Komentari za tekst "Šta je dabl test: Jedan od prvih prenatalnih statističkih testova"

Komentara
187
Ostavite komentar
Sonja hvala na argumentiranom savjetu :-) !
ja cekam 12.sedmicu i hocu da poludim od razmisljanja...
meni je 35 godina...pa mi je panika
Imam 29god i radila sam dabl test.Ovo mi je prva trudnoca i zanima me da li su rezultati dlbri. Rizik za Daunov sindrom je 1:447, a prema godinama 1:748.Molim vas odgovorite mi
Ja sam 14,5 nedelja trudna i nisam radila dabl test jer je doktor iz Narodnog fronta malo nemaran. Pa me zanima u kojoj nedelji se radi taj tripl test ( posto imam uput za institut,da pokusam makar taj tripl uraditi ) ? I gde ima dobar 4D ultrazvuk?( isto receno,da pokusam to uraditi ) :)
htela bi da vas pitam posto sam iz valjeva a kod nas je taj dable test skup da li bi mogla negde drugde da uradimnpr u beogradu ili negde na drugom mestu.pozdrav
dali neko moze da mi pomogne,jako sam zabrinuta radila sam dabl test i on izgleda ovako free bhcg 0.84mom,pappa1.21mom,rizik pojave daunovog sindroma 1 prema 4781,rizik u odnosu na starost majke 1 prema 354 molim vas da mi bar neko odgovori hvala
Pozdrav za sve :) Imam 20 godina,prva trudnoca.Sve je super sa bebicom,usli smo u 16-tu nedelju,ali me zabrinjavaju ovi testovi.Pre par nedelja sam radila double test i povecani su mi beta hcg hormoni,samim tim je i rizik za Daunov sindrom povecan.Juce radila triple test i ocekujemo rezultate za neki dan,nestrpljivo!Doktorka kaze da je ultrazvuk super i da bi rezultati trebali biti dobri,ali to ne uliva sigurnost.Iskreno,plasim se amniocenteze ://
pozdrav svima!ovo mi je prva trudnoca,imam 26 godina.radila sam dabl test,rezultat je sledeci:betahcg 1.4mom;pappa 1.5mom.nt 2,5mm-1.6mom.down risk1:819,age risk 1:778 .svi ostali rizici 1:100000.molim za necije misljenje,posto tek za dve nedelje idem na kontrolu.hvala unapred
Zdravo svima!
Meni su rezultati double testa bili sa povecanim rizikom, odnosno samo biochem+NT je bio 1:146, i NT je izmeren na ultrazvuku 2.1. Triple test sam juce radila i rezultati su OK ukupna verovatnoca je 1:1530 a NT izmeren na ultrazvuku bio je 1.5. Inace double test sam radila u domu zdravlja a triple privatno. Zbog loseg reultata preporucili su mi da odradim amnicentezu za svaki slucaj i vec imam zakazan sastanak kod geneticara. To je najpouzdaniji nacin za otkrivanje anomalija mada nosi sa sobom odredjeni rizik.
Pozdrav!!!
Hello svima! I ja sam radila dabl test tacno u 12oj nedelji, prvo su rekli sve je u redu uzivaj u svojoj trudnocu. To je povtrdio i moj ginekolog ali i dodao da mi je jedan hormon malo povisen i rekao da ce mo raditi i tripl test. To me je iznerviralo i istraumiralo i sad stalno razmisljam samo o tom testu.
Cao svima! Radila sam double test i rezultati su dobri,i isla u genetsko savetovaliste bez potrebe,samo sam se istraumirala. Ne znam za druge,ali moje misljenje je da je to bespotrebno cimanje trudnica,jer ja bih svejedno rodila moju bebicu bez obzira na sve. Pozdrav!
Zelim svim trudnicama da kazem da se u bolnici Narodni Front dabl test NE PLACA!!!
Cao svima!Zanima me dali je potrebno da se radi tripl i kvadr plu ako je dabl test u redu?
Danice,
Hvala na odgovoru. Bila sam kod lekara, pogledao je kompletan double test i sve je ok, jesu ove dve vrednosti malo više ali ukupno mi je nizak rizik tako da sam sad mirna i uživam u petnaestoj nedelji.

Veliki pozdrav!
