Komentari za tekst "Vaša 10. nedelja trudnoće"

Komentara
1712
Ostavite komentar
Andjela,nisam bas najbolje razumela pitanje,kako mislis u stomak?
zdravo i ja sam u desetoj nedelji trudnoce,i zanima me ako neko zna u kojoj nedelji beba prelazi u stomak?
Cao , i ja sam u 10 nedelji trudnoce, imam mucnine a ostalo je sve ok...pozdrav svim mamama
Ana ja sam ostala zapanjena ovo je velicanstveno, vidi se mala bebica kako mrda. Snimak je divan, divan, predivan...Narocito sada kada znas da je sve u redu i u cemu je tajna, Meni je ovo jedinstveno!!! Posalji snimak u neki casopis. Ovo bi trebali svi da vide. Bebac je super. Sve najbolje vam zelim.
Bila sam danas na ultrazvuku,sve je u redu,sve na svome mestu,a i da ono sto sam videla zaista jesu pokreti fetusa,i ginekolog je video uzivo :) a to je moguce iz razloga sto od prve trudnoce imam razdvojene trbusne misice,t.j.veliku rupu na sred stomaka,bas tu gde vidim pokrete,a znala sam za to,jer kad god sam radila trbusnjake,mogla sam da gurnem prste da propadnu izmedju 2 razdvojena trbusna zida.Eto,misterija je resena,i pokrete je moguce tako rano videti i osetiti :)
Sad me razumete,jer je meni kao i vama sve zagonetno,znam da sam prvo dete osetila u donjem delu stomaka,ali nisam videla pokrete sve do 6 meseca,jedino da su blizanci ili...pomislila sam i da je starija trudnoca,ali.kada sam snimala ovaj snimak,bila sam kraj desete nedelje,sigurno je ta nedelja jer cim mi je kasnila menstruacija,isla sam na ultrazvuk,medjutim kaze ginekolog da se jos nista ne vidi jer je bila rana trudnoca.Sledece nedelje radim double test i idem na ultrazvuk pa cu javiti sta je bilo.Pozdrav za sve mame
Čak sam se evo i potrudila da vam nađem tačnu šemu rasta materice u odnosu na prednji trbušni zid u trudnoći. Nađite sliku 10- poglavlje 62. Pogledajte gdje je gornja granica vaše materice u trbuhu, a to što ste prikazali, odgovaralo bi 6- 7 mjesecu trudnoće. Elem, raspitajte se, pa se javite. Pozdrav http://www.belimantil.info/Skripte/Vgodina/Ginekologija/Milosevic%20B%20i%20Prica%20R%20-%20Bezbolni%20porodjaj%20%5Bknjiga%5D.pdf
Draga Ana, pogledala sam Vas snimak i predlažem da ga ponesete svom ljekaru, pa nas obavijestite o njegovoj reakciji. Vaša materica bi trebalo u desetoj nedelji da bude znatno niža od ovog što vidim na vašem trbušnom zidu. Veliki pozdrav i javite se.
Zbog svih koji mi ne veruju,morala sam da postavim snimak na you tube,pa posle neka neko kaze da je to vazduh http://www.youtube.com/watch?v=RfdzjEwwxZg&feature=youtu.be
Naravno da to nije bebin pokret, koliko god Vi to prizeljkivali. Radi se o vazduhu u crijevima, koji se krece od zeludca ka cmaru, sto se u trudnoci moze pogresno protumaciti kao pokreti ploda. S ljubavlju.
Nece mi niko od vas verovati,ali evo upravo je i suprug bio svedok,videli smo kako se beba pomera(ja sam vec treci put videla od juce),t.j.verovatno pliva u materici,pa se pomera sa jedne strane stomaka na drugu,a osecaj je minimalan,cisto da isprati ono sto smo videli.A inace sam u 10 nedelji,i druga trudnoca je u pitanju,tako da imam iskustva,a i stomak mi se vidi vec par nedelja.Da li je neko imao ovakvog iskustva?
Posto sam sada vec treci put trudna, t.j.pri kraju sam, shvatila sam iz iskustva da to nisu bebini pokreti vec da su to unutrasnji organi, mozda creva, a to je vidljivo zbog dijastaze(razdvojeni trbusni misici), jer sam takve pokrete imala i mesec dana nakon porodjaja :)
Meni se cini da ja jesam:-) Ovo mi je druga trudnoca i pocela sam osjecati pokrete pa sam se zacudila, dal je moguce ovako rano?:-)
Maja operil se nesme koristiti u trudnoci to ces naci i u uputstvu trebla si odma reci svome lekaru za to moj savet ti je da odma prekines i nadjes neko adekvatnije resenje za to...ima jako dobrih biljnih sprjeva za nos koji ti mogu pomoci.
Cao,ja sam pri kraju 9-e nedelje i imam osecj iscrpljenosti i muka mi je po celi dan.Jedini ozbiljniji problem je to sto sam vec 7 godina pod terapijom spreja za nos jer dugacije ne mogu da disem,sada koristim operil sprej za odrasle i volela bih da mi neko kaze da li ce to i kako uticati na bebu? Na zalost ne mogu prestati sa tim jer ne mogu disati.... Inace do sad sam bila na dve kontrole,sve je bilo hvala Bogu ok,na poslednjoj sam cula i bebine otkucaje srca...Unapred hvala !
cao trudnice ja sam u 10 nedelji trudnoce,danas sam bila na prvom pregledu,bas je divno osecanje kad vidis da se mala beba vrti u vama,rukice ,nogice ma neopisiv osecaj predivno.Suprug je isto bio samnom,kako je samo gledao u bebu ma predivno :).sreca pa nemam mucnine,sve jedem normalno tj malo vise jedem sad ali se super osecam.poz svim buducim mamama :)
helloooo trudnice. :) posle dva meseca "rada" sada smo u desetoj nedelji, našoj sreći nije bilo kraja kada mi je potvrđena trudnoća. u petak sam bila na kontroli, sve je u redu sa bebom ali su mi našli neke bakterije u urinu...u nedelju počelo grlo da me boli i evo me sad u krevetu bolesna. nalivam se čajem i lumunadom. u sredu idem kod ginekologa da mi pogleda nalaz urinokulture, pa ćemo videti šta će biti. držite mi palčeve!
Pozdrav svim buducim mamama. I ja sam u 10 nedelji trudnoce... Pre 3 dana imala sam pregled,gde sam po prvi put videla bebu sa rukicama,nogicama,glavicom...neopisiv osecaj... :) a jos kad je beba pocela da se pomera i okrece,mom odusevljenju nije bilo kraja.... :) a o otkucajima srca i da vam ne pricam.... :D inace ovo je moja prva trudnoca,i presrecna sam sto cu uskoro i ja postati MAMA!!!!!! Pomalo me nervira to sto ponekad ne mogu potpuno da uzivam u svojoj trudnoci,zbog svih tih simptoma...muka je nonstop,ne povracam,ali ne mogu nista jesti,sve mi se gadi,silom jedem...o mirisima i da ne govorim,parfeme ne mogu ni da podnesem...i imam neprestano osecaj zeljeza u ustima,te mi zbog toga jos vise muka... Zanima me da li je neko imao iskustva s tim??? Probala sam s raznim bombonama,zvakama,al ne pomaze nista... :( inace glavobolje nemam,niti neke nagle promene raspolozenja... Ne pijem neke posebne lekove,osim gvodze i magnezijum,i folnu kiselinu,sto je kazu za svaku trudnicu normalno... Moj ginekolog kaze da je sa mnom i sa bebom za sad sve u redu,nadam se da ce i tako ostati do kraja... :) jako mi je svidja ovaj sajt,i drago mi je sto mogu ucestvovati unjemu.... svim trudnicama zelim da uzivaju u svojoj trudnoci,i samo napred.... ;) postati mama najlepsi je dar od boga....
cao trudnice!!evo i mi smo u desetoj nedelji i jako smo srecni.juce prosla druga kontrola,kaze doktor da je sve super,osim sto mi se pojavila krv u mokraci .sada je urin poslat na institut da se utvrdi koja me bakterija napala.jako jako je prisutan strah od spontanog i ne znam kako da se smirim.zastooooooooo
zdravo, ja takodze imam 10 nedjelja trudnoce i za sad je sve ok, nemam nikakvih problema, a i ginekolog mi je rekao da je sve u redu a nadam se da ce tako ostat do kraja trudnoce... poz
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »