Komentari za tekst "Šta sve treba da znate o OPORAVKU od porođaja"

Komentara
52
Ostavite komentar
Ja sam studentkinja i mama jedne devojčice. Nisam mogla da nađem posao oko godinu dana, a htela sam da radim što pre, pa sam na kraju uzela da radim preko omladinske zadruge http://ozeuropaptz.rs/ i tu sam našla super lagan posao, sa jako razumnim i tolerantnim šefom. Po meni bi svako trebao posle porodjaja da počne da radi jer se realno majke osećaju mnogo bolje.
Proslo je 14 meseci od zadnjeg porodjaja mnogo sam se kretala u toku trudnoce jer imamo privatan posao i cijeli dan sam radila do dana kad sam se porodila i sa drugom sam se porodila kuci jer nonstop sam imala bolove pa nisam osetila razliku porodjajnih i normalnih od umora al odlicno sam prosla odmah posle 5 sati sam ustala malo se mantalo al izdrzala sam. Al bez indukcije i oporavila sam se vrlo brzo vazno je razmisljanje neko kad laze porodjaj pomisli malte ne na predsmrt daleko bilo to je slika koju predsavljaju porodjaj.
Moje iskustvo,prve dve nedelje su mi bile teske,bolne.Rana boli,ne mogu sedeti.Mleko nadolazi,grudi bole.Nocu se budim da sredim bebicu,pa se ne naspavam dovoljno,a danju mi se ne spava,i tako.Ali posle te prve dve nedelje sve je bilo puno,puno lakse.A posle 3 nedelje sam isla u prodavnicu,pa u setnjice sa bebom...Tako da nije porodjaj tako strasan i uzasan kako se prica(i ako sam se jakoo plasila).Imala sam srece pa je sve brzo i lako proslo sa malo bola koji sam vec i zaboravila :-).Buduce mamice,samo hrabro :-)
I posle tri meseca od porodjaja stomak nije do kraja skupijo, do kad mi se moze skupiti stomak.
buduce mame nista ne brinite,posle nedelju-dve ako je sve u redu necete ni osecati da ste poradjale.stomak se brzo vrati,epiziotomija zaraste,dojenje se do tad regulise,krvarenje bude slabo i preostaje samo uzivancija u bebi :) secam se da sam 6.dan vodila bebu kod dr. i da niko nije verovao da sam se porodila,mada se ja jos nisam sasvim dobro osecala.ps.vagina se vrati na staro u potpunosti,ne znam koliko joj treba,ali posle 30-ak dana sex je bio sasvim normalan.
Porodila sam se pre 11 dana i moje iskustvo je isto kao i vase Jelena. Pocela sam da se krecem normalno, bolovi su prestali kao i krvarenje, ostao je zuti iscedak. Porodila sam se uz epidural i nista nisam osetila. Porodjaj je nesto najlepse u zivotu zene.
Vi ste onda fenomen posto vecina zena zaista pocne normalno da se krece i seda, ako je secena, posle mesec dana, kod vecine je tako i sa dojenjem.Krvarenje nekim traje i preko 6 nedelja.
Teško da je to kod većine tako, očigledno ste imali puno sreće da vam oporavak bude tako lak ali meni npr.i posle 15 dana nije u potpunosti prošao bol od epiziotomije, ne mogu da sedim i dugo stojim ili hodam.
Prvu menstruaciju sam dobila mesec dana posle porodjaja, stopala su mi porasli,proslo je 7 meseci i dalje nosim 40 (pre trudnoce 38) ja mislim da ce tako i ostati.Kilaza je ostala ista kao sto je bila u trudnoci ne pomaze ni pojas ni dijete :-(
Tekst je preveden, poslednje poglavlje o odlasku na posao je nerealno i nije o nasem zakonu, a primetila sam da nema veze sa nasim uslovima u delu gde pise da moze da se vidi beba odmah posle porodjaja i da ti je odmah daju na podoj.
U Betaniji ste svo vreme sa bebom i možete je dojiti već par sati posle porođaja ako je sve ok.
Ima i nas koji živimo ovde i koji radimo kod privatnika te da bi zadržali radno mesto moramo što pre nazad na posao. Konkretno u mom slučaju odmor nakon porodjaja je 12 nedelja :(
Mozda jeste preveden, ali ima nas koji zivimo preko i koji citamo ovo. Tekst je napisan za sve koji mogu da citaju srpski, ma gde oni ziveli. Za nas su potrebne ovakve informacije. Nemam bas svi zakonski pravo da idemo na trudnicko od godinu dana, i korisno je da se zna kad bi moglo da se vrati.
Porodila sam se pre 3nedelje.na porodjaju mi je naprsla medjica imam dva konca.jedan jos uvek nije ispao,jedan mi je otpaoposle 5dana a ovaj jos uvek nije. Da li bi trebalo da odem lekaru da mi skine konac ili da sacekam jos da ispadne sam?
Hvala unapred
Pozdrav
sacekaj jos sam ce otpasti
ja sam tri meseca posle porodjaja ostala u drugom stanju i lekar mi je rekao da mi je ostao nezasiven grlic,tako da ne brini se, ne ostaje se tesko u drugom stanju zbog toga
Molim Sandru da mi se javi.
Pre 15 meseci sam se porodila vaginalno. Dosta su mi pomogle vezbe disanja koje sam naucilla u skolici za trudnice- to bih zaista svima preporucila. Uz to tamo i psihicki spreme trudnicu za taj cin, sto je posebno vazno ako je u pitanju prvo dete i nedostatak iskustva, sto je bio moj slucaj. Posle porodjaja stomak je potpuno nestao, ali su misici bili opsteni prvih nekoliko meseci. Pojas nisam nosila, a bebu jos uvek dojim. Posle nekih sest meseci stomak mi je opet postao cvrst i ravan, a kilaza se vratila na staro. Strije nisam dobila, niti mi je koza ispucala. Redovan ciklus je uspostvljen tri meseca nakon porodjaja. Vagina se vratila na staro. Eto mozda nekom i ublazi strh moje pozitivno iskustvo. Svakim danom sve vise uzivamo u nasoj devojcici i polako planiramo i drugo dete...
Pozrav svima,porodila sam se 18.12.2011.u 7h i 50min u 39nedelji trudnoce.Porodjaj je bio prirodan nisam secena ni puknuta.Nasa princeza JOVANA rodjena je sa 3580gr i 50 cm dugacka.U utorak 20/og su nas otpustili i sada uzivamo zajedno sa ostalim nasim ukucanima.Dobro se osecamo obe sto i ostalim mamama i malim bebcima zelim od srca
Meni su u Svajcarskoj rekli da ni slucajno ne koristim pojas posle porodjaja, jer se tako misici "ulenje". Takodje, i da se ne kupam u kadi dok ne prodje ciscenje... I to mi je logicno.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Carski rez je neophodan kako bi se osigurala bezbednost i majke i bebe »
Loši usputni komentari o težini, imenu i socijalnom životu koji ne trebaju trudnicama »
Carski rez je neophodan kako bi se osigurala bezbednost i majke i bebe »
Loši usputni komentari o težini, imenu i socijalnom životu koji ne trebaju trudnicama »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »