Komentari za tekst "Vaša 17. nedelja trudnoće"

Komentara
2634
Ostavite komentar
Ćao mame,
Jako sam mršava i to gojenje ide teško (svega 800gr u zadnja 4 meseca).
Od skora ne pijem folnu kiselinu 5mg, već kompleks vitamina Prenatal. Svi nalazi do sada su mi dobri, ali ne znam šta da radim da bih se malo popravila :(

Stomak mi je maaaalo napućen (ranije je bio udubljen) i to više na desno. Jasno pod rukom osetim kad se beba mrducne!!!!!!! Prvo sam mislila da mi stomak vari hranu, i da to osećam, kad ono, nije!

Bebac kaže da sam 17, a drugi kalkulatori 16. nedelja i 1 dan.
Cao mame :) Ja sam u 17. nedelji, do sada mi je bas bilo zanimljivo :D Povracanje prva 3 meseca a sada me muci glavobolja ne znam vise sta da radim pa spavam. Sta ste vi radile ?
Ja jos uvek nisam osetila pokrete. ne mogu da se setim kada je to bilo u prethodnoj trudnoci....Nadam se da cu uskoro. Da li ste bas sve osetile pokrete u ovoj nedelji??
Cao svima! Ja bih da se pohvalim da sam osetila svoju bebicu i presrecna sam zbog toga. Mada, sada malo teze podnosim trudnocu, nego na pocetku. Pozdrav!
Cao drage buduce mamice... Ja sam juce usla u 17tu nedelju.. Do sada sam sve lako podnosila, kao da i nisam trudna.. Od juce sam nervozna strasno, zasto ne znam, sve mi smeta, sve me nervira :( hmmm..
cao,u 17 sam nedelji i dosta tesko moje telo podnosi ovo divno malo stvorenjce,dosta sam umorna i puno spavam,ranije to nije bio slucaj.jel to normalno?pozdrav svim buducim mamama:)))0
naglo sam u trudnoci smrsala 2kg.da li to skodi detetu ili??
Biljana imenjakinjo nista se ne boj jer utrogestan uzimaju mnoge trudnice i ako lekar savetuje onda ga poslusaj. I ja ga takodje uzimam. Pozdrav
pozz!
juce sam bila na UZ-u, i pozalila sam se na povremeni bol u dnu stomaka. lekarka mi je rekla da je primetila na pocetku pregleda kontrakcije, ali da veruje da je to posledica umora. medjutim, prepisala mi je dve tablete tablete utrogestana vaginalno. procitala sam informacije o leku i meni to zvuci kao ozbiljan lek, kao rizik. ne znam da li da ga uzimam..
cao ja sam Jelena,imam 22 godine i ovo mi je prva trudnoce.Usla sam u 17-oj nedelji trudnoce i nisam sigurna ali mislim da sam pre par dana osetila bebu.jos uvek nisam radila testove zbog snega koji je bio pre par dana zanima me dali nece biti nekih problema zbog mog kasnjenja na analize i koje se tacno sve analize rade?hvala unapred...svim buducim mamama zelim da uzivaju u trudnoci...pozzzz
pozdrav svima!!!!!!! Ja sam takodje u 17. nedelji.Ovo mi je 2. trudnoca,imama 33 godine i cerku od 9 god zove se Milica.jJa nisam upasena niti slicno jer sam sve ove vec prosla preporucujem svim trudnicama da se ne plase jel je to sjajan osecaj.Pozdrav od Danijele
cao svima!!!u 17 rtoj sam nedelji,za sada se osecam dobro,samo sto sam mnogo uplasena valjda je sve to normalno....imam bolove u stomaku grceve vec par dana,posle svakog grca zavrsim u wc,bojim se da nisu neke kontrakcije,redovnu kontrolu ultrazvuka imam 21 vog pa bi da sacekam svoju redovnu kontrolu ne bi da menjam lekare jer svako ima svoju pricu a ja sam vec imala gadno iskustvo...dajte mi neki savet ili podelite neko iskustvo sa mnom...pozzz
Cao svima!! Ja sam Jovana i ovo je moja prva trudnoca. Imam 24 godine a moj bebac je tek usao u 17tu nedelju. Jako sam srecna i sa nestrpljenjem iscekujem porodjaj i onaj osecaj da mi beba lezi u rukama. Do sada sve super podnosim, kao i da nisam u drugom stanju, slabo sam imala mucnine i nisam nikako povracala. Svi nalazi su mi odlicni, a meni je poslednjih mesec dana apetit veoma povecan. Medjutim ugojila sam se samo jedan kilogram iako jedem ko luda. Stomak mi je jako slabo porastao, ali zato sise jesu. Primetila sam da mi se sise perutaju, ali doktorka kaze da je to normalno. Pre neki dan sam osetila da mi vibrira desni deo stomaka, slicno osecaju kad igra misic, pa se pitam da li mi se to beba javila???? Posto nisam do sad radjala uopste ne znam kako izgleda taj osecaj kad se beba koprcne, ali ga zeljno svakim danom iscekujem :)))
Veliki pozdrav za sve mame i njihove bebe!! :)))
Zdravo!!! Svim buducim mama i ja sam nova ovdje,al ne bas novopecena mama imam jednu curicu od 6 god,i u 17toj sam nedelji trudnoce i lijepo mi je osjecam se kao da nisam trudna:) jos uvjek neznam pol,a voljela bih da opet bude djevojcica
Sladjana,hvala ti od srca!Prva mi je trudnoca pa sam se presekla od straha,ne prestajem da placem!
Citala sam da je to rizicno za bebu...Ali smatram da je bolje da mi neko sa iskustvom da savet tj neko ko je prosao kroz to!
HVALA NAJLEPSE :-)
Milice, ne brini, uzimanje plodove nije strasno ni bolno, ja cu raditi tu analizu evo drugi put.Ja sam 17. nedelja, i dobar je rezultat dabl testa, ali zbog godina starosti preporucuje se da se ipak uradi.
Uzivaj u svojoj trudnoci , i ne brini mnogo :)
Cao drage buduce mame,meni je ovo prva trudnoca i 14.-ta sam nedelja.
Radila sam sve moguce analize koje postoje za nas trudnice i svi rezultati su mi ODLICNI osim DABL testa...Razmera za Daunov sindrom mi je 1:231,pa mi je doktorka rekla kako moraju da mi uzmu uzorak iz plodove vode da vide da li je sve ok sa bebcom.MNOGO SAM UPLASENA pa ako postoji jos neka kojoj nije dobar dabl test neka mi da neki savet ili nesto...Hvala unapred i veliki pozdrav...Inace na UZ mi je do sada sve ok sa bebom hvala Bogu,lepo se razvija itd...
Pozdrav svim trudnicama :) ! U 17.-oj nedelji trudnoce sam i, izuzev razdrazljivosti, nemam nikakvih tegoba, hvala Bogu.
Pozdrav svim trudnicama! Ja sam u 17-toj nedelji i za sada super podnosim trudnocu. Ali imam problem sa bolovima u predelu desnog bubrega i ucestalo mokrenje (beba mi nije nisko pa da zbog toga mokrim cesto). Da li je neka od vas imala ili ima takav problem?
cao svima :)
ja sam u 17.nedelji trudnoce,osecam se dobro,ali moram sl.nedelje da vadim plodovu vodu,jer mi markeri nesto ne valjaju.
nadam se da ce sve proci dobro i da ce krajni rezultati biti dobri :)
da li je neko od vas vadio plodovu vodu?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »