Komentari za tekst "Vaša beba u 3. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
1130
Ostavite komentar
Cao mame.Ja samo hocu da vas sve pozdravim.Nova sam ovde i odusevljena sam.
moja beba nije kakila devet dana a ima samo tri mjeseca dojim je..sta da radim..?
Zdravo drage mame,
moj DASA Filip ima 3 meseca i nedelju dana. Fino napreduje, dobija u proseku 25 gr dnevno i pedijatar kaze da je to ok. Dojim ga ali ga i dohranjujem Bebelacom jer nisam imala dovoljno mleka. E sad, mene kopka samo jedno, koliko ml dohrane vasa deca pojedu za jedan obrok? Do nedavno sam mu davala 150ml pa je plakao kad isprazni flasicu, povecala mu na 180ml po preporuci pedijatra on i to pocuka dok kazes keks... Danas na kontroli mi je savetovano da mu dam 210ml pa koliko popije... Mada je alav mislim da ce i to bez problema a smatram da je to previse... Kakva su vasa iskustva? Inace, od pre nedelju dana se sam podize kada je u polusedecem polozaju ili naslonjen na jastuk... Pravi mamin dasa!!! POzdrav!!!
I moja tromjesečna beba je veoma samostalna. Učlanili smo je u školu skijanja, savladala je sve discipline. Jedini problem joj je što kad ulazi u krivine malo teže drži glavicu.Pored toga ide i u školu plivanja, ali tu joj se javio problem držanja glavice iznad vode što je dalo odlične rezultate u ronjenju. Pozdrav!
Jelena, sram vas bilo za ovakav post. Toliko od mene, pozdrav svim normalnim roditeljima na portalu!
U pravu si. I moja beba ima skoro 3 meseca, sama se podize i ide u toalet, jedino sto nekada ne pusti vodu za sobom , jer ne moze da dohvati. Kada se probudi ujutro, oko 10h, mi ga posaljemo po hleb i novine, ali on redovno kupi sebi i euro krem ili sladoled, pa ga vise ne saljemo jer je opasan po budzet. Mislili smo da ga u septembru posaljemo u skolicu tenisa, ali kazu da moze da proguta lopticu, jer ne zna sta je to, pa smo odustali. Pozdrav ...
Ja nisam pristalica uvođenja čvrste hrane u trećem mjesecu.Moja beba ima savršenu krvnu sliku iako je samo na majčinom mlijeku.Počela je hvatati stvarčice svjesno,ali lijevom rukom.Inače i ja i muž smo ljevoruki,moguće da će biti i naša beba.Budi se na 2 i po sata noću,inače sam je tako budila kad je došla iz porodilišta,po preporuci ljekara.Sad više nisam sigurna da li je taj savjet bio kako treba?
Aleksandra. Ja zivim u becu i kod nas je epidural isto normalna stvar, ja sam semporodila bez epidurala i super mi je bio porodjaj moje misljenje je da bih trebala da odes do doktora jel se desava da ubodu krivo i moze da dodje do posledica . Pooz svim mama i bebicama
Bebina creva nisu jos uvek razvijena u trecem mesecu da bi mogla da svare kravlje mleko koje ni sama ne mogu da pijem dok ne razblazim sa vodom a o kasicama ni da ne govorim.tek oko 6 meseci treba krenuti sa cvrstom hranom.predlazem web site baby led weaning po kome detetu treba dati povrce i meso iseceno na male komadice,bez pasiranja kako bi beba naucila da zvace , osecala ukuse i ucila da raspoznaje hranu jer kad se krene sa kasicama beba uci prvo da guta sto je pogresno.naravno flasica uvece ali preko dana forsirati bebu da zvace i naravno pazljivo pratiti da beba ne proguta veliki zalogaj.
Za Jacu: I kod mene je ista situacija, i povrh svega toga je baš nervozan... sve što mu dođe do ruke stavlja usta i pored rukica, dekica, moja majica a igracke da ne govorim. Glodalica mi je pomogla, nekako uspije da je sam stavi usta, a i cuca-ne doji je, samo glođe.
valjda se kaze da ne sisa cuclu, a ne "doji" ???
Za Jacu: vrlo moguce. Mojoj Ivi su nikli prvi zubici sa 2,5 meseca. Donje jedinice u roku od 5 dana. Isto je tako glodala rukice i balavila (pravila mehurice-baloncice). Probaj da predjes svojim malim prstom preko njenih desni, pa ces osetiti. Iva takodje nije mogla da drzi glodalice, pa sam joj ja drzala, a ona je glockala i mislim da joj je bas prijalo :)
za aleksandru : ja sam takodjer primila epidural tjekom poroda ali sad za sad nemam nikakvi bolova u predjelu kicme Ali moje neke poznanice koje su takodjer primile epidural imaju problema narocito kad je promjena vremena ( zato nemoj da brines ).Zivim u Americi gdje je epidural normalna stvar prilikom poroda .veliki pozdrav za sve mame
Cao mame!
Moj sincic ima puna 3 meseca i strasno sisa prste i cele sake non-stop! I kad je sit! Ne znam da li je moguce da mu krecu zubi?! Jos ne zna bas da drzi sam igracke, pa ne znam da li bi "glodalice" nesto pomogle...
Cao drage mame!Pitam se da li kvalitet mleka moze da se promeni,i da li neko ima slicni problema.Mi imamo puna 3 meseca sada i kao da mi odbija dojku,malo sisa pa se okrece,nervozna je dok je dojim,kad je podignem da podrigne sve ok,a inace mi redobno izdrzi do sledeceg sisanja(sisa na 3 sata)i nisam primetila da malo napreduje.
SRECNA NOVA GODINA!!! :)

Keks i mleko - od toga ce dete samo da se goji bez potrebe

Bebe koje dugo nemaju stolicu - probajte da korigujete sopstvenu ishranu i uzimajte dosta tecnosti (u bolnici su mi rekli da caj od nane NE pijem tokom dojenja). Kamilica je ok, a posebno preporucuju fennel (ukucajte na google pa cete videti kako izgleda, ne znam ime na srpskom).

Protiv grceva - kapi BioGaia - samo treba ih drzati na temp 2-8stepeni
Ivana, nemoj da se brines, budi srecna sto jos uvek nisi dobila! Ja sam se porodila pre 3 meseca i jos uvek nemam menstruaciju, a ginekolog kaze da ne brinem, kad dodje-dodje. Drugarica mi kaze da je ona sa oba deteta dobila posle 9 meseci dojenja...
Pozdrav svim mama .Porodila sam se 01.10.i jos uvek nisam dobila i ako je skoro proslo tri meseca pa se malo brinem a nemam vremena da odem kod doktora jer sam sama kuci sa bebom.pa bih pitala da li to ima veze sa dojenjem posto moja beba sisa.UNAPRED HVALA
Pozdrav, mame. Pitala bih vas da li neka ima problem sa kicmom nakon epidurala? Evo, posle 3 meseca pocinje da me boli ubodno mesto kad se okrenem na stranu, pa me zanima vase iskustvo nakon epidurala. Ne znam dal je to normalno, a nemam vremena da odem na pregled, jer sam sama sa bebcem, koji je najdivniji stvor na svetu celom. Kuc, kuc u drvo ;) lepo napreduje, rucka,spavka,igramo se po ceo dan...
E stvarno i ja sam u cudu posle odredjenih komentara. Pa ja pijem mleko bez laktoze zbog bebice,a gde da njemu dam kravlje!!!!! Strasno!!!!
Inace moj malisa ima tri meseca i lepo napredujemo samo sa dojenjem...Pedijatar nam je savetovao od 5,6 meseca da pocnemo sa kasicama! Pozz svim mamama!!!!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »