Komentari za tekst "Vaša 18. nedelja trudnoće"

Komentara
2646
Ostavite komentar
Pozdrav svim lijepim trudnicama. Ja sa u 18. nedjelji trudnoce. Super se osjecam. Nisam imala mucnine nikako,a ugojila sam se 6 kg. Nadam se da ce to poslije poroda sve da se istopi:). Uzivajte u trudnoci i nemojte puno da se brinete jer mi smo ipak u drugom stanju kada je svaka promjena normalna. Srecno! Sanja.
cao mame,mi smo danas usli u 18 nedelju.. :) po malo se mrdamo,ali jos ne znamo sta je...a uz nisam radila vec nekih 4-5 nedelja...
veliki pozdrav
ja imam neku brigu kad sam bila na kontoli doktor mi je rekao da sam u 14 nedelji a da beba ima 200 grama da nije to mozda preterano srah me je.
18. nedelja. Nisam imala mucnina, ugojila se neka 2 kg, a stomak tek sada po;inje da se vidi:) Ne mogu da iščekam da osetim da se bebica pomera, stalno umisljam da je to, kad ono samo nemirna creva. Nosim trudnoću s miomom, ali ne osećam nikakve tegobe za sad. Trudim se da ne mislim o tome i nadam se najboljem :D
i ja sam u 18. nedelji trudnoce i jos ne osjecam bebine pokrete i to me plasi... Kako je mojoj bebici u prosloj trudnoci srce spontano prestalo da kuca, a nisam imali nikakve simptome tako sam ovog puta sva istraumirana i ne mogu docekati taj famozni poletarac ili treperenje ili lupkanje sta god. Povremeno mi se ucini kao da mi neko drugo srce lupa u stomaku to traje nekoliko otkucaja i ja znam da to nije moje srce niti suplja vena niti aorta ma sta pricali i koliko me ludom smatrali... I ne mogu docekati 15. januar kad je sledeci UZ iako je dosada bilo sve u savrsenom redu...
Ja iako sam u 18. nedelji, ne osecam jos uvek bebine pokrete. Nemam i nisam imala do sad mucnine. Stomak mi je maltene jos uvek ravan. Ponekad zaboravim da sam uopste trudna jer je sve kao i pre!! Da li je normalno da jos uvek ne osecam pokrete svoje bebice? Idem tek kroz desetak dana na Dopler i ekspertni UZ. Jedva cekam da vidim opet svoju cerkicu:-) a i nadam se da cu je uskoro osetiti. A da, jedina stvar koja me pomalo muci jeste nesanica. Inace, kao gore napisano, ne osecam nista.
cao svima,i ja sam u 18.nedelji trudnoce i super se osecam. Zeljno iscekujem prve pokrete bebice i ponovni odlazak na ultrazvuk. Samo napred, pozdrav!
Draga Majo, ja sam u 17oj nedelji i imala sam isti problem sa eserihijom. Veoma cest problem i trudnicama a i svima. Naravno da smes da pijes antibiotik, narocito sto ti je doktor dao, znaju oni sta smemo a sta ne. Ja sam pila cefaleksin 10 dana i srecom nemam je, mada, je to jedna dosadna bakterija i ynam dosta primera, gde su se trudnice, lecile i po 4 i vise meseci. Samo se opusti i veruj svom doktoru. Pozz
cao svima.ja sam u 17 nedelji trudnoce radila sam nalaze i imam eserihiju coli. doktor mi je dao da pijem cefaleksin antibiotike. dali uopste antibiotici smiju da se piju u trudnoci i sta da radim da izlijecim ovu eserihiju. pozdrav od maje
pozdrav za mame,ja sam se malo razbolela ali mislim da je samo kijavica.pre par dana sam osecala bol i probadanje,otrcala do lekara na ultra zvuk i reko mi je da je sve ok ali mi je ipal dao progesteron zato sto se zalim na bol.bas sam zabrinuta,nadam se da cu kad odem na kontrolu da sve bude ok i da ce bol prestati.
Cao svima,ja sam u 18.ned...jos uvek imam mucnine,nisam se uopste ugojila. U ponedeljak idem na amniocentezu, ne brinem se imam 21. godinu...ovo mi je prva trudnoca i osecam bebine pokrete. Bar dvaput mesecno idem kod doktora za svaki slucaj na uz, radim sve testove koje treba.Suprug i ja nismo jos nikom rekli zelimo sve da iznenadimo tek kada se porodim :))))
pozz svim buducim mamama,ja sam u 18+4,prehladila sam se i sada se mnogo brinem da li ce sve biti ok..
Pozdrav svim mamama,
i ja sam u 18. nedelji. Za sada nemam nikakvih tegoba, mucnine su prosle, a sto se tice kilaze jos se nisam ugojila ni kg. Meni je ovo druga trudnoca, tako da sam sad mnogo aktivnija posto imam sina od 3 godine,a i radim, U prvoj sam se ugojila 20 kg, ali se nadam da u ovoj necu toliko.
I ja sam u 18.nedelji i osecam isti bol, kao i Marija, sa leve strane, ispod rebara, kao da pece, kao kako je Marija rekla probadanje nozem, doktor je pomislio da nije bubreg ali su mi rezultati mokrace u redu, bol se javlja na par dana, ne svaki dan, a beba mi je nisko tako da osecam i bolove u stomaku kao i jos par vas, slicne onim pred dobijanje, samo naravno mnogo blaze... Prva mi je trudnoca, mozda to ima veze sa tim, sirenje materice itd. Pozdrav svima!!!
Pozdrav svim mamama 18. nedelje trudnoce, a i tatama! Trenutno sam u 18- oj nedelji trudnoce i sa nekih 4 kg vise, po meni, se taj visak i ne vidi bas mnogo. Mislim da mi je beba malo nisko, a bol, probadanje u stomaku osecam poprilicno cesto. Da li neko mozda oseca isto. Pocela sam da nosim pojas, mozda ce da pomogne. Inace se dobro osecam.
Pozdrav drage moje :) Evoi ja konacno da se oglasim... redovno citam komentare svih vas ali nikako da nesto i sama otkucam. U 18. nedelji sam i ja, i sinoc sam prvi put osetila bebine pokrete :D Bilo mi je malo cudno jer sam mislila da je jos rano ali sad vidim da nije i da je sasvim ok :) Nadam se da ce uskoro proci i ove mucnine, posto konstantno povracam :( Na tezini sam cak i izgubila 1kg jer sve sto pojedem odmah povratim- sve mi se gadi :( i mogu samo reci blago onim trudnicama koje tih problema nemaju. Veliki pozdrav svima vama i lep dan :*
Cao Marija, ja imam iste bolove ali ne samo na tom mestu nego i u predelu ispod zadnjice ponekad me tako zaboli da mo noge na trenutak samo pokleknu i malo mi fali da padnem a u sekundi me prodje... neznam da li da se posavetujem sa doktorom ili je to normalno ?
i ja ponekad osecam bolove u stomaku tj.sa svih strana, kao probadanja, nekada samo jedna tacka kao probadanje iglom jako bolno, a nekada ceo stomak...dok odem do lekara bol me prodje :) a on kaze da je sve to normalno i da se materica siri, a trajace jos 2-3 nedelje. sada sam 5. mesec, za 2 ned. ulazim u 6. i jos se nusam ugojila ni kg
Zdravo svima, evo i mene u 18. nedelji. Nisam videla nikakav komentar za proteklu nedelju, da li je bilo slicnih iskustava, pa cu ponovo pitati. Da li je neko iskusio isto? : osecam bol na spoju rebra u grudnu kost, i na samoj grudnoj kosti, ali nekako sve to blago vuce na levu polovinu grudnog kosa. Bol je nekako kao da pece, kao da vas je neko uboo nozem, stvarno je neprijatan i ume biti prilicno jak. Da li je iko imao slicno iskustvo? Pozdrav svima!
imam problem u 18 nedelji sam i pijem oligovit vitamine i ferum za zeljezo ali odkako sam ih pocela piti pre par dana uvek imam neverovatno tamnu stolicu. da li treba da se javim doktoru? :(
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »