Komentari za tekst "Vaša 16. nedelja trudnoće"

Komentara
2436
Ostavite komentar
Cao,ja do sad nisam imala mucnine i pre nekoliko dana je poceo da me muci zeludac,bukvalno ako popijem casu vode pocnem da podrigujem... zanima me da li je to normalno? posto mi je ovo prva trudnoca pa me svaka sitnica uplasi... takodje moram vaditi zube jer se nisam ranije bojala,a sad u trudnoci mi krvare...o zatvoru da ni ne pricam...ali to me toliko i ne brine.. :)
ja sam radila double test koji je pokazao 1.250 tako mi je bilo i sa drugim detetom i rodila se ziva i zdrava .sada isti rezultat.ja sam trenutno 15 nedelja.....i neznam sta cu sledece da uradim da li 4d ili.......doktorka kaze da je sve ok.bez brige ali ja to ne mogu.......
Ja sutra ulazim u 16.nedelju, dobro se osećam,ali sam u nedoumici oko rađenja amniocinteze.
Pozdrav svima!!!
Ja sam danas usla u 16.nedelju.
Bas juce sam isla na pregled jer sam osetila par dana grceve i bol po dnu stomaka i ledja. To me je jako uplasilo, posto mi je ovo 1.trudnoca tako da ne znam sta je normalno, a sta ne. Ispostavilo se da nisu kontrakcije, vec upala besike. Dao mi je palitrex i da pijem caj od brusnice (onog susenog ploda brusnice, ne filter) 3 puta po 1/2l ali na eks, jer brusnica kako je rekao "ispira" mokracne kanale. Sad sam odahnula....Vazno je da je bebac OK
Eto i ja sam danas usla u 16. nedelju po prvi put pisem, imam dosta jake grceve u donjem delu stomaka ali kazu sve je to normalno.
evo i nas! 16. nedelja. juce sam iz predostroznosti otisla kod doktora zbog bolova u donjem delu stomaka koji nisu jaki, ali su postali konstantni, s tim da je bol prisutan sa desne i sa leve strane, ali ne i u sredini - uvrnuto. bol podseca na nesto izmedju menstrualnih i bolova u besici.video mi je prisutne kontrakcije u zadnjem delu , ali kaze da je to ok, sto i verujem. medjutim ono sto sam zelela da podelim su DESNi, pocele da se rumene. Stomatolog mi je prepisala Paradontaks pastu i tecnost za ispiranje Curosept 205, a dodatni savet je bio da u desni utrljavam sok od limuna, jer kaze da vitamin C odlicno utice na desni i da se manem zalfije. Inace nisam neko ko ima problema sa zubima, i yelim da ih sacuvam, s obzirom da su zene u mojoj familiji mahom imale problema s tim. Nadam se da sam nekom bila od koristi.
Drage buduće mame, Srećna vam nova godina. i Ja sam u 16. nedelji. ovo mi je treća trudnoća, imam čerku 14.5 i sina 11 godina. Imam 39 god(za dve nedelje). Nemojte toliko da brinete o svemu i svačemu. U vreme kada sam ja bila trudna prethodna dva puta nije bilo svih ovih testova, pa su se deca rađala, Hvala Bogu, zdraža, živa i normalna. Neka doktori rade svoj posao ali ne verujte baš svemu što kažu! Oni menjaju svoja mišljenja i načine rada iz godine u godinu. Kako ko nema šta da radi izmisli neku glupost, imam utisak samo zarade radi, lansira je i eto nama svih tih testova, UZ i ostalih gluposti koje više opterećuju nego što pomažu. Da me neko ne shvati pogrešno, ali kako je civilizacija naprednija trudnice, mame pa i deca su sve "kilavija". Da ne dužim: svima želim prvo ZDRAVLJE, jer je to jedina stvar koja ne može da se kupi bilo kakvim i kojim novcem, a sve ostalo" može da su kupi kod kineza" Ha-ha. Mame i bebe srećno i verujte prvo jedna drugoj pa tek onda svima drugima. Što neko reče: PRIRODA I ONAKO SVE UČINI SAMA!!!
alma... ja sam rh negativna, u prvoj trudnoci sam vadila tri puta, a za sad samo jednom, ne mogu da se setim tacno u kojim se mesecima rade antitela..
I mi smo u 16 nedelji,i jaakoo nas bole ledja,i zacepljen nam je nos od pocetka trudnoce.To su normalne pojave,zar ne?Pozdrav svim mamicama.