Svetlana imas ovde na bebcu orjentacione vrednosti double testa i parametara papaa i hcg pa pgledaj. Misli da oba trebaju da budu oko jedinice.Ako ti lekar predlozi uradi plodovu vodu nemoj da se dvoumis posle ces biti mirna.Vazno je da posle plodove vode mirujes strogo, ja sam isto prosla.Pozdrav od mene i moje bebe :)
Pozdrav trudnice,
Molim Vas, ako neko može da mi kaže da li mi je ok dabl test. Ne mogu da dočekam da odem kod doktora. Kao, nisam mnogo opterećena, ali imam "crva". Imam 31 godinu, druga mi je trudnoća (prva se završila pobačajem u 8.-oj nedelji). Rezultati su sledeći: CRL 64 mm, NT 1,31mm 0.80 MoM; fb-hCG 2,77 Corr.MoM, PAPP-A 2,53 Corr.MoM
Biochem.+NT 1:4555; Double test 1:947; Age risk 1:519; Trisomy 13/18+NT
Evo i od mene komentar, mozda nekom bude bio od koristi. Zivim u Americi i ovdje su optereceni kojekakvim testovima, bez obzira na godine. Tako da sam radila i dabl i tripl test i oba su bila uredna tj savrsena. Onda je na red dosao ultrazvuk u 20. nedelji gdje mi je doktorica rekla da moja beba tj.djecak ima bijelu mrlju na srcu, odnosno tackicu koja je znak u vecini slucajeva da ce dijete imati downov sindrom. Inace porodila sam se prije dva mjeseca, moj Marko je zdravo preslatko dijete, tako divna beba. Tako da sto se tice testova sa drugim dijetetom ih sigurno necu raditi i onako da se nesto desi vjerujem da bih zadrzala dijete. Puno pozdrava svim trudnicama i samo uzivajte u trudnoci i sto manje se brinite jer ce i vasa beba uzivati kad se rodi sa vama.
Mene ceka dabl test sledece sedmice i opterecema sam tim, moja trudnoca se smatra rizicnom, jer imam 20 godina...
cao lepe trudnice, evo i ja bih da podelim sa vama moje iskustvo, mozda nekom bude znacilo jer su i men pomogli vasi komentari...
Ovo mi je prva trudnoca imam 25 godina radila sam dabl test ukupan rizik je bio 1:1940 NT 1,47mm zbog niskog PAPP-A iznosio 0,46 corr.mom preporucili su mi amnicentezu. Ultra zvuk 4D je bio uredan u 12 nedelji. Posle sam uradila i triple test rizik je iznosio 1:3175 al isam opet imala odstupanja malo nizi AFP ultra zvuk u 16 nedelji uredan.DUGO SAM SE DVOUMILA DA LI DA URADIM AMNIO...PRISTALA SAM. POLE DUGE DVE NEDELJE I TRI DANA DOBILA SAM UREDAN REZULTAT I SAD SAM PRESRECNA I MIRNA.MOJ DECACIC JE ZDRAV I SAD CU KONACNO DA UZIVAM U TRUDNOCI DO KRAJA :))))
Ja sam u prvoj trudnoci radila dabl test, koji je prvo pokazao mogucnost rizika, pri tom sam pregledana na obicnom UZ, kada mi je uradjen pregled na tzv ekspertskom UZ rezultati su bili u granicama normale. Kasnije sam uradila i tripl test, on nije bio dobar, pa su mi zakazali kortocintezu (ili se vec pravilno kaze), ali posto sam to trebala da cekam jos 2-3 nedelje, pa rezultate jos toliko, ja sam uradila neku drugu vrstu analize koji takodje pokazuje da li je uredu broj hromozoma. Rezultati su bili gotovi za dva dana, tako da sam od tog 4. meseca bila skoro sigurna da je beba u redu. Ta beba ce ove godine napuniti 4 godine i super je deckic.
Takodje znam za nazalost jedan suprotan primer, da je dabl test pokazao dobre rezultate, a doktor nije uspeo da vidi na 4D, da beba ima daunov sindrom, tako da su ljudi to saznali tek po rodjenju deteta.
I sta sad raditi ili ne raditi
Prvi put sam u drugom stanju.Potrefilo se da su i moje dve jako dobre prijateljice u isto vreme zatrudnele,tako da lako mozemo da razmenjujemo savete i iskustva.Svaka od nas vodi trudnocu kod svog dugogodisnjeg lekara.Moj je konkretno u Domu zdravlja i ja sam mu se u potpunosti prepustila.Medjutim,njegov odgovor na pitanje da li i kada treba da radim dabl test je bio da je od ministarstva zdravlja pre izvesnog vremena stigao dopis o zabrani tog testa,upravo zato sto se u vecini slucajeva nije dobro pokazao i davao je lose rezultate.Moje drugarice su ga radile.Jedna kod privatnog lekara,jer tamo vodi trudnocu,a druga na drzavnoj klinici,jer je uspela da dobije uput.
Uopste ne znam sta da radim.Lekar me uverava da onaj ko zna dobro da procita nalaz UZ,moze bez problema da utvrdi postojanje bilo kakve anomalije i bez dabl testa!!!
Pozdrav svima!!!!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »