Komentari za tekst "Vaša 9. nedelja trudnoće"

Komentara
1668
Ostavite komentar
Pozdrav drage trudnice! Ja sam u 9 nedjelji i odlicno se osjecam, dobila sam nepun 1 kilogram, niti mi je muka, niti imam posebne prohtjeve, sve isto kao i ranije. Ono sto je mene mucilo je braonksti iscjedak u 8 nedjelji koji jos traje, dobila sam Utrogestan tablete 3x1 i injekcije progesterona na svaki 5 dan. Nadam se danije nista strasno, bar tako ginekolog kaze.
pozdrav svim buducim mamama!ovo je moja prva trudnoca,pa me interesuje da li je obavezan da se radi dabl test,posto je meni doktorka rekla da se javim za mesec dana na kontrolu a tada cu vec biti 14-15 nedelja!inace imam 27 godina!a cula sam da se dabl test radi iskljucivo u 12 nedelji!
Pozdrav! U devetoj sam nedelji,prva trudnoca. Imam mucnine,gadljiva sam i stalno mi se nesto gricka,uglavnom slano. I mnogo mi prijaju sokovi cedevita i od pomorandze.Pijem folnu kiselinu i trudim se da jedem raznovrsno i lagano.Meso i mleko mi se jako gade a prijaju mi riba,pohovano povrce i jaja. A takodje pravim vocnu salatu punu ciniju bar jednom nedeljno i traje mi oko dva tri dana i bas prija.

Dosta sam umorna,a stomak mi je vec malo porastao i oko dve kile sam se ugojila sto me je nerviralo jer sam mislila da se prebrzo gojim.Ali citajuci vase komentare vidim da je manje vise normalno za ovaj period. Inace sve zivo me nervira sem muza :D strasno sam razdrazljiva. Super je sto ostavljate detaljne komentare,odmah se nekako bolje osecam kad sam i procitala vidim da su neke stvari normalne. Hvala svima i svako dobro zelim! :)
Drage mame,
Tako sam srecna sto imamo bebac.com Zivim u inostranstvu i nemam zdravstveno osiguranje kompletno, ali sam u 9.toj nedelji trudnoce.
Trebalo bi da uradimo u 12 nedelji ultrazvuk i analizu krvi kako bi se utrvdile bilo kakve anomalije. Da li je neka od vas imala ovaj test? Kazu ako ima rizika onda se uzima plodova vodica a to moze biti rizicno?!?!
Jako sam zabrinuta na prvom pregledu, doktor nam nije uradio ni analizu krvi ni mokrace??!?!?
Inace me muci povracanje i mucnina, non stop sad grickam nesto samo da mi stomak ne bi bio prazan.
Sta je nabolji lek za gorusicu???
Veliki pozdrav i Boze zdravlja za vas i vase bebe :)
Mirjana,
na vise sam mesta citala da NIJE dobro piti uvin caj u trudnoci. Zato sto nije dovoljno ispitano kakav efekat imaju biljke na plod. Preporucujem ti sok od brusnice!!!!!!!!!!!
Veliki pozdrav!
Ivana
Pozdrav!U devetoj sam nedjelji prve trudnoće.Imam velike oscilacije raspoloženja i doslovno sam alergična na pušače-neradnike :)
drage moje mame,ja sma u 9.sedmici i bas se nekako osjecam umorno,a ovo mi je druga trudnoca koju pratim uz bebca i ba sim s eod srca zahvaljujem,uz njih je punoo lakse,...malo mi je tesko jer imam jendu bebu od 21.mjesec,..prava je vrazica ;)
Cao mame, Ja sam u 9 nedelji trudnoce sa jednojajcanim blizancima i jedan dan sam dobro, drugi dan mi se samo spava i tako prolazi. Sve u svemu nije lose. A kod kuce imam moje dvojajcane bliznakinje koje su stare 3 godine. Kod nas ce za 7 mjeseci da bude VESELO sa 4 djece :) Srecno svima i samo opusteno.
cao svima,ja sam u 9.nedelji,ovo mi je prva trudnoca i super se osecam...zanima me kada treba uraditi prve analize krvi i urina,posto mi je doktorka na pregledu u 7.nedelji rekla da je jos rano za to?
Zdravo svima, ja sam Ana i u 9. sam nedelji trudnoće! Ovo će meni i mom suprugu biti prva beba pa smo jako uzbuđeni. Osećam se super, nema mučnina, samo beba i ja malo više spavkamo! :)
Cao, ja sam Lepa, trudna sam 9 nedelja i imam jake mucnine. Mislim da se nisam popravila, sto me brine. Za nedelju dana imam kontrolu... Nadam se da ce mucnine brzo proci.
ja sam u 9 nedelji bila sam već na pregledu i rećeno mi je da imam cistu na ljevom jajniku velićine 5 cm pa me zanima dali je netko imao nešto slićno moram priznati da me je strah....
Zdravo ja sam Nena , ovo mi je prva trudnoca i u 9-toj smo nedelji:) imam cudnan osecaj u stomaku i pritisak koji traje 2-3 minuta i jako bpli i onda prodje. To se desava zadanja 2 dana po 3-4 puta u toku dana, Jako se plasim zbog toga i interesuje me dali je to normalno?
*Marijana, i ja sam A- i ovo mi je druga trudnoca, prva je prosla bez problema ali sam primila rogam posle porodjaja jer je beba A+. Sada moram da kontrolisem antitijela jednom mjesecno, nista strasno.
*Marija, meni je stomak odmah poceo da se vidi,mada sam mrsavica pa mozda zbog toga, sad vec ne mogu nista da zakopcam,kao da sam progutala neku rukometasku loptu, bas mi je veliki stomak:)
Je li neka od vas radila TORCH?
Ja u prvoj trudnoci nisam a sad mi je dr.rekao da uradim te analize!
Pozdrav svim buducim mamama :) Ja sam takodje trudna,ali jos nisam bila kod doktora jer sam bila mesec dana na letovanju i tamo sam saznala za trudnocu... Ne znam tacno u kojoj sam nedelji,treba za koji dan da idem na uz... U velikom sam problemu jer imam 19 godina i treba da upisem fakultet u septembru,moji roditelji nisu kuci do tada a ni ne znaju za moju trudnocu. Da li neko ima neki savet? Veoma se lose osecam,umor,mucnine,smetaju mi razni mirisi (sampon,prasak za ves,dezodorans,uglavnom neke hemikalije,duvanski dim,kafa...),ponekad me zaboli stomak (koji je vec porastao i jasno se vidi da sam trudna),uglavnom mi se jedu grickalice,brza hrana,palacinke i pije sok od pomorandze... Emocije su mi mnogo promenljive i povecane... Ne mogu da spavam nocu,stalno se budim...kao da ne mogu da se namestim... I da li moze neka od buducih mama da mi kaze da li vam je stomak vec porastao? Hvala :)
Cao!Usla sam u 9.nedelju trudnoce i saznala sam da sam krvna grupa A negativna...Na internetu sam se informisala da moze doci do spontanog pobacaja...Da li moze proci bez injekcija?
Dragana, double test se radi tako sto ti uzmu krv iz vene i na osnovu uzorka krvi i tvojih godina se gleda kolika je verovatnoca da se dete rodi sa Daunovim sindromom.
Zdravo svima!
danas sam usla u 9. nedelju trudnoce i pojavilo mi se bledo krvarenje,zvala sam doktorku i dala mi je da pijem UTROGESTAN 100mg 3X na dan, ako se javi obilnije krvarenje da se javim na hitnu. Dali je neko imao slicno iskustvo?
Sa prvom trudnocom sam u pocetku blago krvarila par dana...kafenkasto i doktor mi je rekao da je to nista i da se desava u periodu kad treba da dobijem... tako je i bilo.. utrogestan sam pila i u prvoj i sad, u drugoj trudnoci s tim sta pijem od 200 mg 3 puta dnevno... to doktorka daje svakoj, cisto radi preventive
pozzz za sve buduce mame...meni je ovo prva trudnoca i u 9 nedelji sam, imam povremeno mucnine, gadi mi se neka hrana, malaksala sam ponekad ali sve je to dobro...mene zanima kako se radi double test, posto su mi zakazali to da uradim...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »