Komentari za tekst "Vaša 33. nedelja trudnoće"

Komentara
3044
Ostavite komentar
Drage mame, mi usli u 33 ned, kad uporedim ovu sa proslom trudnocom nikakve slicnosti, sa prvom sam do punog termina setala a sad ne mogu na noge ni pola sata, koliko zavrsim rucak oce noge da mi otpadnu i karlica,sta mislite jel to ima neke veze ili je tako prirodno. Prosto me strah kako me zaboli i stomak ponekad kad se zakasljem ili kinem. Pozdrav
@Jovana, @Tea: Iskustva sa epiduralom su razlicita. Moje licno je odlicno, tako da ga od srca preporucujem (Korisno je ako si dugo na indukciji, i ako moraju da ti rade instrumentalnu reviziju, usivanje...) Da se ne zbunite, lekar prestaje da dodaje anesteziju kad se potpuno otvoris, tako da ne mora biti skroz bezbolno. (ja sam imala bolove 3-4 sata, ali i to je bolje nego 10h). Neko se porodi za vreme dejstva epidurala, pa je to extra, onda nema bolova.
Bila sam u Frontu sa epiduralom sa prvim detetom, i sad sa drugim planiram isto da uplatim epidural. Sa drugim idem u Visegradsku. Na salteru u Visegradskoj su mi rekli da je epidural 20 hiljada.
Mislim da se u Misovicu i na Zvezdari ne placa (nisam sigurna za ovu informaciju). U Frontu se placa, ali ne znam tacno koliko.Kad sam se poradjala sa prvim detetom 2007 je bio 10 hilj, mozda je sad nesto vise...
placa li se epidural mame?
evo i mi smo u 33.nedelji,u pon na UZ pa cemo videti tezinu,inace sve ok,jedva cekam..:********poz svima
hehheheeh divno sto dobijam ovakve informacije...zaista uzivam u njima...i jedva cekam svoju bebu...mada je jako hladno,bojim se kako cu...ali valjda otoplice....ovo mi je 3 trudnoca ali zaista sam jako srecna sto je opet decak...imala sam neke bolove pre par dana ,izgleda da su bili lazni....ali sad se malo smirilo....:* vas sve
cao Jovana,ja sam isto kraj 33.nedelje.Ovo mi je druga trudnoca. Porodila sam se bezbolno u Narodnom Frontu.Osecaj je super jer jedino sto osecas su kontrakcije na kraju ali su one u talasima sa pauzama a ne vezano.To mnogo znaci jer kad naidje jaka kontrakcija znas da ce proci.Porodjaj je trajao 6 sati.Meni je bilo dosadno pa sam pricala sa "cimerkom" koja je isto imala epidural.
Cao svim mamicama! Posto planiram da idem na bezbolni porodjaj, htela bih da cujem komentare vec iskusnih zena koje su koristile epidural, da li su zadovoljne i da li je to ispravna odluka? :)
receno mi je da mi je termin dvadesetog, a zasto onda ulazim 27 u 32 nedelju, zar ne treba tog datuma kada mi je termin da ulazim u svaki naredni mesec...?
Pozdrav svim mamicama! :)
Evo i mi smo u 33. nedelji, polako se blizi termin, jedva cekamo da upoznamo nasu devojcicu :)
Kupujemo stvarcice, odecicu smo prvo kupovali neutralnih boja, ali sad kad znamo pol, ne mozemo da odolimo, ako kasnije dodje i bata, kupicemo i njemu! Dobro, krupne stvari, kolica i sl., uzimamo neutralno.
Ince, osecam se dobro, naravno, imam manje snage nego ranije, manje mogu i da setam, i zadisem se i kad cucim, ali sve je to sad normalno. Dobila sam 9 kg do sada, verujem da necu jos puno. Bebica je bila super pre 3 nedelje, jedva cekamo sledeci UZ. Ne znam kako vi, drage moje, mene sve vise hvata ushicenje zbog skorog dolaska moje bebice, ponekad se uplasim zbog porodjaja i svega, ali jedva cekam! :)
hoce li neko da mi kaze zasto jos neznam tezinu svoje bebe a 33 smo nedelja,doktorka nam nije rekla,hvala pozz za sve buduce mame
Cao mame,i ja sam u 33 sedmici tezimo 2 kile..Sve je ok i jedva cekamo sljedeci pregled...
Mi imamo zabranu kretanja jer je beba jako nisko,i jedva cekamo da udjemo u 9-i mesec da se dignemo iz ovog bestezinskog stanja,i krenemo u setnju laganu :-) !Pozzz svim buducim mamama od nas dvije!
I mi se super osjećamo, za 2 dana idemo doktoru da vidimo koliko težimo. :-D
ja sam takodje 33 nedelja i doktor mi pre neki dan rece da mi je beba teska 3kg i 50gr pa se pitam kolika ce biti do kraja, tj. do porodjaja??? Sta vi mislite o tome
mamice, nas dve smo usle u 33.nedelju i super se osecamo... :) Ugojila sam se 3,5kg, buduci tata je nezadovoljan, zeli jos deblju zenicu... :) Cmokic...
Cao drge mame. Mi smo usle u 33. nedelju. Juce smo bas bile na kontroli u porodilistu Dragisa Misovic,tamo smo odlucile da se rodimo :)
Moja devojak je jako nemirna,doktorka kaze da je napredna i zdrava beba.
Inace da nema ovih velikih vrucina ,mogla bih se pohvaliti da odlicno podnosim trudnocu.
ljubimo vas :*
Cao,drage mame i ja sam usla u 33.nedelju.Veoma lepo podnosim trudvocu i ako su jake vrucine,Moj bebac je veoma aktivan,i veoma poslusan.Cesto se penje veoma visoko,da imam utisak da cu da se onesvestim.:)Ali nema veze muz kaze da se penje da mi bude sto blize,neka ga ne ljutim se.Ne znam koliko je tezak ni nista jer moja doktorka je stalno na odmoru.Samo znam da je uvek bilo hvala Bogu sve u redu.
Veliki pozdrav svim budućim mamama i vašim divnim bebicama. Meni je ovo prva trudnoća i jako sam uzbuđena. Vrlo sam uposlena tokom dana, radim kao menadžer u jednoj firmi i ceo dan provodim na poslu. Pozitivna stvar je što tako lakše prebrodim vrućinu. Pre par nedelja sam bila na kontroli, bebica je jako nisko, ali ja nemam nikakvih bolova ( hvala Bogu). Već sam uveliko počela da kupujem stvari za moju devojčicu. Ona je vrlo aktivna beba ( na mamu), svakog dana se sve više volimo... i jedva čekam da je zagrlim i poljubim, a i ona mene.

Trudnice moje drage, držite se...:)
Cao svima, ovo mi je treca trudnoca. Imam sina 14,5 god. i cerku 11,5god. sada nosim decaka. Prosle nedelje mi je dr rekla da je beba teska 2219gr i pregledala me i grlic je zatvoren, tako da je sve ok. Ja lezim vec dve nedelje zbog isijas, kada se krecem bole me noge u predelu kukova pa moram da mirujem. Inace se osecam dobro, ne racunam lose spavanje i preznojavanje (vruce mi je koja god da je temperatura) imam 35 godina. Pozdrav svima!
drage mame,mi smo u 33 nedelji.juce smo bile kod doktora zbog povremenih bolova u donjem dijelu stomaka.rekao je da imam kontrakcije i dao mi da pijem ginipral 3 puta po jednu.jos mi je naglasio da BPD kod bebe odskace i da je veci ,trenutno je 84 pa sam jako zabrinuta.imali neka od vas slicno iskustvo jer mi nikada do sada nije rekao to?zabrinuta mama
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »