Komentari za tekst "Vaša 13. nedelja trudnoće"

Komentara
2104
Ostavite komentar
Koliko ja znam ako je dabl uredu trpl se neradi jer nema potrebe
Zaista ne znam, a koji su ti parametri duble-a bili? Mozda su bili na granici ili zbog tvojih godina, kako si prosla na kraju?
Sta se desavalo?
Ja sam u 12 nedelji trudnoce, pre nekoliko dana sam radila eksperti ultrazvuk, na kome se videlo da je beba velika 11cm. S obzirom da mi je termin odredjen na osnovu poslednje menstruacije, da li je moguce da mi je termin pogresan? Cak mi je i doktorka rekla da je beba velika za 12-tu nedelju.
Hvala unapred...
Cao,Milice i meni je doktorka rekla da mi je beba veca nego kod ostalih trudnica.Sto se tice termina mislim da nije pogresan velicina bebe ti zavisi od toga na koliko dana si imala pms.
Zdravo devojke... trebalo bi mi misljenje iskusnijih. Imam 22 i prva mi je trudnoca, 13.ned... imala sam malih problemcica, pa pijem utrogestan i primam depo progesteron injekcije. Double test mi zakazan sad, 05.11... odnosi su mi strogo zabranjeni, a moje pitanje je... je l' to vazi i za masturbaciju? Nekako mi bedak da pitam lekarku, ako mi je vec naglasila za odnose.. da ne ispadne da se pravim pametna(iliti glupa).. muz mi dolazi za koji dan iz inostranstva, pa ne ide bas samo musakom da ga iznenadim, uzeleli smo se :)
nemam toliko iskustva, ali u svakom slucaju bilo tokom sexa ili masturbacijom kada se dodje do orgazma materica se grci/steze sto svakako nije dobro za bebu ako postoje neke komplikacije
Ovako,radila dabl test bio odlican,dr mi predlozi da radim tripl test zbog godina,imam za dva meseca 36,uradim tripl test katastrofa otprilike 1:50 uzas zakazem amiocintezu uradim i to sada cekam rezultat nadam se da ce biti ok posto je dr rekao da tripl test nije bas najpouzdaniji.
cao ja sam u 13 nedelji trudnoce i skoro sam radila double test... uz je super i svi ostali rezultati su ok, ali mi je fb-hcg 3.35 MoM-a sto je mnogo...kazu da je dozvoljeno 2 i nesto...pa sam se mnogo zabrinula...inace mi je ovo prva trudnoca i imam 20 godina.
Coa svim trudnicama,zelela bi da mi odgovori neko ko je imao isti slucaj trudna sam 13 nedelja nosim blizance Moj ginekolog mi je zakazao kontrolu na ginekoloski nacin da vidi da nisam otvorena!!! A mene je uhvatila panika neznam stacu dali je strasno ili ne?? Molim vas pomoc
Nije uopste strasno a ni bolno nemoj da brines jeste nama zenama malo neprijatno ali za zdravlje dece zazmuri i Sve ce biti gotivo za minut
Milane, u BG je praksa da je uz u 12oj nedelji drugi po redu, a ne prvi, naravno jedino u slucaju da niste bili svesni da trudnoca postoji. Zatim se zapisu parametri sa uz i iskombinuju sa parametrima iz laboratorije posle vadjenja krvi za double test i dobije se odredjena verovatnoca za sve ono sto ne dao Bog nijednoj bebici da se desi. Pod hitno konsultujte geneticara i-ili drugog ginekologa. Puno srece i nadam se da ce sve biti OK!
dobar dan.zeleo bih da mi odgovori neko ko je imao slicna iskustva ili neko ko se razume u problematiku a verujem da vas je dosta takvih.radi se o tome da smo zena i ja bili na prvom ultrazvuku u 12. nedelji (na kome se proverava verovatnoca od daunovog sindroma) i da je rezultat bio 1:1040 ali nam je takodje rekla da bi trebali do labarotorije posto kompiuter nema sve podatke i da bi trebala zena naknadno izvaditi krv pa ce nam se ona javiti sa rezultatima za nekoliko dana..bili smo u soku jer je kompiuter izracunao ovaj put 1:71...zanima me kako je prva brojka tako drasticno mogla da padne i ima li neko slicna iskustva sa ultrazvukom?
Ja sam u 11 nedelji trudnoce i bila sam samo jednom na pocetku na uz,sad treba da idem ali nzm sta ce da mi rade,kakve preglede treba da radim?
Jelena nemoj se prepadati, već sam čula da dabl test zna da bude I ovakav I onakav, u zavisnosti gdje se radi. Neka Dr prati, a dace ti I da radis tripl test za koju nedelju pa ces biti mirnija.
Pozdrav svim buducim mamama :) Ja sam u 13 nedelji i na svim kontrolama je sve u redu sa bebom. Medjutim, kada sam radila dubl test doktorka je videla da postoji neka amnionska traka. Rekla je da je beba super samo mora de se redovno prati zbog te trake i da ne brinem. Na netu sam svasta nasla, pominje se i neki sindrom ali doktorka kaze da nije to jer problem nastaje kada postoji vise tih traka. Zanima me da li je neka imala slicno iskustvo i ako moze da mi kaze nesto vise o tome, bas sam zabrinuta. Veliki pozdrav i hvala unapred.
I meni je danas na ultrazvuku doktorka videla amnionsku traku. Zanima me kako je prošla tvoja trudnoća, da li je traka nestala posle nekog vremena? Da li je beba u redu? Veliki pozdrav
Evo i u ovoj godini sam ponovo trudna 3 put i sad sam u 13.nedelji. Dobro se osecam,ponekad imam mucnine koje polako prestaju.Jedino sto mi smeta jesu ucestale glavobolje koje nisu jake ali su konstantne.Imam bolove u donjem delu stomaka nalik na menstrualnim,ali se bol ne povecava,i non-stop sam umorna. Nadam se da ce to sve sto pre proci i da cu moci normalno da funkcionisem. Puno pozdrava buducim mamama u ovoj godini :)
Smete da jedete jer hrana ne utiče na nivo hormona koji se procenjuje, samo se preoporučuje lakši doručak , zbog UZ pregleda
Zdravo ja sam u 12 nedelji trudnoce treba da radim dabl test, pa me zanima da li smem da jedem pre nego sto odem da ga uradim, jer znam kada se vadi krv da ne sme pre toga da se jede?! Unapred hvala na odgovoru.
Zdravo svim budućim mamama.
Ja sam u 13 nedelji u petak ulazimu 14. Radila sam dabl test i jako sam nestrpljiva da mi doktorka kaze da li je sve ok. Ja verujem da jeste. Na ultra zvuku konstatovano je da je beba velika i napredna. Duzine je 68mm. Još uvek ne znamo pol bebe, jedva čekamo trenutak kada ćemo i to saznati.Želim sreću svim budućim mamama.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »