Komentari za tekst "Vaša 35. nedelja trudnoće"

Komentara
3251
Ostavite komentar
prvi put sam se poradjala bez epidurala,porodjaj je bio relativno kratak-3sata,meni jako bolno iskustvo.drugi put sam uzela epidural i prezadovoljna sam bila,bolelo je vrlo mali,dovoljno da osecam da imam kontrolu nad porodjajem. sad ocekujem trecu bebu i obavezno uzimam epidural i ood srca ga preporucujem! ;)
drage mame pozz i ja sam unisla u 35 tjedan i malo me je strah za bebu...cesto razmisljam hoceli biti zdravo,i to mi unosi veliki stres,prva mi je beba....ginekolog mi je radio morfologiju ploda u 20 tjednu bilo je sve u redu...i od tad nismo imali nikako UZ... poslije toga isla sam na sve zakazane preglede al samo mi je pregledavo vaginu i slusao otkucaje srca od djeteta... sljedeci pregled imam 21.8 i bojim se sta ce reci jer neznam ni koliko mi je beba teska ni kakva je posteljica apsolutno nistaa
maja nemoj nikako da radis epiduralnu anesteziju jer je to jako rizicno za kicmu jer moze da se ostane hendikep i da se nikada vise ne prohoda ako se pogodi zivac glavni.posto sam ja iz okoline nisa rodom pricala sam sa vise doktora i u nisu prokuplju i ovde u bg.niko ne preporucuje epiduralnu samo ako imas dobrog anesteziologa a to je sada tesko naci. meni je peta beba na putu i sve pripodno kako je bog reko i nebih radila epiduralnu.
Hvala Vam Jelena na savetu.Pokusacu sa toplim mlekom.Svaki savet mi je dragocen,jer mi je ovo prva trudnoca.I ja vama zelim puno srece na porodjaju i da sve protekne kako valja... Veliki pozdrav
dali treba uzimati epidural za porodjaj.
cao saska i ja sam imala dosta nesanice i nisam mogla nocu da spavam ali je sada ok. od kako sam pocela uvece pred spavanja da popijem jednu veliku solju toplog mleka mnogo bolje spavam. a posto je meni sada peta trudnoca i po iskusna sam u tome i svaki savet svakoj trudnici je dragocen.zelim vam svu srecu ovoga sveta da lepo prodjete na porodjaju i da beba bude sve ok....
I mi smo usli u 35. nedelju. Najveci problem mi stvara nesanica vec duze vreme.Bukvalno sam zamenila noc za dan.Ima li jos koja trudnica taj problem i da li i kako je uspela da ga resi...Nemocna sam...Pozdrav svim buducim majkama i srecno!
cao trudnice.ja sam u 35 nedelji trudnoce.polako se spremam za carski rez zbok prethodnog carskog,inace mije ovo treca trudnoca,prvo dete sam rodila vaginalno drugo cr.sad opet cr.aL SAMO NEK SU NAM ZIVA I ZDRAVA DECICA PA NA BILO KOI NACIN DA SE RODE ZELIM PUNO SRECE I SEBI I SVIMA VAMA ......JOS MALO NAM JE OSTALO.
i mi smo u 35 nedelji. Teski smo 2200 gr ja sam se ugojila 7 kg ii imam samo stomak, ali je beba taman za uzrast. Nemam one pripremne kontrakcije niti znam kako to izgleda posto mi je prva trudnoca. Nemam nikakvih problema, tipa gorusice , oticanja bola u ledjma i sl. Beba me uopste nije namucila. Mogla bih ovako jos 9 meseci. Pozdrav za sve buduce mame od mene i moje devojcice!!!!
Meni se nishta ne jede, i malo mi je ponekad i muka, zivim na breskvama,ali mi je beba jako aktivna, i preko celog dana imam utisak da imam kontrakcije,tj imam bol kao da cu da dobijem skroz dole , i taj bol traje od 3minuta do pet. Vishe puta u toku dana. A i ja sam aktivna,spremanje u toku ,pa kad beba odluci da dodje.Strah od porodjaja nemam, ali malo sam umorna od trudnoce,a opet volim moj stomachic :)
Evo i nas! Nakon silnih peripetija, udjosmo u 35. nedelju! Da, na svakih 20 min idem u toalet ali mala je to cena za najlepsi dar od Boga. Svim trudnicama koje su u ovoj nedelji zelim srecu na porodjaju.
eto docekasmo i mi ovu 35. nedjelju... nekako vrijeme proleti, na pocetku se cinilo da nikad nece doci.. bebici je vec pravo tijesno, pa se nijedna ne mozemo naspavati ni odmoriti.. jos uvijek mogu sve da jedem, a nekako najvise voce i povrce.. kao i kroz cijelu trudnocu.. a sto se straha tice.. nekako na momente mi naleti.. naravno da me je strah, prva mi je beba, ne znam sta da ocekujem, nase porodiliste nije bas na glasu sa osobljem, ne zelim vise ni da slusam iskustva mama o porodjaju, zato sto znam da mi apsolutno niko ne moze reci kako cu proci ja na porodu... al dobro, prezivjecemo i to.. samo da vidim svoju bebicu, sad sam svakim danom sve nestrpljivija.. :)
ma bice kako bude, imam strah ali za sada je u granicama normale, vec sam se jednom poradjala tako daaa ... uglavnom jedva cekam da vidim bebca :)
caooo ja i moj bebac smo sad u 35 nedjelji i odlicno nam j eosim sto je njoj postalo vrlo tijesno i zeli napolje,pa za strah to sto kazu kod mene je pola pola tako da sve je u bozij rukama...Ali jedva cekam da moje malo bice dode nas svijet veliki pozzzz
sto se tice sa moje strane za sada je sve u najboljem redu,tako da zaista ne znam zasto se to desava ali idi obavezno na kontrole,pozdrav
bas naprotiv to nek bude primjer ostalim i buducim majkama nikom ne zelim nista lose ali zelim da sve mame dobro ispitaju gin.o njihovim trudnocama i bebama jer danas je sve ovo jako cudno....a tebi S ako to nije korisno i ako ti nije vazno da to znas sta se sve moze da desi tvoj problem....
Cao zenske :) Zanima me da li neka imala ili ima problem sa viskom plodove vode i posteljicom III stepen u ovoj nedelji?
dunja, znam da ti je tesko, ali nisi morala da plasis ostale majke...
sretno svim buducim majkama al ja sam nazalost 16 januara u osmom mjesecu izgubila bebu.zato dok ste kod gin.dobro nek vam razjasni sta i kako jer kod mene je bio cvor i beba mi je u 35 tjednu umrila
Pozdrav svima , ja sam u 35 nedelji i bebac je tezak 2700 grama.Do sad sam dobila samo 10 kg .Bebac mi je jako nemiran .Icicu na carski rez, tako da se neplasim puno .
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Duboko smo zaronili u tajanstveni svet porođaja sa prof. dr Svetlanom Vrzić Petronijević »
Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Evo jedne velike istine o tome šta mame rade sa bebom ceo dan... »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »