Komentari za tekst "Vaša beba u 3. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
1130
Ostavite komentar
razumem te..taj deo koji mu je bukvalno idpred nosa se savije ka napolje toliko da bebi dođe ispod pazuha, razumeš?
Ja se izmuzam od početka, jer lenjivac nije hteo da se muči i sada pije 220ml po obroku, a ima ih 5 u toku dana.
Uglavnom, sve i jedan pedijatar, rekao mi je sledeće:
Pomnožiš: 150 puta njegova kilaža i dobiješ ukupnu militražu koju treba da popije za 24h.
Npr.Lazar ima 7.4kg x 150 = 1110ml.
1110ml / 5 obroka dnevno = 222ml po obroku.
Jelena,mi smo dobili Pandan kengur nosiljku,na slici je nazalost beba okrenuta ka majci. A kad sam bebu stavila da gleda napred,skroz mu dodje taj deo sto se savija preko glave,bude skroz nisko i moze da ispadne sa strane,pa kengur nema nikakvu ulogu. Ne znam da li mozda imaju kaisevi veze da se zategne. U svakom slucaju,bebac bude bas nisko i to sto bi mu doslo ispod pazuha,bas je daleko.Imam i 1 pitanje.Desi se da moram da izadjem pa svoje mleko izvucem u flasicu da ga neko nahrani.Ima li negde neka tabela ili ako neko zna,koliko ml je dovoljno za bebu u 4. mesecu? Hvala
Marija, onaj deo napred koji mu "smeta" da bi gledao napred se savije tako da ide ispod pazuha bebi. Ni mi ne bi skontali da nema na kutiji slika :)
Hvala za savet, to ovih dana radi pri skoro svakom podoju, mislila sam da je zbog zapusenog nosa..medjutim i kada mu procistim nervozira povremeno..sigurno je vazduh.
Moj Uros je pre par dana usao u 4. mesec i bas smo dobili i mi kengur nosiljku, probali smo ali nesto mi deluje velika.Nisam jos pogledala sajt da vidim ima li nekih korisnih informacija jer na kutiji nije bila nijedna informacija ni deklaracija (inace,domaca je proizvodnja). Stavila sam bebu u nju,i to da gleda on napred medjutim nisam mogla nikako da ga namestim.Iako bebac izgleda naprednije za svoj uzrast,on nikako nihe mogao da dohvati vrh,ni rukice da prebaci. Inace savet za hranjenje,i meni je trebalo vremena dok nisam ukapirala.Kad dojite bebu i desi se da nervozno zaplace i da nece da jede dalje vec place,znajte progutsla je vazduh pa je pridignite i sacekajte da podrigne. Bas im smeta dok ga se ne oslobode.
Jedan od najboljih ortopeda i decijih hirurga kod nas, a u Novom Sadu svakako i najbolji - kaze da se u kenguru moglo izneti dete iz porodilista, tako da bude okrenuto prema nama, a od 3.meseca prema okolini (nama okrenuto ledjima).
Sto se tice ovog polusedeceg polozaja, Jelena je upravu. I on kaze da se tek sa 4,5 meseca sme lezeci polozaj u kolicima zameniti onim polusedecim.
Mi smo juce probali kengura, tako da gledamo napred i Lazar je bio jako zadovoljan :D
Prosto ne mogu da verujem da preporučuju sedeći položaj za bebicu od 3 meseca?! Pobogu, oni smeju u polusedei tek sa oko 4,5 meseca, a u sedeći idu sa oko 6. Njihova kičma i leđni mišići još nisu dovoljno jaki za sede. Ako se beba polako izdiže, ne treba je sprečavati, ali nikako je ne smemo forsirati.
Moja Lena ima 3 meseca i 7 dana i već više od 2 nedelje se gura da sedne i tako vežba, ali daleko od toga da je stavljam u sedeći položaj.
preporucuju da stavimo bebu u kengura, a kengur se ne preporucuje pre 6. meseca, sve dok beba ne moze sama da sedi
Ivana,nije mi bas najjasnije o kojoj ti to vakcini pricas?! jer koliko znam sa 4 meseca se ne dobija nista,prva vakc.protiv dec.paralize ide vec sa dva meseca,tri, i 3,5...i nista to nije tako smrtonosno strasno :-) nedelju dve ranije ili kasnije nema to tako nekog ogromnog znacaja...a to sto si se porodila ranije isto nema veze,tvoje dete je rodjeno kad je rodjeno i toliko je staro,racunas od rodjenja a ne od nekog datuma kada je trebao da se rodi!Opusti se i uzivaj u odrastanju svog deteta i slusaj pedijatre nece mu oni naskoditi! pozzzz
Pozdrav svim mamama! :)
Treba mi jedan savet od mama čiji mališani imaju više od četiri meseca... Naime, zakazana nam je vakcina za 7.mart. Bebac 21.marta puni 4 meseca. Da li on smeo da primi vakcinu koja ide sa 4 meseca, mislim da je to ona protiv dečije paralize.... A inače, bebac je rođen 4 nedelje pre vremena. Konsultovala sam se sa nekoliko ljudi, kažu, nikako NE pre navršenih 4 meseca. Juče mi dečiji pedijatar kaže da ipak može da je primi.... Na nekom forumu sam čitala o iskustvima majki po pitanju te vakcine.Mišljenja i komentari su različiti. Ili su kupovale drugu vakcinu, koja sme da se primi sa 3 ipo meseca... dok neke savetuju da se sačeka bebin četvrti mesec, jer posledice vakcinacije katasrofalne... Mame, Vaš savet bi mi mnogo značio. Hvala Vam svima unapred i puno Vas pozdravljamo beba Stefan i ja! :)
Pozdrav svim mamama,manje vise smo svi u istim problemima,ako se ove sitne brige mogu nazvati problemima s obzirom sta nas sve ceka da ih izvedemo na pravi put,da budu dobri i ispravni ljudi..Moja Lena ima 3 meseca i tri dana i divna je beba ,sisa ,setamo je svaki dan i uzivamo u njoj,borimo se jos malo sa grcicima ali i njima polako gledamo ledja i cekamo sada zubice..Elem..hocu sa Vama da podelim neke stvari jer mislim da verovatno imate slicna iskustva..Odmah po izlasku iz porodilista krecu saveti sve po nekim principima Svetske zdravstvene organizacije,bebu kupajte svaka dva ,tri dana ,da bi se uspostavila laktacija Hippov caj za dojilje,ne sme nista zeleno,crveno,od voca jabuka i banana,rostilj ni slucajno,citruse Boze sacuvaj itd,itd....sve to stvara nervozu i opterecenje..obavezno kupite adaptirano mleko beba ne sme da bude gladna i ostalo,a ja posle hitnog carskog reza ne znam gde udaram i tako ti ja polako pocnem da slusam moju mamu i batalim svet i njihove gluposti...jedem sve sem pasulja i ljutog,mleko je krenulo super posle toga..Lena je na prosloj kontroli imala 6600 porasla 5 cm,doktorka je prezadovoljna.beba koja je na prirodnoj ishrani sme da se ugoji koliko hoce(a da vam ne pricam stres sto nema stolicu 7 dana)pa nam doca objasni lepo da je to normalno isto kao i kada ima stolicu posle svakog podoja...Jovana ne brini i moja beba se udara po glavi,i grebe i svasta nocu u snu,samo je prati i pomozi joj nezno je mami podigni je bez bojazni da ces je probuditi to su grozni grcevi,i to smo polako ostavili iza nas...hozu da Vam kazem samo da sami upoznate svoje bebe i da ih slusate,one nam na svoj nacin pricaju i govore sta ih muci..Ne znam ime mami koja ima problem sa sisanjem,i moja beba sisa sisa,pa me pogleda pa zaplace,pa opet sisa pa se smejki,pa pljune pa navali,ja ne znam sta mi govori i onda polako shvatim da mi kaze,,mama gladna sam hocu da jedem ali me muci stomacic..opet ti nemoguci grcevi...i tako rastemo,ostavljamo ove zimske mesece u svakodnevnim setnjama,setamo svaki dan ,gleda svet oko sebe pocela je da se dize iz kolica,smeje se,guce..i uveseljava zivot roditeljima,bakama,tetkama,i ujacima........Zelim Vam svima od srca zdrave i srecne bebe,i moj savet je koliko god da nas nerviraju te,,babske price"koje nam mame pricaju poslusajte ih one su nas odgajile na kravljem mleku na przenom brasnu,pirincu,pa smo svi bili zdravi,pravi i debeli...i slusajte svoje bebe one placem uvek nesto porucuju,vole Vas Jelena i Lena...
Zdravo mame... Moja Dunja ima 3 meseca i od rodjenja sam je dojila i dohr.humanom... sada vec ned.dana nema sike jer nema mleka... samo pije humanu. ranije mi je pila na 3 sata sada imam osecaj da jedva izdrzimo 2 sata?!?!?!?! pije 90ml kad popije 120ml posle obroka narednih pola sata samo bljucka mlekce ocigledno da je mnogo 120ml...pa Vas molim za savet, sugestiju i vase iskustvo?!?! da li je do humane ili ona tazi nesto cvrsce da jede?!?!?! Nisam pametna :/ pozz svim mamama i bebcima!
Zdravo moj bebac ima 3 meseca i 4 dana od kako smo izasle iz bolnice dojim je i dodajem joj humanui jer nisam imala mleko u pocetku sisala je po 2 sata i opet gladna,i sada joj dajem 3-4 obroka dnevno i u medjuvremenu sise ali nece cuclu i ovo sto kazu da kada proba na flasicu nece vise da sise nije tacno vise puta ona izbaci flasicu i trazi da sise.Za sad super napredujemo 5.600 kg prave nsam se krofnice po malo :)
cao drage mame,ja imam cerkicu od 3 meseca i 4 dana..inace zivimo u nemackoj,pa sam zelela da svoja iskustva podelim sa vama.prvo,sto se tice kravljeg mleka pedijatri ga ovde preporucuju tek od desetog meseca.istina je da su nama nasi roditelji davali kravlje mleko,ali uzmimo u obzir da kvalitet mleka nije isti kao ranije.drugo,bebe ne mogu dobro da podnesu laktozu....kasice se preporucuju individualno,zavisi od bebe do bebe.vasa beba je spremna za kasicu kada pocne da prati vas dok jedete i da mljacka sa vama.sto se tice sirokog povoja,ovde ga bebe ne nose,i ne primecujem da i jedna beba ima problem sa kukicima.moja dunja pije humanu,150 ml na svaka tri sata,i super napreduje,i do 4 meseca doktor ne preporucuje nista osim mleka i caja za bebice....veliki pozzzz za sve mame i bebe od mene i dunje :)
ja sam u 26 nedelji ima beba 1 kg kaze dr da li je to ok il mi je beba mrsava
sta ces ti ovdje? :)
Ima cerkicu od 3meseca I imamo problem sa spavanjem.Zadnjih mesec dana je jako nemirna dok spava,vrti se u snu grebe po glavici,cesto I zaplace I tako celu noc.Vec postajem ocejna jer ne znam sta da redim.Dali je neka mama imala slocno iskustvo I kako se izborila sa tim?Pozdrav.:-)
Imam cerkicu od 3meseca i desava mi se da tako cvrsto zaspi da ne mogu da je probudim...Pre nekoliko dana sam se toliko uplasila da sam vristala i drmala je u narucju i ona je tek posle par minuta reagovala...Nema temperaturu,lepo jede,spava cele noci,napreduje,vesela je itd...Sve je normalno sem tog njenog uspavljivanja...Ima li ko slicno iskustvo i znate li jel to normalno...
Jasmina dugo se nisam ismejala ovako...komentar i pitanje su vam odlicni..pozdrav
Zašto biste budili bebu dok spava???
imam bebu od 3meseca ,hranim je kravljim mlekom popije punu flasicu na svaka 3 sata ali joj izgleda nije dosta,sta bih jos mogla uvesti u ishranu! Hvala i pozdrav za sve mame.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »