Komentari za tekst "Ishrana pomaže: Pročitajte kako se hraniti u slučaju zatvora nakon porođaja"

Komentara
9
Ostavite komentar
Pozdrav svim trudnicama, da podelim jedan jako dobar savet kako se resiti opstipacije :) znam da većina trudnica muči muku sa ovim problemom, takodje sam i ja imala. Ovako: skuvati 250g žita, samleti šačicu badema (sirovog), oraha i lešnika (sirovog), malo pošećeriti i jesti bar jednom dnevno, jako je ukusno, a dosta prija stomaku :) već sutra osetićete olakšanje :) pozdrav
mali savet za zatvor oproban ... ovako pre dorucka naste moze jedna kasika maslinovog ulja pa onda ja pojedem samo isprzeni crni luk na svinjskoj masti (nikako zejtinu) koju sam unela u kucu samo za ovu namenu... onda negde oko podneva velika solja kompota od sljiva (ne stavljati i drugo voce) za rucak supa (domaca) kokosja, apsolutno nikako teleca nikako krem corba ili iz kesice samo domaca (nemojte je kuvati od belog mesa najbolje za ovaj problem je supica u kojoj su masni delovi batak krilce trtica pa cak i grbovi) i to samo sa dodatkom glavica crnog luka i naseckanim sargarepicama i persunom uz to zavisno od mogucnosti i godisnjeg doba ali meni pomaze prasece pecenje ali ne meso cisto vec onaj deo ispod kozice gde ima vise masnoce nego mesa, ili pak skuvati kiseli kupus ali ga ne nalivati rasonicom nego ga naredjati i staviti mu samo zivu slaninu, mozete je kupiti u gotovo svakoj mesari ali kupite onaj deo sa vise slanine a manje mesa nikako ne stavljati alevu papriku vec sve to naredjati red kupusa pa veliko parce slanine (ne seci na male parcice jer ce nestati...) pa pokriti kupusom i kuvati na tiho i to je rucak, za uzinu je dobro pojesti all bran ceralije ili bilo koje na kojima je napisano da sadrze visok procenat vlakana (fiber) ne jesti previse pola soljice je dosta (u slucaju teskog zatvora jesti za rucak samo supicu i onda soljicu vlakana) za veceru opet isprzeni crni luk na masti i tanjir supice, u toku dana mora se popiti barem 2-3 litara vode ... sad ako je jak zatvor meni pomaze i kesica praha koji se zove transilane pijem ga 2 puta dnevno ujutru pre dorucka i uvece pre vecere... ja moj problem sa zatvorom napokon uspevam da kontrolisem na ovaj nacin... srecno vam bilo drugovi u nevolji....
Gde moze da se kupi Nestele fibre 1 musli u Beogradu?
Pozdrav svim trudnicama..............................
Moja beba je stara 3 meseca i ima problema sa zatvorom. Ima grceve, skuplja nogice i place, jer verovatno imajake bolove. Kako da resim taj problem? Da li mozda utice na bebu ako ja pijem dosta mleka, jer bebu iskljucivo dojim? Da li je mozda to problem sto moja beba ima zatvor? Negde sam procitala da ne treba da pijem mnogo mleka, da izbacim slatkise i meso, a da jedem sveze voce i povrce. Koliko je to tacno?
Izbegavate mlečne proizvode, što više voća povrća i žitarica, meso i ribu ne morate da izbacite iz ishrane, i što više tečnosti (vode) i voćne kompote što će i vama ubrzati metabolizam.
Samo voce,povrce, zitarice i orasasti i nema problema
Ja koliko znam bebe koje se iskljucivo doje ne bi trebalo da imaju problem sa zatvorom. Mozda su u pitanju redovni grcevi koje bebe uglavnom imaju dok im ne ojaca sistem za varenje. Pokusajte sa toplim oblozima na bebinon stomaku, neznom masazom stomaka, vezbica bebinim nogama kao da vozi bicikl dok lezi na ledjima ili naizmenicno nezno savijanje i opruzanje nogu. Koliko sam se ja informisala caj od kamilice ne bi trebalo da uzimaju bebe do 2.godine. Sto se tice masaze stomaka, kad beba lezi na ledjima postavite dlan u predelu bebinog slepog creva (zamislite da je bebin stomak sat tako da zapocnete masazu "od 7 sati"). I onda nezno krenete kruznim pokretima kao kazaljke na satu, od 7 sati pa u krug opet do 7.
Hvala na odgovorima:)
Veliki pozdrav,

Tomici
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koje lekarske preglede bi trebalo uraditi pre nego što počnete da postite... »
Neke bebe ogladne baš u nezgodnom momentu »
Koje lekarske preglede bi trebalo uraditi pre nego što počnete da postite... »
Prepoznavanje simptoma sinusitisa je ključno za pravovremeno lečenje »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Učenici jedne škole u Užicu uče lekcije kroz igru i snimanje filmova »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Za kreativne i domišljate tate nema brige »
U junu nećete moći da vozite električni trotinet bez registarske nalepnice »
Kako posramljivanje utiče na mališane i zašto ga treba izbegavati »