Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
821
Ostavite komentar
Drage moje,moj bebac sutra puni 6 meseci,sve dosad je pio Bebelac... Mislila sam da predjem na mlijeko od sutra. Po danu spava 2.3 puta po 2 sata,zavisi kako kad,a po noci se budi 2 puta... Pravim mu i kasice slatke i poceli smo da jedemo pilece belo meso ali sasvim malo sa supicom. Ne znam samo sta da radim da mi se ne budi nocu... Pozdrav svim mamama... :)
Cao,moja devojcica ima 5m i 4n,vec ima jedan zubic,lepo napreduje pije kravlje mleko i uvela sam joj kasice slatke pa sad postepeno i slane,medjutim misljenja pedijatara su podeljena jedan kaze nista osim jabuke i sargarepe,drugi nista osim mleka a patronazna sestra kaze sve od voca i povrca osim crvenog voca naravno i da od sestog meseca uvodim pilece meso.Kome ja sad da poverujem,bas su neusaglaseni,samo jos da se pohvalim da moja beba jos od svog drugog mesesa prespava noc nadam se da se to nece promeniti
Moj savet onim mamama koje imaju problem sa slanim kasicama, bebica ce sve sladje pojesti, i ono sto odbija da jede kada u kasicu stavite koju kasikicu pavlake. Bolje je pavlaka, koja je bogata dobrim bakterijama nego soli i zacini. Imali smo tu muku ali nasli smo resenje i beba slatko papa :)
Moja bebica Lunica iskljucivo sisa,lepo napreduje,i vesela je :) Pokusavala sam da joj uvedem kasice,i od voca i od povrca,kao i zitarice,ali sve odbija,mislim da joj je dovoljno mleko jos uvek.. Noc uvek prespava,poslednji podoj je oko 23h,i spava do 9h ujutru,jedini problem je sto ne ispusta varalicu ni danju,a pogotovo nocu,a tek je nemoguce uspavati je bez nje..
Predivno Ivana! Mozes li da verujes koliko se mnogo dete voli? Nema granice....
Pozdrav svim mamama :D Moja lLana ima 5m i 4n i prvo mi je dete. Jede svo povrce i voce, ponekad i pirincane pahuljice, sa sokicima jos nismo poceli, planiram da joj dajem tek za nekih mesec dana, prespava celo vece od 22-09h sto je za mene i vise nego dovoljno da se odmorim. Preko dana je aktivna i odspava 3x15min. Uziva da gleda crtace, da se igra sa zveckicama, smeje se, guguce, i non stop trpa ruke u usta. Dzabe i glodalica i duda, kad su prstici sladji :D Procitala sam sve komentare, i mogi da kazem koliko su razlicita misljena majke, toliko nam se razlikuju i same bebice. Ali ako zelite malo vremena za sebe, ukljucite malo i tatu, dok vi operete kosu, odete do frizera, ili zelite da se barem pola sata opustite uz knjigu. Ja sam prezadovoljna kako smo se ja i moj suprug snasli. Samo lepo i sa dogovorom mozete sve postici. A i bebe ce uzivati malo u ocevoj paznji. Sve je stvar organizacije, A ako nemate ko da vam pricuva bebca na tih pola sata, pa Boze moj pozovite prijateljicu, zato i sluze prijatelji, da budu uz vas. Pozdrav za sve mame i njihove andjele.
Ćao mama i tate!.Tek sada kada imam Anu moj život ima pravi smisao.Ništa mi nije teško kad ugledam njen prelepi osmeh, mali život koji zaslužuje sve radosti ovoga sveta.Hvala dragom Bogu što sam je dobila i imam običaj da joj kažem "ćao anđelčiću, gde si sakrila svoja mala krila? ".
Cao svima! Mnogo mi pomazu vasi komentari kao i ceo sajt! Celu trudnocu sam bila uz vas, pa evo i sad, sa mojom bebicom :-)
Moja curica je predivna! Mnogo je dobra i slatka, samo se smeje i guguce i svaki dan je sve zanimljivija, kako brzo odrasta... Sada se vec uveliko okrece i na stomak i na ledja. Sve sto joj se svidja ona poseze rucicama da dohvati, tako da je naucila sama da se igra, uzima stvari, baca ih :-) moram mnogo da pazim da ne dohvati neki sitan predmet. Jede kasice i pije sokice, lepo rucka i jos uvek je dojim. Nocu ne spava najbolje, ne budi se da sisa, vec se probudi i place kada joj cuclica ispadne, ali sva sreca, odmah zaspi kada joj vratim cuclu. Mnogo je drustvena bebica, svima se smeje, sa svima "prica", imala je pre sesec dana period da se malo plasila nepoznatih ljudi, ali je ta faza brzo prosla. Slabo hoce da pije vodicu, a svaki dan je nudim ne bi li se navikla i jos uvek nista... Sve u svemu, sa njom, svaki dan je predivan i ona je nesto najdivnije sto sam dozivela u zivotu. Puno je volimo i nema vece srece nego dobiti dete!!!
Nista nije tesko...samo kad su tu...hvala im sto postoje
Za Tijanu - spavanje

Ono sto nama pomaze da spava duze je da dovoljno jede preko dana. Naporno je, jer trazi da sisa na oko svaka 3 sata. Uvece hranjenje bude i cesce. Takodje, primetila sam da brze ide da spava ako se aktivno igramo (umori se, pretpostavljam).
Kad smo tek poceli da "treniramo" spavanje tokom noci, jeste se budio, ali ako sam sigurna da je dovoljno jeo preko dana, nisam ustajala da ga dojim - i posle par dana je poceo da spava duze.
Nas okvirni ritam (ako ilustracija moze da ti pomogne) - trazi da jede izmedju 7.30-8.30 ujutru. Presvlacimo se, igramo i zaspi oko 9-9.30. Sledeci obrok 10.30-11h, opet presvlacenje ako treba, igranje, dremka. Zatim jede oko 14h, i 17h. Nekad spava popodne, nekad ne. Presvlacenje po potrebi 1-2 puta. Uvece jede oko 20h, i onda pocnemo dojenje oko 22-22.30 da bi ga stavili u krevet do ponoci (uz presvlacenje, igranje ako je raspolozen). Naravno, ovo je okviran raspored.
Ne uspavljujemo ga, samo ga stavimo u krevet i ugasimo svetlo. Takodje, ne hodamo na prstima - bitno nam je da se navikne da spava uz zvuke jer u protivnom ne bi mogli da funkcionisemo.

Mislim da je bitno da budete uporni i odlucni. Nama nije dugo trebalo da uvedemo spavanje, ali na primer, povrce odbija da jede evo vec 2 sedmice - ali ne odustajemo :)

Ako cujemo da place neuobicajeno, onda reagujemo - u protivnom, obicno se umiri nakon 5-10 min. Mada, svaka je beba posebna.

Ako ti treba jos neka informacija, reci, pa mozemo da komuniciramo e-mailom.

Pozdrav od imenjakinje :)
drage mame jel ima neko neki savet kako beba da mi spava nocu.moj bebac se budi 3x da jede a preko dana gnjavi sa hranom.probala sam i da ne spava puno preko dana i da ga pustim da spava kad god pozeli,nista ne pomaze.vec 6 meseci nisam oka sklopila,pomagajte :)
Pozdrav svim mamama i bebama. moja beba ovih dana puni sest meseci, samo je dojim i pomalo joj dajem kasice od voca. Inace super napreduje ali doktorka nam jos uvek neda slane kasice ni pahuljice, samo jabuku,bananu, krusku i sargarepu
Pozdrav svim mamama i bebama. moja beba ovih dana puni sest meseci, samo je dojim i pomalo joj dajem kasice od voca. Inace super napreduje ali doktorka nam jos uvek neda slane kasice ni pahuljice, samo jabuku,bananu, krusku i sargarepu
Ovo je strasno kako vi sa lakocom pricate takve stvari! Imajte u vidu da ne trpite samo Vi, nego nazalost i to malo jadno stvorenje! Sve najbolje!
imam djecaka od 5 ipo mjeseci oce pa oce u dubak snimali smo kukove zarasli i sta cu u dubak vristi po citav dan zbog desnih pije kravicu od 5 mjeseci jede keksolino cokolino piletinu jabuku itd napreduje skace samo sto ne prohoda e trt ne moze jos sve u svemu e da ima bronhitis svakih mjesec dana sad se inhaliramo i tako bice tio dobro dace bog neka svaka mama radi sa svojim klincem kako zna i umije i bez uvrede ne drzite govore sta treba a sta ne tu su pedijatri pa ko hoce neka slusa ko nece ne mora jer na kraju krajeva,sve ce se nama lomiti o glavu ne volim babarije ...ne ovo ne ono svako kako hoce ja da nisam pusila u trudnoci ne bi se desio bronhitis na mjesec dana nisam slusala i cao..i sad samo ja trpim ni jedna od vas tako da UZIVAJTE I KAKO JE VAMA NAJMILIJE RADITE
Hej! Moj sin ima 6 mjeseci. Od 4-tog mjeseca sam pocela da mu dajem pomalo kasice i to je bilo iskljcivo jabuka sa mrkvom, mrkva sa krompirom i sokic jabuka, mrkva, kruska. Sad jede 5 do 6 obroka na dan i to: ujutro flasicu, dorucak neke zitarice + vocna kasa, pa slana kasa i opet malo flasica, uvece plazma keks sa mlijekom ili rizolino ili neke zitarice i na kraju opet flasica. Izmedju obroka mu dajem vodu na kascicu ili sokic koji sama kuvam (max 2 puta dnevno popije od 50 do 100 ml). Dug je 71 a tezak 8.200 kg (rodio se sa 3.400kg i bio dug 49). Htjela bih da kazem jos da ovdje brane da se daje spanac i zelje djetetu prije 8-mog mjeseca dok je paradajz i grasak dozvoljen.. isto tako, dijete moze od 6tog mjeseca da jede kasice u kojim ima psenicnih ili jecmenih proteina, kazu da je fiber dobar za stomak.. takodje, savjetuju da se u slanu kasicu ubaci malo ulja ili tecni margarin (najcesce koziji) eto nije isto uopste, sve ide od kulture do kulture izgleda..
cao drage mame!Moja kci ima 5 mjeseci i 3 sedmice..tacno u 5tom mjesecu je dobila 2 donja zubica,nikakve promjene nisam osjetila na njoj,dok sad nicu gornji zubici,nervozna je,place.kmekece..da li neko zna neko olaksanje:)pozz za sve
cao drage mame!Moja kci ima 5 mjeseci i 3 sedmice..tacno u 5tom mjesecu je dobila 2 donja zubica,nikakve promjene nisam osjetila na njoj,dok sad nicu gornji zubici,nervozna je,place.kmekece..da li neko zna neko olaksanje:)pozz za sve
Cao mame!Moj sin za par dana puni sest meseci,pije nan i ima jedan nemlecni obrok dnevno.Dali je rano da mu uvedem jos jedan? Hvala!
Natasa,zitarice se obicno daju ujutru ili pre spavanja ukoliko se dete budi u toku noci.Hranu uvvodis prvo po jednu dve kasikice pa postepeno povecavas dozu i to kao uzinicu ili pre podoja.Kasnije ce ti pedijatar vec objasniti kako da napravis plan ishrane s obzirom da dete sisa.U principu,u sestom mesecu dete sme od povrca da jede krompir,sargarepu,tikvice,karfiol,brokoli,spanac,zelje,od voca bananu,jabuku,sme peceni dulek...sme pilece i curece belo meso.Kada kupujes zitarice obrati paznju da budu bez glutena.Dobre su humanine,milupine i impamil(prema mom iskustvu)pozzz
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »