Komentari za tekst "Vaša 18. nedelja trudnoće"

Komentara
2646
Ostavite komentar
Pomagajte! U 18.nedelji sam, prosle nedelje sam radila tribl test. Napisacu vam moje rezultate pa ako neka od buducih mama zna da ih otp protumaci,tj kaze ukoliko zna koliko su dobri ili suprotno, puno ce mi znaciti dok ne odem kod doktora.
AFP 34.4 ng/ml 0.78 Corr. MoM
uE3 1.13 ng/ml 1.44 Corr. MoM
HCG 17379 mIU/ml 0.86 Corr. MoM

Tr.21 risk at term 1:4890
Age risk at term 1:1440
Risk for trisomy 18 is < 1:10000
zdravo svima, evo napisacu duzi tekst sa nadom da cu nekome pomoci. Ja sam sada u 18.nedelji i dobro se osecam.Kada sam uradila doble test bio je los 1:87 na trizomiju 13 (Patau sindrom). Hitno su mi zakazali horiocentezu( analizu horionskih cupica) na Inastitutu za majku i dete. Bila sam sva isprepadana i hvala Bogu zdrav decak 46XY ;-). Zelim da od srca preporucim doktore na Institutu za majku i dete na N.Beogradu, vrhunski strucnjaci i preljubazni su, kao da niste u Srbiji.
Veliki pozdrav za sve buduce mame ;-)
Cao,drage,trudnice!Super se osecam,raspolozena sam,ali bebu ne osecam jos i nije mi stomak mnogo narastao...da li neka od vas slicno prolazi kao i ja?...Pozdrav svima.
Cao svima,ja sam 18 nedelja,bila sam na pregledu pre 2 dana i bilo je sve ok.Od jutros imam kontrakcije i bolove u ledjima!Bila sam i danas na pregledu i rekli su mi da treba da mirujem...Posto mi je ovo prva trudnoca jako se brinem i zanimaju me vasi saveti?
Ja sam 18.nedelja a vec sam se ugojila 12.kg.Normalno jedem.ponekad i jedanput na dan.pijem puno vode pa eto.
Draga Marijana!Nemoj se plasiti zato sto ne osecas pokrete bebe.Ja sam usla u 19 nedelju i osecam vrlo blage pokrete bebe,trudnoca mi je sasvim u redu,a u prvoj trudnoci tj. ako se nisi poradjala pokrete treba da osetis u 20-oj nedelji,i ako ih sada ne osecas ne treba da se plasis,mozda se plasis zbog prethodne trudnoce pa sad previse obracas paznju,ne brini!
Zdravo drage moje.....ja sam u 18.-oj nedelji trudnoce i ugojila sam se bas, nije da nisam....ihihihi 6-7kg. Stomak mi se primecuje mada sam ja oduvek bila mrsavica(sad imam 60kg). Ali me interesuje da li neku od vas boli pupak, onako jako kao kad probada, zateze????Hvala unapred!!!!
cao drage mame. pre neki dan dok sam lezala sa strane osetilka sam udarac iznutra mislim da nije moglo jace. totalno sam se zbunila u tom momentu. volela bi da ih osecam cesce samo malo neznije, jer ovo moje stvorenje je mnogo jako!!! hvala bogu ne boli me glava vise to mi je bila nocna mora. jel je i vama pupak malo izasao napolje?
ja sam za sada dobila oko 2,5 kile :( valjda nece brzo ici,ali ipak ako je lijep osjecaj...
Svaka trunoca sama po sebi je razlicita,sa prvom trudnocom sam smrsala 6 kg a sa ovom sam se popravila 1,5 kg kako i da je niko mi nebi rekao da sam trudnica jer sam jos uvek slaba kao i ksd sam bila devojka pozz
cao,evo i mi polako ulazimo u 18.nedelju,mucnine su prestale,imala sam ih svaki dan,nisam se ugojila ni gram a stomak mi se jos nevidi ni malo,pa sam zabrinuta zbog toga,na UZ.je sve u redu,i izgleda da je u pitanju deckic,pozz svima!
Hvala ti puno, ali je tesko odvojiti nasa osecanja od razuma. Ja sam inace jako emotivna, a narocito sada, pa mjoge stvari dozivljavam drasticno, samo se nadam da to nerviranje nece ostaviti posledica na bebu...
Draga Emina, ne dozvoli mnogo da na tebe uticu drugi ljudi. Znam da je u kuci to malo tesko postici, ali meni se predhodna trudnoca zavrsila onog dana kade se moja sestra sa decom odselila od bivseg muza. Pokusala sam da ne marim mnogo, al bilo je izgleda jace od mene. Sad sam u 18 nedelji i pravo da ti kazem zaboleme za sve! Najbitnija je bebica i nedam da me pogadjaju tudji problemi.
Cao drugarice, i ja sam u 18- oj nedelji, odlicno se osecam, beba se lepo razvija prema terminu, i osecam je vec neko vreme pozdravlja me... :) inace mi je druga trudnoca. Kontrakcije koje smo imali u zadnjem zidu su nestale, ali i dalje pijem utrogestan. Nisam se ugojila, stomak se ne vidi, setamo se, hranimo zdravoi uzivamo jer kratko trajea i najlepsi je osecaj biti trudan :) Pozz
i ja sam u 18.nedelji, i sve je ok, ja sse dobro osecam, samo sam izlozena svakodnevnom strsu zbog situacije u kuci. Samo se nadam da bebi nece skoditi i trudim se da me ne doticu odredjene stvari...
E drage mamice, ja sam isto u 18 nedelji, kazu da cu imati deckica i jako smo srecni. Inace sam smršala dve kile i ne znam da li je to normalno, hrana mi se gadi i jedem jako malo. Sutra idem na razgovor sa geneticarem da vidim hoce mi raditi aminocintezu ili ne, jer mi jedan marker nije bio dobar. Sve u svemu, brine me samo ova kilaža svi ste se nešto ugojili a a ja smršala. Želim vam svu sreću i zdrave bebice...
Cao svima ja sam 17.nedelji prekjuce su mi radili aminocintezu jer im nisu svideli rezultati markera iz double testa. Sad cekam 3 nedelje na rezultate i pomalo sam radoznala kako izgleda dobar rezultat aminocinteze ako neka ima tako nesto neka mi javi unapred Hvala.
cao svima evo i ja da se pridruzim komentarima,meni je treca trudnoca pa mi je sve ok i nemam novih iskusta,sem sto su mi radili aminocintezu i sada mirujem cekam nalaze,bebana se mrdaa i nemirni smo,ali nisam se puno ugojila oko 5 kg.trudnice uzivajte u trudnnoci i bas bukvalno shavtite da je drugo stanj,stvarno drugo i da ga treba u potpunosti iskoristiti...ljubac od natase
cao mamite! i ja sam u 18.nedjelji. zaista, kao da nisam trudna(ukoliko izuzmem cinjenicu da sam se ugojila 4 kg). osjecam se super, nema mucnina, malo se brze zadisek kada pricam, ali ostalo je isto. nekako nisam jos svega svjesna jer mi je ovo prva trudnoca a bebica me jos ne bocka ama bas nista. : ))
radila sam sve nalaze - doulble, triple, sve je bilo ok. pol jos uvijek ne znam, iako vec uveliko imamo ime za curicu : ) prva nam je beba, voljena do neba vec odavno, iscekivana jos vise : )
samo da vas pozdravim i posaljem veliki zagrljaj vasim pilicima u stomacicima i samo naprijed prijaju mi svi vasi topli kometari!!
Pozdrav svima mi smo sada u 18 nedelji,radila sam triple test i utvrdila da je cista glupost a doktorka me istraumirala sve dok nisam pristala da ga uradim...Jedino sto me sad raduje jeste ultra zvuk a sto se tice pokreta ja od silne zelje da ih sto pre osetim nikako to da docekam,izgleda mi je beba bas mirna?xD
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »