Komentari za tekst "Kad je vreme za prvu kašicu"

Komentara
259
Ostavite komentar
Konacno napisano i objasnjeno kako treba ,...svaka cast....
Moja beba ima 8 meseci u jede cvrstu hranu vec skoro 3 meseca od prosle nedelje je pocela da odbija povrce i meso koje je OBOZAVAO
:(((( Ujutru za dorucak pojede vocnu kasicu a kad dodjevreme za rucak on pocne da place kad sedne u stolicu i nece da jede cak ni ne proba kao da vec unapred znam da je to "slani" obrok. Svaki dan jede drugo povrce nikad se nije desilo da jede isto povrce trudimo se da ga raznovrsno hranimo.Zaista sam zabrinuta molim vas pomozite ako znate neki trik da ga privolim ponovo na povrce i meso :/
Imam jedno pitanje: koliko se kolicinski treba dati bebi kasice? Moja beba ima 4,5 mjeseca i mislim poceti sa cvrstom hranom. Dobili smo savjet od pedijatra da pocnemo sa kasicom od rize, tj riyolinom. Medjutim, on kao da ne prihvata ili mu se ne svidja. Dala sam mu par kasicica malih ali place i jedva malo proguta od toga. Posle je pojeo obrok adaptiranog mlijeka. Da li da budem uporna ili da probam s necim drugim?
Moja ljepotica Jovana ima 5 mjeseci i 2 nedjelje.Doji i dalje ali sam joj uvela krajem 4,mjeseca i nemlijecnu hranu i to prvo sokice od sargarepe,jabuke i kruske,pa kasice od istih i od spanaca a od sjutra pocinjemo kombinaciju krompir-spanac.Da li zna neko je li dovoljno davati bebi samo jednom dnevno nemlijecnu hranu?Pozdrav svim mamama.
Moj Matija ima 5 meseca i 3 dana, poceli smo sa kasicama, prvo pirincanim. Obozava ih.... Sada ruckamo i kasicu od krompira i sargarepe, jer nece samo krompir, ali dobro, ima vremena, zavolece.... Ne zelim da zurim sa uvodjenjem raznovrsnih namirnica, kako bi se navikao na ove ukuse....
MOja devojka ima 5 meseci i cetiri dana...ZA ovo vreme je napredovala vise od udvostrucene tezine. Do sada joj nisam ni uvodila kasice jes sam smatrala da nema potrebe, cim se dete hrani majcinim mlekom i napreduje lepo znaci da je mleko kvalitetno. Dakle, drage mame, potrebno je samo da pratite svoje dete. A sto se tice kasica, preporucuje se prvo povrce tipa krompira, sargarepe, brokolija....jer posle voca, zato sto je slatko, lako moze da se desi da odbijaju svaku hranu koja nije slatka. Tako da, ako je naviknete na neslano povrce, lako cee ga navici na ukusno i slatko voce.
ni to nema veze. Moja cura ima 4 mjeseca i 1 nedelju i udvostrucila je tezinu od rodjenja + 400 grama jos.... dohrana je zaista stvar izbora majke.
Drage mame,moja beba za par dana puni tri meseca...Dojim je i dohranjujem adaptiranim mlekom...Desava se da ponekad odbija adaptirano mleko,tacnije ne popije svu pripremljenu kolicinu...razmisljala sam da uskoro pocnem sa uvodjenjem dohrane....interesuje me sa cime je najbolje krenuti? Pozdrav
240 ml sa tri meseca????????????????????
joj joj. Moja beba je sa 3 meseca jela 90 ml mog mleka i izvanredno napredovala. Rodjen je sa 3250 gr, a sada sa pet ima 7500 gr. A duzi je za 20 cm, nego na rodjenju. Gde mu stane 240ml?? Da li si pitala dr da li treba toliko mnogo da jede???
@Vesna, mislim da je jako rano da bebi dajes bilo sta osim mleka.Posto je na adapt.mleku treba da pocnes ranije sa uvodjenjem nemlecne hrane, ali ne pre 4.-tog meseca.Najbolje je da se o svemu raspitas kod svog pedijatra, ali ja licno ne bih zurila sa tim.Pozdrav!
moja beba jenapunila 3 meseca. Jede po 240 grama. adaptiranog mleka, dali treba da joj dodajem napr,. sokove, neku hranu . Molim vas odgovorite mi. Beba je krupna rodjena sa 4 kg. do sda jenormalno napredovala po 1 kg 100 gf.
@Ivana moja beba iskljucivo sisa, ima 5 meseci i 8,5 kg. Do 6. meseca mleko ce joj biti jedina hrana, a to sto ti pises, izvini, je gomila gluposti. Moze, ali NE MORA da se uvodi hrana pre navrsenog 6. meseca. Mislim da sa zvakanjem to nikakve veze nema, znam masu primera koji to opovrgavaju. i da, doktori preporucuju majcino mleko pre svega, sta li tu imaju da zarade, reci mi?
Najbolje je poceti postepeno davati od cetiri meseca..Navikavati..Znam slucajeve koji su kasnije poceli da jedu i nisu mogli da zvacu lepo vec su blendiranu hranu jeli do 2godine i vise sto nije normalno..Doktori su placeni da pricaju da sto duze ne daju se kasice zbog kupovine adptiranog mleka..Politika cista..A sami oni daju pre.Moja beba ima skoro 5 meseci i dajem joj svaki dan po malo nekog povrca ili voca..Lepo zvace,dobra joj je stolica,,Cvrsta je i ima 8kg..
Bebe su mladunčad sisara, i kao i sva ostala mladunčad do odredjenjog doba nemaju zube...a mi ih trpamo hranom koju mi sa 20-30 godina, sazrelim digestivnim sistemom i svim zubima jedemo. Mislite o tome. Lagana hrana koju mladi organizam može podnijeti i glavno i osnovno - njegovo veličanstvo mlijeko. Pozdrav svim mamama.
Najrazumniji odgovor do sad! Mame samo lagano ne trpajte djecu, sve ce jesti kad bude vrijeme za to. Cujem da bebe sa 5mjeseci imaju vec po 2-3nemlijecna obroka i ne vjerujem..
Mlijeko(majcino ili adaptirano) do godine!
Pozdrav
Beba ima 4 meseca i 6 kg. Decak je, a pri izlasku iz bolnice je imao 3,5 kg. Koliko bi trebao da ima sada kg?
Drage mame imam bebu od 9.5 meseci .Zapravo sam trazila recepte za pravljenje kasica posto me moja curica zeza tj kada joj sama pripremi kasicu odugovlaci sa jelom.Dok gotove kasice pojede celu teglicu za 10 min.uporedjivala sam nase recepte sa nemackim i nikako mi jedno nije jasno,nase mame prave kasice sa secerom ,suncokretovim uljem,zumancetom.Na zapadu strogo navode da nikako netreba stavljati secer cak ni zuti ,ulje samo maslinovo ili raspenöl izvinite neznam kako se to kaze na nasem.Tako da sam malo zbunjena ali zato imam jednostavan recept za bebe ovog uzrasta.izgnjeciti bananu,dodati plazmu prokuvanu vodu i 3 kascice praha za mleko.prah od kojeg se pravi mleko za bebe za one koje ne doje.
Ja imam blizance koji za 10 dana pune 5 meseci.Od nedavno sam uvela krompir u ishranu ali ga slabo prihvataju.Uvela sam i jabuku od slatkih namirnica ali i nju nece...Ne znam da li nisam dovoljno uporna ili su deca jednostavno takva jer iskustva imam posto imam sina 4 god. koji je sve prihvatao odmah...Naravno pokusavacemo ponovo pa cemo videti........
Marija beba mi puni sest meseci za 15 dana, pocela sam sa cvrstom hranom, za sada, jabuka, bundeva, sok od sargarepice, sve prihvata odlicno, malo sam joj davala i pirincane kase. moj problem je sto imam puno mleka, jos se izmlazam.sta da uradim da smanjim kolicinu mleka, jer dete mora da se navikava na cvrstu hranu a meni je micno da se i dalje izmlazam, vec 5,5 meseci to radim.
Ja nisam slusala savete drugih, ja sam moju bebu pocela da dohranjujem sa 4.5 meseci i za sada je sve ok, jede sve od brokolija, karfiola preko boranije graska...ma sve sta se nade u kucu, cak sam joj davalla i sok od mandarine i sve je ok
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »