Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
1085
Ostavite komentar
jadna ta deca...
zdravo svima moje bebe rec je o blizancima imaju 4 mjeseca i 8 dana.dojila sam dva mjeseca uz dohranjivanje pa smo poceli sa kravljim mlijekom a sa 3 mjeseca jedu plazmu,sad im dajem kasice jigurtice voce i pomalo slano napreduju super jedan je rodjen sa 3100 a sad ima 6400 a drugi je rodjen sa 2750 i sad ima 6600.eto tako ako vam sta moze pomoci narocito jasmini.a sto se tice spavanja spavaju cijelu noc od drugog mjeseca znaci od 8 pa do 7 ili 8 ujutro.milena bebe je mozda gladna pa place probaj je dohranit ili je nervozna zbog zubica
i moja beba je samo sisala do pre par dana sada sam joj uvela sokice ali samo po malo cisto da proba ukuse,ali se od tada budi non-stop,ne znam sta da radim ona je kao tek rodjena beba super spavala nocuod 8 do 2-3 ujutru pa posle do 5-6 ali zadnjih dana je to na pola sata,plasim se da joj je malo to sto sisa pa razmisljam da joj ubacim i kasice,ali je sasvim lepo napredovala do sad pa nebi ni da je gojim ako nema potrebe.veceras sam pocela u stvari pokusavam da kuliram plac i plakala je 15 min i zaspala ali sam jedva izdrzala. ako neko ima iskustva ili bilo koji predlog pomozite.hvala
Pozdrav za sve mame...Moja devojcica ima 4 meseca i 5 dana...Od pocetka je sisala ali posto je to bilo malo,nisam imala dovoljno mleka, uveli smo i adaptirano mleko tako da je do sada konzumirala i jedno i drugo...Medjutim,nije previse napredovala,tacnije mogla je i vise...Rodjena je sa 4200 gr a sada ima 6700,mada jako je dugacka...Dr nam je rekla posto joj je ocigledno ovo malo,da uvedemo pirincane i kukuruzne pahuljice i da joj to bude obrok nakon prvog jutarnjeg i uvece sat dva pred kupanje...Ja joj za sada dajem samo ujutru da bih videla kako ce reagovati za prvih nedelju dana...Lepo je prihvatila ali ne pojede puno! Za nekih desetak dana krecemo sa povrcem....kakva su vasa iskustva?
Moja beba ima 4 meseca i 7 dana. Samo sam ga dojila do sada, cak ni vodu nije prihvatao. Cesto sisa, otprilike na dva sata, nocu se probudi najmanje dva puta, bili smo kod pedijatra pre dva dana i on je preporucio da pocnemo sa kasicama i to prvo humaninu od pirinca i kukuruza. Probali smo, prihvatio ju je vrlo lepo ali sam ja u nedoumici da li je sve to ipak prerano jer on i bez kasica napreduje vise nego sto je uobicajeno, ima 6630 gr a rodjen je sa 2850. Ima li neko slucna iskustva da mu je lekar preporucio isto?
zdravo svim lepim i dobrim mamama,sad ste me malo zbunili,moja bebea ima 4 mj,fino napreduje,ja je dojim,davam pomalo vode,doktor je rekao da jos nije potrebno da se uvodi druga hrana,al ja cu sacekati jos malo pa cu da probam da vidim kako ce prihvatiti,zbunim se od komentara,neko kaze treba neko ne,bojim se da mi bebi nije gladna,budi se svako 2h,mozda je to normalno neznam,hvala Bogu u dobrom je zdravlju,pozdrav nemojte se nervirati za sitnice,najveve bogastvo je zdravlje mir zadovoljstvo,samo da su djeca zdravo,
Moja devojcica ima 4 meseca i 6 dana, jos uvek ne jede cvrstu hranu, samo sisa. Lepo napreduje, ali jos uvek ima probleme sa grcevima. A poslednjih nekoliko dana je dosta nervozna i place, samo gura pesnice u usta i dosta bali. Mislim da su rubi poceli da je zezaju tj. da rastu.
Zdravo svima po prvi put pisem,moja beba ima3mj i 9 dana teska je 6,100kg doila je samo prvih 20 dana i onda je stala odbijala je jako smo se mucili u meduvremenu smo je poceli prehranjivati a meni je se mlijeko povuklo,do sada je jela dobro i vec je picila sa 150 do 180ml ali unazad 3 dana nije nesto zainteresirana za jelo pojede kako kad ali nikako vise 150ml sve je ispod te mjere inace redovno ima stolicu nasmijana je i vesela,ali me plasi to sto bi trebala da jede vise ona jede manje...je li to zabrinjavajuce ili je samo naisao takav period jucer sam joj prvi put dala sok od mrkve malu kafenu kasikicu i super je htjela bi jos...
Divno je kada postanes roditelj,a da uz to dobijes i ne zavidne prijatelje,koje i ne poznajes,a delis lepe stvari i korisne savete sa njima.Hvala vama,jer nam to omogucava vas sajt.
Posto moja bebe odbija da pije vodu,ja sam joj pre 20-tak dana uvela sokice i ona ih je prihvatila,a ima cetiri meseca i 2 nedelje.Svakako mislim da nije na odmet ponuditi detetu i kasice,bar po malo da bi ih kasnije normalno prihvatio.
Ne znam zasto zurite sa uvodjenjem cvrste hrane? Moja beba ima 4,5 meseca i samo je dojim, i tako planiram bar jos mesec dana. Pedijatar mi je rekao da ce celog zivota jesti kasice i sokice, a moje mleko joj je sad najvaznije. Time joj dajem zdravlje i imunitet za ceo zivot. Osim toga, bebe znaju "super" da prihvate sve namirnice tako rano, a onda se posle par meseci ili godina jave alergije i ekcemi. I jos se roditelji pitaju zasto?! Zato je to danas toliko rasprostranjena pojava.
Moja beba se zove sasa ima 3 meseca i 2 nedelje,siki jednom ili dva puta dnevno zato sto imam vrlo malo mleka ali sam sigurnna da mu i to mnogo znaci,naravno dohranjujem ga mlekom. krenuli smo sa kasicom od sargarepe sad mu dajem i po malo kasicu od bundeve prihvatio je super i nisam imala nikakav problem da jede kasicicom odma je prihvatio. nocu jede samo jednom. vlazne maramice ne koristim zato sto je alergican stalo ga perem toplom vodom i mazem pavlovicem sa kamilicom i nijednom nije imao crvenilo ili osip na guzu. inace je jako cvrsta,zivahna,vesela,nasmejana beba koja kao i svaka druga nevoli da bude sama. poz svim majkama.
Majke zasto dajete deci apsolutno sve i svasta tako rano? Nema potrebe uvoditi bilo kakve kase pre 5.meseca. Bebac ce biti mnogo veci i snazniji da proba nesto sa punih 5 meseci nego da ga silite na kraju treceg! Imam devojcicu koja ima 7 i 1/2 meseci i imala sam iste dileme u vezi ishrane..sta i kako ,a najvise koliko. Moja mala je bila na adaptiranom mleku jos od 3. meseca , ali sam joj tek sa 4,5 meseca prvi put uvela sokice izmedju obroka, nekad pomesane sa vodom , nekad skroz ciste.Kada je probala sve ukuse (po semi svaki novi ukus-namernica 3 dana zaredom) sa punih 5.meseci krenule smo sa vocnim kasicama ujutru..i to isti ukusi kao sto je pila sokice. Tako da nije bilo potrebe tri dana uvoditi novi ukus,a uporedo sam joj ubacila mlecnu kasu oko 5-6 popodne (milupine pirincane i kukuruzne pahulje). Bila je veca i spremna da sve lepo porucka ,tako da nam se nije desavalo da ostavi na pola pa da joj dodajem mleka. Jednostavno je presla na cvrsu hranu za nedelju dana kompletno. od 6-6,5 meseci jedemo i slane kase umesto mleka u 14-15h . Odmah je sve prihvatila.U pocetku sam joj davala kupovne, a sada joj sve spremam. Apsolutno sve jjede sargarepu,krompir,tikvicu,celer,paskanat,persun,crni luk,spanac,grasak,paradajz,papriku, karfijol,brokoli,kukuruz.Kada udjete u stos sa svim tim povrcem dodaje se kockica pileceg belog,pa batak,karabatak,teletina,junetina,curetina,jagnjetina,riba. Sve od voca i povrca kuvam joj na pari i izmiksam i super je ukusno. Ali opet napominjem u samom pocetku,pogotovovu deci koja su sklona alergijama treba kao prvu cvrstu hranu ponuditi kupovnu,dok se ne probaju svi ukusi.
Prijatno!
Larisa,
moj sin koga dojim se budio na 2-3h nocu, i po savetu moje sestre pocela sam samo uvece da mu dajem posle sisanja adaptirano mleko, a preko dana i dalje samo sisa. Spava mnogo bolje, probudi se da sisa tek pred zoru, pa nastavi da spava do 8h.
Probaj! Pozdrav!
Drage mame...na zadnjoj kontroli pedijatar mi nije rekao da li bebi da uvodim rizu ili da sacekam,ona pije po 180ml i cini mi se da joj je to nekad nije dovoljno.Ako je u blizini dok mi nesto jedemo,ona cokce usnama i balavi,vuce se u pravcu hrane,gura rukice,mozda nista ne znaci ali izgleda kao da bi jela...da li je neka dala bebi rizu bez preporuke pedijatra?
moja beba
Drage mame,
molim vas da mi odgovorite,one mame moje doje, koliko puta se vasa beba budi nocu da jede? Moja najcesce jednom, Ali zadnjih par noci bas svaka tri sata pa se bojim da joj je malo. Hvala
Da li treba da brinem ako moja beba ne guče često? Ciči od sreće ali se još uvek ne smej glasno?
JA mislim da svoje dete treba pratiti i ako vidite da je zainteresovano za drugu hranu da se da i pre nego sto oni preporucuju..Imam prijateljicu koja radi u zravstvu i rekla mi je da oni moraju da savetuju da se ne daje nista pre 6 meseci jer im je tako naredjeno a svojoj deci daju pre kao i sto je i ona radila jer je zdravije..To je politika samo da bi se kupovale sto vise dohrane jer oni proizvode koje preporucuju dobijaju novac za to..
pozdrav svim mamama!
moja keti ima 4 meseca i 2 nedelje, teska je 6.5kg, sasvim lepo napreduje i izgleda. poceli smo od skoro sa kasicama, ne ide sjajno, ali ja je i ne forsiram, kad je raspolozena dam joj 3/4 kasicice... pokusavam da je naucim na ukuse i to iskljucivo kasicicom. ovaj period shvatam kao pripremu za neko ozbiljnije jelo, koje sledi od 5./6. meseca. samo polako, imamo ceo zivot pred nama!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »