Komentari za tekst "Vaša 18. nedelja trudnoće"

Komentara
2647
Ostavite komentar
Pozdrav svima mi smo sada u 18 nedelji,radila sam triple test i utvrdila da je cista glupost a doktorka me istraumirala sve dok nisam pristala da ga uradim...Jedino sto me sad raduje jeste ultra zvuk a sto se tice pokreta ja od silne zelje da ih sto pre osetim nikako to da docekam,izgleda mi je beba bas mirna?xD
Cao svima! I ja sam u 18. nedelji, prva trudnoca. Ugojila sam se samo 1 kg. Da li je to ok?
Cao svima, i ja sam u 18 nedelji,nisam sigurna da li sam osetila pokrete,iako jesam jos uvek su isuvise blagi,ako je to to uopste.Radila sam dabl test i dobar je,sad me salju na tripl,ali odbila sam,meni su ti pregledi suvisni. Samo se ultra zvuku radujem.:-)
Cao svima, nalazim se u 18.nedelji. Super se osecam, Potvrdili su mi da nosim decaka, sve je idealno sem bola koji osecam u predelu jajnika pomvremeno. Ne znam da li je rano da mi taj bol izaziva beba jer kazu da je mnogo ziv...:) Pozdravi za mame...
Citam vase komentare i prosto ne mogu da verujem da sam se jedino ja ugojila 14 kg, "ugojila", stomak mi je kao da sam u osmom mesecu, i svi se cude a ne nosim blizance, cak moja drugarica koja nosi blizance i isto smo trudne ima manji stomak. Uopste ne jedem previse bas pazim na ishranu a vaga kaze 15kg vise, ne znam???? Osecam se odlicno, jako puno se krecem, radim i dalje jedino su mi se pojavile bubuljice po licu a nikad ih nisam imala!
Bas mi je drago Ana zbog tebe :-)
Ipak Dabl test nema pojma hvala Bogu!
dobila sam rezultate i sve je ok :) bice decak:) a sto se tice posledice posle intervencije to zavisi od osobe do osobe kako odreaguje na AC.Ja sam se bojala da ne dodje do necega sto bi skodilo bebi ali hvala bogu za sada nije a rizik od pobacaja je odprilike 3 nedelje a toliko je proslo pa se nadam da je sve ok :)i da ce biti :)
ZA ANU...
Ana,prvo hvala ti od srca sto si mi odgovorila a drugo verujem da su ti rezultati super-drzim ti pesnice!
Mene ne brine i ne plasi sama intervencija,mozes ruku da mi seces i nista...Mene brinu posledice nakon intervencije i plasim se za bebu!Juce su mi zakazali AC ali ne verujem da cu da je radim ukoliko mi na 4D UZ-u bude sve OK jer inace su mi svi rezultati dobri.
ZA BRANKU...
Ne brini se sto nisi osetila bebu vec nekoliko dana nakon prvog puta,sve je to normalno-UZIVAJ!
ANA kiss za tebe i srecno!
Pa ja licno osetim bebu svaki dan ali nije ista jacina *udaraca* svaki dan neki dan mi je jace neki dan slabije tako da u pocetku ti pokreti i nisu toliko jaki i isti :)
cao trudnice :)))) ja sam prije 7 dana odjetila bebu i predivan je osjecaj :)))) kao da vas neko skakilja al se ne mozete braniti :))))) e sad ja imam jednu situaciju koje se bojim..bebu nisam osjetila zadnja tri dana...ustvari osjetim ponekad nesto ali ne znam da li je to to jer nije isto kao sto je bilo prije...puno je lakse skoro neosjetljivo... :O pa me zanima ako neka zna da li se beba mora osjetiti svaki dan od dana kad se prvi put osjeti...
odgovor za Milicu. Meni je dabl test bio granican tj.katastrofa...gore nije moglo biti pa sam poslata na amniocentezu i hvala bogu i to sam prosla i sutra dobijam rezultate a cekala sam na njih nekih 15 dana.Vadjenje plodove vode nije bolno...samo imas neprijatan osecaj kada ubode iglom i ja sam posle imala male bolove na mestu uboda,Treba da posle toga izbegavas naprezanje i dizanje tereta, da bar tri dana odlezis bez nepotrebnih ustajanja ako nemoras, pijes 2l vode na dan i pila sam lek za opustanje misica da se izbegnu kontrakcije.tako su bar meni rekli nakon intervencije inace radila sam je u betaniji i sve je ok proslo...a meni je iskreno bitno da sa bebom sve bude ok i da budem sigurna da je sve u redu.inace dabl testovi cesto budu i pogresni.tako da ne nerviraj se. .:)
Ja sam u 18-toj nedelji i jos uvek nisam osetila bebine pokrete i jedva cekam.
Neke "mame" su mi taj osecaj opisale kao "golicanje unutra" a neke i kao "udaranje malog bubnja" :).. Jedva cekam..:)
ja sam u 18 nedelji i na pocetku trudnoce sam imala 57kg i smrsala na 54kg i jos uvjek imam istu kilazu dali je to uredu....
ja sam u 18.nedelji ali jos uvek nisam osetila bebine pokrete niti mi je iko rekao sta nosim:)) doktorka je tajanstvena! da li je vadjenje plodove vode obavezno ???
Zdravo, meni je ovo prva trudnoca i sada sam u 18 nedelji tj.18+3.super se osecam i od pre nedelju dana vec osecam bebine pokrete ...redovno svaki dan:) pogotovo nocu kada hocu da spavam onda je najaktivniji.inace bice decak:)
Cao drage buduce mame,meni je ovo prva trudnoca i 14.-ta sam nedelja.
Radila sam sve moguce analize koje postoje za nas trudnice i svi rezultati su mi ODLICNI osim DABL testa...Razmera za Daunov sindrom mi je 1:231,pa mi je doktorka rekla kako moraju da mi uzmu uzorak iz plodove vode da vide da li je sve ok sa bebcom.MNOGO SAM UPLASENA pa ako postoji jos neka kojoj nije dobar dabl test neka mi da neki savet ili nesto...Hvala unapred i veliki pozdrav...Inace na UZ mi je do sada sve ok sa bebom hvala Bogu,lepo se razvija itd...
cao drage mame...i ja sam kao i vecina vas i prvorotkinja i u 18-toj nedjelji trudnoce...nisam jos osjetila bebu...kod prvih trudnoca beba se provrti tacno na dan kad vam je 4,5 mjeseca...znaci taj dan vam je tacno 4 mj i 15 dana...s toga no sikiriki:))
i ja osjećam pokrete svoje bebice
Postovanje svim mamama,

i ja sam u 18. nedelji trudnoce. Vec neko vrijeme osjecam pokrete bebe, ali nisam to ni znala, dok mi prijateljica nije rekla da je to treperenje ustvari pomjeranje bebe.
Posto se prvi put javljam u komentarima, imam nekoliko pitanja:
- Kako da rijesim problem zatvora?
- Da li smijem da koristim elektricne aparate za depilaciju, masazu i slicno?
- Da li boravak u slikarskom ateljeu, u kome koristim boje, ulje i razredjivac, skodi bebi?

Hvala svim ljubaznim mamama unaprijed.
Cao Dzenana....Proslo je dosta vremena i i imas verovatno veliku devojcicu ili decaka,pa me zanima da li si dobila ogovor na tvoje pitanje,jer sam ja u istoj situaciji? Da li uljane boje i ostala sredstva uticu na bebu? Hvala unapred
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »