Komentari za tekst "Vaša 31. nedelja trudnoće"

Komentara
2774
Ostavite komentar
Drage mame, ja sam 30+1 dan, imala sam jake bolove u predelu prepona i karlice. Kada sam otisla na pregled sve je u najboljem redu, uy nalaz uredan, ctg takodje. Njihovo objasnjenje jakih bolova jeste konstantno pomeranje i namestanje bebe, a kazu da ukoliko nosite krupnu bebu to je mnogo izrazajnije.
Moj bebac ima u ovom trenutku 1800, tako da oni kazu da je taj bol u donjem delu levo, desno, predelu vagine sasvim normalan.
e hvala Marija bas mi drago da neko mi kaze nesto jer mi prva beba pa sam nervozna ne spavam samo mislim iako sam ok bas za dva dana imamkontrolu uhu jedva cekam da vidim bebu sta jadi xexxe pozdravcic svim trudnicama i tebi Marija.
Poruka za DADU: ja sam usla u 31. nedelju ali se ne pripremam jos.Ima vremena.Jedino ako zelis da rasporedis troskove pa mozda da polako kupujes stvari mskar za tebe za porodiliste sto ti treba.Sto se tice sredjivanja stana,bolje na vreme srediti,a muza upregni da radi,uvek mozes za izgovor koristiti trudnocu :) a ti nikako ne dizi ni manje teske predmete,mozes izazvati prevremeni porodjaj.Uzivaj!
ja sam sada u 30 nedelji mmmmm.......ali me zanima da li da se pripremam za cedo svoje ili jos da mirno cekam uzbudjena sam nervozna oko uredjaja po stanu jer muz ni da mrdne ja bi da dosta zavrsim pre nego nam se rodi devojcica smem li i koliko je rizicno da dizem pomeram tesko
molim vas odgovorite
Pzdrav mamicama ,
ja sam u 31. sedmici trudnoće i ne mogu da vjerujem kako je brzo došao i 8.mjesec. Još uvijek radim i odlično se osjećam, 11 kg koje sam dobila mi zapravo gode, imam puno više energije, sve je u redu i napregled idem jedanput mjesečno. Da li neka od vas ide češće u ovom periodu?
Bebac je težak oko 1.500, nemiran najviše kad se ja odmaram:) JEdva čekam da uđem u 9. i da počnem da očekujem svaki dan....
Interesuje me da li neko zna koja je normalna vrednost belih krvnih zrnaca u osmom mesecu trudnoce. Analize pokazuju vrednost od 15,9g/l, a granicne vrednosti su 4.00-9.70. hvala unapred.
ja sam Amira i u 31 sam nedelji trudnoce imam bol u lijevoj strani stomaka.. ponekada osjecam pucketanje u stomaku dali je to normalno
ja sam ena i u 31 sam nedelji trudnoce,imam ponekad bol u desnoj strani bubrega i moja beba je stalno na toj strani udara.kad legnem na toj strani bolovi momentalno prestanu.pa me zanima dal radim pravu stvar sto se tice lezanja na toj strani gde je beba.
Molim vas kazitemi zivim u luksaburg juce Sam bila kod lekara u sedmi mesec trudnoce Dali je normalno da moja beba u ovu nedelju ima 1 kg i 50 gr pozdrav
Trebala mi je jedna informacija...zna li neko da li ima u Podgorici da se kupi Niplette za uvucene ili ravne bradavice i kolika je cijena? hvala unaprijed :)
i mi smo 31 nedelja i postajemo nervozni,meni dosada nisu rekli kolko je teska beba,jer to oni pisu negde u nalazima ja nisam primetila,pozzzz za sve
i mi smo tu u 31voj nedelji,, nadamo se da ce ostatak trudnoce proci kao i do sada bez problema
Pa mozda je napisano da bi se na neki nacin i zastitili.. Farmaceut sam zato i kazem.. Ne samo u lekovina vec u svim zivotnim namirnicama pise svasta samo da bi se kompanije zastitile. :) Opet svaki doktor je prica sebe.
Marija, takvo objašnjenje sam dobila i od svoje dr, međutim, zar to ne znaju farmaceuti koji su pisali uputstvo za lijek?!? Ili to upozorenje stoji, onako, bez veze? Na stranim medicinskim sajtovima koje sam gledala niko ga ne koristi poslije 12. nedjelje trudnoće. U svakom slučaju, mirovanje je najbolje.
Pozdrav svima...
i ja sam u 31.nedelji trudnoce,beba je dosta nemirna,posebno navece pred spavanje,tako da mi se vec dosta tesko namestiti u krevetu..jedva cekam iduci pregled da dobijem slikicu i da vidim koliko je velika... :) .
Progesteron sprecava spontani tako da je potreban ako ne zelis da dodje do toga. Mada opet najbitniji faktor je mirovanje a ako moras bas negde stavi pojas.
Pozdrav svima!
I ja sam u 31. nedjelji trudnoće, beba je poprilično nisko, pa osjećam jak pritisak u području prepona. Dr mi je, kao mnogim budućim mamama ovdje, odredila mirovanje i propisala Utrogestan. Pošto svaki put pročitam uputstvo koje stoji u lijeku, zabrinula sam se jer tamo lijepo piše da se on koristi isključivo u 1. trimestru trudnoće i da se ne prelazi doza od 200mg (meni je u startu 300mg)! Koja je poenta dodavanje progesterona u 31. nedjelji trudnoće?!? Brinem li se samo ja zbog ovoga ili vas ima još? Naravno, uz mirovanje je i pritisak puno manji i čini mi se da je samo to dovoljno.
Pozdrav i sretno do kraja! :)
Cao,poznata mi je tema skracenog grlica ja idem na redovne kontrole jos od 24 te nedelje a sada sam 31. Doktor mi je uveo utrogestan,mirovanje i pojas posto je bebac jako nisko. Duzina mi je bila 33,30 a jedne nedelje kada nisam mirovala cak i 28. Sreca pa se posle vratio na 33. Samo miruj nemoj da se saginjes dizes tesko i izguraces. Nadam se da ce ti komentar biti od pomoci.
Caoo swima..kad wec pricate o skracenom grlicu materice da se ubacim i ja..mozda necu da budem od welike pomoci prwa mi je trudnoca i ne razumem bas swe najbolje..i meni je grlic materice skracen i to wec 2,3 meseca mada mi na zadnjoj kontroli doktor nista nije pomenuo..znam da nije opasno bar mi je on tako rekao ukoliko se miruje...mada zawisi i koliko je skracen..mene wise brinu owe lazne kontrakcije tj ne znam da li su kontrakcije jer imam manje bolowe cas na dnu stomaka cas iznad pupka i iskreno kako se blizi poradjaj swe me wise i wise xata panika..i brine me jos manji stomak..31 sam nedelja a stomak mi nije weliki..kao da sam u 5 mesecu...7 kg sam se ugojila a od tix 7 sam 5 powratila jer sam na pocetku trudnoce smrsala od powracanja..sta mislite i tome...weliki pozz
Zehra i meni je receno na poslednjem pregledu (pre 20 dana) da mi se grlic skratio.Inace sad sam 31 nedelja.Isto mi je preporuceno mirovanje i dobila sam utrogestan koji koristim da ne bi doslo do prevremenog porodjaja.Tek za 10 dana idem na kontrolu i nerviram se jer ne znam kakvo je trenutno stanje.Kada je tebi zakazana kontrola i da li si dobila neke lekove?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »