Komentari za tekst "Vaša 26. nedelja trudnoće"

Komentara
2472
Ostavite komentar
Pozdrav buduce mame. Sad sam 26-nedelja prva trudnoca. Bila sam pre neki dan na 4d ultrazvuku i zaljubila sam se. Moja mala mica se smeska i zeva i trlja okice tako je preslatko jedno stvorenje.Teska je oko 850gr i hvala dragom Bogu sve je u redu. I prava je tatina fudbalerka sutira me svako vece,kako je okrenuta nogama prema dole sve me sutira u besiku i grlic materice malo je neprijatno ali dobro. Radim neke vezbice pa ce se nadam se okrenuti drugacije. Ugojila sam se 6kila , stomak me cesto svrbi i mazem neku babylove-mama kremu to mi pomaze da se ne cesem a nadam se da necu dobiti strije al svejedno. Jos nista nismo kupili od bebi-opreme ali planiramo polako da pocnemo , stvarno sam presrecna kad mislim na bebicu.
Greska u 26 nedelji trudnoce. Dali ste savet za dojenje bebe, a to je 26 nedelja trudnoce u savetima za tu nedelju
Za Tanju!
Najbolje je da se konsultujes sa doktorom koji ce te poradjati. Moja drugarica ima isto visoku dioptriju i u njenom slucaju nisu ni razmisljali o prirodnom porodjaju, vec su joj odmah rekli da se mora poradjati carskim rezom.
Ne znam da li ćete moći da mi odgovorite, ali pokušaću. Trudna sam, 26. nedelja i trebalo bi da razmišljam o porođaju, ako je to uopšte moguće,isplanirati. Evo o čemu se radi. Nosim sočiva, kao mala sam imaloa operaciju strabizma i dioptrija mi je -4,25 na desnom oku, a na levom -6,5. Da li je u mom slučaju CARSKI REZ preporučljiv? Ovo je prva trudnoća, ne znam šta me čeka i kako izgleda porođaj tako da ne znam ni šta bih izabrala ukoliko to mogu. Kolika je opasnost za vid prirodan porođaj i šta biste Vi preporučili? Unapred hvala.
Ćaos svim trudničicama :)
Ja sam 26- ta nedelja, ovo mi je prva trudnoća.
Bebec trenutno ima 840 grama a ja sam se ugojila 5 kg.
Čini mi se da sam malo otekla u nogama ali izgleda da samo ja to primećujem :))
Srećna sam što su mučnine i povraćanje daleko iza mene i što sam na taj užasan period već i zaboravila :))
Eh, evo i nas, stalno smo u pokretu, pogotovo nocu, tad poludimo, pocela sam da jedem nenormalno, ali ne brinem :D Inace mnogo se krecem, i presrecna sam sto je moj bebac zdrav i svakog dana sve veci. Jos nam nisu rekli pol, zato sto moje malo okrece guzu :)
pozdrav svima..sada sam 25 nedelja i sjajno se osecam...srecna sam sto cu postati mama,a bebini pokreti me stalno podsecaju da vise nisam sama...ovo je zaista predivan osecaj...
cao mame,evo i mene 26 nedelji,dobro se osecam i sve je u redu samo yadnja dva dana kad mi se beba rita desava se da kao da me udari dole u prepone,ne boli samo je cudno,pa se pitam da li se jos nekom desava i da li je to normalno?
Zdravo svima,a ko bi me bolje shvatio nego vi drage moje.Danas sam malo nervozna i boli me kicma.Lezim i ne mogu vise da izdrzim ,sve me nervira.Jedva cekam da dođe taj dan.Ima jos malo,izdrzacu nekako ...POZRAV,DRAGE MOJE TRUDNICE
Majo samo napred!I ja moram lezati kuci,a slabo ko dodje i da me poseti.Nisam u svog gradu.Dani prolaze sporo,ja jedva cekam da dodje taj 9 mesec.Bebu osecam sve vise,ali najvise pred spavanje i ujutru rano.Brinem se da li unosim sve potrebne hranljive materija.Znam da sad treba unositi sto viseomega 3 masnih kiselina,a to postizem hraneci se morskom ribom.Opet je pocelo da me hvata popodnevno spavanje.A vrucine nikako da prodju ove godine
Drage moje mame!Nakon 2 spontana,milion suza prolivenih sve je konacno ''leglo'' na svoje mesto!I,evo sada sam u 26.nedelji trudnoce.Brojim jos tacno 100 dana do porodjaja,i jako sam srecna sto cu bez obzira na tesku trudnocu,postati mama jedne male devojcice.Imam serklaz,pijem tonu tableta,ali i to ce uskoro da prodje,lezim od dana kada sam saznala za trudnocu,malo kod kuce-malo u bolnici...Uporna sam,i ne dam se!Pozdrav za sve mame!
pozdrav svima , mogu samo da vas pitam juce sam bila kod lekara i rekli su mi da imam secer veliki neznam sta da radim mnogo sam zabrinuta hvala vam u napred
pozdrav svima,ja sam danas usla u 26. nedelju trudnoce i za sad dobro se osjecam jedino sto nocu nemogu da spavam,imam nekakvu nervozu u nogama i rukama,vruce mi je i odmah moram ustati.Da li neka od vas ima problema stim
ćao.ja sam 26 nedelja,druga trudnoća.triput sam išla na uz i nikako da mi kažu šta je.na prvom euz.dr.je rekla da je muško ovde bi se videlo...sa sinom su mi odma u 12 nedelji rekli šta je,a ovo sad nikako da vide.pitam mame curica dali se one teže vide i kasnije ili dr.neće da kažu!sl uz mi je 7 sep.ok se osećam mada i mene ponekad dole malo zaboli,a u wc svaki 10 min.a nepijem toliko tečnosti.pozz od tace iz n.s.
Za Danijelu... Ja sam do skoro imala prilično jake i konstantne bolove u doljnjem delu stomaka pa mi je doktorka rekla da mi je beba jako nisko i da moram malo više da odmaram.Od tada vodim računa i stvarno mi je bolje. U suštini mislim da je bitno kada osetiš bolove da sedneš i odmoriš, nemoj da se forsiraš, šetaj samo koliko ti prija...
Cao, evo i ja da se javim, i ja sam usla u 26. nedelju trudnoce. Mozda ponekad tek-tek osetim da me malo probode nesto u somaku. Ali nekako ne mogu spavati nocu, cesto se probudim... Stolica mi je nekad redovna a nekad je nemam dva dana pa me to muci... Ali ovako je sve ok, pozzz
Cao svima i veliki pozdrav za sve buduce majke.Ja sam usla u 26.nedelju i osecam se odlicno.Malo me probada u donjem delu stomaka kada setam na duge staze,pa vas pitam da li je neka od vas imala takav slucaj?Ovako je sve ok,dosta slabije jedem nego pre,ugojila sam se 6kg.Jedem puno voca i povrca,pijem prenatal vitamine,imam redovnu stolicu svaki dan,i to mi je mnogo bitno,jer se bojim hemoroida.Za par dana idem na pregled da vidim mohg malisu,pa cu znati koliko je porastao.Pozdrav svima i srecno:)
Za Nina 11.03.2011. ,
i ja imam na bradavicama dojki male krastice koje podsecaju na bradavice nekoliko puta sam pokazala doktoru i on nije dizao neku paniku oko toga. Bas ih ima dosta ali me ne svrbe. Bledje su boje od areola bradavice i samo se na bradavicama nalaze. Tako da sam digla ruke od toga a i od sekiracije, prosto ne razmisljam o tome. Ako slucajno budem isla do koznog javicu se.
Za MAJA 13.03.2011 isto tako imam dosta sekreta nekad je bas obilan nekad manje. Nista ne radim po tom pitanju. U prosloj trudnoci sam non stop uzimala briseve i koristila vaginalete sa antibioticima. Bide mi bolje 1-2 nedelje sledeci bris opet los. Koristila sam i one sa antisepticima na bazi prirodnih sastojaka..... da bi mi u 8 mesecu uradili antibiogram brisa i rekli sada mozes da koristis samo sa jednim antibiotikom (ne secam se imena) na sve dr bakterija ne reaguje. Procitam da je STROGO ZABRSNJEN U TRUDNOCI. Da izaziiva ostecenja ploda. Pozovem drzavnog i priv ginekologa u BG kod koji sam isla oni me bukvalno ostave na cedilu da sama odlucim. Isplakala sam dane i odustala. Dva meseca kasnije rodila zdravo dete bez ikakvih inf. tokom porodjaja.
Cao swima,ja sam danas usla u 26 nedelju...i iznenada jutros me zaboleo stomak kao kada treba da dobijem i bas sam se uplasila,to je trajalo oko 15 min i prestalo...Posto je meni owo prwa trudnoca a dosada nisam imala ni mucnine ni bilo sta,bas sam se uplasila...Jel se desawalo to i nekoj od was? Pozz
Draga Mirjana, ti koja si post pisala 03/11/2010. zelim da ti kazem da moras dalje, da zatrudnis ponovo i da nam pises ovde kako je sve u redu! Ne predaj se, molim te!!!!! Srce mi se cepalo dok sam citala tvoju tuznu pricu! Molim te, zelim da rodis i sina i kcerku i ne predajte se!!!! Ako ste izgurali svasta teskog i ako ste iz ovoga izasli zivi, znaci da mozete dalje!!!!!! Sve najbolje ti zelim!!!!!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »