Komentari za tekst "Sve o ishrani trudnica sa dijabetesom"

Komentara
25
Ostavite komentar
Da li ima negde plan ishrane da podeli sa nama????
Drage mame i buduce mame,
Da li je neko sa dijagnozom gestacijskog dijabetesa radio negde individualni plan ishrane i da je bio zadovoljan?
Hvala i pozdrav
Drage mame ja sam sad 29 nedelja i dr mi dala da radim.OGTT sa 100g glukoze, rezultati su mi 4,7 pa 8,1 pa 8,7 pa 5,1 pa 7, 0 inace secer mi je uvek 4,7, zanima me da li su ovi rezultati dobri ili ne? Dr mi rekla da idem da uzmem uput za bolnicu da lezim da mi kontrolisu ishranu!!!
Drage buduce mame...roditeljstvo je predivna stvar...sada razumem moju mamu ,koliko je samo brinula za mene..sada, kada imam Luku. Nikada ranije nisam imala problema sa secerom..ali u trudnoci mi se pojavio, sto sam otkrila u 24 nedelji, nakon OGTT testa, sto me je uznemirilo posebno nakon saveta doktorke koja mi je predocila koje sve probleme moze doneti meni i bebi. Izmedju ostalog prevremeni porodjaj,dijabetes nakon trudnoce, posebno od 40.godine zivota, zatim srcane probleme kod bebe i pojavu secera kod bebe. Doktorka mi je bukvalno naredila da odmah krenem sa strogom dijetom ako zelim da sacuvam bebu i sebe, da ne bih morala da koristim insulin. Naime, na UZ je videla da je beba za svoj uzrast krupnija, cak i da desna bocna mozdana komora nije standardne velicine, pa me je uputila na magnetnu rezonancu. Magnetna je potvrdila doktorkine sumnje, pa sam ja odmah primenila strogu dijetu. Nisam smela ni da pomislim na to da bih mogla izgubiti bebu ili da se rodi pre vremena. Potrazila sam na internetu sve vezano za ishranu trudnica sa dijabetesom i nasla na ovom sajtu sve sto mi je bilo potrebno. Od 01.01.2016. god. krenula sam sa strogom dijetom, bas kako pise u tekstu iznad i na mesec dana kontrolisala secer u bolnici. Sledeca kontrola na UZ je pokazala da je bebina mozdana komora prestala da se uvecava a moja kilaza je bila savrsena..dodala sam svega 13 kg. Nisam se vise zamarala prilikom pesacenja, niti znojila, niti su mi se usta susila sto je posledica secera. Osecala sam se kao da mogu da poletim. Luka je rodjen 08.04.2016.godine u terminu sa 3860gr i 55cm dugacak. Pozelela bih svakoj zeni takav porodjaj. Zelim vam reci da samo jaka volja i karakter mogu da vam pomognu da iznesete svaki problem koji se pojavi u zivotu. Sada sam ponosna mama kojoj se secer izgubio 2 do 3 nedelje nakon porodjaja i koja sada da sebi oduska pa pojede i malo vise slatkisa...ali posto planiramo da Luka ne ostane sam, moracu opet da povedem racuna o ishrani, jer zdrava ishrana nosi i zdravu trudnocu. Hvala na razumevanju !
Koja je dijeta u pitanju i gde je pronaći
Gde ste pronasli tu dijetu?
Koja je dijeta u pitanje. I gdje mogu je naci?
Pozdrav mame :)Ja sam 28+6 nedelja.Cekamo decaka.Danas na ultrazvuku dokt.rekla da je beba 1290 plus minus.Veliki decak.Sve u redu.Ali secer mi ne valja :(Radila sam glukozu.Prvo vadjenje 5.0,drugo 10.0 i trece 10.8 .Dokt.kaze to nije dobro.Dobila sam uput za bolnicu kod dijabeticarke dokt.da proverim secer .Sada me to brine.Da li je neka imala slican problem?
Postovanje,trudnica sam imam 21 nedelju uradjen mi je test glukoze rezultat mi je 6,4 a opseg normale je 3,6-5,8 . Da li je mnogo opasno za mene i bebu ? Inace nikada nisam imala probleeme sa dijabetisom dok nisam bila u drugom stanju.
Molim Vas da mi odgovori ko zna. U 26 sam nedelji i radila sam ogtt test. Rezultat 0-4,8, 60min-8,9, 120min-8, 180min-7. Da li je to los rezultat? Hvala svima
Citam puno o anomalijama koje moze plod da ima...i bas sam zabrinuta.Pijem gluformin od 26 nedelje i 10 jedinica dugo delujuceg insulina. Sada sam 35 nedelja,ali i dalje imam povremene skokove jutarnjeg.Da li je neko imao ovakva iskustva trudnoci?
Ćao! Ja sam druga trudnoća i 24,nedelja sam sada ocekujem test opterećenja za šećer.inace zivim u Italiji i u prvoj trudnoći mi je sećer bio prvo vađenje 103, drugo 250, 214 treće jako visoko .ali sve sam sa hranom drzala pod kontrolom i setanje posle svakog obroka sat vremena setnja pa vađenje krvi.i hvala bogu sa bebom sve ok i samnom odmah po porođaju su mi izvadili 3 puta krv i rekli gotovo nemas sećer.a tako i bebici 😊 sve u redu je proslo.Ali voće se sme jesti do 16h a banana samo 1 Sedmicno☹ ja sam puno jela sardine, sira , paradajz, krastavci, barenu piletinu i plia caj bez sećers za dorucak sa 3 dvopeka i tako je sve proslo u radu😊 .Nadam se da sam vam pomogla .pozdrav od Ljiljane😉
a od voca moze sve?

Neko kaze izbegavaj bananu, lubenicu, dinju i kajsije, a drugi kazu da ih obavezno jedem u manjim kolicinama..
Jel ima neko savet u vezi toga?
Tek sam saznala da imam GDM, a obozavam vockice, toga bi mi bilo najteze da se odreknem
Dinja ima manjeg udjela secera od ostalog voca iako se cini da je "slatkasta" u odnosu na druge vocke. Tresnje niposto jesti jer sadrze vise secera nego sto se cini. Jabuke jesti iskljucivo one zelene.
Nikako nemojte uzimati aspartam. Sve studije ukazuju na stetnost kod trudnica. Ja koristim fruktozni secer, u malim kolicinama.
Još bolja je stevija ako pričamo o zdravom zasladjivanju;) naravno ne ona u tableticama, nego seckana zelena:)
Aspartam nikad, to je otrov! Najzdravija i najbolja zamena je STEVIA koja se može naći po zdravim hranama.
Naveden je aspratam kao zamena za secer, a koji ima preko 100 nuspojava!! Ne savetujem ga nikom, a kamoli trudnicama
Koristim insulin 12 jedinica,da li povisena temperatura moze da povisi secer,jer u poslednjih pet dana mi je povisen kad dobijem temperatutru?
Naravno da moze, pa cak i prehlada povisava secer. Meni doktorica je ponovila test za secer jer sam bila mnogo prehladjena i rekla mi je da prehlada, temp. i sl. moze isto ciniti secer visokim.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »