Komentari za tekst "Vaša 22. nedelja trudnoće"

Komentara
2541
Ostavite komentar
Ja se ugojila 5 kg za svo ovo vreme,imam bolove u ledjima jer nisam bas siroka u kukovima,a stomak raste :)
Sad citam vase komentare,ova se ugojila 2,5 ,ona 3,4,najvise 5 kg...ja sam 22 ned.,a ugojila sam se 7 kg...Ne razumem kako ulazite u vase stare pantalone,ja mogu da udjem u nogavice,ali ne da ih zakopcam,ipak sam 6.mes.,imam stomak,ne razumem kako neko neko moze da bude 6.mes. a da zakopca pantalone koje je pre nosio?!
sve je to stvar od zene do zene i od trudnoce do trudnoce,ja sam se sa prvim detetom ugojila samo 8kg,na porodjaj otisla u pantalonama iz srednje skole a rodila zdravu i pravu devojcicu 3800g i 54cm,a sada sam tek peti mesec i osecam se kao slonica,tesko ustajem itd.
pozz skoro sam bila kod lekara na pregled i rekao je da je beba odlicna pol bebe mi nije rekao a takodje vise ne dobijam sliku sa ultrazvuka hoce li mi neko reci zasto nedaju sliku.
Danas sam dobila nalaz aminocinteze. Fetalni kariotio(amnin-30 metafaza) 46 XX . U jednoj metafazi 46XX i (13)(q10)
moze li neko strucan da mi pojasni o cemu se tacno radi,jer nista mi nisu objasnili a salju me na kordocentezu.
Cekam kontrolu dda vidim jel sve ebok sa bom,i dalje pijem utrogestan,kad setam imam bolove u donjem delu stomaka,i krsta me bole nocu najvise samo cekam ultrazvuk da vidim jel sve ok/ Pozz svim trudnicama
Cao svima, ja sam u 22 nedelji trudnoce, pre dve nedelje smo saznali da nosim decaka :)...ugojila sam se nekih 3-4kg do sada. Za bebu su mi na UZ rekli da ima 21 i po nedelju (iako sam ja bila u 20-oj nedelji trudnoce)...zato sto je beba malo veca nego sto bi trebala da bude u 20 nedelji :), bice to neka golema beba :D...Za sada ulazim jos uvek u sve svoje pantalone, poceli su bolovi u ledjima :( inace je sve ostalo ok :) Pozdrav svim mamama :)
Cao drage trudnice. Mi smo u 22.nedelji, odlicno se osecamo, i jos uvek idemo na posao. Nabacili smo 5kg, ali jos uvek ulazimo u stare pantalone :). Ne znamo pol bebe, ali znamo da ce biti nemirno, jer i sada u stomaku je bas takvo :)
Cao! Ja sam se od pocetka trudnoce ugojila 4-5kg, mada znam da se u drugom trimestru brze dodaju kilogrami :-))
Trenutno mi je najveci problem lupanje srca koje mi uglavnom povezuju sa anemijom iako mi eritrociti i hemoglobin i nisu tako losi...
Cao svima! Ja sam u 22 nedelji,ugojila sam se samo 3 kg i imam neko probadanje u donjem delu jako nisko,ume da bude neprijatnone znam da li su to prirodni bolovi usled sirenja organa ili nesto ozbiljnije...u svakom slucaju saznacu vrlo ubrzo kod lekara. Inace nosim decaka i non stop ga osecam,predivan osecaj! Ponekad me cak i uplasi kad se opustim i zaboravim. Samo rije kao mali misic :)
Ja sam se ugojila 2.5 kilograma :) Doktorica kaze da je to ok i da ne razmisljam o tome, jer beba uzima koliko njoj treba :)
zdravo svima... 28 marta idem da vidim da li nosim decaka ili devojcicu iii jako sam nestrpljiva povodom toga.. :D
Da li je normalno da se do ove nedelje trudnica ugoji oko 6kg??
POzz
Cao svima,

I mi smo u 22,nedelji. Bili smo na ekspertskom ultrazvuku. Sve je u redu i potvrdjeno nam je da je djecak.

Poz za sve mame
Još jedan pozdrav!!! I mi, (sada već znamo da smo nas dve) dođosmo do 22. nedelje. AC završena, rezultati stigli, sve je OK i sada počinje ono glavno: smišljanje imena!!??? Sve u svemu, daće Bog, svim mamama i nnjihovim bebama želim "lep provod" i da uživaju u ovom vremenu, provedenom zajedno!!!
Zrdavo dage mame, Danas smo saznali da nosim dečaka. Malog Andriju.

Jako smo srecni zelim svim mamama sve najbolje
Zdravo mamice.. :) Nas dvoje, ili dve :D nismo u skorije vreme radili neke analize ili uz, čekamo 3, tj. 4D koji će biti za nedelju dana. Jedino mi je krvna slika oslabila.
Što se tiče utrogestana, znam dosta trudnica koje ih piju iz različitih razloga, Ja npr. pijem 3x1.. Zato Mia budi bez brige i koristi nekad priliku da se prošetaš, prijaće ti svež vazduh. I meni je doktorka par puta ponovila da mirujem, pošto mi je posteljica niska. Inače, pretrpela sam jak stres, pa je moguće da mi je zbog toga povećala unos leka i ponovila da mirujem..
Pozdrav svima,
moj malisa i ja smo usli u 22 nedelju i odlicno se osecamo.Beba se ritka po ceo dan,to je najlepsi osecaj na svetu!!!!Sledece nedelje idemo na kontrolu pa cemo saznati i koliko smo teski i dugacki...Pozrtav svima...Uzivajte!!!
ja sam kao da ćekam prvu , ne sedmu bebu, radoznala i uzbuđena i sretna... teško mi je kad puno radim, ali, kad me čapne, prosto ... ne mogu to izreći!!!
Pozdrav svima! Sada sam u 22. nedelji i strogo mirujem, samo do wc-a i to je to...Imala sam konizaciju i rekonizaciju, sto znaci da fakticki nemam grlic materice. Koristim utrogestan 3x2 dnevno. Vec sam se i navikla na to lezanje, ali se bojim da li ce sve dobro proci cak i ako lezim non stop. Doktor me hrabri, imao je jedan takav slucaj gdje se sve dobro zavrsilo i ta zena je rodila, i to u 42. godini. Znate li jos nekog sa ovakvim problemom? Ali samo pozitivne primjere molim. Procitala sam na netu i pozitivnih i negativnih primjera, fakticki pola-pola, tako da sam u strahu. Samo cekam tu 25-u nedelju jer je valjda do tad najveci rizik.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »