Komentari za tekst "Vaša 17. nedelja trudnoće"

Komentara
2634
Ostavite komentar
Ćao svima i mi smo u 17 nedelji.... Kod nas je sve super,osecamo se odlično. Ja nisam ostavila cigarete :-( Smanjila sam maximalno,to je 3-4 dnevno,najslabije koje postoje. Svaki put kad zapalim mene grize savest :-( Jel ima neko sličnih problema? Svima veliki pozdrav! :-)
Cao evo i ja danas usla u 17. nedelju ... sve je ok hvala bogu samo ponekad me ziga u dnu stomaka ali to je ok normalno pozzz
Hvala Goco na savetu, sve si ti u pravu i ja znam sve to,ali nekako me ovaj strah nadvladao jer se mnogo plasim.
Pokusacu da ne mislim na to, i jedva cekam da odem na UZ da vidim da li je sve u redu, to ce me smiriti. Jako sam nervozna, i nocu ne mogu da spavam jer me bole kukovi, pa me to jos vise dodatno remeti.
Hvala jos jednom sto si mi dala savet, svakako mi mnogo znaci.
aj, pa da postanemo mame u februaru, zdravlje... :)
Draga Jelena ja razumem tvoju brigu... Ja cu za dva dana u 17 nedelju. Sve j eu redu i ako Bog da u februaru bebać :-) Ja bi htela da ti kazem da tvoj strah svakako jeste opravdan i svi se mi manje ili vise plasimo tog cudesnog porodjaja :-) Ja volim da citiram neko je jednom rekao: to su najvece muke koje najbrze prodju... :-) Trudnoca a i sam porodjaj nije bolest tako da ga i ne treba tako posmatrati. Znam da ti zvuci sve ovo jako otrcano ali pokusaj da shvatis da je to priroda i da nam je u prirodi da to iznesemo i odradimo kako treba. Ja lično se ne plašim samog bola ili slično.meni je veca briga da mi beba bude zdrava... I videćeš kad se primakne taj najveci,najčudesniji i najlepši dan u tvom životu jedva ćeš čekati da sve počne i da se završi i da upoznas svoju bebu :-) Neće ti padati na pamet sad te brige i kazu svi da taj bol zanemaris u tim trenucima... Ono boli pa boli ali imamo nadprirodnu,nadljutsku snagu... Sve ce biti u redu...Nemoj da brines... Preko 7 milijardi ljudi se rodilo na planeti znaci sve je njih majka donela istim putem i mi cemo.. ;-) Uzivaj u trudnoci jer imas samo 9 meseci da ga nosis ispod srca... :-*
Zdravo drage mame. Imam 21 godinu, ovo mi je prva trudnoca i za 2dana ulazim u 17.nedelju. Inace sve kako pisu odlike za svaku nedelju ja se tako i osecam, imala sam eserihiju i jedva se izborila sa njom, pila sam palitrex 8dana. na pocetku sam bila sva malaksala i nikakva, ali sad je vec bolje. sreca nisam povracala, samo mi je bila muka. cesto mi je gorko u ustima. Uzasno sam nervozna sto mi jako smeta. Imam zatvor i to mi malo predstavlja problemcic al dobro, sve je to sad valjda normalno. Pre dve nedelje su poceli da me bole kukovi, i sada je taj bol toliko jak da nekad ne mogu da hodam. Ledja me takodje bole da me nocu probudi bol. Inace ne spavam vise kao beba :) vec se budim kad god me presece neki bol u donjoj karlici, kukovi, ledja,grudi... Ne znam dal je to normalno posto mi je prva trudnoca,ali meni je nekad bol ne podnosljiv, i prosto se plasim da li je sve ok??? Uopste nisam opustena jer se UZASNO plasim porodjaja iako do njega ima jos 5,6 meseci, iz razloga sto sam na praxi videla i prirodni porodjaj i carski rez i znam sta sve rade i na koji nacin, i prosto mi se price koje cujem ne uklapaju u ono sto sam videla rodjenim ocima. Toliko me nekad uhvati panika da mi dodje da odem kod psihologa i da popricam sa nekim,al sta mi vredi kad znam da mi nece pomoci. Nocu sanjam see da me seku i usivaju, i remeti me. Bas mi je zao i krivo sto ne mogu da se opustim. Volela bih ako je neko cuo slicnu pricu ili ima bar slicnu situaciju da to podeli samnom,jako bi mi znacilo. Prosto u nekim situacijama imam utisak da nisam sva svoja, jersam ucila sta sve moze da se desi u trudnoci i posle i na porodjaju i ne mogu da se opustim i da uzivam dok moj maji bebac raste. Za 2nedelje idem na expertni UZ i jedva cekam da vidim da li je sve u redu. Ne osecam pokrete bebca jos uvek, al jedva cekam da osetim jer ce me sigurno to smiriti. Smislili smo i ime za oba pola pa sad sta bude, samo da mi je zivo i zdravo. Mozda zvucim kao ludak koji nije pri sebi, ali nemam sa kim da popricam ko bi me shvatio, posto je muz logicno musko i uopste se ne plasi porodjaja, kaze jos je rano da mislim na to, i ja to znam ali prosto ne mogu da ne mislim jer znam svaki korak koji moram da prodjem kad zakoracim u bolnicu :(
Izvinite ako sam nekog uplasila il sta vec,ali potrebna mi je pomoc da me neko shvati,razume i smiri.
Zdravo drage mame (buduce mame)! I ja sam u 17 nedelji trudnoce, imam 28 godina i decaka od 3 godine. Sve do sada nisam osecala nikakve tegobe, u proteklih dva-tri dana sam malo duze stajala na nogama zbog obaveza po kuci, kolena su potekla(stavila sam elasticni zavoj i lakse mi je, moja doktorka kaze da je to reakcija zbog mora) i osecam bol u predelu desne prepone (taj bol se javlja kada sam u pokretu, procitala sam da je to zbog istezanja, bebica pravi mesto :-) ). Pocela je da mi se javlja kiselina pa moram da pazim sta jedem, iz iskustva sa prvom trudnocom pijem mleko sa sobne temperature i grickam jabuke( verujte da mi to upali, probajte i videcete). a sve vezano za strahove sa raznim testovima, ako nemate genetske predispozicije za bilo kakve anomalije, ne postoji ni potreba za tim, ja nisam radila nikakav test, uzivam u svojoj trudnoci sto i vama prepoporucujem. Odbacite strahove, budite vedre i nasmejane sto vise mozete jer sve to beba oseca, saljem vam puno pozdrava!
Cao svima! Ja sam sad u 17 nedelji. Prvorotka... Tacno na dan kad sam usla u 17.nedelju osetila sam bebu prvi put. Niko mi ne veruje da je to to, jer navodno, jos je rano, Ali sto je najcudnije od svega, ja to vec 5 dana osetim, svako jutri u svako vece kada legnem u krevet. Cak i kad sedim na svom radnom mestu pa se onako umirim, osetim kao da me nesto sutira sa unutrasnje strane stomaka. I to uvek ispod u predelu pupka, neki pit sa desne a neki put sa leve strane Jel moze neko dami kaze da li gresim ili se to stvarno moja beba meni obraca? :) Puno vam hvala na podrsci...
Cao drage mame , i mi smo u 17. nedelji. Cini mi se da po malo osecamo da bebuska skakuce po stomaku , ponekad nismo bas siguri da li su crevca ili je stvarno beba ...:) U svakom slucaju nemojte se opterecivati ako jos ne osetite pokrete ...polako ...samo se opustite i uzivajte :*
pozdrav svima!
i ja sam u 17. nedelji, ali jos uvek ne primecujem bebine pokrete, a nisam sigurna kako da ih prepoznam?
Zdravo zenske svima, isto da podelim taj cudan osecaj pomeranja bebca - doduse u pocetku al posle je divan osecaj koji mi izmami svaki put prelep osmeh:)
pozz svima
Pozdrav svima i ja moju bebicu osecam, mislim da je osecam ali ne uvek tako jasno i nisam uvek sigurna. S obzirom da od ove nedelje ona moze cuti zvuke,najvise uzivam da slusam ''Listen to the rain''Enya. A sta vi slusate i pustate svojo bebi? :-)
Cao svima!
U 16. nedelji trudnoce sam i osetila sam bolove u donjem delu stomaka i kao neko nadimanje/zatezanje, da li je to normalana pojava, i moze li izazavati komplikacija :/?
ja mog bebca osecam, ali su ti pokreti jos uvek jako jako nezni i retki :) ako izuzmem mucnine i jutarnje povracanje, odlicno se osecam :)
Cao svima.Ja sam Marijana i u 17-oj sam nedelji trudnoce,dobro se osecam ma da naidje period i kad jako puno povracam,ali dobro sve je to normalno,bebicu jos nisam osetila ali nadam se da ce mi se uskoro javiti,kad ste vi osetile bebicu?Poz svim buducim mamama.
ja sam u 17 nedelji ali jos uvek ne osecam bebu,i non stop mi je bljutavo u ustima,nemam dovoljno snage.a imam 25god.
Cao,ja sam u 17 nedelji i bolje se osecam,nema mucnina a i energija mi se vratila,cekam rezultate kvadri testa,jer imam 34 godine i prva trudnoca ,pa me zanima da li neko ima iskustva jer se brinem,inace na ultrazvuku je sve bilo ok.pozdrav svima,uzivajte u trudnoci
Pozdrav svima,u sedamnaestoj sam nedelji i osecam se dobro..hvala Bogu!areci cu vam da imam 45 godina i imam jos cetvoro dece tako da porucujem starijim mamama da mogu biti i dalje u funkciji i vitalne bez obzira na god. sve najbolje mamama koje ocekuju svoje bebe.
cao ja sam u 17 ned i jos nisam osetila pokrete bebe nadam se da cu uskoro. dobro se osecam i nisam se mnogo ugojila samo 4,5 kg
Pozdrav svim buducim mamama! Ja sam u 17- oj nedelji trudnoce, osecam se fenomenalno. Nisam imala mucnine od kada sam ostala trudna. Jedva cekamo novembar buduci tata i ja. :)
Caos drugari, Mi smo jako dobri vec svih 17 nedelja. Nemam ni povracanje niti vrtoglavice , ma uzivam u ovakvoj trudnoci.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »