Komentari za tekst "Vaša 14. nedelja trudnoće"

Komentara
2217
Ostavite komentar
Pozdrav od jos jedne trudnice iz Grcke:)
Pre dva dana sam uradila ekspertni ultrazvuk, test za Daunov sindrom i to mi je ok, sada cekam rezultate od krvi i nadam se da ce i oni biti uredni. Inace na dan ultra zvuka po velicini bebe sam bila tacno 13 nedelja. Inace planiram da drugu polovinu trudnoce i porodjaj proverdem u Srbiji. Pozdrav i srecno!
Ciao Andjela!I ja isto zivim I Grckoj,I sutra ulazim u 14.-u nedjelju,prosle sedmice Sam radila avhenikh,za Daun sindrome I ok su mi rezultati.Ostaje mi amniokentisi u dec. Jer Sam presla 35 godina.Za alfa test Sam procitala da je test krvi Koji se radi u 16.oj sedmici I pokazuje dali beba ima problem sa nevrima kicmenog stub.Ali najbolje je da se posavjetujes sa svojim ginekologom,I da ti sve,Ali sve objasni.Ako si u Atini mogu ti preporuciti jednu nasu doktorku,uvijek ima strpljenja I vremena,I sve u detalje objasni.
Od sutra sam u 14. nedelji. Nisam stigla u 12. nedelji da odradim ultra zvuk da bismo proverili Daunov sindrom, nego u 13. i dr je rekla da moram na A test krajem novembra. U grckoj sam i oni to tako zovu. Da li znate o cemu se radi? Takodje rekli su mi da je beba krupnija nego obicno, ali nista vise. Sledece sedmice idem na pretrage krvi. Vec sam prilicno usplahirena. Da li je neko preskocio ovaj ultra zvuk i da li zna sta je u pitanju?
Pozdrav svima :) 14. sedmica i kod mene :) Hvala Bogu nemam nikakvih problema. Također, osjetila sam neke leptiriće u stomaku :) Je li moguće, ili mi se pričinjava da je bebac :)
Što se tiče vaginalnih infekcija- za Radmilu, javi se svom ginegologu, koliko ja znam imaju vaginalete koje možeš koristiti, samo se ne sjećam kako se zovu, a inače čaj od brusnice u velikim količinama je zakon, meni je pomoglo 2l čaja dnevno :)
Samo se nemoj previše sekirati, jer psiha je čudo.
CAO SVIMA.Da li neko mozda zna da li vaginalna bakterija moze da utice na plod deteta...?HVALA.Inace ovo mi je prva trudnoca u 14toj sam nedelji.I hvala Bogu sad je sve u redu.Mucnine i povracanje imam dalje ali malo manje nadam se da ce prestati ubrzo.
Cao Zorice,

Nemoj da se opterecujes. Moja mama ima zavaljenu matericu pa je potpuno normalno iznijela i mene i sestru.
Takodje imam i ja zavaljenu matericu ali to nista ne smeta razvoju ploda.
Cao svima.Moze jedno pitanjce?Ovo mi je prva trudnoca i super se osecam,sve je divno ali mi je rekla da imam zavaljenu trudnocu i ja pojma nemam o tome,ako imate iskustva napisite mi malo vise.Nadam se da ce sve biti ok.
Pozdrav buducim mamama. Imam jedno pitanje za vas. Danas sam dobila rezultate dabl testa i malo su mi nejasni. Doktor kaze da rezultat krvi nije bas najbolji, ali da je u kombinaciji sa ultrazvukom rezultat dobar. Ipak, rekao mi je da uradim tripl test i mozda da odem posle toga kod geneticara. Nije mi jasno kako je konacan rezultat dobar, ako krv nije. Ako je neka imala slicno iskustvo ili zna nesto o tome, nek mi napise. Hvala unapred
Puno hvala na savetima! I ja ovog jutra idem da dam krv i urin na analizu, takodje na svoju inicijativu. Veliki pozdrav za sve buduce mame i hvala jos jednom!
jelena, ja sam vec radila krv i urin, ali sama bez uputa lekara, medjutim neki lekari ne praktikuju te analize pre 14-15 nedeleje jer do tada se ne daju nikakvi lekovi, tako je bar jedan lekar objasnio mojoj sestri, ali vec sad bi trebala da uradis te osnovne analize, pa onda i vaginalne briseve, i ja sam u 14 nedelji, a sledece idem da vadim te briseve
Jelena,obavezno odi kod ginekologa ove nedelje,naravno da je vreme da se urade bar osnovne analize,kao i ultrazvuk.Sve najbolje i ja sam u 14toj nedelji pozz!!!
Pozdrav svima!
Malo sam zabrinuta... U 14-oj sam nedelji trudnoce, ali jos uvek nisam radila nikakve testove, markere niti bilo sta slicno. Citajuci vase komentare, maksimalno sam se zabrinula. Inace nemam nikakvih problema, trudnocu i ne osecam. Sa ginekologom sam poslednji put razgovarala pre mesec dana, nije mi spominjao nikakve testove... Da li je normalno da mi ih nije spomenuo? Ovo je moja prva trudnoca. Kada je poslednji rok kada mogu da uradim ove testove? Unapred hvala na odgovorima!
Pozzdrav svim trudnicama! I ja sam u
14-toj nedelji,i osecam se super. Malo mi je uvece muka, ali se polako smanjuje... Imam ponekad male grceve u stomaku, ali nije strasno... Meni je ovo prva trudnoca i jako sam uzbudjena! Cestitam svima ko je u blazenom stanju :).
Pozz svim devojkama tj.ženama. I ja sam u 13.-14. nedelji, sve je ok. Ivana je pitala da li može voziti bicikl, meni je dr rekla da bicikl ne dolazi u obzir. Ljubim Vas sve
Pozdrav svima! I ja sam usla u 14. nedelju. Dabl test je ok ali sada imam problem sa cervikalnim brisom,pronasli su mi neke bakterije! Da li je neka imala slicne probleme? Inace se osecam jako lepo,prva mi je trudnoca i nemam nikakve tegobe osim gorusice
I ja sam u ovoj divnoj nedelji.Nema mucnina i nisam vise placljiva kao pre.Osecaj pojacan apetit.Stomak mi je porastao,a uvece osetim dok lezim kao neke leptirice u stomaku.Da li je to beba?Pozz svim trudnicama
Imam jedno pitanje,sada sam u 14 nedelji trudnoce da li smem od fizickih aktivnosti da vozim biciklu?Znam da treba da se seta ali da li smem tokom trudnoce da vozim biciklu?
Sve je onako kako pise i jako sam srecna sto krece lep period i sto sad ceo svet moze da vidi nepupeli stomacic......mmmmm obozavam trudno stanje.....nadam se da ima jos trudnica koje su ovako pozitivne i srecne.pozdrav za sve trudnice.
ćao ja sam sada u 14.ned.dali je moguće da sam osetila pokrete bebe?ovo mi je druga beba.
Ja sam sada u 14.nedelji trudnoće, double test je ok, kao i expertni uz. Imam grozne grčeve u nogama.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »