Komentari za tekst "Vaša 24. nedelja trudnoće"

Komentara
2921
Ostavite komentar
pomozite da se i ja druzim sa vama,ne ispevam da se registrujem,nzm zasto.. :(
MOLIM VAS..POMOZITE MI DA SE I JA ULOGUJEM I MOGU DA POSTAVLJAM PITANJA I ODGOVARAM NA ISTA.. MUCIM SE VEC POLA SATA I VISE I NIKAKO DA POCNEM SA CHAT-OM S DRUGIM TRUDNICAMA,A MNOGO TOGA ME ZNIMA JER MI JE OVO PRVA TRUDNOCA,A JAKO STE MI SVE ZANIMLJIVE I ISKRENO UPUCENE I VISE NEGO STO SAM OCEKIVALA,ZATO ZELIM DA BUDEM CLAN... ALI KAKO?
Cao svima.. u 24-oj nedelji trudnoce sam, i doktorka mi meri tezinu svaki put kada odem na UZ, a to je jednom mesecno :) Kako kazu, trebalo bi da se od pocetka pa do kraja trudnoce, zena ugoji izmedju 9 i 12kg.. neki kazu maksimum 11... A ja se ne opterecujem, jedem sta mi se jede i kad mi se jede, sve se to nakon porodjaja polako dovede u red :))) Pozdrav svim mamama :))
Cao buduce mame. mi smo u 24-oj nedelji trudnoce. ja sam pre godinu ipo dana imala operaciju na kojoj mi je izvadjena cista i levi jajnik odstranjen. sada sam presrecna svaki put kada osetim pokrete svog decaka. i sa velikim uzbudjenjem cekamo maj.
Pozdrav svima. :) ja sam takodje u 23+5 nedelji .. zanima me dali vas doktor uvjek meri koliko ste dobili na tezini mene nikad nijee prva mi je trudnoca. zanima me vase misljenje..
Pozdrav svim trudnicama,
Ja sam usla u 22 nedjelju trudnoce i tokom predhodnog perioda sam uradila vise nalaza(test opterecenja,Papa test,vag.bris.trombofiliju,amniosintezu,hormone FT3,FT4 iTSH).
Terapija koju koristim je: PTU *1,Mama vit*1,Ginipral*1/2,Utrogestan od200mg 2*1.
Imam 41 god i ovo mi je prva uspjesna trudnoca.Osjecam pokrete bebe i to obicno uposlepodnevnim i nocnim satima.Jako sam srecna kad je cujem da se pomjera.
Ono sto me zabrinjava je, moze lij Hiperteroza da utice na bebin razvoj i moze li naslijediti.
Mislim da nemas razloga za brigu sto se tice Hiperteroze moja snaja je ima tokom cele trudnoce je redovno uzimala terapiju i bebac je zdrav hvala bogu, nemora da znaci da je nasledno tako da samo opusteno i bez stresa .
Cao!
Ja sam 23,5 nedelja. Prva trudnoca. Ugojila sam se oko 3 kg ali mi se stomak takoreci ne vidi. Dr kaze da je i to normalno i da takve trudnice lakse prodju kroz trudnocu i porodjaj. Imam bolove u preponama i u repnom delu kicme, ali i to je normalno. Preporucujem vezbe za trudnice, ima ih mnogo na Youtube a mogu da se rade kod kuce. Uzivajte!
cao buduce mamice :) evo i ja sam u 23 nedelju i 3 dan,prva je i meni trudnoca i osecam se dobro..jedino sto ponekad imam bolove u levom delom u stomaku...ako neko zna dali je to normalno neka pise ili moram da pitam doktora?srecnoooo :*
cao ja sam u 23. nedjelji i osjecam svoju bebu povremeno.prva mi je trudnoca i nezz skoro nista o tome ..imam jedno pitanje i ako mi neko moze odg . da li je normalno sto me stomaki prepone bolee ...hvalllaaa vam
Od danas sam i ja 24 nedelja... osecam bebu ali ne tako da me udara. Ugojila sam se 13 kg, i ne mogy da verujem kad vidim da ste se ugojile po 2 kg, jel imate mucnine ili se kontroliste. Inace ne jedm beli hleb, i ne pijem sokove...ali mi je dan bez nekog slatkisa nezamisliv.
I ja Sam u 24 nedelji...imam osjecaj da beba rijetko spava i puno je zivahna.ja sam se udebljala 2 kg.bojim se sto se tice kilograma.posto mi je ovo druga trudnoca.imam sina i sad nosim curicu.sa prvom trudnocom sam se puno ugojila. 30 kilograma sam imala vise.tako da se sad bojim da se nebi to ponovilo.koliko je normalno da se dobije kilograma tokom trudnoce.ako neko zna neka mi pomogne.....hvala unapred.
i ja sam u 24 nedelji , bebac je jako zivahan ima 610g, osecam se odlicno i dobola sam 3kg
i ja sam u 24 nedelji ....bebu isto osecam jako nisko a jos neznam jel decak il devojcica a jos nijednu kilu nisam dobila...
I ja sam u 24 nedelji.....bebu osjecam vrlo nisko,doktor kaze da je djevojcica nie 100% siguran....
a udebljala sam se samo 2kg ...
mada vec sam primjetila da sada imam veci apetit,nonstop bi samo jela jela hehe...
I ja sam upravo usla u 24 nedelju, beba mi je skroz u mojoj karlici lezi karlicno, i meni su doktori rekli da je verovatno " lepa devojcica" na 4D ultrazvuku ali je bebica imala prekrstene noge tako da nisu bas sigurni i ja sam se ugojila samo 3kg a beba ima 733 g malo je naprednija kaze doktor ili su malo promasili termin jer sam prva dva meseca imala redovan ciklus a ispalo je da sam i tada bila trudna . I meni se sada samo jede i jede i jede, cak i nocu jer moja beba ne miruje skoro nikada samo boksuje hehehe :D
ja isto nosim blizance ugojila sam se do sad 8 kg sto i nije mnogo za 6 meseci .imam bolove u donjem delu stomaka,uvece,i nikako se ne mogu namestiti da spavam .pozdrav svima.
Ja i moja beba uzivamo na moru, odmaramo se i pomalo kupamo. Nalazim se u 25 nedelji trudnoce. Osecam povremeno u stomaku pokrete bebe koji me povremeno iznenade. savet svim majkama da se obavezno da se mazu kremema protiv strija na kontaktu grudi i gornjeg stomaka. Preporuka svima je saljicev melem, koji obavezno treba koristiti posle svakog tusiranja. Nadam se da ce moji saveti biti od koristi svim buducim mamama u 25 nedelji trudnoce
pozdrav,ja sam takodje u 24.nedelji, ugojila sam se 5 kg do sada i stalno osecam pokrete-udarce bebe. Odlicno se osecam i polako preuredjujemo decju sobu
Pozdrav svim buducim mamama.Ja sam danas usla u 24-tu nedelju,pa sam htela da vas pitam ako neka ima iskustva sa tim.Nosim devojcicu i hvala bogu sve je u redu samo je ne osecam bas cesto nego samo uvece i to jako malo pa se jako bojim.Inace ovo mi je treca trudnoca po redu ali sam dve bebe izgubila,tako da me je jako strah nocu jedva spavam i bolucka me stomak u donjem delu.Dajte neki savet,sta da radim inace je nisko nosim osecam je samo ispod pupka.Hvala unapred
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Polazak u vrtić je veliki korak za vašeg mališana. Pomozite mu da što lakše prihvati ovu novinu. »
Osigurajte zdravlje svoje porodice na čak 35 godina »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Danas vam šalu niko neće uzeti za zlo, zato nekom dobrom dosetkom proslavite 1. april »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Jednog dana pojavi čudna životinja, izdaleka, sa ogromnim koferom »