Komentari za tekst "Šta treba da ponesem u porodilište?"

Komentara
376
Ostavite komentar
Cao drage moje mame, mi sjutra ulazimo u 36-u nedjelju i osjecamo se super. Na posljednjem UZ koji je bio prije 10 dana (znaci mjesec i 1/2 prije predvidjenog termina) bebica je imala 2.900g i prednjaci za 2 nedjelje. Meni je ovo prva beba i jedva cekam da je vidim. Sto se porodjaja tice ne plasim se, ali sigurno cu raditi sa epiduralom jer mislim da nema potrebe da se patimo ni beba ni ja... Srecno svim mamama....
Caoz.. Ja sam iz Cacka i mislim da u Cacku ne smemo da nosimo svoje spavacice.. i ovoliko licnih stvari.. dali neko ima tu informaciju...hvalaaaa
i mene zanima ista stvar 😓
Drage buduce mame samo da kazem da je u Zrenjaninskom porodilistu promenilo jedino to sto traze da se ponesu spavacice ostalo je sve isto kao i pre. Dokumentacija,pribor za licnu higijenu ,ulosci 5 pakovanja, pampers, vlazne maramice i to je to.
Provereno danas. Pozdrav svima!!!!
Caos.. MI smo usli u 39.nedelju,sve smo spakovali ;) Da li ima neka trudnica ili neka mama koja se porodila u Kraljevu? Hvala ;*
Drage mame, od svih gore navedenih stvari koje su vam potrebne, dodacu samo jednu, tri puta sam se porodila i sva tri puta sam bar dva puta dnevno pomislila kako bi bilo dobro da sam se samo setila toga. Kupatila su veoma nezgodna, ali uglavnom svuda postoje kukice za kacenje, te vam savetujem da ponesete neku kupku sa zakacaljkom. Jer ce vam biti malo nezgodno da se savijate po sapun ili kupku sa poda. Puno srece.
Drage moje da li neko može da mi kaže da li se spisak stvari koje se nose sa sobom razlikujje od bolnice do bolnice ili je sve to isto? Ja se porađam u Višegradskoj! pozzz
ja sam sad u 39 nedelji i polako se pripremamo za bebce .sve je spakovano za bolnicu samo cekamo da bebac krene. .malo se plasim porodjaja al dobro sve je to normalno.
Evo i mog, detaljnog spiska:
1. Dokumenti: LK, Zdravstvena i trudnička knjižica sa nalazima, uputnica, ostali nalazi
2. Odjeća/obuća: Spavaćica i ogrtač, papuče, čarape, gaćice, grudnjak za dojenje + jastučići za grudnjak
3. Ulošci (VIR 80), ulošci obični + jednokratne gaćice, podmetač za krevet (da ne krvarite po posteljini-ima kupiti u DM-u, baby love)
4. AD ulje i Bepanten, za bradavice; rivanol i gaze, za ranu , prenatal, diklofenak, pumpica za izdajanje
5. Kozmetika: četkica, pasta za zube, sapun, kupka, dezodorans, krema za lice i tijelo
+ vlažne maramice, papirne maramice, sterilne gaze/pelene, peškir
+ četka za kosu, gumice, šnale
6. Hrana/piće: voda, sok, plazma, krekeri
+ plastična čaša i pribor
7. Mobilni + punjač i fotoaparat, notes, olovka, eventualno knjiga, novine (kome je do toga)
8. Pelene za bebu
...I naknadno, za izlazak iz bolnice
vaša i bebina odjeća, korpa, dekica itd
Pozdrav svim buducim mama. Ja sam u 34 nedelji trudnoce i polako se pripremamo. Jos nisam pocela da se pakujem za bolnicu. Nekako mi sve deluje daleko :)
e da dodala bih i neku cokoladicu,ili bonzitu,plazmu i vodu jer posle porodjaja nista necete dobiti,a bicete jako gladne,vidim da su neke mame pisale i gacice,koje u betaniji nikako nisu dozvoljene,takodje znate da nema poseta,ono sto vam se donosi ide preko prijemnog.ako nemate ragade prilikom dojenja nikakvom kremom ne treba mazati,vec sopstvenim mlekom,a pumpica nikako bar prvih nedelju dana izdajanje ide rucne,i mora se raditi posle svakog podoja,pelene pamucne,pampers,krema i vlazne maramice se naravno ne vracaju pri otpustu..ovo je za betaniju,dakle obavezno uzeti spisak u bolnici gde cete roditi...
dosta ovih stvari ne treba,npr termometar,svedske gace,toliko pamucnih pelena,benkica i bodica..najbolje je da uzmete taj spisak u porodilistu gde cete se poroditi,ili u skoli za trudnice..
Drage mame,porodila sam se pre tri meseca bez epidurala i ostalih guposti ,najprirodnijim putem, i na svet donela predivnu devojcicu 3200kg.i 50cm. dugacku. Budite hrabre,jer je vase telo sposobno sve to da izvede,zaista ne postoji ni najmanji razlog za strah! nemojte na carski ukoliko to nije potrebno,neprocenjivo je kada ste svesne u trenutku kada vasa beba dolazi na svet! brzo se sve zaboravi,pa ne bi nas billo ovoliko mnogo na svetu da je porodjaj nesto strasno :) !
U savremenom svetu, porađati se bez epidurala ako imate mogućnost, po meni je kao vaditi zub bez anestezije. Porađala sam se i sa i bez, govorim iz uskustva. Epidural se dozira i bez problema ste svesni, osećate i učestvujete, a ne boli puno.
cao.
ja sam u 34 nedelji,malo me strah od porodjaja,mada jedva cekam bebicu.
vase iskustvo,sa ili bez epidurala?
Obavezno epidural! Nemoj da te zavaraju price kako trba da dozivis to iskustvo...gluposti! 21 vek je i treba da bude bezbolno! Ja licno,za prvi porodjaj imam dobro iskustvo sa epiduralom.
Srecno!:-)
eeee mamice ja sam u 38 sedmici i mene bebaca udara na sve strane.......imal ko kakav komentar
Zdravo buduce mame! Ja sam se porodila pre 10 dana u Narodnom frontu.
Pa da se ne bi zatrpavale nepotrebnim stvarima navescu ono sto vam je stvarno potrebno. Ulosci-mrezasti- meni je bilo potrebno jedno 7 pakovanja za 4 dana, vi mozete poneti za pocetak 3 pak., pa kasnije neko da vam donese jos, ili mozete kupiti dole u holu jos.mrezaste gacice, dovoljno je 3 kom, ja ih nisam koristila sem kad su posete, pa mi je dovoljno bilo samo 1.Peskir,papuce mozete samo plasticne, ne morate jos 1 par.Licna higijena.plazma i neka voda i sokic.krema za bradavice.Bade mantil mi nije bio potreban.1 spavacica.
Sto se bebe tice, ponesite neku prostirku-cebence, ili peskiric na koji cete stavljati bebu dok dojite, jer ce vam casrsav biti grozno krvav, a mene je uhvatio vikend tako da mi nisu menjali posteljinu 2 dana, tako da je dobro sto sam ponela.treba vam jedno manje pakovanje pampers pelena-traze iskljucivo te, pavloviceva mast i vlazne maramice.Nama su npr. odmah prvi dan doneli paket bebi kluba gde sam imala sve to sem pavloviceve, pa mozda ni to ne morate da nosite.
To bi bilo to.ako nesto nisam izostavila. Srecno!
Ja sam 32 i ništa nisam spakovala, kako mi je ovo drugi porod spisak je prilično korektan, ali bih ja dodala još: dudu varalicu, avent pumpicu za izdajanje ( za svaki slučaj) kremu za bradavice LANOLAN ILI AVENT, školjke za grudi, sokiće i energetske čokoladice ( poslije poroda jer je ishrana u bolnici prilično mršava, posebno ako vas uhvati vikend. SRETNO
ja sam 35 sedmica trudnoce.. a vec sam sve spakovala,, nikada se ne zna :) buduce mame SRETNOOO...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »