Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
1085
Ostavite komentar
zato sto druga opcija od kravljeg mleka nije bila u to vreme! Ad nije postojalo, sta da da majka bebi da jede ako nema mleko?
Marina@ moj vuk ima 4neseca i jednu nedelju i kaslje vec dva meseca. Inhalator smo kupili ublazi mu malo kasalj al posle par dana bude isto.. Mi zivimo u becu i ovde je zavlado neki virus koji je prelazan svako drugo dete je prehladjeno i mora da odlezi u bolnici.. Mislim da je najbolje da ga odvedes kod pedijatra i nek mu uzme briz iz nosa tako bar rade kod nas i onda vide dal dete ima virus ili je samo Prehladjen.. Guscije sAlo pomaze isto mnogo ja vuku svako vece pres spavanje nastruzem malo sala i ubacim u mleko deset dana tako i sav slajm iskaki ili povrati.. Poz za sve mamicee i male drugare i drugarice
Za Marijanu. Najbolje je da odvedes dete kod pedijatra da ti preporuci nesto za to. Radi se o nekoj vrsti ekcema,koji treba da se eliminise . Nekad pomaze ''penaten' krema ili cisti sa fizioloskim rastvorom ,ali nezgodno je zato sto se nalazi oko zone ociju pa da ne eksperimentises idi kod pedijatra i bices mirna i ti i beba.
Drage mame, muci me sto moja beba vec duze vreme ima sitne bubuljice oko ociju i stalno je svrbe okice i budi je to po noci, stavljam kamilicu ali ne pomaze. Dali je neko imao slican problem?
Za Maju: mislim da je normalno da beba tako trlja nogice, zivahna je. I Aleksa isto tako non stop trlja nogice, carapice nam ne ostaju dugo obuvene :). Kazem da mislim da je normalno, jer imam jako puno beba u mom okruzenju, koja je razlika svega po par meseci, i svi trljaju nogice.. ne bi trebalo da te to brine, ali naravno, ako ce te umiriti, posavetuj se sa pedijatrom. Pozdrav
Moj Novak ima 4 meseca i 2 nedelje i jako me brine sto zustro trlja nogice, jednu o drugu. Da li to rade i vase bebe? Ne mogu da docekam 2. mart da upitam doktorku, pa mi lakse da prvo vidim sa vama. Pozdrav svim mamama i bebama :)
Nista ne treba prihvatati od preporuka i savete zdravo za gotovo, ovo porucujem Kristini i Zvezdani .Sve je to krajnost sto ste navele i vase uplaseno stanje.Kravlje mleko sigurno ne moze skoditi bebama bez obzira na to sto si cula Kristina a Zvezdana traba da zna da kravlje mleko ne znaci iskljucivo zdravlje jer ima manu da sprecava resorbovanje gvodja u kombinaciji sa monogim namirnicama, kao sto je spanac itd.Prema tome , umerenost je "majka" svega.
Milice, i moja beba je takva bila sve dok nije pocela dva puta dnevno da spava, onda je produzavala spavanje na nekih 1h-1.5h. a pre toga je bilo tri puta dnevno po 40min.
Pozdrav! Moja bebaa ima 4 meseca i10 dana i vrlo malo spava preko dana. Dva, tri puta po pola sata bukvalno dremne i to je to, a pritom nam treba po pola sata,da ga uspavamo... Da li je to u redu da beba tako malo spava? Inace je tako maltene od rodjenja. Ima li jos neko problema sa spavanjem bebe preko dana?
cao,mame.Moj sin ima 4,5meseca i pre 3 dana sam mu prvi put dala kupovnu kašicu od šargarepe vec 2 dana ima proliv i od juce i temperaturu.Vec mesec dana pije po malo sokove i to je super podneo neznam zbog čega sad ovakva reakcija zbog kasice ili neki kažu zbog zuba.Jel imao neko sličan problem?HVALA!
Pozdrav za sve mame i bebe, htela bih da dam savet Amri vezano za caj protiv kaslja. Bebama se daje caj od belog sleza, a ujedno se moze i ukapavati u nosic, kada im je zapusen. Iz iskustva bih preporucila svim mamama koje mogu sebi da priuste inhalator da im to bude pod obavezno u kucnoj apoteci jer na taj nacin se sigurno resavate tj. predupredicete razne upale grla i uha koje su karakteristicne za malisane u tom ranom periodu koje krecu od zapusenog nosica. Moje misljenje je sto se tice ishrane bebaca da svako treba da prati svoju bebu i na osnovu toga donosi odluku o uvodjenju ne mlecne ishrane, tj. kasica i ostaloga. Svaka beba je drugacija i svakoj od njih nesto prija a nesto ne, tako da naravno da treba poslusati savet pedijatra, ali i oni menjau pricu svakih par godina, to kazem jer imam troje dece i kod svakog deteta je isla druga prica, ali dobro... Uzivajte u svojoj deci dok su mali, jer brzo odrastu :-)
pozdrav svima
moja bebica ima takodje 4 mjeseca i 2 nedelje, i uz Bebac sam od kada je moja Ela bila malo zrno maka;) ne ostavljam cesto komentare ali svakodnevno sam uz vas.
Vidim da je glavna tema sto vas bebac papi, i stalno su prisutna osudjivanja. Moja bebica je takodje pocela sa pirinacnim kasicama, i bas ih slatko popapi ;) naravno da joj ih nebi uvela da se prije toga nisam posavjetovala sa pedijatrom. Nisam za to da se vec uvedu plazma, i svakakva cuda, vec ono sto je lagano i sto beba moze da provari. I prije nego sto nesto uvedete bebi pitajte pedijatra, mada i oni danas imaju razlicita misljenja o svemu pa ne znamo vise ni koga da slusamo;) Ali svakako cete vi izabrati ono sto vama i prvenstveno vasoj bebi odgovara. Veliki pozdrav za mame i njihove bebice
drage mame...moj sin ima 2 mjeseca i 2 dana on je jedna veoma fina beba rodio je se sa 3650 a sada ima 5940 a samo ga sisam i dajem mu ponekad caj od kamilice,al mi je ovo zadnjih dana poceo kasljati isla sam kod pedijatrice i rekla mi je i dalje da mu dajem caj od kamilice al mu ne pomaze...pa da vi slucajno ne znate neki caj koji ce mu pomoci?
valjda samo ga dojis, ne sisas? Svasta cu procitati.
ja se slazem da je dojenje najbolje ali sta sa onim majkama koje nemogu da doje.kao ja posto imam blizance...a nasa jje pedijatrica vrhunski doktor i savjetuje ko hoce da je kravlje bolje a ti koncetrati i formule bog zna od cega prave sto se ja slazem...danas su ljudi na sve spremni da bi zaradili....a ima i beba koje su alergicne na formule...
najzdravije kravlje mleko jeste za tele!! Ne mogu da verujem da neko moze da tvrdi da je kravlje mleko najzdravije za bebu od 2 meseca. Ja sam odrsla na mleku moje majke, kao i moja sestra. sa druge strane, medicina je u poslednjih 30 godina napredovala na svim poljima, pa i na tom polju, zato i SZO i preporucuje iskljucivo dojenje, obzirom da se bebama do 6 meseci formira sistem za varanje. A to mozete naci i na ovom sajtu ''U principu, majčino mleko zadovoljava sve bebine nutritivne potrebe do šestog meseca. Majčino mleko (pa tako i ono zamensko – adaptirano) je hrana koju beba do šest meseci može da svari i podnese sa svim potrebnim kalorijama i vitaminima. Bebin digestivni sistem se do šestog meseca još nije kompletno formirao i jednostavno još nije spreman za nešto što nije mleko. Odugovlačenjem sa uvođenjem čvrste hrane smanjićete rizik od alergijskih reakcija. Kada naumite da počnete sa kašicama – svakako se prvo konsultujte sa lekarom.''
To je naravno preporuka, ja ne kazem da ce nekom detetu nesto faliti zato sto je ranije pocelo da jede cvrstu hranu ili pije kravlje mleko, ali zar zato i ne postoji Majcino mleko, da bude dovoljno za bebu
pa zapitajte se na cemu ste vi odrasli i mnoge druge generacije a pedijatar nema nista protiv cak se slaze da je najzdravije kravlje mleko a u formule ko zna sta sve stavljaju a hrana se uvodi od tri i po mjeseca.moji momci su odlicni i doktorica je prezadovoljna super napreduju i cvrsti su.doktora posjecujem samo na vakcine i redovne kontrole.
ranije kravlje mleko nije bilo ovako lose kao danas!!! osim toga danas ima puno dece koja su alergicna na proteine iz mleka. ja dojim bebu i pedijatar je zakljucio da treba da izbacim mleko i mlecne proizvode iz svoje ishrane jer bebi smeta.
drage mame, na osnovu podataka Svetske zdravstvene organizacije, preporucuje se ISKLJUCIVO DOJENJE DO 6 MESECI, ja imam bebu koja ima 4 meseca i 9 dana, rodjen je sa 3700 gr a sada vec ima 8200, ne planiram da mu dajem nikakvu drugu hranu dok ne prodju ta 6 meseca, jer Aleksa super napreduje. Nije mi jasno kako majke mogu da bebama od 2 meseca uvode kravlje mleko?!?!?! Ukoliko majka nema mleka, trebalo bi da uvede formulu, nikako kravlje mleko, obzirom da kravlje mleko zadrzi enzime koji su potrebni teketu, dok nasim bebama su potrebni skroz drugi enzimi koje zadrzi humano mlekp. Jasmina obzirom da si imala pitanje, moj savet ti je da samo dojis, vidis da ti je bebac super i to najbolji odgovor na tvoje pitanje.
zdravo svima moje bebe rec je o blizancima imaju 4 mjeseca i 8 dana.dojila sam dva mjeseca uz dohranjivanje pa smo poceli sa kravljim mlijekom a sa 3 mjeseca jedu plazmu,sad im dajem kasice jigurtice voce i pomalo slano napreduju super jedan je rodjen sa 3100 a sad ima 6400 a drugi je rodjen sa 2750 i sad ima 6600.eto tako ako vam sta moze pomoci narocito jasmini.a sto se tice spavanja spavaju cijelu noc od drugog mjeseca znaci od 8 pa do 7 ili 8 ujutro.milena bebe je mozda gladna pa place probaj je dohranit ili je nervozna zbog zubica
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »