Komentari za tekst "Vaša 31. nedelja trudnoće"

Komentara
2774
Ostavite komentar
Pozdrav svima, mi smo u 31.nedjelji. za 7 dana nam je naredna kontrola. u 28.nedjelji moj djecak je težio 1750g. Tegobno mi je bilo u tim nedjeljama, bebac raste a moja maternica ga nije pratila . Sada smo uz terapiju bolje. Jedva cekam sljedeci pregled. Inace, sve imam sto me sljeduje po ovom periodu; žgaravice, refluks, težinu u stomaku, pritisak, bolove u karlici i ledjima. Ali sve to prodje i budem sretna svaki put kad ga osjetim. Pozdrav svim budućim mamama :)
Mi smo u 31 nedelji. Nas decak je na pregledu u 30. nedelji imao 1400 i 39 cm. Medjutim doktor je rekao da postoji mogucnost da mu se u jednom testisu javi slobodna tecnost. Sada se tako vidi na ultrazvuku, mada nije jos definitivno, jer se testisi nisu jos potpuno spustili. Da li je neko cuo do sada za ovaj problem? Trazila sam na internetu, ali nema nikakvih iskustava, vec samo objasnjenje sta je to.
moja beba u 30 nedelji ima 1400 gr i jako je zivahna!! :)
Cao,Dejans,moja beba je imala 1100 gr kad smo bili na kontrolu,skoro 28 nedelja,nadam se da ste obe dobro?Da li je porodjaj zapravo toliko bolon i strasan kao sto pricaju?Je l si rodila decaka ili devojcicu?
Моја није ни стигла дотле.Родила се у 28ој са 37 цм и 1100 грама.
Cao svim buducim mamama... Ja sam u 31 nedelji i nosim devojcicu... :-) koja je bad puno aktivna.... ugojila sam se 8 kg. drago mi je sto postoji ovaj sajt,zato sto nemam sa kim da podelim svoje prvo iskustvo.....
Zdravo svim koleginicama :D
Mašemo vam moj mali nemirko i ja :) 31 nedelja i 10ak kg u plusu.. Bole me mesta za koja nisam ni znala da mogu da bole :D Ali, Bogu hvala, sve je u redu i još malo pa ćemo da uživamo :) Sve vam najbolje želim!
Cao,drage moe!!! Vec 4 dana sam u 31.ned, i osecam se odlicno. Osim bolova u ledima nemam drugih problema. Beba koju cu roditi ce biti moja prva devojcica i jedva cekam taj dan. Do sad sam dodala samo 5kg,jer nemam apetit,a beba je 1,600kg i doktor kaze da ima dugacke noge... Pozzzz za sve mame!!!!
Draga Tea, mislim da treba da pijes ginipral a ako imas drhtavice uzimaj i verapamil pola sata pre njega. Ja pijem ginipral od 4 meseca i nije stetan, i vremenom sam se navikla, a da nisam pila ko zna sta bi bilo. Ja nosim decaka koji je izuzetno aktivan a sve ostalo je ok mada sam se dosta ugojila cak 16 kg a inace sam mrsavica pa me doktor tera na neki OGTT test na glukozu jer mi je poslednji put secer bio 5,2.Valjda ce sve biti ok. Poydrav svim trudnicama!!!
Cao svima! I nas dve smo u 31. nedelji. Moja devojcica nije aktivna po ceo dan kako vi kazete da su vase bebice. Promrda se u toku dana nekad vise, nekad manje ali to traje po par minuta na dan. Takodje imam bolove u donjem delu stomaka, stomak zna da mi se bas stvrdne i popusti kroz minut... Osecam i bolove kao kad treba da dobijem. Bebu nosim nisko pa se tesim da je zbog toga. Uzimala sam 4x utrogestan, ali nakon sto su primecene kontrakcije prepisan mi je ginipral na 6 sati, mada mi on ne prija i izbegavam da ga pijem. Da li neko ima slicne simptome i da li je sve to normalno u ovom periodu trudnoce? Inace svi nalazi (krvna slika, urin...) sve je ok, nisam se puno ugojila i ne oticem. Podrav!
Cao svima...i mi smo u 31 nedelji...ja prosto ne mogu da docekam dan kada ce se moja beba roditi...ovo mi je prva trudnoca...ugojila sam se oko 6kg...malo imam problema sa anemijom ali sam ukljucila vitamine dodatne,Tothemu i pojacala unos crvenih mesa...nosim decaka...pozdrav svima :)))
pozdrav za sve buduce mame...ja sam u 31. nedelji trudnoce i polako pocinjem sve vise da se umaram...u ovoj trudnoci sam se ugojila 10 kg,a sa predhodnom cak 25...pozdrav
Pozz za sve mamice...Ja sam danas usla u 31.nedelju. Ugojila sam se oko 10 kg. mada se uopste ne primecuje, samo stomacic...Trudnoca je ok, mada ne mogu dugo da sedim...jedva cekam januar...
Cao svima, sutra ulazim u 31.nedelju.. nemam nekih velikih problema sem sto me bole krsta i cesto imam utisak da nemam vazduha. pozz.....
Pozdrav svim trudnicicama.
Mi u cetvrtak idemo na kontrolu pa cemo videti koliko smo teski.Ja sam se ugojila 6 kg, nemam grceve,ali me muci gorusica,pa jedem bademe.Polako postajem sve umornija i nocu se cesto probudim pa ne mogu da zaspim ponovo.Imam i problem sa prosirenim venema i to na genitalijama,zanima me,ima li neko slicno iskustvo?
Cao, Jelena i sve ostale trudnice.
I ja sam u 31. nedelji i pravo da vam kažem jedva čekam da se porodim, baš mi nešto teško. Inače ovo mi je već druga trudnoća. Kažem već, jer imam devojčicu od 15 meseci i baš mi bre naporno hehe Sad nosim dečaka.

Jelena, što se tiče tih žiganja i ja ih imam. Do duše sada manje ali u 6 i 7 mesecu je bilo toliko bolno da nisam mogla da stojim. Meni je doktorka rekla da je to izaziva infekcija tj bakterije koje sam tada imala i naravno moja aktivnost, tačnije to što nisim ovu moju malu, što je dižem ... NE znam da li si skoro radila urino kulturu ali bolje proveri da nije neka infekcija... Toliko od mene.Pozdrav.
Cao trudnice :)
Ja sam u 31 nedelji, vise manje sam spremna za porodjaj...
Zanima me vase misljenje o epiduralnoj anesteziji?
Inace, rekli su mi da nosim devojcicu, ali mi nisu rekli njenu tezinu :(
cao koleginice,ja sam u 31.nedelji i osecam kao neko jako ziganje izmedju nogu....ne znam sta je to,pa ako neko zna bilo bi lepo da me posavetuje.ponekad bas zaboli.hvala unapred.
Cao svima..i mi smo u 31-nedjelji i super se osjecam..moja beba je dosta aktivna narocito navece, i tesko mi je zaspati jer se beba puno okrece i nemogu se namjestiti..jedini problem mi je sto nemogu dugo sjediti a ostalo je sve super..jedva cekam da se moj deckic rodi..pozzz svim mamama...
Cao svima,evo i nas u 31.nedelji,sve je ok. samo ponekad me muce bolovi duz kicmenog stuba i napred izmedju grudi i stomaka...inace,nabacila sam oko 10 kg. i nosim decaka :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »