Komentari za tekst "Vaša 19. nedelja trudnoće"

Komentara
2826
Ostavite komentar
cao drage mame!Imam 42 g. i u 19-oj sam nedelji trudnoce.Nakon dva decaka sada nosim devojcicu i uzivam u svakom trenutku.Na vrtoglavice,mucnine i gorusicu koja se sada javlja necu da se zalim,jer je sve prolazno u odnosu na radost i uzivanje koje me na kraju ceka. Pozdrav
cao i ja sam danas usla u 19-tu sedmicu,bila sam kod doktora danas i rekao mi je da nosim djevojcicu,svakim je danom sve vise osijetim,nemam vise nikakve mucnine samo sto su me napali pristici-akne,nam se da ce proci sto prije.Veliki pozdrav za sve mame na Bebac.com
I ja sam u 19-oj nedelji trudnoce.Osecam bebu vec neko vreme jer mi je ovo druga trudnoca,a kazu da se ranije oseti beba tada.Imam cerkicu od 14 meseci :) Danas idem na kontrolu i jedva cekam,posto su mi pre mesec dana rekli da imam miom na materici,a u poslednje vreme me konstantno boli stomak sto mi nije bio slucaj u prvoj trudnoci i bas sam zabrinuta...Pol bebe ne znam,vaznije mi je da sve bude u redu i da vidim zasto imam te bolove...
Draga Mirela i Alma, zelim samo da Vas umirim time sto cu Vam reci da je normalno ako jos uvek ne osecate bebu. Neke trudnice bebu osete tek nakon 20-te nedelje. Dakle sve je individualno. Nemojte se brinuti, uzivajte. p.s. i ja sam u 19. nedelji..... Puno pozdrava!
I ja sam u 19. nedelji. Druga trudnoća je u pitanju, imam devojčicu koja u maju puni 3 godine. Koliko sa njom nije bilo ama baš nikakvih problema, toliko sada sa ovom ima drame.
Trudnoću vodim privatno ovaj put. Prvo mi je doktor video kontrakcije i prepisao mi je ginipral i verapamil koje sam počela da pijem u 16. nedelji. Od lekova mi zaista nije bilo dobro i prekinula sam da ga pijem, nadajući se u svoju psihu tj. autosugestiju i neutralisanje kontrakcija. Radila sam kvadripl test i rezultati za Trizomiju 21 su bili očajni 1:100. Napominjem da imam 26 godina. Otišla sam kod ginekologa sa rezultatima i rekao mi je da preporučuje amniocentezu koju mi je uradio sledeći dan. Kontrakcije su prestale, ali je na UZ-u video neku cistcu od 5mm u mozgu bebe. Rekao mi je da ne brinem jer se te cistice često javljaju i u 99% slučajeva nestaju do porođaja. Rezultate amniocenteze još uvek čekam i nadam se da će biti ok.
cao drage,i ja sam u 19.sedmici i neznam dal sam osetila bebu.al levo u stomaku osecam neki bol stalno.desava li se to ikome?hvala
Pozz svima:) I ja sam danas usla u 19. sedmicu trudnoće i jos nisam osjetila bebu....sto me brine, jer vidim da je većina vas već osjetila. Pozz svim budućim mamama:*
Cao drage buduce mame,meni je ovo prva trudnoca i 15.-ta sam nedelja.
Radila sam sve moguce analize koje postoje za nas trudnice i svi rezultati su mi ODLICNI osim DABL testa...Razmera za Daunov sindrom mi je 1:231,pa mi je doktorka rekla kako moraju da mi uzmu uzorak iz plodove vode da vide da li je sve ok sa bebcom.MNOGO SAM UPLASENA pa ako postoji jos neka kojoj nije dobar dabl test neka mi da neki savet ili nesto...Hvala unapred i veliki pozdrav...Inace na UZ mi je do sada sve ok sa bebom hvala Bogu,lepo se razvija itd...
Jos jedna prvorotkinja, sa bebicom u 19 nedjelji , koja je zaceta poslije par godina cekanaj i uz pomoc IVF metode ( in-vitro). Osjecamo se tak tak, al u trudnoci je kazu sve normalno. Cak sam negdje procitala komentar da se ne bi iznenadili kad bi i rogovi poceli da rastu. Al sad sam malo prehladjena, samo kisem ponekad i nos ne prestaje da " tece". nemam temperaturu i noramlno idem na posao, posto zivim u Svedskoj ljekar mi se uopste ne zove, jer i kod njih je sve normala i proci ce. Pa bi mi dobro dosao neki pametni savjet ili vec isprobano. Unaprijed hvala i pozdrav svim zgodnim curicama.
pozdrav svim u 19 sam nedljelji trudnoce,ali imam mali problem izmedju grudi kao da mi nesto tesko stoji vec tri sata da li je mogu da je to beba okrenuta tako,, jako tesko je nemogu normalno da sjedim
Draga Dusice,
i ja imam vrtoglavice, toliko jake da moram da legnem neko vreme da bi prestale, sve je to normalno ;). Mene najvise brine bol u levom jajniku koji osecam od pocetka trudnoce, sada sam u 19.nedelji. Prepisana mi je terapija, a ja se nadam da ce sve to uskoro proci i da cu samo uzivati u bebinim pokretima koji me neopisivo usrecuju.
Pozdrav svim buducim mamama :*.
Pozdrav svim trudnicama :) Ja sam danas usla u 19-toj nedelji,osecaj je sve lepsi i lepsi :) Jedino sto me brine je to sto i dalje imam mucnine i nisam dodala ni kg :/ ...jedino se primecuje mali stomacic :)....Doktor kaze da je sve u redu,tako da se nadam i verujem da ce sve biti u redu,a to zelim i svim drugim buducim mamama :) Ostajte vedro i dobro ....
:*
Ma daj dusice, sto su ljudi manje skolovani i obrazovani, ili pak zive na selu, to vise veruju u uroke i slicne stvari jer tako sebi objasnjavaju neke situacije ili dogadjaje za koje ne mogu naci realno objasnjenje. Crveni koncic oko rucice novorodjenceta mi je vise simpatican, ali isto jedno od sujeverja, da ne ulazim dalje u diskusiju jer se neko moze naci prozvan. Ko veruje veruje , ko ne ne i respect. Ali ne niko ti nece ''ureci'' trudnocu, tvoja licna stvar zelis li podeliti svoje slike sa drugima ili ne, Ja stavljam slike na facebook od momenta kada mi se u prvoj trudnoci video mali stomacic, pa do 9. meseca, ako i od prvog dana rodjenja mog sina pa do sad, kao i od ove druge trudnoce sada sam upravo 19 nedelja :) samo guraj i ne razmisljaj o takvim glupostima.
da li neko zna gde se mogu pogledati vezbe koje su dobre za trudnice ?
Dusice,
Ne moze niko ureci tvoju trudnocu, jer urok je samo babska prica. Jedino je tvoja stvar da li zelis svoju intimu sa svima da delis.
Pozdrav svim buducum mamama!
drage buduce mame,ja sam u 19 nedelji trudnoce,mnogo sam srecna,i cini i se da bi to htela da podelim sa celim svetom kao i pokrete moje bebe,tj udarce :) Imam jedan problem,postavila sam sliku mog trudnickog stomaka i muza kako lga ljubi,medjutim,mnogi mi kazu da sam pogresila jer to ne valja jer ne daj boze moze neko da ga urekne?i muz mi je zamerio jer kaze da je to nasa intima i da nisam trebala da stavljam na facebook grozno se osecam,sta vi mislite o tome?
Cao,i ja sam u 19 toj nedelji...dobro se osecam i nemogu da docekam sledeci ultrazvuk..Htela sam da vas pitam da li ste vi radile dabl test..?
drage buduce mame,ja sam u 19 nedelji trudnoce,i presrecna sam,bebac je bas aktivan.Da li mozda neka od vas oseca vrtoglavicu i malaksalost?
Cao, dame... Evo i mene u 19-toj nedelji trudnoce,i osecam se fenomenalno,jos uvek cekam prvi pokret bebe... Prva mi je trudnoca i mnogo sam uzbudjena,Iako sam pedijatrijska sestra i radim sa decom,ovo je ipak novo iskustvo za mene,mislim da je ovo nesto najlepse!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »