Komentari za tekst "Vaša 24. nedelja trudnoće"

Komentara
2914
Ostavite komentar
Pozz :) Ja sam Vera i nosim Mateja( tata je vec odredio ime). 24 nedelja smo.Citam vase komentare pa reko da napisem i ja nesto.Od pocetka trudnoce, pa do sada sam OSLABILA 8 kg. (sto mi ni s jednom dijetom nije polazilo za rukom) do skoro sam imala mucnine i to ne jutarnje, nego NOCNE.Celu noc patim muke a preko dana radim.Na svim pregledima je sve u redu.Beba lepo napreduje.Sve jace i jace udara.Sto se tice navedenih " problema" doktor kaze da je svaka trudnoca razlicita i da je sa nama sve u redu. Blizi se porodjaj...kazu procice ko dlanom o dlan.. a mene jedino on plasi.
cao svima...termin mi je 8.sept...ovo mi je treca trudnoca:) imam sina Strahinju od 4 god,i cerku Stasu od 2,5god...malo mi je bilo muka na pocetku sad je sve ok...bebac se dobro razvija,kazu da je decak:)non-stop sutira:))
Dragana, ja ti samo mogu reći da je kod moje sestre siutacija bila ista. Na kraju su ostali u braku, a dijete se rodilo sa cistom na mozgu i kao posljedica toga mnogim oštećenjima. Nikad nisu saznali zbog čega je bilo tako ali stres sigurno nije pomogao situaciji. Konačno, 2 godine nakon rođenja su se razveli. Na tebi je da vidiš da li je vrijedno trpjeti tolike svađe ako postoji rizik za bebu. Ne kažem da se rastaneš, ali možda postoji mjesto gdje možeš otići na neko vrijeme dok se situacija ne riješi jer očito tamo gdje jesi nije neka oaza mira
Hvala Dragana, tako sam i ja pronašla na internetu, al su me nešto bili zbunili ;) pa reko da vidim sa budućim mamama, one bolje znaju;)
Svetlana verovatno se ovako racuna tj bar ja to koristim kao merodavno...
5-8 nedelja = 2. mesec
9-13 nedelja = 3. mesec
14-17 nedelja = 4. mesec
18-22 nedelja = 5. mesec
23-27 nedelja = 6. mesec
28-31 nedelja = 7. mesec
32-35 nedelja = 8. mesec
36-40 nedelja = 9. mesec
Pozdrav svim trudnicama... danas sam ušla u 24 nedelju, termin mi je 28.avgust, za sad sam se ugojila 6 kg, beba se javlja svaki dan, na zadnjem ekspertskom uz su mi rekli da je devojčica al da nisu sigurni. Interesuje me kako vi računate mesece u trudnoći, po mom neko proračunu mi smio sada u 6 mesecu,valjda ;) malo sam zbunjena sa tim računanjem...
Hvala vam na podrsci puno mi znaci da me bar neko razume...Pored toliko problema moja devojcica se dobro razvija hvala Bogu pa se nadam da ce sve biti u redu samo da se ona rodi ziva i zdrava...
Cao Jelena,meni je termin 06. Avgusta :)
Osecam se super ali vec 3 dana pred spavanje povracam,nemam pojma zbog cega...Srecno svim buducim mamama!
Pozdrav Milice,ja sam iz Kragujevca,imami isti termin
Pozdrav svim buducim mamama!Evo i mi smo u 24. nedelji i odlicno se osecamo! Trudnoca mi je zasad prosla skoro bez ikakvih tegoba,malo mucnine na pocetku i to je to..Grudi su porasle sto mi se veoma dopada(sigurno nisam jedina) hihihi :) Ugojila sam se 3 kile i nadam se da ce se nastaviti ovim tempom,mada nikad se ne zna :) Jelena ja sam iz Ns i termin mi je 29. avgusta :) Uzivajte drage trudnice u najlepsem periodu vaseg zivota :)
Kome je termin u avgustu i kojeg tacno?Jel ima neko da je iz Novog Sada ili okoline? :))))
Pozdrav svima :) I ja sam u 24 nedelji i juce sam saznala da ce moj sincic dobiti batu. Ja sam se nadala cerkici, ali naravno i ovako sam presrecna! Mozda trece bude devojcica :)))
Dragana, moj savet ti je da ohladis glavu. Umiri se, ucuti, ne odgovaraj na provokacije,. Ostavi celo srce za bebu a brak resavaj sad glavom. Ali pro smanji dozivljaj, nije to nista dobro za trudnocu. Ako je problem samo svekrva, pokusaj nekako da namolis muza da se odselite od nje, pa vidi da li ce biti bolje. A ako ne, ja bih sacekala da dete ima godinu dana, upisala ga u vrtic, zaposlila se i onda razvela bez daljnjeg. Samo hladna glava i dobar plan i nista na frku, sreca tvog deteta je u pitanju. Srecno :)
Cao Dragana...
Kada sam procitala tvoj komentar samo sto nisam zaplakala.Toliko nerazumevanja od strane tvog muza i toliki stres nije dobar ni za zenu koja nije trudna a kamoli sada kada ti to ni malo ne treba.Smatram da ne moze da ti da savet ni jedna zena koja nema istih problema,ja samo mogu da ti kazem da dobro razmislis o tvom sledecem koraku jer zena svasta moze da istrpi ali za bebu je losa buducnost ako raste u nezdravoj okolini...
Zelim ti sve najbolje,budi jaka i guraj napred podignute glave!
Dragana, moras da se skoncentrises i mislis samo na sebe, jer to nece niko drugi da uradi. Vidis da si prepustena sama sebi, i moraces da se izboris za sebe, dobrim raspolozenjem jer si ti u blagoslovenom stanju, i to je dar za zene. mnoge zene pate sto ne mogu da osete tu blagodat, tako da uzivaj, a para ce biti i bez muza i njegove majke. Bitno je da ti i beba budete dobro... Znam da je meni lakse da pisem, ali moras da rascistis sama sa sobom sta ti je najprece i tome da se posevetis! Pozdrav!
Drage moje molim vas da me posavjetujete,svaki savet mi je dobro dosao.Mi smo u 24nedelji trudnoce,imam katastrofalne probleme u braku.Od samog pocetka trudnoce ja sam uvek u nekom stresu,nervoze jednostavno nemam volje za zivot.Zivim sa muzem i sa njegovom ludom majkom.Brak mi je na rubu razvoda.Ja svaki dan placem najmanje po 4 puta na dan.Toliko sam zelela da zatrudnim nadajuci se na bolje bracno stanje medjutim nista,beba mi sad predstavlja veci problem.Razmisljam o razvodu ali neznam kako cu produziti svoj zivot bez nikakve novcane pomoci,sama sa bebom.Ragovaramo i uvek se na kraju posvadjamo.Najvise me strah sada za bebu ne zelim da se rodi sa nekim posledicama moje nenormalne nervoze.Uz sve to beba je nisko,imam rane kontrakcije i skracen mi je grlic pa mi je preporuceno strogo mirovanje a ni to nije bas moguce...Sta da radim zaista ne znam.Sta bi vi uradile da ste u ovoj situaciji molim vas pomozite mi...unapred hvala
Pozrav svim trudnicama :)
Evo i nas u 24 nedelji, za sad nam dobro ide nadamo se da ce tako i da ostane. Da li ste pocele sa kupovinom stvari i opreme za bebu? Mi jesmo neku opremu vec kupili sto je naislo na neku negativnu reakciju nasih nam "bliznjih" osoba kao rano je trebalo bi se sacekati. Moj suprug i ja mislimo da nije. Sta je vas stav po pitanju toga?
Pozdrav svim mamama
Pozdrav svim trudnicama....Jelena isti slučaj je bio sa mnom i to su bili prokreti moje bebe...kao balončići koji puknu:) A za Mariju odgovor...i ja sam imala nesto kao zigove u dnu stomaka...cas u lijevu cas u desnu stranu, mislila sam da je neka upala. Doktorica je na pregledu rekla da su to ruke bebe bebe i da me dodiruje, a posto sam malo mrsavija osjetim svaki njen pokret, što nije slučaj sa gojaznijim trudnicama:)
Jelena, jesi li sigurna da to nisi bebini pokreti? Meni baš na to liči
Cao svima! danas sam ušla u 24.nedelju i imam neka pitanja,već nekih mesec dana povremeno imam nešto kao gasove ili ne znam ni ja sama da opišem u donjem stomaku,kao da su mi u crevima baloni pa se naduvaju pa puknu... ne znam ni ja sama da objasnim ali molim nekog ko je osetio slično da mi podeli iskustvo.... hvala puno!
Zdravo buduce mame , mi sutra ulazimo u 24-tu nedelju i bas smo nemirni skoro da nikad ne spavamo :) Druga mi je trudnoca ali se u potpunosti razlikuje od prve ,musko je tako da stize jos jedan sincic.Ugojila sam se samo pola kilograma i super se osecam... Mame uzivajte u trudnoci ! :*
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »