Komentari za tekst "Recepti za bebe od 6 do 8 meseci"

Komentara
401
Ostavite komentar
nela, mislim da je problem i kod pedijatra..svi daju jako razlicita uputstva oko ishrane...mi imamo 7.5 meseci a poceli smo sa 4 sokice 4.5 vocne kasice i sa 5 meso i povrce...i sad super jedemo. uglavnom svi preporucuju sto duze sisanje itd i mislim da je bas tu i "problem".cim pocne sa nekom ishranom smanjivati sisanje i polako ce se navikavati na drugu hranu..mislim da je sad tesko uvoditi novo jer se bebe naviknu na sisanje i zato odbijaju cvrstu hranu a verovatnoi jos kad krenu zubici..ne znam..ja sam ivi davala adap.mleko kad ide na spavanje i bila je sitija i bolje spavala..sisala je do 5.5 meseci..probaj sa adap. mlekom ili sa 2/3 kravicom, malo plazme i nema nocnog obroka, to je samo navika..sad je vec velik..eto, nadam se da sam nesto pomogla...
Mame, pomozite ako Boga znate. Za nekoliko dana punimo sest meseci ali smo poveliki. Malac ima skoro deset kila i 72 cm. Poceli smo sa nemlecnom hranom pre nekih mesec i po dana, ali on jedva nesto od toga pojede. Uglavnom sisa i to po tri, cetiri puta danju i tri puta u toku noci.'Ocu da umrem od neispavanosti. Ne mogu da ga nateram da pojede nesto od povrca i ne mogu nikako da mu uobrocim. On trazi da sisa. Voce i zitarice lakse prihvata zato sto je slatko, ali ni tu nije nesto jesan. Od cega je toliki meni nije jasno. Prihvatio je bundevu, krompir, brokoli, spanac, tikvice. Od sargarepe ima zatvor pa je izbegavamo u vecim kolicinama. Od voca jede jabuku, krusku, bananu, kajsiju, breskvu.Sa mesom jos uvek nismo poceli. Ne znam sta mogu da mu uvodim dalje i kako da mu uobrocim, a i da ga nagovorim da jede i povrce. Ne moze vecito da sisa. Evo, i sad sisa :)
moja beba ima sest meseci i nece da jede povrce samo mleko pije i voce.sta da radim
Danijela,
I ja sam slican problem imala sa cerkom. Probala sam sva mleka, a Humana je inace najneukusnija za njih i to je bio moj prvi izbor. Onda sam probala Impamil, nase domace koji je prihvatila na kratko i na kraju mi je jedna doktorka preporucila NAN, Nestle 2 kao najukusnije za bebe i najslicnije majcinom mleku.
Mame pomagajte. Moja beba ima 6.5 meseci i od pre 3 dana nece mleko ni da lizne! Jede kasice slane slatke sve obroke normalno samo kad je mlecni ma kad vidi flasicu okrece glavu. Probala sam i sa drugim mlekom, pila je Humanu cak sam i ponudila joj i kravicu zasecerenu ma nece. Onda moram da joj dam sok ili kasicu da se zasiti ali kako da je "nateram" da pije mleko. Nije se opekla ili nesto slicno pa da odbija samo joj verovatno dosadilo..
pozdrav svim mamama, evo mi imamo 6,5 meseci...ruckamo 5 obroka...oko 8.30kravica s plazmom ili pura s jogurtom svaki 2 dan, u 12 meso i povrce, 15 zitarice s malo voca, 18 i 21 opet kravica s plazmom...lepo spavamo celu noc i napredujemo super...samo hrabro s cvrstom hranom..(:
Drage mame,nemojte cuvati decu pod staklenim zvonom.Moja beba ima 5 meseci,jede supicu,bananu,jabuku,krompir,sargarepu,uz to je i dojim,za par dana cu da joj ubacim i blitvu a i spanac...pije plazmu i mleko KRAVICU,iskreno ne mnogo.Pritom sve sto spremim za rucak dam joj da proba jer je tako navikavam da jede sve...Glupost je detetu ubacivati tek od 6 meseca,kad treba da jede vece kolicine,ono ce odbijati...Cak joj dajem i smoki...Tako da slobodno hranite vase bebe a sto se tice Kravice moze jos od 4 meseca.
imam dve devojcice ,od sedam godina i sedam meseci.starija cerka kad je bila bebe to je bio haos.kako je prezivela i danas se pitam.nikad nije htela ni slatko ni slano da jede.to je bio veliki problem.kad treba da je hranim placem ja ,place ona
.i danas dan nije nikakva na jelu.sve joj se ugadja i opet nista
.mldja devojcica od 3.5 meseca pocela da pije sokice,polako voce ,povrce uveli i hvala bogu sve je super bez problema.sve zavisi od deteta do deteta.mladja cerkica ima 7 meseci,pre mesec dana imala je 8 kg i duga 72
ma uzivajte dok hranite bebe sve je ljepo dok ono jede...
Za Branu!! Pozz!!
Što se tiče formule, ne mogu da ti pomognem, jer dojim bebu pa nisam sigurna koliko ml posisa :) a što se tiče povrća i voća, mogu da ti kažem šta mi jedemo, pa ako nešto znači! Od voća- jabuka, kruška, banana,šljiva, kajsija, breskva! Od povrća- tikva, krompir, šargarepa, keleraba, blitva, spanać, tikvice! Uvela sam mu i keksić, izblendiram mu sa mojim mlekom ili dodam u pasiranu bananu! Od mesa smo do sada jeli samo pileće belo, a danas smo baš bili na kontroli pa nam je doktorka rekla da možemo da uvedemo i junetinu, teletinu, ćuretinu, jogurt, mleko i pavlaku, sve od 3,2 % mm.A da, još sam htela da ti dam kao savet, mislim da bi bilo bolje da mu voćkice daješ ujutru, zbog boljeg iskorišćenja vitamina, a i kasnije davanje može izazvati grčeve i proliv!! ako još bilo šta treba, slobodno pitaj! Veliki pozz tebi i svim mamama!! :))
moj sin je danas napunio 7 mj i jede na 3 sata jos uvijek, ujutro kad ustane ide AD 150 ml, pa vocna kasica, pa opet AD pa slani obrok, pa jos 1 ili 2 puta AD, nekad mu dam keksolino ili karamelino umjesto vocne, inace jede sve za svoj uzrast, dohranu smo poceli sa 4 :) ima skoro 10 kg i jako je dug tako da nije debela beba :)
MOze li neko da mi odgovori koliko 6 mesecna beba treba/moze da pije mleka/formule nas malisa pije 150 ml na 3 sata u podne dobija slani obrok sargarepu krompir belo meso ili sweet potato i tikvicu i belo meso , ili karfiol i meso , pa rotiramo svakim danom sve gore navedene namirnice. POsle jede vocnu kasicu od banane ili jabuke ili kombinaciju obe . Kasnije nastavlja sa mlekom i to opet popije 150 ml i uvece dobije keksolino 150 ml i prosto bi jos jeo a ja sam nesto u panici da mu dajem jos bojim se da li je mozda mnogo ????
Molila bih i da mi neko odogvori sta jos mogu od povrca i voca da mu uvedem da jede ????
Unapred zavalna mama :))))
Pozdrav svim mamama! :) Čitam vaše postove pa reko da i ja podelim sa vama moje iskustvo! Moj bebac za 10 dana puni 6 meseci. Rodjen je sa 4650, 55 cm! Samo dojenje nam je trajalo do ulaska u četvti mesec, a onda sam primetila da mu moje mleko više nije dovoljno, pa sam po savetupedijatra pocela sa uvodjenjem hrane, postepeno. Prvo smo krenuli sa Milupinim pirinčanim pahuljicama, zatim krompir, šargarepa, tikva, a onda sam paralelno počela da uvodim i voće.. prvo kao cedjeni sveži razblažen sa vodom, a onda u vidu kaša! Od prvog dana nismo imali nikakav problem sa kašičicom niti mi je odbijao hranu! Super napreduje! Do sada smo uveli pirinčane i kukuruzne pahuljice-Milupine, Pahuljice za laku noć (odlične su, sa ovsenim pahuljicama) i mlečne sa kesmom- Humanine, krompir, šargarepu, tikvu, jabuku, krušku, breskvu, šljivu, i pomalo Plazmice! Rasporednam je sledeći: oko 07 h podoj, 09 h podoj, 12 h slatka kaša, izmedju malo sokića, 15 h slana kaša, 18 h podoj, 20.30 h pola mere pahuljica za laku noć i 21 h podoji zatim u toku noći još jedan podoj! Izmedju 2 i 3.30! Pozdrav svim mamama i bebcima!!
Moli za pomoc :)
Nas sin ce za koji dan da napuni 6 meseci ali i dalje jede uglavnom na 2 - 2,5 sata od rodjenja imamao problem alergicni smo na PROTEIN kravljeg melka pa smo na specialnoj formuliza decu sa alergijom na protein .Poceli smo sa cvrstom hranom ujutru mu dajemokao uzinicu jabukicu kuvanu a za rucak sargarepu krompir belo meso i karfiol , posle nastavljamo sa mlekom.
Moje pitanje je moze li uvece da se napravi pre spavanja formula sa keksolinom koja moze da se pije kako bi ga duze drzala preko noci hrana i da li mozda moze da dobije alirgiju na keks ? Mozda je glupo pitanje ali eto da pitam :)
Unapred zahvalana !!!
moja beba ima 7 mjeseci,u 8h aptamil 150ml,u 12 sati popara,u 16h supica sa povrcem i mesom,nekad meso zamjenim sa zumancem...sokic jednom dnevno...oko 19h vocna kasica...u 22h aptamil 150 ml...i spavanje. :))
Ponekad se stvarno pitam zasto neke majke imaju potrebu da neprestano "kljukaju" hranom svoje dete. Bebe posle 6.meseca svog zivota stvarno ne moraju jesti na 2 sata. Niti je zdravo obrok zameniti sokom (moze pre posle obroka ponuditi detetu sok razlazen sa vodom). Moja Anja ima 7,5 meseci i nepunih 9 kg i 72cm visoka (rodjena sa 4 kg) i veeeeoma razvijeni apetit. Da se ona pita do sada bismo imali 12kg sigurno, ali njena dnevna ishrana pocinje sa 200ml mleka u pola 8 ujutru, zatim u pola 12 vocna kasa 170gr (sve vrste voca osim citrusa koje joj ja spremam u kombinaciji sa hipovim), 15h rucak sve vrste povrca (osim cvekle koju nismo probale, spremam na pari sa pilecim belim, batak,karabatak i teletina) 190 gr, 18:30 mlecna kasa pirinac, kukuruz, 7 korn..sta god i u 21 200ml mleka. Nema budjenja niti hranjenja u toku noci. Cini mi se sasvim razumno,s tim sto posle rucka i mlecne kase popije po 100ml vode sa trunkom nekog poznatog sokica. A da se mala gospodjica pita kolicinski sve bi bilo mnogo vise. Misljenja sam da decu treba pratiti i biti uporan ukoliko mrljave sa hranom, ali isto tako ne treba dozvoliti ni preterani unos hrane. Zdrave navike se sticu od malena i to je najbolja borba protiv neuhranjenosti , ali isto tako i protiv gojaznosti.
MAJO, ja sam imala isti problem do pre par dana. Moj bebac će za četiri dana 6 meseci. Prvo smo krenuli sa Milupinim žitaricama, pa sa voćem. jedino je hteo bananu da jede, zato sam morala da je dodajem u jabuku i breskvu, po malo. Krompir nije hteo, ali je danas pojeo sve. Moraš biti uporna, napravi par dana pauzu pa ponovo probaj. Krompir pire napravi da bude brčkav, dodaj vodu u kojoj je baren i mleko (ja izmlazam mleko u pire), možeš i adaptirano ili dugotrajno. Oprezno sa bananom, steže stolicu.
zdravo svima :)
ja imam sina od tacno 6 mjeseci, i malo me buni ishrana, je li mnogo, malo i slicno. Moja beba se ovako hrani, ujutrp u 7 i po nekad 8h se budi jede mlijeko (aptamil 200ml), u 11h neko voce, u 1h slani rucak i malo mlijeka poslije oko100ml, u 5 i po ili 6h mlijeko, i u 9 i po 10h mlijeko. Ne znam da li je vrijeme da se uvede ii vecera u obliku kasice a da se izbaci jedno mlijeko. Ne znam kolika mu je kolicina mlijeka u ovom periodu potrebna. On je inace halapljiv moze dosta da popapi :) ali nije debeo ima 8 i po kila taman. voljela bih cuti vase misljenje sto se tice ishrane, da li nesto da mjenjam? kristina :)
MOJA BEBA IMA SEST MESECI I NECE DA JEDE KROMPIR,SANGAREPU NI KAD JOJ JA SPREMIM NI U GOTOVIM KASICAMA,SAMO HOCE MILUPINE ZITARICE TO JEDE KAO LUD SAMO OTVARA USTA,STA CINITI.MAJA
moja beba ima sedam ipo meseci,pa me zanima da li smem da joj dajem kuvano belance
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »