Komentari za tekst "Vaša 22. nedelja trudnoće"

Komentara
2541
Ostavite komentar
pozdrav za sve...mi smo u 22 nedelji i inace je sve uredu samo je beba nisko.nosim pojas i poslije posla vise lezim.malo teze disem a dobila sam 4,5 kg.inace imam djevojcicu od 16 god. i drugu od 11 koje jedva cekaju da dobiju brata :)...
Cao drugari,
Mi smo u 22. nedelji i konacno se osecamo super. Mislila sam da cu da umrem jer sam imala velike mucnine...ali na srecu sve je sada OK! U 9. nedelji sam saznala da nosim decaka, koji je trenutno jako, jako nestasan :) Ugojila sam se 2 kg do sada, sto nije puno! PozZ svim mamama i tatama :)
Pozdrav svim buducim mamama! Ja sam u 21. nedelji, nosim blizance, dva decaka i odlicno se osecam. Jos uvek radim, jer osecam da mogu. Nestrpljiva sam da ih vidim na 4D ultrazvuku, zakazan za dva dana. "Koleginice" , samo napred,polovinu smo pregurale!
jaoj drage moje,da li je neko imao problem sa sugom...zamislite u bolnici dok sam lezala zaradila sam sugu,toliko o nasim cistim bolnicama,jos dok sam lezala na odjeljenje pocela sam da drapam se svud po tjelu sve dok ne izadje krv po kozi,i doktori na to reagovali nijesu,govorili su mi da se koza siri,medjutim ni posle deset dana po izlasku iz bolnice taj svrab nije prestao najcesce medju prstima,guzovima i po nogama,javila sam se dermatologu koji je rekao da je u pitanju suga,na samu rijec suga sam se izbezumila,zamislite suga u 21 vjeku ;-p dao mi je sumpornu mast 15 posto,da tri noci posle tusiranja premazem cjelo tjelo,svaku noc promjenim pizdamu i posteljinu,tako sve tri noci i onda na kontrolu.Bas sam bez veze!
evo i mene,nova ovdje,ja sam u 22.nedelji,prije desetak dana sam lezala nedelju dana u bolnicu,jer mi je niska trudnoca i imala sam blage bolove u dnu stomaka,i bolove u bubrezima,sada sam ok,nemam nikakve bolove,pokusavam da mirujem sve vise,mada nisam neko ko bas to moze,osjecam bebe kako se rita uvjek kad se ja umirim,u pocetku mi je to bilo cudno,ali sad vec sam navikla cim osjetim 'kotrljanje u dnu stomaka'prislonim ruku,i beba se smiri.
da li je ok da nosim hulahopke, duge pamucne carape, u 5-om mesecu, nisu trudnicke vec obicne, umesto trojke uzela sam cetvorku, ne znam jel to steze i smeta bebi ili ne?
Draga Natasa molim te da mi tajni recept kako si uspela da se ugojis samo 1- 2 kg do 22.nedelje, ja sam se ugojila blizu 6kg a pri tome jedem najnormalnije bez slatkisa i gluposti, puno voca i kuvana hrana sa minimumom ili bez hleba. Hvala!
Pozdrav svima,ja sam u 20.nedelji a beba u 21. nedelji tako smo ustanovili
na dabl testu i 4d ultrz.Ugojila sam se do sada 7 kg i zanima me da li je to puno jer svi ovi komentari nešto jako malo dobili na tezini.Da li ima još neko kao ja?
Cao dragi moji,
ja sam u 21 nedelji trudnoce,s tim sto po zadnjoj mentstruaciji bi trebalo da bude 24nedelja,ali doktor kaze da je drukcije :D tako da imamo mimoilazenje od 3 nedelje...prije 2 dana smo saznali pol i deckic je...:) njega sam i ocekivala...super se osjecam kao da uopste nisam u drugom stanju...puno poz svim buducim mamama i tatama :)
cao svima... ja sam sada u 22 nedelji trudnoce. dobro se osecam osim sto ponekad osecam bolove u predelu krsta i kicmenog stuba. U utorak sam bila na organscreening i konacno sam saznala da nosim devojcicu i jako sam presrecna zbog toga... Ono sto me zaista cini srecnom je sto nosim devojcicu i osecaj njenih pokreta u stomaku... pozz za sve buduce mame :)
Ja nemam nikakvu zelju za seksom... Da li je normalno ili nije ne znam, ali moj dragi to potpuno razume... :)
Pre dva dana smo i mi usli u 22.nedelju. Beba je i dalje nemirna, malo-malo pa udari:)
Ovaj moj ni da pomisli na seks!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
e cao,i ja usla u 22 nedelju,moja hana ce dobiti batu,jos pola,pa bice veselo...
ĆAO SVIM BUDUĆIM MAMAMA, EVO I JA SAM UŠLA U 22. NEDELJU TRUDNOĆE, UGOJILA SAM SE MOŽDA 1-2 KG, DOBRO SE OSEĆAM I VRLO ČESTO I ZABORAVIM DA SAM TRUDNA. JEDINO ŠTO IMAM POTREBU DA SKINEM SVE SA SEBE JER IMAM UTISAK DA ME SVE NEŠTO STEŽE. BEBA MI JE VRLO AKTIVNA , JU!! EVO I SAD SE JAVLJA. DRŽITE SE MAME, PREGURALE SMO POLA, JOŠ SAMO PAR MESECI I ETO BEBCA. JEDVA ČEKAM.
Zdravo svim mamama...i ja sam u 22.nedelji. Doktor mi je pre nekog vremena rekao da nosim devojčicu i to nas je zaista obradovalo. Osećam pokrete i sad su malo jači,da ih je i suprug osetio,jer do sad beba njemu nikako da se ritne :) Bebu izgleda nosim dosta visoko jer me boli desna strana ispod grudi i tu me najviše pritiska.
cao svima.I ja sam u 22.goj nedelji.Bila sam kod doktora i tek kad sam stigla kuci vidla sam da mi u kartonu pise da je glavica moje bebe dolihocefalicna. BPD je 49 a ABD 46, plodova voda 31.Moze li neko da mi objasni jel to opasno i sta je to.On mi nista nije reko,osim normalne kontrole na mesec dana.Hvala unapred
22 nedelja i konacno sam uradila amniocentezu!Sa prvim detetom nisam ni znala da ovakvi testovi postoje ali imala sam 31 god,za razliku od sada kada imam 39 pa sam morala da ih uradim.Rezultati ce biti za par dana.Ali ne bojim se jer su svi drugi testovi OK.Beba je vrlo nemirna i vec ima budne periode dana.Kad udara vec se i vidi kako mi se stomak pomera :)) Pocele su i zgaravice.Veoma pomaze Jamnica gazirana voda,i nepecene bademe.Donat ne mogu naci kod nas u Mkd.A za stolicu mozete probati suvi ananas.
Pozdrav svim trudnjacama... i ja sam u 22 ned. Nosim devojcicu i jako je mirna, javi se samo ponekad i to od skoro. Ugojila sam se 5 kg-svaki mesec po 1 kg.Noge su pocele da mi oticu i to mi najvise smeta. Inace se osecam dobro. Nemojte se previse brinuti, pregurale ste kriticni period-sad uzivajte. Poz.
Cao, drage mamice! Ja sam iz Rusije ali vec 22 nedelje cekam srpsku cerkicu:) Nikad nisam mogla da zamislim da cu toliko uzivati u trudnoci. Super je biti trudna ovde, u Srbiji, gde imate toliko lepog i jeftinog voca i povrca! Osecam se super, osim toga sto ne mogu dugo da se setam zbog tezine u nogama...dobila sam 4 kg - mislim da to je skroz ok, beba mi je 460 gr teska i vrlo je aktivna od 16 nedelje, izgleda kao da planira karijeru u boksu:) Pijem Mamavit. Pozdrav svima i srecno!!!!!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »