Komentari za tekst "Vaša 16. nedelja trudnoće"

Komentara
2436
Ostavite komentar
Tanaj veoma je vazno u trudnoci odrzavati higijenu zuba i usta! Ne da smes, vec je neophodno na pocetku i na kraju trudnoce posetiti zubara, cak i preventivno ako je sve ok! Anestezija je lokalna i ne steti bebi! Bez brige
I JA SAM SADA U 16. NEDELJI,ALI PRE PAR DANA SAM IMALA OBILNO I VEOMA JAKO KRVARENJE...MISLILA SAM DA SE DOGODIO POBACAJ MEDJUTIM NA KLINICI NA MOJE IZNENADJENJE MI JE POTVRDJENO DA JE SVE U NAJBOLJEM REDU!!!!!MOLIM ZA SLICNA ISKUSTVA. GAGA
I ja sam imala isto iskustvo, samo kod mene nije bilo obilno. Odmah sam otisla ginekologinji i potvrdila mi je da je sve uredu. To se inace desava jer se beba namjesta i materica se siri, vecinom ti pukne kapilar. Googlaj za bolje objasnjenje. Ja se poslije pregleda nisam opterecivala time. Nadam se da sam pomogla :)
Ćao! Ja sam u 16. nedelji trudnoće i još uvek imam mučnine i povraćam s vremena na vreme, takođe sam osetljiva na mirise, ali se nadam da će uskoro da prestane. Na uz su primetili da je posteljica usađena nisko i da jednim delom prekriva ušće materice. Međutim kažu rano je za prognoze jer će materica još rasti i ima šanse da se sve sredi. Da li je neko imao sličnu situaciju?
Cao. Upravo dolazim iz doma zdravlja. I ja imam problem sa glaboboljom vec 3dana. 16.nedelja sam. Mali mi je pritisak. Lekar opste prakse mi je rekla da bez problema mogu da pijem panadol,paracetamol ili febricet. To mozes naci bez recepta a dala mi je recept za bensedin 5mg jer on nsvodno opusta misice. Iskreno probacu bez ikakvih lekova pa koliko izdrzim.
i ja imam isti problem sa glavoboljama ... nekad traju i po ceo dan i noc .. :-( ... ali nista od tih lekova , koje smemo u trudnoci da koristimo ne pomaze :-(
Zdravo,ja sam sada 16 nedelja trudnoce i imam problema sa malim pritiskom,zbog malog pristiska imam glavobolje...dali se jos nekome to desavalo?
Ja sam 16. nedelja ... , ima li neko problema sa niskim pritiskom ?
Postovani,imam 43g i prvu trudnocu od 12nedelja.Pizik od amniocenteze mi je veliki obzirom da imam miom u zidu materice.Koliko je pouzdano ovo sto sam citala da se u Konzilijum-u uzima uzorak krvi majke i salje u Belgiju radi utvrdjivanja broja i izgleda hromozoma.Hvala!
ZA ONE KOJE OCEKUJE AMNIOCINTEZA...Drage trudnice, imam 43 godine i u 22.sam nedelji prve trudnoce do koje sam dosla postupkom vantelesne oplodnje u Pragu. Inace Prag je jedan od svega par centara u Evropi gde se moze u ovom postupku uraditi i genetika embriona, tzv. PGD, a sto smo mi i uradili jer se time povecava sansa za zacece a daleko vaznije - vrsi se transfer samo genetski dobrih embriona. Imajuci u vidu taj test i cinjenicu da mi je double test bio dobar (sto niko nije ocekivao s obzirom na moje godine) lekari su bili misljenja da AMNIOCINTEZU ne treba raditi osim ako suprug i ja na tome bas insistiramo. Upravo tada saznajemo za NOVU METODU AMNIOCINTEZE a to je iz krvi majke, dakle bez busenja stomaka, lezanja i antibiotika pa i rizika od pobacaja i komplikacija koji mada mali ipak postoji. Ova metoda se primenjuje u svim savremenim drzavama a kod nas je mozete uraditi u Konzilijumu, gde vam se uzme krv na opstepoznati nacin, spakuje se u posebne epruvete i pakovanje i potom salje u laboratoriju GENDIA u Belgiji. Rezultati stizu za oko dve nedelje. Vrlo komforno, bez stresa, a sto je najvaznije BEZ RIZIKA i po vas i po bebu-sto je meni posebno bilo vazno jer sam do trudnoce dosla tesko. Dakle, ako neku od vas ceka amniocinteza, a plasi se, posebno ako ste radile VTO moja topla preporuka je ova metoda za koju nasi lekari u vecini slucajeva ne znaju pa ce vam odmah reci da je tako nesto nemoguce da se iz krvi majke dobije DNK bebe, a sto se vec godinama radi u SAD, Austriji, Italiji, Belgiji... Izgleda je na nama da malo edukujemo nase drage sujetne lekare koji zaboravljaju da moraju drzati korak sa svetom. POZDRAV i SRECNO!!
usla u 16 nedelji ugojila sam se dva kilograma od pocetka trudnoce ponekad me boli stomak u predelu jajnika ali to je ok. kaze moj doktor mucninu nemam jos nisam osetila bebca i ovih dana imam probadanje grudne kosti malo me to plasi ostalo je ok
evo i mene ja sam juce usla u 16 nedelju i bila na UZ pregledala me doktorica kaze sve uredu al me je zbunila kad je rekla da je plod mal ovo su moji nalazi
srcana akcija+
pokreti ploda+
crl29 ovo me zbunjuje jer je prosli put bio 39
klinicka gestacija 15+4
u/z gestacija 14,3
FL 14
ja jos uvek ne osecam bebu a u 16 sam nedelji da li to predstavlja neki problem
RADILA SAM DABL TEST U 12 NEDELJI,SVE JE UREDU.SUTRA IDEM NA KONTROLU,DA VIDIM STA CE SUTRA DA KAZE.
ja sam u 16. nedelji i vec sa 15.nedelja osecam bebu,dok sam sina osetila u 16.oj nedelji!
Do sada sam bila samo jednom kod lekara na pregled. Sve je u redu .Radila dabl test jos pre dve nedelje rzultati jos uvek nisu stigli. A kod lekara nemogu ici jer jos uvek nisam prijavljena u ovom gradu gde trenutno zivim . Da li je to problem , i da li mogu ici kod doktora za otprilike dve nedelje do tada bice sve sredjeno oko dokumentacije.
I ja se slazem sa Tamarom trudna sam sa trecim ne zivim u Srbiji i nikada nisam radila ni DABL ni TRIPL. A mnoge prijaeljice iz Srbije me pitaju za to.
I meni je sumnjivo to oko dabl i tripl testa. Ako je najbitnije da se u 12. nedelji na specijalnom UZ vidi to sto treba da se vidi kako bi se iskljucila sumnja na Daunov i ostale sindrome, onda nam taj dabl i ne treba. Prosto receno. Isla sam sa prvim detetom na tripl, jer na ovaj preth. nisam stigla. I sad sa drugim mi uvalila dabl, odradila ga, vidim sve OK (naravno na UZ u 12. ned. isto OK). E sad necu da idem pre 20. nedelje da mi gospodja slucajno ne bi uvalila tripl bez potrebe (koji se radi 16-18.ned). Inace, odmah mi uvalila da pijem vitamine iako mi je krvna slika super, a ja se dobro osecam.
Za Bojan 10.10.2012. 22:14, hvala ti na ovom postu ja se ubih objasnjavajuci da je DABL test sa sve rezultatima cista glupost kao i Tripl i da se ne radi vise u Evropi vec samo u Srbiji. Ali sta cu i ja sam nasela prvi put kada sam se porodila u Srbiji. Isto sam tako nailazila zaprepascavanje sredine kad sam im rekla da to nemas gde da radis osim ako ne zivis u Srbiji. Mojoj drugarici su bili katastrofalni rezultati mesec dana je plakala i bila u depresiji da bi tripl ispao super. Znaci nema veze...
I da na zapadu se radi ultra zvuk na kome se sve vidi kao sto je Bojan objasnio. Samo nasi ginekolozi nesto tripuju i privatne laboratorije uzimaju lovu.
Molim sve mame da za detaljnije objasnjenje procitaju Bojanov post jer sam ja bas oduzila.
Za "Jelena 02.01.2013. 14:56 " potpuno se slazem. Prvo dete sam rodila u Bg i toliko su me maltretirali uzimali krv svakog meseca, UZ, testovi, brisevi....odlepila sam. Drugo sam rodila u Nprveskoj (ovde se ne radi dabl test). Razmislite i zasto! Nasi ginekolozi izmisljaju mnogo toga da bi nakupili pare. Cast izuzecima.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »