Komentari za tekst "Da li će beba prerasti alergiju na hranu?"

Komentara
16
Ostavite komentar
Vec duze vrijeme imamo problem sa disanjem. Alergican mi je sin od Godinu ipo dana na Almacin i Eritromicin i to je dokazano testom na kozu. Ali mi i dalje imamo problem ceste opstrukcije pluca dijete je zdravo ali dise veoma lose periodicno.... Nije astma ali i ne znaju sta je osim da mu daju niripan injekciju i pulmikort par dana i to je to. Ocajna sam i mislim da je nesto od hrane da mu ne odgovara cak se osuo jednom..... Koji test da mu uradim privatno jer ne znam koliko cu cekat i sta oni imaju od materijala da mu urade kod nas u bolnici?
.
Postovane mame Biljana i Lidija, iako su stari kokmentari toplo se nadam da moze ova poruka stici do vas... Gde ste radili analize u vezi sa tolerancijama, gde kod nas i gde u Parizu? I da li su deca prevazisla razvojne probleme?
HVala unapred!!!
Molim vas za pomoć moja Beba ima osip po stomačiću ,a sada je počelo i po vratu neznam od čega je ? davala sam joj gotove kašice i povrće gde ima 10 vrsta povrća,sve je sitno iseckano i sada imamo problem već 3 dana,molim vas za pomoć :(((
velika je razlika ako dete ne podnosi laktozu i ako je alergicno na mlecni protein. Cini mi se da i neki doktori ne prave razliku izmedju toga, zalosno ali istinito. Ne bih bas optuzila alergiju za razvoj deteta. Mozda je dete takvo, sto ne znaci da za koji mesec nece presisati svoje vrsnjake u svemu. pricam iz iskustva, imam malenu od 3 god. koja je alergicna na mlecni protein i ne sme nista sto ima mlecno, inace razvija se normalno. ima dosta kalcijuma u povrcu i vocu
imam sina od 20 meseci. Ne govori, ne slusa sta govorim i nista ne razume. gde bih mogla da uradim test intolerancije na hranu
Hvala unapred!
Moja tromesecna beba vec mesec dana sisti kad dise. Posle silnog lecenja kod kvazi doktora raznim antibioticima, inhalatorima, cak i Baby halerom, u Tirsovoj mu je ustanovljena alergija na kravlje mleko i histamin. Cena zivota u provinciji je velika, upropastis sopstveno dete sto nemozes da dobijes uput za Bg. Lecen je od bronhiolita i poceo lecenje astme. Ne mogu da verujem sta sam dozvolila! Jel moguce da je kasljao, sistao, zvizdao zbog te alergije. Sutra krecem sa tim nekim Alfare mlekom pa cu videti dali ce mu biti bolje. Ima li neko slicno iskustvo?
Odgovor za Biljanu
Imam slično iskustvo sa mlađim sinom koji ima 18 meseci a trenutno je na nivou deteta od godinu dana.Kasno je počeo da sedi(8 m) da hoda sa 14m. a još uvek nije počeo ništa konkretno da govori,čak nije u stanju da ponovi kad mu kažem mama!Posle silnih ispitivanja i pronaleženja adekvatnog lekara uputili su me u privatnu kliniku na kojoj smo uradili test intolerancije na hranu...za koji dan treba da budu rezultati.Mislim da je dobro to što si obavila analize i videćeš da će posle određenog vremena ne unošenja hrane koja detetu neodgovara doći do vidnih promena...jednostavno objašnjenje :usporeni psiho-motorni razvoj je zbog ne tolerancije na hranu određenih namernica,barem u našem slučaju,pozdrav
Moje drugo dete (devojcica) ima alergijr na pirinac, kikiriki, jaja, polen, na neke vestacke aditive. Kada se to desilo prvi put, bilo je strasno, njena reakcija je bila veoma burna, prilicno je otekla...Morali smo da je vodimo u hitnu. Kasnije smo vise vodili racuna....Uvek sa sobom nosimo Aerius jer joj pomaze dosta, skoro trenurno...Prvo dete nema nikakve alergije ni reakcije...Sada sam po treci put trudna, u terminu sam skoro za porodjaj. Radila sam neke analize seruma iz krvi po preporuci alergologa, i po tim rezultatima beba nece biti sklona alergijama...Inace ja nsam alergucna ni na sta, ali moj muz jeste
Izvinjavam se, nisam obratila pažnju na datum kada je Milena ostavila komentar.
Draga Milena, netolerancija na laktozu i kazein su potpuno različite stvari. Kod netolerancije na kazein ne sme se uneti ni molekul mlečne belančevine znači ništa što ima u svom sastavu mleko. Obično se umesto mleka dodaje sojino mleko koje ona takođe ne sme da koristi. Majčino mleko sadrži 40% kazeina. Jedina zamena koju ona sme je pirinčano mleko ali bez dodatka soje, trenutno postoji samo jedno na našem tržištu. Isprobavanje da li je dete alergično po sistemu daću mu malo pa ću čekati reakciju se ne može porediti sa analizom koja je detaljna i razložena na peptide, ista se kod nas nigde ne radi. Inače, beba ima dana kada bukvalno po 24h ništa ne jede. Svega 2-3% dece je alergično na kazein.Kada na to dodate i ostale stvari koja ona ne sme da jede izbor je veoma sužen.
Moja beba ima 20 meseci i svega 8900gr, ne hoda, motoričke reakcije odgovaraju uzrastu od 12 meseci. Od drugog meseca odlasci lekarima postali su svakodnevnica. Ni posle silnih analiza niko nije znao zašto ima usporen razvoj. Prošle nedelje stigli su nam rezultati iz Pariza - netolerantna je na kazein, izbaciti soju i preporuka izbaciti gluten tj samo pšenicu. Zbog kandide ne sme šećer. Takođe, ne sme papriku i piletinu. Da li neko od roditelja ima sličnih iskustva?
Da ukratko kazem nesto o ogrlici. Mi smo na poklon dobili ogrlicu od cilibara iz Svajcarske. Ne znam da li je to vec nas trip ili mozda istina, ali mnogi pricaju kako uopste nije isto ako se kupi ovde ili negde u inostranstvu. U svakom slucaju postoji razlika u ceni, tamo je upola jeftinije. Moja mala ima 10 meseci i 9 zuba, ni dana temperature ili zlovolje, do skoro. Ali moram da priznam da smo skinuli ogrlicu pre mesec dana, ni sama se ne secam zasto. Za vikend je imala temperaturu isli smo do lekara, nema vidnog razloga za to pa se smatra da je zbog zubica. Vrlo moguce jer joj vec rastu cetvorke gore, ja mislim da su to mozda veci bolovi. Ja sam vratila ogrlicu, znam da ne skodi, samim tim moze da pomogne. Nadam se da ti ove informacije nesto znace SIMEUNA.
A sto se alergija tice, draga BILJANA, na zalost i moja beba je alergicna na mleko. Probala sam i adaptirano, ista reakcija pa sam zakljucila da je to zbog laktoze. Nasa doktorka ima stav " zasto se opterecujete time dok beba sisa ", ali kako se blizimo prvom rodjendanu, a i beba sve manje sisa, ja brinem. Pa deca njenog uzrasta vec uveliko piju i mleko i jogurt, jedu pavlaku i mlad sir, plasim se da iz mog mleka ne dobija dovoljno kalcijuma. Ona sve vise stoji, pravi uz moju pomoc korake i mislim da nije sitnica ako ne dobija kalcijum. Tako da sam ja ( na svoju ruku ) pocela da joj dajem ovo novo mleko bez laktoze. Kad kazem dajem ne znaci da moje menjam time, niti da je forsiram da pije, ali pire krompir, griz, pirinac, sve je to znatno ukusnije sa mlekom, a ne sa vodom. To su jako male kolicine, ali za pocetak dovoljne da ja vidim reakciju i da poboljsam ukus hrane. ALERGIJE NEMA!!!. Na zalost, dok nisam sa sigurnoscu utvrdila da je alergicna na mleko, bar 3-4 puta sam joj davala da proba tako da sada iako nema alergiju na ovo mleko cesto me udara po ruci kada oseti miris ili ukus. Ovo ti kazem da ne bi forsirala bebu na silu ( a mene su svi "dobronamerno" savetovali da je nateram, kao proci ce je to. Boze, gde ja zivim?!!)
Pozdrav za mame, za klince i za sve zaposlene na sajtu BEBAC
mene zanima dali je neko koristio ogrlicu za zubiće?dali pomaže?
moja beba je alergicna na mleko. jos uvek sisa, ima 7,5 meseci, nadam se da ce proci kad poraste. da li neko ima iskustvo u vezi sa tim?
Danijela: moja cetromesecna devojcica je dobila reakciju na sokice koje je dosad vec pila. Nismo isli kod lekara, ali me interesuje cime bi mogla da joj mazem taj osip po stomacetu?
moj sin ima alergiju na gluten od 14.meseca,sada ima 5 godina. .najveci problem je sto kod nas ima malo hrane bez glutena i jako je skupa.nadam se da ce nasi proizvodjaci uskoro poceti da proizvode hranu sa znakom precrtane psenice.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Spina bifida nastaje u prvom trimestru, a može se sprečiti unosom folne kiseline »
Koje lekarske preglede bi trebalo uraditi pre nego što počnete da postite... »
Spina bifida nastaje u prvom trimestru, a može se sprečiti unosom folne kiseline »
Da li je bezbedno imati seks u trudnoći? Da li je normalno to što.. »
Prepoznavanje simptoma sinusitisa je ključno za pravovremeno lečenje »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Šta određuje teksturu i boju kose i zašto tamnokosi roditelji dobiju plavokoso dete »
Učenici jedne škole u Užicu uče lekcije kroz igru i snimanje filmova »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Za kreativne i domišljate tate nema brige »
U junu nećete moći da vozite električni trotinet bez registarske nalepnice »
Kako posramljivanje utiče na mališane i zašto ga treba izbegavati »