Komentari za tekst "Vaša beba u 20. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
53
Ostavite komentar
Bravo za Mama Ivin komentar. kamo sreće da ih je takvih više.
Drage mame, opustite se i ne nervirajte se sto vase dete inma svoj put i nacin razvoja. Ne obracajte paznju na hvalospeve drugih roditelja, koji imaju decu genijalce od prvog dana zivota. Ne smatram da sam neuspesna ako mi dete nije genije, i ako sa 20 i nesto meseci ne zna azbuku i da broji makar do 100!!! Pustite dete da ima detinjstvo, nasi roditelji nisu imnali vremena ni stoti deo da se bave nama, umesto sto ih ucite po nekim pravilima i uputstvima pustite ih da nadju svoj put i da zive svoje detinjstvo. Moje dete sa 20 i nesto meseci i dalje ne sklapa recenice, prica na svom jeziku, samostalna je ali je jos uvek beba
Potpuno se slazem. I ove zene cija deca znaju engleski, to je verovatno zbog pesmica na telefonu na engleskom jeziku, sto je skroz pogresno, bar dok dete je progovori lepo srpski, ima vremena za druge jezike.
Bravo za tekst . U potpunosti se slazem sa vama. Moja Angelina ima 20 meseci isto ne sklapa recenice sve po malo tako mama,tata za mleko kaze me me kucu vav kada hoce pepu kaze pepa i skoro je rekla bata posto sam u drugom stanju sin nam stize u junu. Sve polako i strpljivo radim sa njom nista nam nece pobeci imamo vremena za sve. Nije jos prohodala ali verujem da ce uskoro sve da ce cak i da me iznenadi koliko moze. Okretna je i brza u puzanju ,penjanju i spustanju sa namestaja. Najvaznije je sto ona sve razume samo eto verovatno ispituje sebe i prikuplja informacije za recenice. Svako dete je drugacije i ne treba ih uporedjivati. Veliki pozdrav ❤️
Moja Nina ima dvadeset i po meseci i sklapa po dve do tri reci. U prodavnici ako je pitam dal hoce hleb da gricka ili ako ga vidi sama kaze hoce jede...voli da gleda masu i medveda, tutitu, bumbu ...i trazi kada koji zeli da gleda...tacno zna koji hoce i buni se ako joj pustim neki drugi...kada napravi haosu sa igrackama hoce da pomogne kada se skupljaju sa nekim...voli da jede sama i buni se kad pokusavam da je nahranim...cak i u setnji hoce sama da ide bez drzanja za ruku...sad kako je krenulo lepo vreme krenucemo sa privikavanjem na nosu...za sada je obucena sedala na nju, ali kada joj se kaki i to najavi :) ukipi se i samo kaze kaka ...nadam se da ce uskoro biti bez pelena, narocito kad krenu vrucine...
moje dete je prosto divno u prodavnici. Poslednji put je uspeo da dograbi staklene flase nekih vina u maxiju jer sam ga nosila,dobro ih je poljuljao.volela bih da moze mirno da gleda i imenuje,al prosto je takvo dete,a nekako usput je naucio solidno da prica za svoj uzrast verovatno zahvaljujuci starijem bratu koji ima 3 godine. ja prosto nemam vremena za neko poducavanje od stalnog pazenja da se ozbiljno ne povredi. preumorna sam.
moja devojcica sad ima 20 meseci i nezna ni jednu rec osim Mama. Kad citam sta sve deca znaju bas se brinem
Hvala vam Mirjana na podrsci,slazem se sa vama! Kad budu naucili sve ce od jednom nauciti! Pozdrav!
Biljana i moj Jovan isto nista ne prica, osim mama i baba, ali zato sve razumije kad mu se kaze, npr. da odnese pelenu baciti, da zatvori vrata i sl. Ja mislim da je to njihova razmazenost i da ce odjednom poceti pricati, to mi bar mnogi kazu. Mislim da nema razloga za brigu :)
Moj Viktor ima 20 meseci,ne zna jos da govori ni jednu jedinu rec,koristimo i dalje pelene i ko zna kad cemo prestati,ne zna kad udjemo u radnju sta je hleb jogurt voce i slatkisi a pri tom je sasvim normalna i zdrava beba pa kad nauci,naucio je!!!
valentina isto tako,zna sta jede i sta hoce,kad udjemo u prodavnicu odmah ide da uzme barnija tacno zna gde stoji ili od voca bananu uzme i pojede,to sto uzme to i pojede,hleb itd
Ognjen od svega u Rodicu trazi samo Barnija, i to mu kupim. Inace, zna da se u pekari kupuju hleb i kifle, da na pijaci kupimo luk, krompir i sargarepu,spanac, karfiol / mada ne razlikuje bas sve od navedenog, a u Univeru ili u Rodi mleko, jogurt, i sve ostalo. Ume da imenuje i vise nego od 12 - 15 predmeta. Jos kad bi se pelena oslobodili, bilo bi idealno!
BIla sam u kupovini sa blizancima i iznenadila se kako su bili skromni i poslusni. Dozvolila sam im da nesto izaberu i stave u korpu,a nesto sam rekla da nam netreba i oni su samo pomazili te kesice i ostavili. Ja sam prezadovoljna, malo su trcali i bili srecni. Vodicu ih cesce nego do sad.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »