Komentari za tekst "Vaša beba u 2. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
1090
Ostavite komentar
Moja beba je prije dva dana napunila dva mjeseca. Jos nije poceo da se smije i da guce. Doktorica kaze da je to problem. Ja sam mnogo zabrinuta.
Moj bebac ima 2meseca i 2 nedelje
Za sve mame koje hoće da pogledaju
5 glasova bebe - Dunstan Baby Language

http://www.bebac.com/forum/index.php?showtopic=3869
ovaj snimak vise nije dostupan a bas bih htela da to pogledam, da li postoji jos neki.
Poz
pozdrav svim mamama i Vasim bebama od Jelene i male bebe Lene koja je stara 2 meseca i tri nedelje i mi imamo probleme sa stomakom ali nas je nasa doktorka utesila da je normalno da beba koja je iskljucivo na prirodnoj ishrani ima redje stolicu cak izostaje i po par dana,zato sto sve korisno iz majcinog mleka koristi za rast i razvoj ono sto,,skupi' a da joj je visak ona tada sama izbaci...tako da sada ne brinem ,prestali smo i da joj dajemo biogaju jer se isto ponasa i kada pije i kada ih ne pije..Nego htela sam da Vas zamolilm da mi pomognete kako da dodjem do tog filma 5 bebinih glasova bila bih vam zahvalna..Veliki pozdrav svima od mame Jelene i bebe Lene...
Kako bebicu da nateram da pije vodu ili caj? Pije adaptirano mleko pa sam u panici da mu je voda neophodna, ali on uspe da je ispljune kako god da pokusam da mu dam!
Cao svima, moja malena malo sika a dohranjujem je humanom, pije od 60 do 120ml zavisi koliko mi je mleka nadoslo :/ Imamo 2 mes.i 10 dana... Grcice na svu srecu nismo imale.. iako je malo dojim jako pazim sta jedem (da joj nije tesko za stomacic) i kazu od kofeina su najjaci grcevi,ja je nepijem od kako sam je rodila... pozz mame!
Moja beba takodje retko kaki. I pedijatar i na Halo bebi su mi rekli da je normalno da beba koja samo sisa retko kaki. Jednom nije kakio 11 dana, ali mu nije bio tvrd stomak, i ponasao se uobicajeno. Beba nema zatvor, kad se iskaki stolica je senf zuta, retka i ima je baaaaas puno :) Nikako cepici, terometar u guzu i sl. samo budite strpljivi, radite vezbice i sacekajte da se beba regularno iskaki. Tek ako ustanovite da se beba drugacije ponasa (nece da jede, mnogo vise place, tvrd joj je stomak i sl.) vodite je kod pedijatra, u ostalim slucajevima vezbice, masiranje stomaka i stopala i strpljenje. Nasa doktorka preporucuje senjacki caj.
Mi beku sredjujemo za spavanje od pola 9 do pola 10, kako kad.. znaci najkasnije u regularnim uslovima jede u 10.. Spava do ujutru do 6, pola 7,nekad produzi i do 9, a preko noci mi se ne budi vise.. Po izlasku je samo 2 noci bila aktivna na svaka 3 sata, potom jela samo oko 4-5 i sad je vec druga prica..

Sa grcicima smo imali gadan problem! Toliko su je mucili da nije mogla da sisa, bila uzasno nervozna, histericna, gutala mnogo vazduha, a povrh svega ostajala gladna.. Koristili smo i HIPP, Bibilibi, pa ak i po savetu lekara Biogaia kapi, ali je po meni imao samo malo efekta Bibilibi..
Grcice smo suzbili tako sto se ja izmlazam pumpicom, pa joj dajem mleko na flasicu.. Ni G od grcica nema!! Jedino mi je krivo sto detetu uskracujem siku i sebi prizor njenog osmeha na sikama kad zaspi posle podoja.. Trudim se da joj dam da sisa ujutru kad su grudi bas pune.. :(
Pozdrav! Imam problem sa bebcom jer nije kakio 9 dana. U ambulanti kazu da je normalno da bebe koje sisaju ne kake do 5-6 dana mada meni deluje puno. Sto je jos cudnije njega ne boli stomak niti je tvrd. Sve je najnormalnije ali me plasi sto toliko dugo ne kaki. Jel neko imao slicna iskustva?
Pozdrav za sve. Moja beba puni 27.10.dva meseca. Pocela sam sa humanom posle mesec dana. Jede 6-7puta na dan. A od treceg dana poceo je da mi spava celu noc. Sto se tice buke sve pored nega mogu da radim. I svako dete je samo za sebe. Meni je ovo treca beba pa mogu tako reci.
@jasmina : nije baš istina da je nužno pravilo da bebu treba kupati što kasnije da bi duže spavala. Sve zavisi od ''temperamenta'' deteta. Mi kupamo bepca uvek između pola 8 i 8, zatim siki, nekad ODMAH zaspi nekad ne, ali svakako je uvek do 9 u dubokom snu. Spava do 7-8 ujutro, a budi se samo oko pola 5-5 da ručka.
Zdravo svima i moja beba je u 2 mesecu i 2 nedelji lepo napredujemo(puj puj);-).guguce,smeje se,lepo spava...konacno malo uzivanja posle onolikog mucenja sa grcicima.mada ih nije imala mnogo,meni je pomogao kim sa prokuvanom vodom i termofor..mada i spavanje na stomaku zna dosta da pomogne.moja devojcica nije volela na stomak al sam je navikla,sad uziva.pozdrav!!!
Cao svima. Moj bebac ima 2 mjeseca i nedelju dana. Za dva mjeseca je napredovao 2600g. (samo sisa, bez dohrane) Sad ima 5600 g i 61 je dugacak. Doktorica je jako zadovoljna kako napreduje. Kupamo se oko 21h, oko 22 zaspi i ne budi se do 8-9h ujutru. Preko dana je dosta budan, voli da se prica sa njim i on odgovara sirokim osmijesima i gugutanjem :)
Jedino ja malo brinem jer mu se pojavila neka infekcija na preponama od Pampers pelena. (tako nam rekla dokorica) Kao neke crvene flekice. Ja mu to sad cistim sa Acidi borici, jodom i mazem chloranfenikolom. Promijenili smo pelene i vec mi se cini da se povlaci.
ja sam crvenilo na guzi mazala sudokrem kremom i proslo je za par dana.
probajte cansen krem on je nama pomogao za te osipe od pelena
cao mame boja bebica ima 2 meseca i nedelju dana,dobrica je poceo je da guce i da se smeska pravi andjelcic,nocu se budi samo jednom da jede i nastavi....
Cao mame, moja Lena ima 2 meseca i nedelju dana.Beba samo sisa i pije ponekad caj HIPP ili Bibilibi grceve ima ali po mallo.Spava nocu lepo s tim sto je kupamo tek u 22 h tako da ona spava do 6 h, sisa i nastavi do 8 h.Savet mamama cije bebe ne spavaju nocu kupajte ih sto kasnije. Moje prvo dete nije spavalo do 2 god nocu budila se po 5-6 puta tako da znam kako se osecate kad Vam dete nespava nocu.
moja lutkica ima dva mjeseca i dvije nedljelje,, takodje ima grceve i problkema s kakenjem,, sad sam pocela koristit kapi SAB COMPLEX i interseuje me da li je iko to koristio da LI JOJ SMIJEM U SVKI OBROK STAVLJAT PETNAEST KAPI jer kad preskocim u jedan obrok grcevi se opet jave i teze kaki
Draga Sonja,gdje si nasla taj fil-tipa na internetu ili?Moja bebica jeste dobrica,nemamo grceve,na dohran smo Aptamil pijemo..Gdje mozemo pogledati film koji si ti gledala?Pozdrav
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »