Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
959
Ostavite komentar
Poz.svim mamama. Moj Luka ima 5 mjeseci, ima 7 i po kg, dugacak 70 cm. Na aptamilu je, sa kasicama sam pocela od 4 mjeseca, super je sve prihvatio, samo sa povrcem teze ide, voli momak samo slatko. Inace milupinu rizu prosto obozava, sokice i ne bas, dok caj pije svaki dan. Uvece zaspi oko 22 h, ujutro oko 7-8 se budi po bocicu, i nastavlja da pajki do 10 h. predobra beba! Puno pozdrava iz Bara!!!
sto se putovanja tice, prezadovoljna sam! bebac je spavao od Bg so Sombora, a putovalo se na Kopaonik.I jos par kraci hdremki za vreme puta....imamo skoro 5 meseci
Pozdrav mamama.
Moja devojcica ima 5 meseci i jedan dan. Ima 8kg, a hranim je formulom. Po savetu pedijatra, krenucu sa sokicima od 5,5 meseci, a onda cu u 6. mesecu krenuti sa kasicama.
Naš Vule ima punih pet meseci i još uvek samo sisa.Mleka ima,on napreduje odlično i planiram tako dok ne napuni šest meseci jer i moj pedijatar i ja smatramo da je moje mleko nezamnljivo u prvih šest meseci:)Pozdrav svima:))
Danijela normalno je to da beba tako jede,to je za nju sve novo,tek počinje da istražuje. Slobodno počni bebi da daješ i kašice od voća i povrća bez razmišljanja.Moj Viktor ima 6 meseci i 3 nedelje i počela sam sa pet meseci da mu dajem i voće i povrće i pirinčane pahuljice naizmenično,dva dana jednu hranu,dva dana drugu pa dva treću i sve je odlično prihvatio mada svaka beba je priča za sebe i svaka majka zna šta je za njenu bebu najbolje. Pozdrav!
Moja beba je napunila pet meseci i poceli smo sa pirincnim zitaricama...ne odbija da ruca ali mnogo vise izbljucka.Verovatno jos uvek ne zna lepo da proguta jer smo do sada iskljucivo rucali na flasicu...da li ste svi prosli kroz to...brinem zato sto smo uveli tj jedan obrok u mesto mleka tako nam je doktorka rekla...ne zelim da mi beba bude gladna.Da li je neko imao slican problem...pozdrav mame.
Bebe treba iskljucivo dojiti do sestog meseca starosti, a tek potom postepeno uvoditi nemlecnu hranu. Iako je ovo opstepoznato, u Srbiji samo 14% majki to praktikuje !?
Zdravo mame,moj Viktor je pre 5 dana napunio 5 meseci.Poslednjih 15 dana sam počela da mu dajem kašice i za sada je odlično prihvatio sve.Moja greška /ako to mogu nazvati greškom/ je ta što se nisam raspitala kako,kad,koliko i šta se prvo daje bebi da jede! Kupila sam mu IMPAMIL mlečnu kašicu sa pirinčem i vanilom,odlična je i nije skupa,davala sam mu je dva dana za redom i on je odlično prihvatio i odmah zatim sam mu dala brokoli sa krompirom pa sutradan jabuku sa breskvom pa zatim razblažen sok od jabuke...moja mama kad je čula....zabrinula se,blago rečeno...da sam bebi opteretila organizam sa dosta različite vrste hrane,medjutim Viktor je sve to odlično podneo,mada mu sada ne dajem toliko raznovrsne hrane odjednom već postepeno...pozdrav za sve!
Milana i ja isto radim i to je ok. Ako tvoja beba dobro napreduje dok je dojis nema potrebe da je hranis vec samo da je upoznajes sa novim ukusima. za bebu do 6 meseca nema nista zdravije i bolje od tvog mleka. Tvoje mleko moze da joj izgradi dobar imunitet ( najbolji!!!!!!!) a ne kase i sokovi. Druga bi prica bila da nemas mleka i da beba ne napreduje. Zato uzivaj u svojoj bebi i nek ona u tvom mleku
aaaa! Necu vise da citam ovo,samo me jos vise zbunjuje...Marija,mislim da si u pravu...moje dete za sada pije jedan sokic ili cajic dnevno,naravno dojim ga,pocela sam jednom dnevno da mu dajem par kasicica sargarepe,krompira,tikvice ili jabuke..bez zacina....tek da se navikne na ukuse...ali ne da se najede...i sasvim dobro napreduje...a joj stvarno sam u dilemi vise sama sa sobom i pitam se radim li ja dobro...ovo mi je prvo dete... :(
Zdravo mame! Moj sin ima 5 meseci i jedan dan.Rucka sve kase od 4.meseca sem onih od jagoda,sumskog voca,lososa-potpuno neshvatljivo od hipp-a.Jabuka,breskva,banana,pirinac...njam njam.Vodu tamani a sokice nece,sto me i raduje. Od njegove tezine 2800 narodjenju dogurali smo do 7500. super napreduje uz humanu ar
Pozdrav mama , moja bebica ima 5 meseci i jede sve kasice od 4-5 meseci ... kupujem joj hippove i nisam imala problema sa uvodjenjem ishrane , dnevno porucka jednu ( 125g )... Ne mrzi me da joj sama pravim , po savetu pedijatra sam i pocela sa kupovnim , jer kada pogledam i iz nekog drugog ugla voce i povrce na pijaci je prskano i uzgajano u nekim uslovima koji su malo cudni :)) svaka beba je razlicita , svaka drugacije napreduje . Drage mame cuvajte svoje bebe i volite ih mnogo kao sto ja cuvam moju i volim je mnogo .
Cao mame,
moj sin ima 5 meseci i 5 dana.do sada ga samo dojim na skoro svakih 3-4 sata.Uz to mu dajem sam vodicu i sok od ciste jabuke.Kasicu cu da mu dajem tek od 6 meseca i to samo 4-6 kasikice popodne kao uzinu i dalje cu da ga dojim i vremeno moze posle i neka slatka kasica.mislim da ne treba da se pozuri kada imate dovoljno mleko jer tu ima sve vitamine koje bebi trebaju.
Za Zanu- ne brini i meni se to desava. Citala sam da se tokom trudnoce zbog placente luci vise hormona i da tad imamo 10 puta vise vlasi na glavi. Posle porodjaja taj visak otpada. Kazu da to polazi do 8 meseca posle porodjaja. Nema razloga za stah :)
Moja Ivona ima 5 mjeseci i 6 dana,super je ,vesela ,guce,spava nocu,jedemo i slane i slatke kasice,koje sama spremam,sisa.Ja sam malo starija mama,imam vec dvoje velikih,kcerku od 16 i sina 13 godina,tako da imam malo vise iskustva,vidim da se mame bas nerviraju oko hrane i napredovanja njihovih andjelcica.Svaka beba je prica za sebe,ja ih imam troje pa je svako razlicito napredovalo,prihvatalo drugu hranu,progovaralo,prohodalo...Pedijatri pricaju drugu pricu svakih par godina,neke stvari koje su bile obavezne pre 15 godina sada su NIKAKO,npr,spavanje na stomaku,koje mije preporuceno za prvu kcerku a sada nije dozvoljeno,ili kada su mi rekli da sinu nikako ne dajem vodu do 6 meseci,a sad me doktorka pita koja mi je budala to rekla....Vi najbolje poznajete svoje bebe,probajte videcete sta im se dopada a sta ne,polako ih navikavajte na razne okuse i ne drzite se strogo knjiga i preporuka,sve se to menja!Da li neka mama ima savet za mene sta da radim,kosa mi strasno opada posle treceg porodjaja,to mi se ranije nije desavalo?!
Pozdrav svim mamama.Ja sam prestala da dojim pre desetak dana i vec smo mu uveliko uveli domace vocne kqasice i za ruckic kuvanu sragarepu,celer,krompir i malo piletine ili teletine sve je smazao:)Slazem se sa tim da bi deca vec od 4meseca trebalo da se navikavaju na ne-mlecnu hranua vec u 5tom,3 mlecna i 2 ne-mlecna obroka je sasvim dobra kombincija za bebu da bi se njen mali zeludac prilagodio novom nacinu ishrane.
Moja beba ima 5 mjeseci.Nije mi jasno ovo za krompir da beba od 5 mj.smije da jede jer su meni na savjetovalistu saopstili da krompir smije tek od 8 mjeseca.
pozdrav svima moj malac ima puni pet mjeseci i jako je vesela beba ali je jaaaako lijen sto se tice hrane neznam vise sta da radim, na aptamilu je i dajem kasice,sokice ubacim u aptamil rizinih pahuljica il malo plazme al on jednostavno nece nista navece u snu sve popapa al po dani je borba da pojede 100ml
u par sati sto je smijesno on uopste ne place da je gladan
iskreno ne znam za blitvu, ali moze da jede tikvice, brokoli, karfiol sargarepu, krompir, bundevu, jabuke kruske, banane. probaj i da miksujes sve to i u povrce moze malo mleka da mu doteras ukus !! nadam se da sam ti pomogla ! pozz
Drage mame! Moj Djole ima 5 meseci,pije Humanu 1,jede krompir,sargarepu i blitvu,u vidu kasice,Humanine pahuljice sa vanilom prosto obozava,a od sokica mu dajem razblazen sok od jabuke,kao i vodicu. Za sada nam dobro ide,jedino ne znam sta sledece da mu ponudim od povrca,pa ako neko moze da mi kaze,bila bih veoma zahvalna! Pozdrav!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Duboko smo zaronili u tajanstveni svet porođaja sa prof. dr Svetlanom Vrzić Petronijević »
Ako mama ima braon, a tata zelenu boju očiju, postoji čak i šansa da beba ima plave »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »