Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
959
Ostavite komentar
Pozdrav svim mamama!
Sto se tice putovanja avionom mi imamo iskustva posto letimo tamo-vamo i beban je odlican, sisa dudu za vreme uzletanja i sletanja i nema problema sa pritiskom. Zivimo u UK trenutno, i ovde su svi sokirani sirokim povojom, mada ga mi jos uvek praktikujemo posto mi ga je lakse drzati a i vidim da mi ne smeta. Ovde se ne prima HebB vakcina, ali se prima protiv meningitisa i upale pluca, sto mislim da je puno bolje od HebB vakcine. Sada sam nasumicno izlupala teme, za koje niko nije postavio pitanja, ali ne skodi. Uzivajte mamike!
Cao svima, moja beba ima 5 meseci i 1 nedelju, rodjena je sa 4.300 kg a sada ima 8 kg, sa 3 nedelje je pocela da pije mleko i plazmu, sa 2,5 meseca sam pocela da joj dajem kasice, a sada jede 80% hrane, redovno kaki, po 6-7 puta dnevno, pije dosta vode ili caja, ali vise voli vodu, jako je dugacka i bas vise raste nego sto se goji, dobija oko 900 gr. do 1 kg. mesecno, jedna zdrava beba! Sa 4,5 meseca je rekla TATA i to sada ne prestaje da govori, pocinje polako da hoda, ide u hodalicu, sedi, vristi, smeje se, i po malo pruza ruke kad je neko hoce da je uzme, vrlo je napredna za svoj uzrast! Pozdrav svim mama
drage mame,zanima me koliko vase bebice spavaju u toku dana i da li imaju ustaljen ritam spavanja?pozz
CAOS SVIMA.NASA BEBA IMA 5 MESECI I 2 NEDELJE.ZBOG KOMPLIKACIJA PRI PORODJAJU MORALA SAM DA GA DOJIM U LEZECEM POLOZAJU,A ON ISKLJUCIVO SISA.ON SE NA TO NAVIKAO I NIKAKO DRUGACIJE.KADA GA DRZIM U RUKAMA DA SISA OBAVEZNO SE ZAGRCNE PO NEKOLIKO PUTA I NECE VISE.DO PRE PAR DANA JE IMAO GRCEVE KOJI TRAJU OD IZLASKA IZ BOLNICE.NISMO MU DAVALI CUCLU I SADA STALNO SISA PRST.VELIKA GRESKA...OD KASICA MU SE SVIDJA BUNDEVA,SLJIVA,KRUSKA,DOK JABUKU,SARGAREPU I KROMPIR JEDVA PROMRLJAVI.DAVALA SAM MU I MALO SUPICE,ALI I TO NECE.ZAPRAVO ON NECE GOTOVO NISTA IZ FLASICE KAO NI CUCLU.NIJE NAVIKAO I TO NAM JE GRESKA.KAD JEDE KASICE NEKAD RUCKA U KONTINUITETU,A NEKAD UZME MALO I PRST U USTA I GOTOVO.INACE IMA OKO 11KG,SUTRA IDEMO NA MERENJE.OD POCETKA JE DOBIJAO PUNO NA TEZINI.MADA TO NIJE ZABRINJAVAJUCE KOD BEBA KOJE ISKLJUCIVO SISAJU.POSLE 20 DANA OD RODJENJA DOBIO JE 1800GR.LEDJA NAS UBISE,A ODLAZAK U GOSTE JE TEK DRUGA PRICA ZBOG SISANJA U LEZECEM POLOZAJU.NE KLJUKAM GA,KOLIKO POJEDE POJEO JE.NIJE DEBEO,VEC PRAVA KONKRETNA BEBA.GRCEVI SU BILI PRAVA MUKA,JAKO GA JE BOLEO STOMACIC IAKO SAM VODILA RACUNA STA JEDEM.
Ivana probaj da mu das kompot od sljiva i jabuka. Moj beban je imao isti problem i svasta sam probala, zasladjenu kamilicu, kapi... Uzmes u prodavnici smrznute sljive i prokuvas par komada sa jabukom ili kruskom. Das mu da popije izmedju obroka koliko hoce. A od toga sto si kuvala mozes kasicu da napravis.
Moj bebac ima pet mjeseci i dva dana, rodjen je sa 4,2500 kg a sad ima 8,750kg,. Inace samo doji,ponekad popije caj i malo vodice,vec je izrasto i zubic, veliku nuzdu obavi svako pet dana al pedijatar kaze da je to sasvim normalno za djecu koja doje,mogu cak da ne kakaju od 8 do 10 dana,prava je veselica,non stop se smije,mogla bi ovakvih 5-tero cuvati :)
moja beba ima pet meseca i tri dana,vec sedmi dan za redom ima cvrstu stolicu i prazni se dva do tri puta na dan...jede kasice vec dvaipo meseca...sta da radim da mu se stolica proredi?
cao svima imam jedno pitanje imam sina od 5 meseca i veoma slabo jede
hranim ga bebilacom on popije od 70 do 120ml mleka kasice ne jede znaci samo je na mleku od skoro je poceo samo 4 obroka na dan sta da radim
Jelena
Skuvaj mu caj od kamilice malo zasladi i stavi malo limun! Moja Irina samo to hoce da pije.ona ima 5 meseci i 5 dana!
Aleksandar je 5 meseci i 4 dana. Od IV meseca smo uveli Milupine žitarice, a sada i šargarepu, krompir, pirinač, jabuku i bananu. Sve lepo prihvata i jede, ali NEĆE ništa da pije. Sve sam probala da mu dam i na sve moguće načine, jednostavno ne želi da proguta, ako nije mleko iz sise uopšte ga ne interesuje. Ima li nekoga sa sličnim iskustvom, koliko da se nerviram?
moje bebe imaju pet meseci i pet dana kad pocet sa setalicom i nzanima me dali vase bebe bljuckaju.kod mene jedna cesto malte ne stalno dok drugi ne pa neznam dali ima neki nacin da se to nedesava jer je uvek musav stalno ga moram presvlacitt
Moj Vanja je rodjen sa 5 kila (potpuno zdrav,pirodnim putem, apgar 10) i 60 cm dugacak. Sada ima 7.550 i dugacak je 70 cm, fino napreduje, jede normalno (cak i malo za svoj uzrast) Ovih dana smo mu poceli uvoditi voce pasirano i pomesano sa mlekom, prihvata odlicno, ali, nigde ne zurimo, i dalje mu je mleko glavna hrana. On se jos sa 3 meseca poceo okretati sa ledja na stomak i obratno, sada gricka svoja stopalca i pocinje da puzi.. Njegova seka (20 meseci) je sa 10 meseci prohodala, sve je radila veoma rano tako sa vidimo da i on lepo motoricki napreduje... Srecna mamica ves pozdravlja :))
Moja beba ima 5meseci i 3 dana i teska je 8,5 kg i samo sisa.
moja beba ima 5 mjeseci i 2 dana,ima 6.750kg.dojim je i dajem joj jednu vocnu kasicu dnevno.
Moja beba vec mesec ipo dana jede povrce.Poceli smo, po kasicicu,dve dnevno da bi sada imao jedan ceo slani obrok.Od drugog meseca ga na zalost ne dojim pa smo do punih cetiri bili na Aptamilu.Medjutim,on je na 2 sata pio po 200 ml + 120 ml mleka i nikad nije bio miran(sit).Vodila sam ga kod pedijatra,isprobali smo i druge ml.formule i opet isto.Napominjem da nije debeo.Uvela sam mu kravlje mleko,prvo razblazeno a sada vec cisto.Neverovatno je koliko se promenio,koliko je veseliji,sitiji,potpuno drugo dete.Pravim mu zitarice,rizu sa kukuruzom,griz i sve lepo rucka.Pije sokic od sargarepe i jabuke,obozava ga.Za uzinu dobije malo banane i jabuke.Ima dva zubica,jedva ceka da se docepa mame i da je ugrize za prst :) Ne zeli da bude sam ni na sekund,odmah vice i doziva nas da obratimo paznju na njega,razmazenko moj najdrazi.Pozdrav mamama i bebicama
moja beba ima pet mjeseci i kašice i sokiće mu dajem od četvrtog mjeseca, a sad mu uvodim i rižu, krompir, brokoli i ostalo pomalo..veoma je dobra beba i ima devet kg..
Moja beba pije domace ne razblazeno kravlje mleko.
Moja beba ima 5 meseci i jedan dan. vec mesec dana rucamo kasice i uziva u njima. Na zalost, mleka sam imala samo 2.5 meseca pa pije bebi lak. Zanima me misljenje drugih mama o vremenu uvodjenja nemlecne hrane. Moja doktorica je odobrila sa cetri dok drugi smatraju da treba poceti tek sa sest. Moja beba je odlicno prihvatila sve i nisam videla razlog da cekam. Sada spava celu noc, od 21 do 6 i nastavi do 9. Uveliko se okrece na jednu i na drugu stranu, sa 2.5 meseca se prvi put na glas smejala,vec mesec dana drzi glavu u ravni sa telom kada je povucem u sedeci polozaj. Hocu reci da je napredna pa je mozda zbog toga doktorica odlucila da krenem sa kasicama ranije. Zaista bih volela da cujem i druga misljenja. Pozdrav
Moj andjeo je sada pet meseci i 4 dana. ima sedam ipo kilograma mislim da je malo ali doktorka kaze da nije debeo i da mu to i netreba dugacak je 69cm. pruzamo mu i ja i suprug dosta ljubavi paznje i neznosti sto se oseca i po njemu da je veseo i nasmejan.
zdravo svima...moja beba ima sada tacno 5 meseci i 1 dan...ima 8ipo kg,a dugacka je 67cm...kao mala krofnica je hehe....vec mesec dana jedemo kasice i pijemo sokice zajedno sa aptamilom
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Polazak u vrtić je veliki korak za vašeg mališana. Pomozite mu da što lakše prihvati ovu novinu. »
Osigurajte zdravlje svoje porodice na čak 35 godina »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Danas vam šalu niko neće uzeti za zlo, zato nekom dobrom dosetkom proslavite 1. april »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Jednog dana pojavi čudna životinja, izdaleka, sa ogromnim koferom »