Zdravo svima , i mi smo hvala Bogu u 16 nedjelji :) da vas pitam, da li neka ima od vas negativnu nultu grupu i koliko cesto se mora ici vadti rh tijela? lijep pozdrav
E cao svim trudnicama ,ja sam takodje u 16 nedelje sve je ok samo imam taj osecaj u grlu kao da imam dlaku i to vec par dan unazad vise od deset dana ! volela bi da mi neko kaze kako mogu to da izlecim cime i dali je neko imao tako nesto u trudnoci ? Hvala
molim za pomoc....uradila sam ekspertni ultrazvuk NT 1,45 rizik 1:5344 sto je dobro ali dabl test 1:153 hcg139,5ml A mom 5,3 sto nikako nije ok ....da li neko ima slican problem
Ajde i ja da se javim i pozdravim sve buduce mame. U 16. oj sam nedelji i osecam se ok za sada, jedino sto i dalje stalno trckam u wc. Nisam se ugojila ni grama, problem sa zatvorom sam resila sa suvim sljivama i toplom vodom. Ponekad osetim blagi bol u donjem delu stomaka, sirenje materice i tako to :). Prosle nedelje sam bila na ultrazvuku i sve je ok a na sledeci pregled idem u 20. oj nedelji, na ekspertni ultrazvuk. Pozdrav svim mamicama :)
Prosle nedelje uradjen mi je tripl test navodno samo zbog godina,(34) i navodno nije sjajan. Naravno pre toga uradila sam Duble test koji je bio dobar. Prilicno su me zaplasili ali me zato salju u Narodni Front ne bi li mi ponovili test i uradili expertni ultrazvuk. Nadam se da ce ipak sa mojom bebom biti sve u redu.
Milana nuhalni od 1.5 je odlican,bitno je da nije preko 2.5,ti markeri i dabl testovi su tolika glupost za uzimanje para da je to neverovatno,nasa situacija kod prvog deteta je takva da je dabl test bio katastrofa 1:50...posle cujem da su tek cetvrti dan poslali krv na analizu po njima moze do 5 dana...posle prepirke kazem ja njima da li ste u stanju poslati krv isti dan kad je i izvadjena kazu moze ali dobicete iste rezultate,nema veze platicu ponovo ali uradite tako,stigli rezultati perfektni.Dabl test je najobicnija statistika na daunov sindrom,sve se to vidi na ultrazvuku tj,meri se nuhalni nabor ispod 2.5,ako se vidi nosna kost i gornja vilica kao znak jednakosti onda je takodje ok,zatim precnik glave i krvni sud do srca...prekaljeni doktor nam je savetovao ne bacajte pare vec samo ekspertni ali 1 sat detaljnih pregleda,neozbiljno je krace.
Uradila sam dabl test i rezultati su sledeci free bhCG 97,14mlU/ml 3,49MoM,PAPP-a 8178,48mlU/l 1,44MoM, risk 1:179 doktor mi je rekao da nema razloga za paniku i da za mesec dana uradim tripl test.Koje je vase misljenje.Pozz.
10.08.2012 god sam uradila prvi ultrazvuk kada sam saznala da sam trudna i to po recima dr 5 nedelja i 4 dana.U KOJOJ SAM JA SADA NEDELJI.POZ
cao, markeri su mi u redu, samo ima jedan peoblemcic, taj takozvani papp-a mi je nizi od normalnog... kod mene je 0,36 mom, da li je to nesto jako znacajno... sve ostalo je low risk....
Zdravo svima - da li neko ima iskustvo sa povišenim AFP na tripl testu? Moj je corr MoM 2.89 a normalno je do 2.5 - ovo sugeriše mogućnost spina bifide ili nekog drugog oblika NTD. Bila sam na UZ međutim doktor nije mogao da uoči ništa sumnjivo pa moram na ekspretski...
cao, bila sam na expertnom, u 13-oj nedelji, nabori na bebinom vratu su 1,5 da li je to noralno... nadam se da ce markeri biti u redu, jer se plasim vadjenja plodove vode.... sad sam u 15-oj nedelji.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Sedam žena u različitim delovima sveta otkrilo je šta se sve nalazi u njihovim torbama za porodilište »
Da li je lakše prvorotkama ili drugorotkama? Šta kažu stručnjaci iz ove oblasti? »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »