Komentari za tekst "Vaša beba u 1. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
857
Ostavite komentar
Aman, ako ti ovo stigne, odgovori mi molim te, jer taj Babyfen imao grozan ukus? Ja kao "covek"od 27god. probam jednu kap hocu da povratim a detetu dajemo 10kapi?
Drage mame,moj Vuk danas ima 35 dana,inace od 14.dana ima grcice i to bas baas jake,pokusavali smo sve sto se zamisliti moze ali bezuspjesno.espumisan mu je cini mi se jos dodatno odmagao!po preporuci apotekarke sam mu davala i po 2 doze hipp caj od komoraca sa par zrna kima ali to je uspjelo samo malo da ublazi,ali i dalje smo 24h bili bez sna.onda sam iz Austrije narucila SIMPLEX kapi i kako smo ih poceli koristiti nemamo vise nikakvih problema,Bogu hvala,a grcici ne da su se ublazili nego su nestali u potpunosti!sada moj beban a i ja spavamo preko citave noci,samo se u 5h ujutru budimo da ruckamo,ali poslije sikace opet pajkimo.moja preporuka su SIMPLEX kapi,pa ko je u mogucnosti neka proba,30ml kosta 5 eura i daje se po 15 kapi prije ili poslije obroka,eto drage nase mame lijep pozz
moja beba vec dvije sedmice okrece glavu a isto tako je pomalo dize i drzi dok mi preko ramena gleda tv..smije se vec nekih 10 dana..jao hvala Bogu da je tako napredna i cvrsta beba
Moja beba ima mesec dana i poceli su joj grcevi pre par dana.Poceli smo da joj dajemo bibilibi caj i mislim da je malo umirilo grceve al smatram da kad su bas jaki da nista ne pomaze vec da moramo da sacekamo da prodju.
Drage mame..mi smo napunili mesec dana 7-og.Imali smo problema oko grcica,ali proslo je posto smo koristili i planteks cajic.Kako Vam nocu spava beba?Nama odlicno,a sto se tice podizanja glavice to radi bukvalno od prvog dana,i kad lezi na stomacicu,odize se super..prati glasove,zvukove..jaka beba mamina..Sin moj Vladimir.
drage mame,
moje decak ima 7 meseci i jednu nedelju. samostalno sedi a kada se prevrne na stomak pokusava da se podigne na kolena ali daleko od toga de ce ustati na noge. nije mi jasno kako deca hodaju sa 7 meseci kada pedijatri i deciji hirurzi ne preporucuju oslanjanje na noge pre 9.meseca. ja ga jos uvek ne stavljam ni u setalicu jer se gura nozicama.
sto se tice hrane jede bebelak ujutru i uvece , preko dana dva obroka dvotrecinskog mleka i kasice kupovne slane i slatke, corbice i supice od povrca, palentu , poparicu a od pre par dana kajmak, pa i jogurt. super napreduje i stvarno je zivahan pa se borimo po ceo dan. veliki pozdrav za mame i bebe od nas!
DRage mame, Dimitrije ima mesec i tri dana! Prvi grcevi su krenuli krajem druge nedelje, koristili smo biogaia kapi u kombinaciji sa espumisanom, ali grcevi su se smanjili ali su bili prisutni u toku obroka i posle nekih pola sata! Doktorka nam preporucila infacol kapi ali ih ima samo u Engleskoj, nismo uspeli da ih nabavimo, ali zato je pre mesec dana Srbija pocela da uvozi nove kapi iz Nemacke Enterokind, daje se po tri kapi, moze do 6 puta u toku dana kada su najaci grcevi, kad se povuku daje se tri puta na dan po tri kapi! Mi vise nemamo grceve, hvala bogu, mada ja pijem i hippov caj za doilje! Ako nekom treba preporuka za grcice, potrazite Enterokind u apotekama! Mi smo bila na kontrolici prvoj i bas smo napredovali 1200g...mamina sincina! Pozdrav mame, nadam se da ce nekom pomoci moje iskustvo>>>
Moja Anja ima mesec i pet dana, od pre tri dana su nam krenuli grcevi. Uvela sam joj espumisan kapi, i na forumu procitala iskustvo jedne mame sa cajeima koje ona pije, po dve solje Hipov caj za dojilje, caj od majcine dusice,Milupin caj za dojilje i Ciciban caj za decu.Pocela sam prekljuce da pijem cajeve i da joj dajem espumisan i juce nismo imali grceve :-) Nadam se da se nece vracati....
Drage mamice i bebice, nasa Sara je 31. napunila mesec dana, sutra je prva kontrola ko doce. Inace od drugog dana imamo grceve, sve zivo smo probali i nista, u krevetcu nema spavanja, samo na rukama i u nasem krevetu. . . Nema spavanja, a mleka ima sasvim dovoljno . Inace imali smo 4 kg na porodjaju, a sada skoro 5 . Cekamo sa nestrpljenjem treci mesec, kazu da tada prolaze grcevi. Pozdravko.
Drage mame ,moja beba Lazar je danas napunio tacno mesec dana ,koristimo Bio Gaju protiv grceva ali ne pomaze puno pa smo tome dodali BIBILIBI instant cajic koji se pokazao jako dobar ...inace je Lazar dobra beba samo kad ga nista ne boli ....uzivajte u svojim bebama dok ne porastu :D
Drage mame,mi smo sada stare tacno 31dan,imamo probleme s grcevima(ali ne strasno zahvaljujuci Bio Gaia),sto nas preko dana u periodu oko podneva drzi budnim po jedno 4h i tata beba hoce samo da sisa jer kad je budna ne moze bez sise,inace rucka na 3 h kao satic dok uvece osle kupanja spavka do 4-5h ujutru sto je mami olaksanje.Inace stalno bljucka jer se prejeda pa sam bila zabrinuta medjutim rodjene smo sa 2.850kg izasle smo iz bolnice sa 2.650kg a vec danas imamo 3.660kg sto znaci da je ipak pljuckanje od prejedanja i da mleko prija.Moje pitanje je ukoliko neko ima iskustva(inace imam dosta mleka non-stop se izmuzavam)ali evo neki dan iz desne mi mnogo sporije ide u manjim mlazevima iako ga ima a na bradavicama imam 2 bele tacke koje izgledaju kao zacepljenje od mleka sto me uzasno boli,koristim mum multi plam ali ne pomaze,da li neko ima slicna iskustva?Poz svim mamama i bebicama!!!
Drage mame i bebci, mi smo danas napunili 34 dana. Aleksa je velika beba te se s toga cesto prejeda. Ali najveci problem nam pravi to sto nece da spava u krevetcu. Na rukama se uspava posle podoja, i mi ga nosamo dok ne utvrdi san, ali cim se spusti u krevetac u roku od par minuta se potpuno razbudi, prvo kenjka, a potom i zaplace. Sad smo mu uveli slusanje muzike i to ga smiri, ali ja nisam nikad sigurna da li stvarno spava ili samo uziva. Jer cim se muzika utisa on se opet za par minuta razbudi. Ima li jos koja od vas slicno iskustvo? Inace nocu spava malo bolje - nekad 3, a nekad i po 4-5 sati u cugu. Pozdrav!
Drage mame moj bebac David preko dana jede na svaka 2 sata retko kad izvuce 3 sata nocu se isto budi a hranim ga humanom neke bebe prespavaju noc ali nisu sve bebe iste....moj beban pojede 120ml humane ali nekad i vise.ma samo nek jede da mi naraste vejiki vejiki ;-))) pozzzz svim mamicama i gledajte da se odmarate kad vasa bebica spava.
Drage mame iskreno preporucujem protiv grceva da uzmete kapi BIOGAIA-odlicne su! Koristili smo espumisan ..imala sam utisak da vise prducka ali se stalno napinjala, pa usput i bljucne pa opet napinjanje i tako u nedogled. Morali smo pred svaki podoj da joj dajemo kapi. BioGaiu dajete samo jednom i zaista dete je smireno i prducka. jesu skuplje ali kad preracunas doziranje-na isto dodje. Nadam se da sam nekome pomogla. Pozdrav!
Hallo pozdrav svima vama ovde ,,moja beba ima 36dana dobio je 500gr pre 7dana smo bili na kontroli...kaze dr sve je ok...ali grcevi nas rasturaju ..i jako smo tuzni kad se grci ...placee ahh ali drugi veliki problem je kad se nadoji onda podrigne i povrati skoro svaki put jamislim da sve izbaci...strah meee svejedno kako doji uvijek povratii pomaziteee
Pozdrav mame!
Moj Todor je juče bio na prvoj kontroli sa 34 dana. Napredovao je 1350g, samo sisa i to u principu kada on hoće. Nekad je to na 2 sata, nekad na 3, nekad na 4. Noću se uvek budi oko 1h i oko 4h. Takodje mi se dešava da mi "podivlja" na dojci, ali ja mislim da je to od grčića. Dojenje mi još uvek nije baš uživanje jer me bradavice užasno bole, pogotovu na početku podoja. Nadam se da će i to uskoro proći, mažem ih lanolinom i "luftiram" kad god mogu :)
Pozdrav svim mamama i njihovim bebaćima
Cao mame i bebese :) Moja Jovana ima 1 mesec i 5 dana.Rodjena je sa 4100 kg i zaista dobro napreduje.Sisa kad je gladna :) ima obicaj da spava i po cetiri,pet sati,nekada mi prespava i celu noc.Pitala sam doktoricu da li je normalno da tako dugo spava i rekla je da jeste.To je zato sto imam jako mleko,a i kolicinski ga ima dosta :) Zato drage mame pokusajte da uradite sve i svasta da bi ste dojile,masirajte dojke i bradavice,dajte bebi da sisa da proba da izvuce mleko,mozda vam tako i nadodje...Budite uporne :)
Zdravo! I moj bebac tako rucka i ja sam jako zabrinuta,mislila sam da to nije u redu da je gladan tek na 4,5 sati. I mi imamo mesec dana. Po vasem iskustu vidim da je to ok? Pred dojenje mu bude malo uvucena fontanela,pa brinem da ne dehidrira,ali nakon dojenja mu opet bude normalna. Da li je to i kod vas slucaj? Unapred zahvalna Mama!
Jelena, budi uporna sa dojenjem, ja bih ti rekla da izbegavas dohranu, time samo remetis ceo ritam. Za mleko su dobri: kuvana psenica i voda u kojoj se kuvala, cerealije (zbog cinka), sveze voce, povrce, puno vode...Toliko od mene, i ja sam sveza mama ali mislim da sve to ima veze i sa tvojim stanjem, moras biti smirena, srecna i uverena u to da imas dovoljno divnog mleka za svoju bebicu! Samo napred i polako izbacuj dohranu.
drage mame imam pitanje.moja bebica je sisala prvih dve nedelje normalno i bilo je mleka.i sada mi je mleko nestalo ne skroz ali skoro da ga nema pa ga dohranjujem.cula sam za tu bozu ali ovde nigde nemogu da je nadjem.sta je jos dobro za mleko?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »