stvarno nije ni do cega. Smrsala sam oko 1kg, iako jedem da mi ne bi bilo muka. Nadam se da ce mucnine uskoro proci, i da cu moci da uzivam u nasoj trudnoci. Preventivno uzimam Utrogestan vaginalno svako vece i jedva cekam da udjem u 2. trimester, u nadi da ce se i ova, kao i prva trudnoca zavrsiti jednim divnim, charobnim stvorenjcem, i to bas seki za rodjendan, posto mi je termin par dana nakon termina prve trudnoce.
Zdravo buduce mame. Ja sam takodjer u 9. mjesecu trudnoce po drugi put. Prije godinu dana sam imala pobacaj,srceu bebe je jednostavno prestalo da kuca. Jako se plasim da se isto nece desiti i ovaj put. Mucnine nemam,samo bol u grudima...
Cao drage mame, ja sam u devetoj nedelji trudnoce, malo imam mucnine, a inace se super osecam. Jedino me brine sto imam bas.bas pojacan sekret, da li neko ima iskustva sa tim??? Veliki pozdrav za sve buduce mamice!
Buduce mame meni je ovo prva trudnoca,radili smo na bebcu i jako smo srecni sto je mala mrvica tu...:) osim bola u grudima,mucnine i ostalih teskoca nemam,nadam se da ce sve biti u redu :))
Drage buduce mame,
Meni je ovo druga trudnoca. U 9-toj sam nedelji i do sada nisam imala apsolutno nikakve simptome, sem sto me bole grudi i pomalo mi se spava.
Nemojte da mislite da ako nemate muchnine vam je veliki rizik od pobachaja, jer verujte mi, nije tako. JA sam u prvoj trudnoci mislila da cu umreti od muchnina i gadjenja, pa sam eto, nazalost ipak pobacila u 4 mesecu. Mislim da za to nema pravila i da jos nisu uspeli da objasne zasto se neki spontani pobachaji dese, eto tako, sami od sebe, bez nekog posebnog objasnjenja... Zelim vam svu srecu...i samo se opustite i dozvolite prirodi da uradi ono sto je zapochela. Pa ipak su se nekada zene poradjale i po shtalama i njivama, bez UZ-a i ginekologa.
Pozdrav!!!
Jer moze neko da mi kaze dali je temperatura do37-37.7opasna za plod
prva mi je trudnoca, i zanimljivo mi je sto nemam ni mucnine nit povracam..nista posebno se ne desava sa mnom..osjecam se normalno kao da nisam trudna..zanima me da li je to normalno..imam li razloga zabrinuti se i otici ljekaru?
budi sretna sto je to tako,svaka zena trudnocu prozivljava na dr.nacin...uzivaj i bez panike ;)
Devojke jel znate koliko sme limuna da se jede u trudnoci,znam da je zdrav jako al ne znam koliko smem da ga koristim??
Zelim da kazem svim mamama koje imaju kvarenje da se ne plase ja sam u prvoj trudnoci krvarila mesec dana s tim sti je prvih nekoliko bilo odlivi, znaci ogromna kolicina krvi. Pila sam utrogestan i posle mesec dana je nestalo. Moj mali zivot sada ima 5 godina. Divna devojcica.
pozz svim buducim mamama,u 9sam nedelji trudnoce,ponekad mi se javi mucnina pa pojedem koju mandarinu,ili krisku limuna,strastveni sam pusac ali sam uspela da smanjim jedna kutija 2dana mi bude,nadam se da cu ubrzo prestati,sva sam se prosirila u stomak,nisam na kilazi dobila,najveci problem mi je sto me bole grudi da to nije normalno ta me bol probudi pa u zadnje vreme losije spavam,pijem folacin,posle ovih praznika nestrpljivo cekam da cujem otkucaje srca svoje bebe,prestala sam da placem za svaku sitnicu valjda zato sto sam odlucila da ne dozvolim partneru da me nervira,ogradila sam se psihicki,primetila sam mnogo bubuljica po svome telu kao da sam u pubertetu,prva mi je trudnoca,i neobicno mi je posto sam navikla da svako 28dana dobijem menstruaciju,lepo mi neobicno,radujem se svojoj bebi mada sam nezadovoljna jer sam shvatila da sam sa pogresnom osobom je napravila,jednostavno nismo jedno za drugo,pa imam u planu posto on ne moze da obezbedi osnovne uslove kad bebe dodje da se vratim kod svojih,on ne zeli da se zaposli a ja od ljubavi ne mogu da zivim svakog dana sve vise razmisljam o svome detetu i zelim mu da mu ne fale osnovne stvari za zivot,cak sam razmisljala da odem na razgovor kod psihologa da cujem i njegovo misljenje o ovome mome slucaju,zelim svim buducim mamama da porucim da od onog trnutka kad dobiju svoju bebu ne sme nista da im fali,mi ne moramo da jedemo ali nasa deca moraju,ne moramo da pusimo ali da nasa deca imaju za pelene,nasi muzevi ne trebaju da piju i da se svalerisu i trose pare na nepotrebne ljude,vec da obezbede nasim bebama sve sto je neophodno
Drage moje buduce MAME,ovo mi je treca trudnoca po redu!Prvu trudnocu sam bukvalno prespavala i nabacila jakooo puno kg,drugu nisam osetila jer sam ostala trudna 2 mesec posle prvog porodjaja i beba je bila mala pa cesto sam i zaboravljala da sam trudna.Deca su mi sada porasla ,imaju 3 i 4 godine i ovaj put sam resila da uzivam.İako sam sve to 2 puta prosla,imam osecaj kao da sam na pocetku.Mucnine i gorusicu imam retko mada moram 1 dnevno da odremam oko sat vremena.Jako dobro se osecam i zadovoljna sam kako za sada sve dobro ide.Drage moje zelim vam od
cao svim buducim mama.ja sam u devetoj nedelji trudnoce bila sam na kontroli i doktror je rekao da je sve u redu s bebom ali imam mali hematon da nemam razloga da brinem dao mi je terapiju i da odmaram prva mi je trudnoca pa me interesuje da li je imao to neko od vas.hvala pozdrav
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »