Komentari za tekst "Vaša 14. nedelja trudnoće"

Komentara
2217
Ostavite komentar
Drage mame,ja sam u 14oj nedelji trudnoce,a inace imam cerkicu od 10meseci,sve normalno radim,mucnine sam imala ,ali nisam toliko obracala paznju jer nemam vremena,radila sam dabl test iako imam 23godine i ok je,secer mi je 5.5 i dr kaze da je to rizicniji secer za trudnicu :( inace imam dosta viska kilograma ali ne dam se,jako sam srecna sto cu dobiti jos jedno mamino zlato.
Dobar dan,u 14 sam nedelji trudnoce i idem samo privatno kod lekara,da li se moram javiti i nekom ginekologu u drzavnoj ambulanti i da li mi mozete preporuciti kom na Betaniji ili u bolnici u Vrbasu?!Hvala!
Milice,ja ti mogu preporuciti dr.Celusku,u dispanzeru za zene u Vrbasu,korektna je,i hoce izadje u susret za sta god je potrebno.A sto se tice bolnice u Vrbasu,ima dobrih lekara al su jako zauzeti i uglavnom gledaju da te skinu sa dnevnog reda..Poozz
Zdravo Dina....
Ja sam 14. nedelja trudnoce,ali od pocetka idem na preglede...Smatram da je to danas neophodno.Ovo ti je zadnja nedelja gde treba da se uradi double test (od 12. do 14.),i veruj mi da ja ne bih stedela novac da odem na bar jedan pregled...Ili bih sto pre sela u avion i vratila se kuci... :-)
Nisam panicar,ali,kada je rec o deci....uh.... za to vec dajem sve...
Postovanje. Trenutno sam u 14 sedmici trudnoce, ali jos uvijek nisam isla na pregled. U stranoj sam zemlji i ne zelim poceti pretrage, jer se vracam kuci za 2 sedmice (a ovdje sve to puno i kosta, Norveska je u pitanju). Mislite li da je predugo cekati do 16 sedmice na prvi pregled? Prva mi je trudnoca i razmisljam puno. Ima li iko slicnih iskustava? Unaprijed hvala na odgovoru.
Drage moje, sve vi koje niste bas za AC postoji metoda koja se radi u Briselu, a koja nema rizik za pobacaj! Tacnije samo se izvadi majcina krv iz vene ( na ruci) i genetika je gotova! To je savremena AC! Kosta, ne znam tacno! Raspitajte se kod svog ginekologa( znaju za to u Narodnog Fronta)!
Dragana je mislila da ta metoda postoji i kod nas, bez rizika od pobacaja. Pozdrav
I sta sad trebalo bi ici u Brisel ?SVE!! :)
Zdravo, drage mamice, i ja sam u 14. nedelji, prošle sedmice bila na ekspertnom uz. Pitali su me da odlučim da li ću raditi kombinovani skrining.
Nakon uz na kojem su svi parametri bili u savršenom redu (nosna kost, butna kost, ekstremiteti, mali i veliki mozak, srčani rad...), ja odlučila da neću raditi nalaz iz krvi. Inače imam 28 god i dijete od 5 god koje je normalno i zdravo :) Čak mi je i sama dr rekla da nema potrebe da trošim novac na tako skupu analizu.
@ antonija 13.03.2013. 08:27
Kako si prošla na pregledu ??
za Suzanu. draga kolegice trudnice nalaz debljine nuhalne rese tj. yadebljanja na yadnjoj strani vrata jedan je od pokazatelja sumnje na Daunov sindrom ali nije siguran znak. Ako je zadebljanje vece od 3mm rade se dodatni testovi (dabl, tripl i 4d ultraznuk) na kraju ako se pojave jos neke sumnje radi se amniocenteza koja je invazivna metoda uzimanja uzorka plodove vode i daje siguran nalaz da li beba ima hromoyomski poremecaj. Najbolje je da se konsultujes sa svojim doktorom. U pitanju su milimetri i lako je pogrijesiti. Ja imam 35 godina i cekam drugu bebu. Bez obyira sto su mi je nalaz nuhalne rese i dabl testa dobar preporucuju mi amniocentezu samo zbog godina. Meni je to totalna glupost jer je mogucnost pobacaja od amniocenteze 0.5 do 1:100 a po dabl testu mogucnost da beba ima daunov sindrom 1:5568. Moj ginekolog kaze da su se ranije zene upucivale na amniocentezu tek kad prethodni neinvazivni testovi budu sumnjivi a danas kad je ultrazvuk mnogo bolji zene salju iz predostroznosti. Mislim da je tvoj doktor u pravu sto ti odmah nije sugerisao amniocentezu vec vjerovatno hoce da to sve dobro provjeri. Sretno :-)
Pozdrav svim mama, evo i mog iskustva, sada smo 14 nedelja, rastemo i razvijamo se. Sada je sve odlično, ja se osećam super, radim ,funkcionišem lepo i ne dozvoljavam da se puno nerviram. Zbog čega? U početku trudnoće, 3.nedelja sam ostala u bolnici jer sam imala braon iscedak, i visoku temperaturu, grip je bio u pitanju. Dok sam braon iscedak imala i pre gripa, te sam odmah dobila utrogestan 2*200. Naravno u trećoj, četvrtoj nedelji je nemoguće čuti srčani rad bebe na uz, ali su meni doktori rekli da bi zbog toga trebalo da uklonim zametak, jer tada već treba da se čuju. Srećom ja sam već bila upućena u mnoge stvari, jer sam učila o tome, te nisam dala pre urađene B-hcg hormona, koji je bio savršen, te me druga doktorica otpustila iz bolnice i rekla da uživam.... Od tada uradila sam par ultrazvukova, dabl test koji je bio savršen po rečima doktora, beba lepo napreduje, ja sam dobro, ne krvarim.... itd... Majke slušajte svoj organizam, i radite po svom, ne obazirući se na priče, i naravno radite redovne kontrole, i sve će biti ok, samo bez tenzija i nervoze, to beba ne voli....POZZZ
Ja sam u 14 nedelji i 5 dana,bila sam kod lekara za konsultaciju za aminocintezu.Lekar je reko da je sve ok za ovaj period samo da je vidio neko zadebljenje na vratu ploda.Ako moze neshto vishe oko toga,dali ce to tako ostati ili ce se vremenom povuci?Hvala Vam.
Ja sam u 14.nedelji i krenuo mi je braon iscedag,imam osećaj nekog bola kao da ću da dobijem,do sada je bilo sve u redu.I prošli mesec u vreme kada bi inače trebalo da imam menstruaciju,imala sam dva-ti dana braonkast iscedak.Sad neznam šta da radim,pregled mi je zakazan tek za 23.april
Za Sandru i Almu: zubi mogu da se vade i popravljaju, sa anestezijom bez problema, jedino ne smete da snimate zube rendgenom. Trudnoca jedino utice na olaksano zapaljenje desni uzrokovano hormonima, a ako redovno i pravilno odrzavate higijenu usta nece biti nikakvih problema. Zao mi je sto je za vas dve ovo verovatno vec zakasneo odgovor ali ce verovatno znaciti ostalim trudnicama! Pozdrav za sve mame i njihove bebe od (po drugi put) trudne zubarke!
ja sam 15 u nedelji i mnogo sam srecna da dobijem bebu, jedva cekm koji je pol i sta je da vidim.
Ja sam u 14.nedelji trudnoce. Interesuje me da li smem da vadim zub ili moram da cekam da se porodim. Hvala unapred.
Ja sam u 15.ned.trudnoce nosim blizance kada cu moci znati pol beba?
Imam pitanje, u vezi odrzavanja cvrstoce zubi. Da li vam je doktorica preporucila neke tablete ili sto slicno da pijete, ja sam tek u trecem mjesecu i imam lijepe zube, al cula sam da je cest slucaj da se u trudnoci kvare i stradaju?
Evo opet mene, rezultati na dabl testu su odlični, tako da mi je doktorka poručila da uzivam u trudnoći s obzirom da niti imam mučnine, niti glavobolje. Želim da pozdravim sve mame i da ih pitam koliko ste se ugojile u ovom periodu.i Jedan savet trudnicama koje puše, ja sma bila pušač skoro 10 godina, kad sam saznala da sam trudna istog trenutka sam ostavila cigare i nije mi palo na pamet da je zapalim. Istina je da su mnoge naše majke pusile u trudnoći ali znajte da su to bila druga vremena i da skoro ni jedna majka nije pila utrageston a sada je pije svaka 2 ili 3 trudnica. Vreme je drugačije i savte rasčistite u glavi i ugasite tu cigaru. To je samo stvar navike. Pozz
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »