Komentari za tekst "Vaša beba u 6. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
739
Ostavite komentar
Drage mame svaka beba jeste sama za sebe covek ali je velika cinjenica da svi negde zurimo pa se tako intenzivno trudimo da nam deca sto pre prelaze razvojne faze u prvoj godini,one su date kao okviri normalnog motornog razvoja i sluze kao smernice sto nikako ne znaci da je 6 meseci jednako sedenje!!! A da ne govorimo tek o stetnosti dubka,koji onemogucava bebu u samostalnom savladavanju kretanja tj puzanju i znacajno unistava statiku tela,sve mi volimo svoje bebe ali volimo nekad i da smo pametnije od dr jer je danas internet veliki izvor informacija ali i zabluda jer ih treba znati tumaciti. Kako spavaju vase bebe nocu? Moj malisan se sad cesce budi nego kad je bio novorodjence!
O cemu vi pricate, koje sedenje bez pomagala u 6-om mesecu, grickanje krekera, keksa, ne razumem, odgajila sam troje dece ali nemam ovakvih iskustava, da niste malo prenaglili????
Mene samo zanima ko to daje bebi od 6 meseci i kusur, da "gricka" (ne znam prvo cime, moja beba nema ni jedan zub) keks ili kreker?! A i ne razumem sto bi neko davao tako maloj bebi keks ili kreker?!
Citam komentare i moram da napisem. Mateja ima 6 m i 3 ned. hteo je sam da sedi od 4 mes. Naravno nismo mu dopustali, povremeno, ali sada vec sedi sam, puzi... Svaka beba je za sebe! Ima vec dva zubica....Hocu da napisem da ne citate i ne slusate savete od baka, nesto sto je smelo pre sad ne sme... samo pedijatar i vi! Sto se tice voca(banana, jabuka, bundeva) a od povrca, sme sve sto ne nadima(sargarepa, tikvica, spanac, blitva...) Pozdrav!
mamike koja beba ima 6 mjeseci i tri nedelje koje voce dajete bebama
Pozdrav svima,moja beba ima sest meseci i tri nedelje,sa cetri ipo meseca smo poceli da ruckamo vocne kasice koje sama pravim,sa pet ipo meseci sam joj uvela i kasice od povrca,tada joj je i izasao donji jedan zubic,sada vec ima i drugi donji zub i uveliko me grize,sta bi smela da joj uvedem od mesa sada i da li bi uopste smela?Molim za savet,unapred hvala.Inace moja beba sedi ali ne samostalno,dosta se oslanja na noge i cvrsto stoji stavili smo je u setalicu ali retko kada napravi neki korak a po meni seta samo tako
svaki pedijatar i decji fizijatar ce vam reci da bebe samostalno sede u 8.mom mesecu, izuzetno neke ranije.samostalno sedenje u 6.tom i 4.tom ?!! mesecu kao pravilo su cista glupost.
trebalo bi da se koriguju ovi tekstovi jer zaista ima mnogo netacnih izjava.
Pozdrav svim mamama i tatama!.Ne treba forsirati bebu ni na šta.Svaki mali čovek je priča za sebe.Osluškujte ih,a oni će sami pokazati kad su za šta spremni.Prerano sedenje nije dobro za kičmu,a i kasnije se mogu javiti deformiteti druge vrste.
moj mali je mes,dana ranije rođenmpa tako da ga još ne forsiram da sedi u hranilici,nikako!jede voće,povrće i meso,a keks sam tek u 8 prvom sinu dala da sisa zbog zubića.stvarno svaki dr,drugačije kaže,ali ja mislim da svaka mama zna relativno šta je dobro za njenu bebu.
Niko se ovde ni sa kim ne prepire i svadja, bar koliko sam ja procitala, svako iznosi svoje i misljenje lekara.I ja sam u cudu sa ovim tekstom koji mi je bebac poslao jer moja starija kao i ova mldja nisu sedele sa sest samostalno i keks? sta reci sokirana jer to nisam ni pomislila da im dajem jer se prakticno jos uci da jede obroke a kamo li sad da keks joj dajem i koje kakve gluposti od grickalica. Eto i ja sam iznela svoje misljenje, pozdrav svim ai sto reca neka majka na forumu, uzivajte u roditeljstvu! :)
Moja bebaca jos ne sedi sama, mislim nije dovoljno cvrsta!
Mislim da do sestog meseca sve mame vec znaju kako bebe treba da napreduju i da u moru informacija mogu da razlikuju tacno od preteranog (sto pokazuju i komentari na ovaj tekst).Ipak vecina tekstova i knjiga se podudaraju, pa bi trebalo da znamo sta je normalno za koji mesec. ISPRAVITE ME AKO GRESIM! -od 4. do 6. povrce i voce po malo, 6. mesec uvodjenje mesa, 7. zumaance, jogurt,8. namirnice sa glutenom (malo testa, eventualno keks) i kasnije je vec lakse kad se sve kombinuje. . Sedenje se vezba u 6. m. a tesko da je odmah stabilno za stolicu.Barem je takav slucaj kod mog bebca. Naravno, ima izuzetaka od svega, ali ne razumem preterivanje ili zurenje sa hranom za tako male stomacice.
Žene,žene,žene.... samo se prepiraju i svadjaju, ne razumijem zasto se dize tolika frka oko toga sto neke bebe pocnu da sjede sa 4 mj. ili pak sto neke tope keksic u ustima mislim svaka beba je individualna kao i njen razvoj, ne znaci ako ja nesto radim da to isto moraju da rade i druge mame i na kraju krajeva da je to ispravno, svi mi volimo svoju dijecu i trudimo se da radimo ono sto je najbolje za njiha, nema tu neki poseban plan i program, nismo roboti vec samo obicni ljudi bitno je da svojoj djeci pruzimo dovoljno ljubavi,paznje,razumjevanja a sve ostalo ce da dodje na svoje mjesto
Draga Dragana
Zanima me kako se snalazis sa obzirom na tako malu razliku izmedju dece. Moj suprug i ja smo odusevljeni cerkicom, zaljubljeni smo u nju pa zelimo sto pre jos jednu bebicu. Daj mi savet :)))
Pozdrav svim mamama, javljam se prvi put. Moja beba bez problema sjedi već od četvrtog mjeseca sama se uspravila, kukovi su uredu tako da nema zbog toga nikakvih problema. Što se tiče keksića, ona ih bez problema topi, ali naravno samo plazmu jer je mekana. Od drugog mjeseca je na adaptiranom mlijeku zbog manjka mog i uglavnom sve kao takve počinju ranije s čvrstom hranom, tako da nije isključivo da je beba od šest mjeseci samo na mlijeku. Živahna je i hvala Bogu jako zdravo dijete. Nisam je tjerala ni na što tako da je i sama već počela da se i pomalo podiže i dubi na nogicama. Za sve to zna i moja pedijatrica koja kaže da svako dijete osijeti kad joj je za što vrijeme, kao što je i normalno jer je i ona živo biće.
Mislim da nema smisla se stalno prepucavat što čija beba smije a nečija ne smije. Moj vam je savijet da uživate u majčinstvu, kao što uživam i sama i da gledate odgajat svoje dijete i raditi uz savijet isključivo stručne osobe ono što mu je preporučeno. Pozdrav :-)
Kako beba može da sjedi sa 4 mjeseca kada pedijatri govore da ni slučajno dijete ne stavljamo da sjedi prije napunjenog šestog mjeseca,a i tada se sjedenje uvodi postepeno? I kako onda može samostalno da sjedi nakon 2 nedelje? I kakvi keksići se spominju kad beba u ovom uzrastu jede mlijeko i još po jedan obrok voća, povrća i žitarica u toku dana ? Moj sin ima 6 mjeseci i 17 dana i unazad par dana sjedi bez problema, mada je to zaista individualno. A i tek mu je prije 7 dana izrastao jedan zubić, kojim još ne može pošteno ni ugristi, pa čim da jede neke grickalice? Ništa mi nije jesno. Veliki pozdrav od Vuka i njegove mame i samo opušteno.Sve mi ustvari najbolje znamo kako i šta našim mališanima treba, samo se nekih stvari oko pojedinih namirnica i aktivnosti čija bi prerana ili pretjerana upotreba mogla naškoditi, treba pridržavati.
Kada sam čitala po forumu o sedenju majke su užasnuto govorile da ni ludi ne puštamo dete da sedi pre 7 meseci, a vi ovde pišete da mora već samostalno da sedi! Malo nas prepadate! moje dete nije "super beba" ali ponosna sam na nju i njen razvoj. Do punih 5 meseci sam je dojila a sad ruča kašice koje joj pravim i dojim je i dalje. Ima oko 7 kg, zubići se tek bele, a uživa da ustaje sama i pokušava da sedi, ali daleko smo od samostalnog sedenja i uopšte se ne brinemo zbog toga. Super ako neko može da sedi sa 5 meseci, ali ne forsirajte svoju decu ukoliko ona sama to ne traže od vas. Pre ili kasnije sva deca počnu da sede i hodaju. Uživajte u njihovom odrastanju jer vreme prolazi više nikad neće biti ovako malecke bebane.
moj stefan ima 6meseci i tri nedelje.citam cudjenja za to sto beba u ovom uzrastu jede keks i sedi.smesno...stefan upravo to radi,u setalici je od petog meseca
Ja sam mama male Magdalena. Sada ona ima 6 meseci i tri nedelje. Pre tri dana smo bili kod pedijatra i imala je 6,660 kg, i dugacka je 65cm. Rodjena je sa 2,15o kg, i pedijatar kaze da je do sada malo napredovala. Nisam obracala paznju na te komentare, jer hvala Bogu dete je potpuno zdravo, i to je najbitnije. Dao nam je uput da uradimo neke analize, i uradicemo da budemo sigurni. Jos uvek ne ume sama da sedi, pomazemo joj, non stop se prevrce. Na adaptiranom mleku smo od pocetka, dajem joj sada NAN 2, pre toga NAN 1. Pored toga jede slatke i slane kasice, u slane kasice joj dodajem meso, ili zmance, pije sokice, kompote, spremam joj i palentu sa jogurtom. Jos nismo poceli da pijemo kravlje mleko. Do sada smo imali malio problema sa pelenski ojedom, i to smo izlecili sa Esensa kremom protiv ojeda (kao dnevna krema) i triderm mast (kao nocna krema). Sada koristimo Pantenol kremu da se koza malo regenerise. Istom kremom mazemo i lice.Zubici jos nisu izrasli, ali zato ubacujemo celu saku u usta i cesemo desni. I naravno balimo non-stop. Pozdrav svim mama!
Draga Nataša,

Pošto sam mama isto tako sitne devojčice, zanima me kako je Vaša Magdalena sada? Da li je izrasla u lepu devojčicu spremnu za školu, da li je zdrava i sl? Znači mi da čujem da nije za brigu to što beba nema 10 kg.
Hvala unapred i sve najlepše.
Pozdrav,
Ivana
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »